Julklappstips 1


Idag är det första advent, så jag tycker det passar bra med lite julklappstips nu när man äntligen får börja julmysa med glögg, pepparkakor och lussebullar och sätta upp adventsljusstaken i fönstret!




1. Urban Decay 24/7 glide on pencil set - Velvet Rope
- En förpackning med 5 av Urban Decays mest sålda, helt fantastiska vatten - och smudgefasta ögonpennor i miniformat i lite mer murriga färger som passar alldeles utmärkt till årstiden! Kostar £16, ca 200 kr, hos lookfantastic.com!
2. MAC little darlings - coral lips set -
Ett LE-set om 5 lipglass och lustreglass i miniformat. Finns även som pink lips och neutral lips. Den här tjusiga lilla lådan väcker stort habegär hos mig! Släpps i Sverige i början av December, är osäker på det exakta priset men gissar på att det kommer hamna runt 3-400 kr (Rouaa eller RQ kanske sitter på en mer exakt prisuppgift?)
3. Urban Decay book of shadows -
En palett innehållandes 8 av Urban Decays bästsäljande ögonskuggor, samt 8 LE-skuggor, två penslar och en ministorlek av min favoritprimer, Urban Decay Eye primer potion. Palette blir din för £25 (~315 kr) hos lookfantastic.com.
4. The body shop mini body butter set -
Det här setet med tre stycken body butters i ministorlek brukar återkomma titt som tätt i Body Shops sortiment under året, och finns i princip alltid att köpa till julen. De brukar finnas i en eller två olika kombinationer, och varje set innehåller tre burkar på 50ml vardera (en fullsize rymmer 200 ml). Ca 200 kr hos The Body Shop!
5. ghd IV purple styler set -
Ett lyxigt set från ghd i galet snygg design, innehållandes en keramisk proffsplattång, en resehårfön, värmetålig roll bag och två stycken clips. 1999 kr hos eleven.se
6. Too Faced lighted box -
En ljuvlig liten palett som innehåller 8 ögonskuggor, 3 läppglans, 3 läppstift, 2 rouge, 2 bronzing/highlighterpuder, 1 puder, 2 eyeliners och 2 brynskuggor. På vardera sida av spegeln sitter 2 st små lampor, och när du har använt upp sminket går den delen enkelt att plocka bort så att du kan använda asken till annat. Urgulligt! 430 kr hos eleven.se!




Ninja Minerals - mer swatches!


Fick hem ett till paket med underbara skuggor från min vän Sara som håller på att starta upp sitt eget sminkmärke Ninja Minerals (ni kan läsa mer om det här) i fredags! Och så hittade jag lippe #2 som var spårlöst försvunnet från förra paketet, mina katter tyckte att det var en jättebra leksak och hade sparkat in den under de långa gardinerna i mitt vardagsrum...




5 påsar fyllda med prover låg i paketet den här gången, jag hade några tomma burkar hemma så jag tänkte att Sara skulle spara lite på frakt och burkar genom att skicka påsar till mig så jag kunde hälla över dom i burkarna själv =) Översta raden: Pirate Purple och Blue di blue. Nedersta raden: Night blue, Night green och Sea green.




Swatches, i samma ordning som ovan. Alla skuggor är applicerade på en bas av MAC bare study paint pot, en champagnefärgad krämbas. Alla skuggor är applicerade torra förutom night blue och night green, som jag behövde applicera med något fuktad pensel för att få fram intensiteten och färgen. Självklart glömde jag ta en bild med blixt, men ni kanske klarar er med den tagen i lampljus ovan för jag tycker den visar alla färgerna väldigt korrekt! Jag har provat Sea Green och Night green på ögonlocket med, hade samma problem med Night green där, att intensiteten var svår att få fram utan att applicera den blöt. Den betedde sig nästan lite som Fyrinnae-skuggorna gör på mig; de är väldigt svåra att fästa om man inte har en krämbas (jag brukar köra på UDPP) och man tappar intensitet i skuggan så fort man försöker bygga på mer eller tona skuggan. Det gick däremot utmärkt när jag applicerade dom blöta och på en bas av en paint pot istället för på UDPP. Sea green var dock helt underbar och lätt att arbeta med, och den höll sig på plats under hela kvällen!




Mavala Mexico


Ett av mina absoluta favoritlack, speciellt när det börjar bli mörkt och kallt ute, är Mavalas auberginefärgade lack Mexico. Jag dras mot mörklila när det börjar bli höst och vinter av någon anledning... Och mörka lack får mina naglar att se längre ut, det gillar vi!






Mexico är ett krämlack utan skimmer eller glitter, och två lager täcker perfekt. Jag har inget överlack på bilderna eftersom jag ändå måste ta bort lacket innan jag ska jobba imorgon, därför syns även lite imperfektioner i lacket eftersom jag målade naglarna igår och fotade dom idag.. Lacket ser nästan svart ut om man inte tittar på det i lampljus eller dagsljus. Jag älskar Mavalas små miniflaskor, lacken håller riktigt hög kvalitet, finns i en mängd olika färger och kostar runt 39 kr/st. Och så hinner jag faktiskt använda upp lacken innan de blir dåliga, det är ett stort plus hos mig med!




Purity recenserar: H&M eyebrow fix


Den här lilla tuben är en självklar favorit i min sminkväska. Andra, dyrare, märken säljer liknande produkter, t.ex. Make Up Store och MAC, men jag har upptäckt att H&M's egna brow fix fungerar minst lika bra som de dyrare varianterna eftersom den i princip innehåller samma produkt; hårgelé för brynen. Visst, jag älskar MAC men jag skulle aldrig få för mig att köpa deras bryngelé när jag vet att jag kan få exakt samma produkt för en fjärdedel av priset någon annanstans!
Tuben har en inbyggd applikator, som ser ut som en vanlig mascaraborste. Gelén håller brynen på plats under hela dagen och bångstyriga strån blir lätta att forma. Dock kan man behöva borsta igenom brynen med en frans/brynkam eller en ren, torr mascaraborste precis innan den torkar, annars kan brynen lätt kännas lite stela och gelén kan börja flaga lite. Jag köpte precis en ny tub (passade på när jag var i Karlskrona över dagen eftersom vi inte har något H&M i lilla Karlshamn), den gamla var ungefär ett år gammal och jag kände att den behövdes bytas ut, för fyller man i brynen blir gelén i tuben lätt missfärgad eftersom brynfärgen följer med applikatorn ner i tuben igen, och så började den kännas lite tjock och seg. Plus att den höll på att ta slut, så klart. Den här produkten är en riktig pärla som jag nog inte skulle klara mig utan!

Pris: 49.50
Betyg: 5/5





Liten frånvaro...


Tänkte bara säga att jag fortfarande lever, trots att jag inte har postat några inlägg dom senaste dagarna nu. Har haft så himla mycket för mig och inspirationen faller inte riktigt på just nu, tyvärr =( Kanske kommer upp en FOTD nu i eftermiddag, får se. Hoppas ni har det bra allihopa, jag kommer komma tillbaka på riktigt snart, lovar!

In English: Just wanted to say that I'm taking a break from beauty blogging a while. I feel uninspired and have so much else to do and I really just feel fed up with it. I'll be back soon though, promise!





Ninja Minerals


En nära vän till mig, Sara (aka NinjaKotte/Kotte) håller på och startar upp sin egen linje med mineralsmink - Ninja Minerals. Hon har pluggat hårt för att lära sig hur tillverkningen fungerar, och hon fick precis hem sitt första gigantiska paket med råvaror och sitter nu och blandar till de första nyanserna på ögonskuggor. Ninja Minerals kommer i första hand fokusera på ögonskuggor i lös form, men Sara har även funderat på att satsa på foundations, lippies och hudkrämer. Ögonskuggssortimentet kommer att innehålla en mängd standardskuggor, och eventuellt kommer det finnas möjlighet till nya nyanser på beställning. Jag som är ett ögonskuggsfreak är jättesugen på att hon ska komma igång på riktigt! I fredags fick jag hem ett paket på posten med 6 prover på skuggor och ett litet lippie (som luktar vattenmelon!) för att testa pigmenteringen, ge ett utlåtande om färgerna och se hur bra hållbarhet de har på locket. Ska bli så himla kul att testa och jag ser fram emot fler nyanser! Här kommer lite bilder och swatches på skuggorna.



Paket!!



Vit/blåskimrande skugga, bubbelgumsrosa skugga samt en laxrosa.



Två olika matta klarröda, den vänstra aningen varmare än den högra, samt en brunröd med skimmer.



Swatches på alla skuggorna, lampljus: brunröd, kall röd, varm röd, laxrosa, bubbelgumsrosa, vitblå.



Swatches på alla skuggorna, blixt: brunröd, kall röd, varm röd, laxrosa, bubbelgumsrosa, vitblå.


Jag lyckades spilla ut halva den varma röda när jag öppnade burken första gången, man måste bända upp burkarna långsamt med fingrarna och inte använda naglarna för då sprätter innehållet iväg! Min minsta katt, Gizmo, sprang dessutom och nosade i det röda på golvet innan jag hann torka upp, så han var röd på nosen, magen och tassarna... Han uppskattade inte att få ett bad, kan jag ju säga!

Har ni förslag på färger ni skulle vilja se i sortimentet vidarebefodrar jag mer än gärna era önskemål till Sara, eller så kan ni skriva direkt till henne på ninjakotte.bilddagboken.se (du måste vara inloggad eller ange gästlösenordet "kotte")!




MAC - Hello kitty collection sneak peek


Sedan jag först fick nys om att MAC skulle släppa en Hello Kitty-kollektion har jag bevakat den här diskussionstråden på Specktra.net konstant, jag är supersugen på den här kollektionen som ryktats om att den kommer bli gigantisk. För några dagar sedan släppte WWD.com mer information och de första bilderna på förpackningar, borstar och accessoarer samt information om några av produkterna:





"To me, MAC Hello Kitty embodies the ultimate beauty icon,” said Jennifer Balbier, senior vice president of product development for MAC Worldwide. “She’s sweet and sexy, slightly edgy, and appeals to a wide range of customers. We wanted to reflect that through a sweet side, but also something slightly mischievous when it came to the colors. I started out by creating a palette of pinks, since they fit and always trend well in the spring. And this look is so much about the eyes that we did two eye shadow quads.” The Lucky Tom quad has violet blue, brown, gold and pink-coral shades, while the Too Dolly palette has mint, blue-silver, pale pink and magenta shades.

"We incorporated glitter eyeliners because she loves anything that twinkles, and we took the coral and hot pink theme and did pretty, poppy [colored] blush,” added Balbier.

While this collection is intended to have a sophisticated presentation, MAC hopes to appeal to younger fans with two shades of lip conditioners.

The Hello Kitty offerings fall into two collections: the Hello Kitty Colour Collection and the more high-end Hello Kitty Kouture. The bulk of the items are in the former category: six shades of lipstick with names like Fashion Mews and Strayin’, each $14; six Lipglass shades, each $14; and two tinted lip conditioners, $14.50 each; two eye shadow palettes, which each contain four shades and retail for $38; two shades of pigment are $19.50 each, and two Reflects Glitter stockkeeping units — one blue, one pink — are $17.50 each. Four Glitter Eye Liners, each $16.50, two shades of Beauty Powder, each $22; three shades of nail polish, each $11; a black mascara, $12, and false lashes, $12, round out the color offerings. Shades range from pinks and turquoises to lavenders and greens.

Hello Kitty Kouture is intended to be the high end of the collection. Two shades of Dazzleglass, each $28, each feature a reusable silver chain pendant with Hello Kitty outlined in white Swarovski crystals on black with a pink crystal bow. Sheer Mystery Powder, $90 and available in three shades, is packaged in a silver powder compact with Hello Kitty outlined in white Swarovski crystals with a pink crystal bow on a black background.
"

“We wanted to have affordable luxury and a high-low aspect, so it made sense to do the Hello Kitty Colour Collection and Hello Kitty Kouture,” said Demsey. The Hello Kitty Colour items, a Petite Makeup Bag, $22, and a medium Makeup Bag, $35, will be in all doors, currently about 581 department and specialty stores in North America including Nordstrom, Bloomingdale’s and Macy’s, as well as MAC’s 138 freestanding stores in North America and at maccosmetics.com. Internationally, the items will be in 1,307 doors in 69 countries, including 296 MAC freestanding stores outside North America. Hello Kitty Kouture will be available at MAC stores and maccosmetics.com only. At the maximum, the collection will be available for eight weeks.

A plush doll, $42; purse mirror, $22, and three-brush collection, $49.50, will be available at MAC stores, Nordstrom doors and maccosmetics.com only. A mirrored key clip, $16; beaded bracelet, $34, will be sold in MAC retail stores and at maccosmetics.com only, and a tote, $45 and soft vanity kit, $55, will be exclusive to maccosmetics.com. These items are intended to animate the counter presentation and create an entire Hello Kitty world at retail, Gager noted. While none of the executives would discuss sales projections, industry sources estimated that the limited edition MAC Hello Kitty collection could do upwards of $12 million in North American retail sales. That projection is slightly larger than that of the hit Barbie collection.

In-store visuals, shot by Nick Knight, show the polar opposite aspects of the collection. One is an image of a blonde model holding a black vinyl Hello Kitty doll, which will be part of the accessory line. The other visual is what Gager terms “more of a dominatrix creature.” The point, said Gager, is to show that makeup can be transformative. Makeup was done by Val Garland, with hair by Sam McKnight.

And Demsey promises the surprises aren’t over yet. “There will be more products to come in the next three months with this partnership,” he said.
"

Källa: Temptalia

JÄKLAR vilken jättekollektion! Och det här är inte ens alla produkter som kommer släppas... Jag tror jag ska ringa till Åhléns city och boka alla produkter jag vill ha så fort dom släpper officiell information och bilder på varje enskild produkt. Jag håller tummarna för att det kommer komma till några nya paint pots och individuella ögonskuggor. Förpackningarna ser supersöta ut, fast jag tror dom hade gjort sig bättre i vitt! Kul att dom släpper lite borstar också =) Undrar om Kotoure-delen kommer komma till Sverige, jag vågar inte ens tänka på hur mycket $90-dosan kommer ligga på här... $90 är att ta i lite väl mycket tycker jag, har innan hört att den här dosan kommer ligga på $50. Jag tror inte jag kommer köpa den i alla fall, så mycket är jag inte beredd att betala för en puderdosa...




Stort tack...


...till alla er som har lämnat kommentarer till mina Harry Potter FOTD-inlägg. Jag blir så glad av att läsa varenda en, och det känns jättekul och samtidigt overkligt att jag kan inspirera så många! Är så glad att ni gillade temat och all den respons som det har genererat, fler sminkteman kommer definitivt i framtiden! Ha en fortsatt trevlig kväll, allihopa =)




In English:
I just wanted to say thank you for all the amazing response my Harry Potter FOTDs have generated, I'm really flattered by all of your comments and I'm so glad you liked this theme!




Sammanfattning av Harry Potter-temat


Fixade ihop en liten bild med alla sminkningar från mitt Harry Potter-tema =) har varit jättekul att göra alla fyra, synd att det inte var fler! Om ni vill se mig göra sminkngar efter fler teman så är det bara att skriva en kommentar eller maila mig på puritysblogg [at] gmail.com med era önskemål!






Länkar till de separata FOTD:erna, här finns fler bilder och info om vilka produkter jag har använt!

Gryffindor
Slytherin
Ravenclaw
Hufflepuff




Hufflepuff


Fjärde och sista delen i mitt Harry Potter-tema! Idag står elevehemmet Hufflepuff för färgerna. Elevhemmet värderar hårt arbete, tålamod, vänskap och lojalitet. Djuret på vapenskölden är en grävling, och dess färger går i svart och gult. Det här var första gången jag försökte mig på "cut crease"-skuggtekniken, och första gången jag testar lösögonfransar =)

Ansikte
  • Fyrinnae rice powder primer
  • Everyday minerals intensive foundation - light neutral
  • Everyday minerals multitasking concealer
  • Fyrinnae oil control mineral finish
  • MAC dame blush
  • MAC soft and gentle mineralize skinfinish
  • MUS face mist
Ögon
  • UDPP
  • MAC brule eyeshadow
  • MAC primary yellow pigment
  • MAC carbon eyeshadow
  • MAC shroom eyeshadow
  • MAC engraved powerpoint pencil
  • MAC blacktrack fluidline
  • MAC plush lash mascara
  • Japonesque black fake lashes
  • MUS tri brow color
  • H&M brow fix
Läppar
  • MAC lovelorn lipstick
  • MAC slicked pink lipgelée













Fick ingen bra närbild på när jag hade ögonen slutna, så ni får klara er utan en sån bild idag... Är lite ovant med så här skarpa kanter och känslan av lösögonfransar, men jag gillar det! Jag började med en bas av UDPP över hela ögonlocket upp på brynbenet. Över UDPP applicerade jag den hudfärgade, matta skuggan brulé, också från fransrad till ögonbryn. På det rörliga locket la jag det knallgula pigmentet primary yellow, och sedan satte jag en tejpbit i en vinkel från yttre ögonvrån till ögonbrynets ytterdel för att kunna få en skarp linje på den svarta skuggan. I globlinjen ritade jag upp en linje med den mattsvarta skuggan carbon, tunnare längst in mot inre ögonvrån och tjockare längre ut mot yttre ögonvrån. Sen tog jag lite carbon på min fluffiga blendingborste #222 från MAC och suddade det svarta uppåt. Sen applicerade jag shroom som highlighter. Målade med svarta kajalpennan engraved längs nedre fransraden och sotade även över den med carbon. Drog en kraftig linje med blacktrack fluidline längs övre fransraden som avslutades i en skarp vinge. Mascara på fransarna, sen satte jag på lösögonfransarna och döljde skarven med lite mer eyeliner. Fyllde i brynen. Kinderna fick lite färg med kalla rosa rouget dame, och highlightades med msf:et soft and gentle. Läpparna målades rosa med MAC-stiftet lovelorn och fick lite gloss med det svagt rosa, i princip genomskinliga, lipgeléet slicked pink.




Ravenclaw


Trejde Harry Potter-sminkningen! Idag står elevhemmet Ravenclaw för inspirationen. De som hamnar i Ravenclaw är de som är eller har potential att bli kvicktänkta och har ett gott förstånd. Djuret på vapenskölden är en örn, och dess färger går i mörkblått och brons.

Ansikte
  • Smashbox photo finish primer
  • MAC studio fix fluid foundation - NW20
  • MAC select cover up color correctors - peach och green
  • MAC blot powder
  • MAC sculpt sculpting powder
  • MAC accentuate shaping powder
  • MUS face mist
Ögon
  • UDPP
  • MAC woodwinked eyeshadow
  • MAC glamour check! eyeshadow
  • MAC deep truth eyeshadow
  • MAC blue flame eyeshadow
  • MAC freshwater eyeshadow
  • MAC shroom eyeshadow
  • MAC fly-by-blue pearlglide liner
  • Urban Decay 24/7 glide on eye pencil - lucky
  • MAC  blacktrack fluidline
  • MUS tri brow color
  • MAC plush lash mascara
  • H&M brow fix
Läppar
  • MAC mystic lipstick












Lite dagsljus idag, hurra! Var torr i ansiktet så det fick bli flytande foundation, skönt med lite omväxling och jag älskar porslinshyn man får av studio fix fluid! Blev en lite halvtråkig applicering, ber om ursäkt för det, försökte faktiskt med tre olika andra versioner igår men ingen av dom blev bra, det här var det enda som funkade utan att färgerna åt upp varandra och bara blev en grå sörja =( Jag började med en bas av UDPP, sen applicerade jag guldbruna woodwinked på inre halvan av ögonlocket. Över den la jag rödbruna glamour check! för att få mer djup i skuggan och göra den mer bronsig. På yttre halvan av ögonlocket la jag deep truth och blue flame över varandra, båda är mörkblå skuggor men med lite olika bastoner så tillsammans blev dom en perfekt blå. Jag använde den mellanblå skuggan freshwater för att sudda skarpa linjer och för att få det mörkblå att smälta ihop bättre med highlightern shroom. Drog ett streck av fly-by-blue, en mörkblå penna med massa glitter, längs yttre delen av undre fransraden, och i inre ögonvrån samt längs inre delen av undre fransraden drog jag ett streck med kopparfärgade pennan lucky. Lucky målades över med woodwinked, och fly-by-blue fick mer djup av lite deep truth. Blacktrack fluidline längs övre fransraden, plush lash mascara på fransarna. Brynen fylldes i, läpparna målades med det brunröda stiftet mystic och kindbenen framhävdes med hjälp av sculpting-pudret sculpt. Highligtade kindben, näsa, panna och käkben med accentuate. Sprayade två gånger med MUS face mist och arbetade in det i huden med hjälp av puderborste för att fixera och ta bort puderkänslan.




5 läpprodukter jag vill testa


På senaste tiden har det blvit väldigt mycket lippie-shoppande för min del, jag som alltid har varit en ögonskuggstjej... Här kommer 5 läpprodukter jag suktar efter i höstmörkret!





1. MAC lipstick Dark Side - Det här mörkt lilaröda stiftet lockar verkligen så här i höstider. Det är dessutom i amplified cream-formulan, som jag fullkomligt älskar! MACs läppstift kostar ca 170 kr.
2. Ben & Jerry's Lip balm chocolate chip cookie dough - En av mina favoritglassmaker finns som läppbalsam, det här måste jag äga någon gång i livet! Den mumsiga smaken minus kalorierna, mmm! Kan köpas direkt från Ben & Jerry's internationella webshop för €6.95, dvs ca 70 svenska kronor.
3. Too Faced Lip injection - Jag har ett prov på den här lip plumpern hemma, men har inte fått tillfälle att testa den än. Får bli nästa gång det ska målas röda läppar tror jag! Jag gillar den nykyssta looken man får på läpparna av lip plumpers, den här godingen får gärna flytta hem till mig! Finns hos bland annat lookfantastic där den kostar £10, vilket motsvarar runt 125 kr.
4. MAC Prep + prime lip - En färglös bas som appliceras innan läppstiftet. Ska hålla läppstiftet på plats längre, släta ut läpparnas struktur, ge fukt och förhindra att läpparna torkas ut av stiftet. Jag gillar min ansiktsprimer från samma serie, så jag tvivlar inte på den här produktens förmåga! Kostar ca 160 kr hos din närmaste MAC-disk.
5. Too Faced Borderline anti feather lip pencil - Borderline är en matt, färglös penna som appliceras precis utanför läpplinjen för att se till att läppstiftet inte kryper utanför läpplinjen. Dessutom återfuktar och lugnar den huden. Kostar  £11 hos lookfantastic, i runda slängar 135 svenska kronor.




Doe Deere Blogazine


En av de internationella sminkbloggerskorna jag har följt sedan länge är Doe Deere Blogazine (hon fanns tidigare på limecrime.net). Här har vi en tjej med enorma mängder talang, har porslinshy, är söt som socker och gör sig fruktansvärt bra på bild. Hon har även sitt eget sminkmärke, Lime Crime Makeup, som jag är grymt sugen på att testa. Synd att hon bara säljer fullsize och inte prover =( Kolla in hennes tutorials på hennes blogg, här finns drösvis med kreativ inspiration att hämta!








Bilder: Doe Deere Blogazine




MAC woodwinked vs. chocolate brown


Lax ville se hur MAC-pigmentet chocolate brown såg ut jämfört med MAC-skuggan woodwinked, så här kommer en swatch!




Woodwinked till vänster, chocolate brown till höger. Båda två är favoritfärger hos mig, woodwinked är en helt underbar guldbrun nyans med perfekt konsistens, och chocolate brown är en varm, krämig chokladbrun med massa skimmer. Båda färgerna är swatchade på en bas av UDPP, bilden är tagen i lampljus.




Slytherin


Del två i Harry Potter-temat; elevhemmet Slytherin! I Slytherin hamnar de ambitiösa, listiga och kvicktänkta. Djuret på vapenskölden är en orm, vars färger är silver och grönt.

Ansikte
  • Smashbox photofinish primer
  • MAC mineralize spf15 foundation/loose - light
  • Everyday minerals multitasking concealer
  • MAC mineralize skinfinish/natural - light
  • MAC sculpt sculpting powder
  • MAC accentuate shaping powder
  • MUS face mist
Ögon
  • UDPP
  • MAC platinum pigment
  • MAC golder's green pigment
  • MAC emerald green pigment
  • MAC carbon eyeshadow
  • MAC silver fog pigment
  • MUS tri brow color
  • Urban Decay 24/7 glide on eye pencil - covet, yeyo och zero
  • MAC blacktrack fluidline
  • MAC plush lash mascara
  • H&M brow fix
Läppar
  • MAC blankety lipstick
  • MAC slicked pink lipgelée












Jag är väldigt ledsen över att jag inte hann ta dom här bilderna i dagsljus, för lampljuset  bokstavligen talat åt upp färgintensiteten i den här maken =( Den gröna färgen är mer smaragdgrön i verkligheten. Dubbelvingen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men jag är väldigt nöjd överlag! Jag började med en bas av UDPP på hela ögonlocket, upp på brynbenet. Sen la jag ett brett v av mattsvarta carbon i yttre ögonvrån och utåt/uppåt för att skapa formen (tack för tipset, Rouaa!). Metallic-silverfärgade platinum lades på inre delen av ögonlocket, och på yttre delen av ögonlocket samt över carbon la jag smaragdgröna emerald green. Emerald green och platinum suddades ihop med hjälp av lite ljusare golder's green. Brynbenet highlightades med hjälp av silverfärgade silver fog, ett underbart pigment som både går att applicera skirt och att packa på mer färg med för att få en intensiv silver! Drog ett streck med blågröna covet under ögat, samt lite av vitskimriga pennan yeyo i inre ögonvrån. Den gröna delen målades över med emerald green och lite carbon längst ut i yttre ögonvrån. Målade vattenlinjen svart med hjälp av mattsvarta zero, och längs övre fransraden drog jag ett streck av blacktrack fluidline. Med den målade jag även två små vingar längst ut i ögonvrån. Mascara på fransarna, och brynfärg + brynfix på ögonbrynen. Läpparna målades med nudestiftet blankety och avslutades med det i princip genomskinliga lipgeléet slicked pink, eftersom fokus skulle vara på ögonen. La sculpting powdret sculpt under kindbenen samt under käklinjen och shaping powdret accentuate på kindben och längs käklinjen. Avsutade med att spraya ansiktet med MUS face mist som jag buffade in med min puderborste för att fixera och återfukta, samt att få bort den pudriga känslan och ge ansiktet lite glow.

Det här är för övrigt inlägg #100 i min blogg, jisses vad fort det gick! =O




ManGlaze Fuggen Ugly


ManGlaze-lack nummer två!









Fuggen Ugly påminner väldigt mycket om borstat stål, det är en grymt vacker grå färg! Fast jag måste erkänna att jag nog gillar The Death Tar snäppet mer, men båda är grymt vackra och riktigt unika färger. Jag som bara har rosa och lila lack i min pyttelilla samling annars välkomnar dessa o-tjejiga lack med öppna armar! Lacksamlingen kommer nog för övrigt att utökas så smått, jag älskar lack och hatar att jag inte får ha det på jobbet men jag jobbar trots allt bara 100 timmar i månaden så då och då kan jag faktiskt ta mig för att lacka naglarna utan att behöva ta bort det några timmar senare!




Gryffindor


Som den Harry Potter-nörd jag är hade jag tänkt försöka göra 4 sminkningar i rad nu med färger hämtade från de fyra elevhemmen. Först ut är Gryffindor. Gryffindor står för mod, ridderskap och styrka. Djuret på emblemet är ett lejon, vars färger är scharlakansrött och guld.

Ansikte
  • Fyrinnae rice powder primer
  • MAC mineralize spf15 foundation/loose - light
  • Everyday minerals multitasking concealer
  • MAC mineralize skinfinish/natural -light
  • MAC mineralize skinfinish - soft and gentle
  • MUS face mist
Ögon
  • UDPP
  • Taylor made minerals Centaur
  • MAC ruby red pigment
  • MAC maroon pigment
  • MAC shroom eyeshadow
  • Urban Decay 24/7 glide on eye pencil - lucky och zero
  • MAC blacktrack fluidline
  • MAC plush lash mascara
  • MUS tri brow color
  • H&M brow fix
Läppar
  • MAC moistly lipgelée









Om ni undrar över varför jag ser trött ut på bilderna så är det för att jag är det =P har sjukt ont i huvudet med... Och hyn vill inte alls vara med och leka. Nåja, får hoppas att jag är piggare imorgon.
På ögonen lades en bas av UDPP. På inre halvan av ögonlocket applicerade jag Centaur i guld, och på yttre halvan vinröda ruby red. I yttre ögonvrån mörkade jag ner en aning med maroon. På brynbenet la jag min favorithighlighter, shroom. Under ögat la jag en linje av kopparfärgade pennan lucky, som sedan målades över med centaur och ruby red. Läpparna fick lite gloss och färg av lipgeléet moistly.




ManGlaze The Death Tar


Min första NOTD här på bloggen! Ni får ha överseende med att jag inte tar lika bra nagelbilder som de riktiga nagellacksfantasterna... Appliceringen av lacket är lite knackig med eftersom jag gjorde det efter ett 10-timmars arbetspass och 2 glas vin, men jag var så sugen på att få det här lacket på naglarna!








The death tar är ett matt lack, fullspäckat med diskret skimmer. Det ser nästan ut som läder på naglarna, vilket tyvärr är rätt svårt att fånga på bild. Jag har målat två tunna lager. Lacket ser blankt ut vid applicering, men torkar snabbt till en matt finish. Jag gillar lack med snabb torktid eftersom jag är otålig och alltid lyckas paja lacket på något vänster under tiden jag låter det torka =P Ett väldigt läckert, vackert och speciellt lack som jag tycker att alla borde ha i sin samling! Imorgon byter jag nog till fuggen ugly, det grå lacket från ManGlaze! Jag har saknat att ha nagellack, jag får ju som bekant inte ha det på jobbet men jag tror jag ska börja lacka naglarna mer när jag är ledig och försöka utöka lacksamlingen lite!




Blue brown och Teal


Gårdagens öga, ville ha något enkelt men ändå effektfullt. Blue brown är ett pigment som är helt perfekt när man känner för en sådan sminkning, eftersom den skiftar i två olika färger!

Ögon
  • UDPP
  • MAC blue brown pigment
  • MAC teal pigment
  • MAC vanilla pigment
  • Urban Decay 24/7 glide on eye pencil - Covet
  • MUS tri brow color
  • MAC plush lash mascara
  • MAC blacktrack fluidline
  • H&M brow fix





Appliceringen var ganska basic; först en bas av UDPP, sedan blue brown på hela det rörliga locket upp i globlinjen. Vanilla som highlighter på brynbenet och för att tona ut blue brown. La covet under ögat, och över den applicerade jag pigmentet Teal för att få lite extra intensitet i färgen och för att få den att hålla extra bra. Blacktrack fluidline lades längs övre fransraden och ut i en vinge. Avslutade med mascara och fylla i brynen.




Ice Queen


Gjorde ett nytt försök med maken som misslyckades igår, idag gick det bättre! Måste ha varit något knasigt på mina penslar, kan ha varit med att jag behandlade dom med lite balsam sist jag tvättade dom... Blev lampljus på bilderna idag igen, för jag sminkade mig precis innan jag gick till jobbet vid kl 18.

Ansikte
  • Smashbox photofinish primer
  • MAC mineralize spf15 foundation/loose - light
  • Everyday minerals multitasking concealer
  • MAC mineralize skinfinish/natural - light
  • MAC mineralize skinfinish - soft and gentle
  • MAC dame blush
Ögon
  • UDPP
  • MAC crystal avalanche eyeshadow
  • MAC air de blu pigment
  • MAC clear sky blue pigment
  • MAC freshwater eyeshadow
  • MAC RR blue pigment
  • MAC deep truth eyeshadow
  • MAC solar white eyeshadow
  • Urban Decay 24/7 glide on eye pencil - electric
  • Urban Decay 24/7 glide on eye pencil - yeyo
  • MAC blacktrack fluidline
  • MUS tri brow color
  • H&M brow fix
  • MAC plush lash mascara
Läppar
  • MAC blankety lipstick
  • MAC rich and ripe lipglass











Jag började med en bas av UDPP över hela ögonlocket. Sen applicerade jag vita crystal avalanche i inre ögonvrån. Mitt på locket applicerade jag clear sky blue, men eftersom det är ett matt pigment och jag ville ha lite skimmer blev det lite air de blu över. På yttre halvan av locket applicerade jag en blandning av RR blue och freshwater, och i yttre ögonvrån applicerades deep truth. Under ögat drog jag ett streck av knallblå pennan electric, och längst in i ögonvrån applicerade jag lätt med vita pennan yeyo, båda från Urban Decay. Över den blå pennan applicerade jag freshwater och deep truth. Längs övre franslinjen drog jag en linje med svarta gel-linern blacktrack från MAC, brynen fylldes i med en mix av de två mörkaste nyanserna i MUS tri brow samt fixerades med bryngel från H&M, och fransarna målades med plush lash mascara från MAC. Under kindbenen applicerade jag det kalla rosa rouget Dame från MAC, och kindbenen fick lite skimmer av soft and gentle, ett mineralize skinfinish från MAC. Läpparna målades med nudefägade blankety, och jag avslutade med MAC-glosset rich and ripe från Cult of Cherry-kollektionen.




Mina ManGlaze är här!


När Sminkan visade sina matta nagellack "The death tar" och "Fuggen ugly" från ManGlaze så kunde jag inte motstå att klicka hem en av varje färg jag med, fy så läckra dom är! Och jag som inte ens får ha nagellack på jobbet, så jag kan tyvärr inte ge er någon NOTD förrän i helgen då jag är ledig... De här lacken har alltså en matt finish, till skillnad från de flesta andra nagellack, men innehåller ändå massa skimmer som får lacken att likna borstat stål, speciellt gråa fuggen ugly. Lacken är, som hörs på namnet, framtagna för män men jag tycker de passar minst lika bra på kvinnliga naglar =) Supersnabb leveranstid har dom för övrigt, jag beställde den 7/11 och igår, den 12/11, var paketet framme!








Efter regn kommer solsken...


Makeupförsök #2 gick betydligt bättre än det första =) Bilderna är tagna efter att jag har varit på jobbet, så jag är lite småblank, men här kan ni se hur fin MACs mineralfoundation fortfarande är efter 3 timmar på McDonald's... Läpparna målade jag däremot när jag kom hem, på jobbet har jag haft lip stainet not so shy från MAC, det ger färg men man slipper kladd!

Dami önskade att jag berättade lite mer om hur jag har lagt mina sminkningar, så lite info om det kommer i slutet av inlägget, efter produktinfon och bilderna!

Ansikte
  • Smashbox photofinish primer
  • MAC mineralize spf 15 foundation/loose - light
  • Everyday minerals multitasking concealer
  • MAC mineralize skinfinish - light
  • MAC dame blush
  • MAC soft and gentle mineralize skinfinish
  • MUS face mist
Ögon
  • UDPP
  • MAC shroom eyeshadow
  • MAC rave pearlglide liner
  • MAD minerals venomous indelible gel liner
  • MUS tri brow color
  • MAC plush lash mascara
  • H&M brow fix
Läppar
  • MAC magenta lip pencil
  • MAC girl about town lipstick
  • MAC cult of cherry lipglass










Det var väldigt svårt att fånga intensiteten i läppfärgen på bild, för övrigt, tror det behövs dagsljus för det... Ska försöka fota imorgon igen tror jag för jag är KÄR i den här kombinationen! En knallig, mörk, rödrosa med massa skimmer och gloss. En riktig fullträff, varför har jag inte testat det förut?!

Till appliceringen då: som grund på ögat har jag ett tunt lager av UDPP, det jämnar ut färgen på ögonlocket och ger en bra bas för skuggor att fästa på. Efter det applicerade jag MAC-skuggan shroom från fransarna upp till brynet med min fluffiga blendingborste, MAC #217. Efter det drog jag ett ganska tjockt streck med den lila glitterpennan rave från MAC, och längs övre fransraden drog jag en linje med lila gel-linern venomous från MAD minerals, linjen fick även en liten vinge på slutet. Brynen fylldes i med tri brow color från MUS och fixerades med H&M brow fix. Fransasrna målades med ett lager plush lash mascara från MAC. Läpparna fylldes först i med läppennan magenta från MAC, över det applicerade jag MAC-stiftet girl about town i chockrosa och till slut över det ett glosslager med röda lipglasset cult of cherry, även det från MAC.




Bad makeup day...


Allt gick verkligen tokfel när jag skulle sminka mig idag, och jag har ingen aning om varför. Hade tänkt göra en isig ögonmakeup i vitt och blått, la en bas av UDPP + Bare study paint pot från MAC. Den vita skuggan, crystal avalanche, gick på riktigt bra i inre ögonvrån, samma sak med det ljusblå pigmentet air de blu från MAC. Men när jag kom till att lägga på MAC-skuggan freshwater ville den helt enkelt inte fastna; den blev flammig och rasade ner på kinderna. Ett problem jag aldrig har fått förut med den skugan! Tog bort allt, gjorde om basen och använde enbart UDPP, freshwater gick då på som en dröm men de andra skuggarna däremot, vilken mardröm. Nej, nu är ansiktet nytvättat och jag är sur. Har tvättat penslarna också för det kanske var något i dom som gjorde att det gick så dåligt? Fast undrar vad det skulle vara... Nä, hade det inte varit så att jag ska jobba ikväll hade jag bojkottat smink totalt idag. Usch och fy. Får bli lite foundation, kajal, brynskugga och mascara sen helt enkelt, så får jag ge skuggorna en ny chans imorgon...





In English: Today was a really bad makeup day, nothing wanted to work at all and it ended with me taking it all of in frustration. I wonder what went wrong...


 




The body shops julkalender


Årets defenitivt lyxigaste julkalender kommer från the body shop och innehåller 24 st inslagna presenter, en för varje dag fram till jul. Kalendern finns i tre olika prisklasser; small medium och large för 800, 1000 respektive 1200 kr:

Small
Innehåller 24 fantastiska presenter, en för varje dag. Förutom de härliga produkterna i form av bland annat fuktighetsbevarare och rengörare får du också fina accessoarer. Värdet på innehållet är 1 000 kr.

Medium
Mediumkalendern ger lite mer. Som att du får härliga dubbla produkter under två dagar. Njut av dessa härliga överraskningar varje dag fram till jul. Värdet av innehållet är 1 400 kr.

Large
Den största kalendern är allt du kan drömma om - en påse fylld med superlyxiga överraskningar. Det är 24 dagar och 24 presenter, men flera av dagarna får du mer än en produkt för att verkligen skämma bort dig. Innehållets värde är 1 600 kr.




Behöver jag ens säga detta: VILL HA!! ? Tyvärr så ligger närmaste TBS i Karlskrona, och min budget räcker nog tyvärr inte till för att jag ska ha råd att skämma bort mig själv med den här lyxiga kalendern =( Men man kan ju alltid tråna, eller hur? Kalendern finns i butik från och med i början av november och säljs fram tills den 5 december, eller så länge lagret räcker.


In English: This year's most luxurious christmas calendar comes from The Body Shop and contains 24 wrapped gifts, one for you to open every day in december until christmas eve =) There are 3 different calendars; small (800 SEK), medium (1000 SEK) and large (1200 SEK). I want this! You can buy this calendar at any Swedish TBS from the middle of november thru december 5th.

 




Purity recenserar: MAC mineralize spf 15 foundation/loose


Som ni kanske har märkt har det varit väldigt dött här på bloggen i helgen, det beror på att jag har jobbat så mycket att jag inte ens har hunnit eller orka sätta på datorn =/ men i veckan blir det mindre jobb, så nu i veckan kommer inläggen komma rullande som vanligt =)

Som ni kanske har märkt så har jag på senaste tiden snöat in på mineralfoundations, eftersom de ger ett jämnt och täckande resultat och låter huden andas. Dessutom blir min blandhy med feta partier i t-zonen inte lika blank under dagen med mineralfoundation som med flytande foundation. Till och från använder jag fortfarande flytande foundation, men till vardags använder jag i princip alltid mineralfoundation nu för tiden. Tidigare har jag testat I.D. Bare escentuals och Everyday minerals, och den senaste mineralfoundationen i lös form jag har testat är den från MAC: Mineralize spf 15 foundation/loose.





Jag är ett stort fan av MAC-foundations, så jag hade höga förväntningar när jag testade den här produkten. Till min stora lycka var mineralize spf 15 loose precis så bra som jag hade föreställt mig; den här spöar skiten ur både I.D. och Everyday minerals! Min hud har aldrig sett så bra ut tror jag; den här foundationen ger min hy ett vackert glow fast den är helt matt i sig, täcker bra, matchar min hudton perfekt (jag har den ljusaste nyansen, light), känns väldigt lätt på huden och det behövs väldigt lite för att få det önskade resultatet. Det enda dåliga jag kan hitta med produkten är den puckade förpackningen; jag hade gärna sett att den hade kommit i en vanlig sifterburk, så som MACs löspuder gör. Den inbyggda applikatorn är hård och svår att arbeta med, varför MAC envisas med att ha med en applikator i burken förstår jag inte eftersom de har så himla många bra borstar i sortimentet. Jag applicerar min mineralize-foundation med MACs egna kabukiborste, #182, och den är perfekt för ändamålet. Passar bra i burken, det är hyfsat lätt att få upp foundation på borsten genom att snurra den över hålen i burken, borsten är grymt skön mot huden och appliceringen blir silkesjämn. En riktigt bra kabukiborste med andra ord! Nåja, tillbaka till foundationen... Snyggast blir den om man avslutar med MACs pressade mineralpuder, mineralize skinfinish/natural (jag använder den ljusaste nyansen, light), som är ett lätt mineralpuder med låg täckning. För enbart fixering applicerar jag med puderborste, vill jag ha lite extra täckning applicerar jag även denna med kabukiborsten #182.

Pris: ca 305 kr
Betyg: 4/5




Utmanad!


Blev utmanad av Sminkan, so here goes:

  • Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
  • Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
  • Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
  • Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg

Sju saker om mig:

1. Jag kan lösa rubiks kub, under 5 minuter, oavsett hur kuben ser ut till att börja med

2. Jag har krockat på motorvägen, i rusningstrafik. Sladdade över tre filer och krockade med mitträcket utan att träffa en enda annan bil. Jag klarade mig helskinnad (dock rätt chockad) och bilen gick dessutom att köra efteråt.

3. Förutom smink så är en av mina största passioner hår och hårförlängningar. Jag har sysslat med hårförlängningar i olika former (traditionellt löshår, syntetdreads, plast, you name it!) sedan 2004 och har bland annat haft rosa, lila, blå och neongula syntetdreads iflätade i mitt egna hår sedan dess. Jag har däremot aldrig färgat mitt hår i någon annan färg förutom svart.

4. Jag är lite av en smygpedant, jag kan bli helt galen av att gå omkring och tänka på att bordsduken ligger snett, att något inte ligger på sin plats i rätt låda eller veta att det är kladd på handfatet och kan inte sluta tänka på det förrän jag har rättat till det. Blir lite småkämpigt när man har två små kattungar som ränner omkring och jagar varandra i hela lägenheten och mattor hamnar på sniskan och blomkrukor välts omkull...

5. Jag älskar Harry Potter-serien och har läst den första boken säkert 15 gånger. Dock bojkottar jag de svenska versionerna stenhårt från och med att jag läste bok nummer fyra på engelska (mamma köpte åt mig i england innan den hade kommit ut på svenska), den svenska översättaren dödar så mycket av böckernas karisma!

6. Jag älskar pinup-stilen a la Dita von Teese. Korsetter, höga klackar, röda läppar och blek hy är bara så vackert!

7. Jag har läst programmering på KTH (Kungliga tekniska högskolan) i Stockholm i 1½ år men valde att avsluta mina studier i början av 2008 eftersom jag inte trivdes på skolan och jag behövde en paus från pluggandet eftersom jag kom direkt från gymnasiet. Programmeringsspråk jag är bekant med innefattar bland annat Java, C++, C, VB script, Assembler, HTML, CSS och XML. Webdesign är det område som ligger mig närmast om hjärtat, tycker det är fruktansvärt kul att koda och designa hemsidor from scratch! Ingen dreamweaver här inte, jag kör på notepad!


Jag utmanar följande 7 personer:

In English: Sminkan challenged me to write this list with 7 things about me. So here goes!

1. I can solve rubik's cube in under 5 minutes

2. I crashed my car, in the middle of morning traffic, and both me and my car survived!

3. Besides makeup, one of my biggest passions are hair and hair extensions. I've been doing extensions since 2004 and I've had synthetic dreads in all the colours of the rainbow braided into my hair over the years.

4. I'm a bit pedantic, all stuff in my apartment has to be in it's place or it will bug the hell out of me!

5. I love the Harry Potter books, I think I've read the first book about 15 times! I started to read the series in Swedish but after I read the originals in english, I won't touch the Swedish versions with a stick. The Swedish translater sucks!

6. I love the pinup look. High heels, corsets, pale skin... mm!

7. I've studied computer programming at the Royal Institute of Technology in Stockholm for 1½ years but I quit because I hated the school and my classmates.






Japan Biker chic


Murriga fyrinnae-pigment fick det bli idag, eftersom det har varit grått och mörkt ute hela dagen... Har lite svårt att få fyrinnae-pigmenten att fästa bra, tycker de dammar runt en hel del och så fort man försöker blenda minsta lilla så försvinner intensiteten på en gång. Kanske beror på basen? Ska testa att lägga skuggorna på en bas av en paint pot eller ett shadestick från MAC nästa gång tror jag, de är lite klistrigare än UDPP.

Ansikte
  • MAC prep + prime
  • MAC mineralize spf 15 foundation/loose - light
  • Everyday minerals multitasking concealer
  • MAC mineralize skinfinish/natural - light
  • MAC mineralize skinfinish - soft and gentle
  • MUS face mist
Ögon
  • UDPP
  • Fyrinnae Japan
  • Fyrinnae Biker chic
  • Fyrinnae Nijiro
  • MAC fly-by-blue pearlglide liner
  • MAC blacktrack fluidline
  • MAC plush lash mascara
  • MUS tri brow color
  • H&M brow fix
Läppar
  • MAC blankety lipstick











Ena ögonbrynet vill fortfarande inte samarbeta =/ Jag har haft många dåliga ögonbrynsdagar i rad nu!






Bloggrunda v.45


Här är ett urval av mina favoritinlägg från de andra beautybloggarna i pret-ty.se's bloggnätverk den här veckan! Läs och låt dig inspireras =)

BettieLi visar en urtjusig ögonmake i mintfärger!

Bjooti
suktar oss med The body shops vårkollektion Roseflower

Fake Lashes visar upp sin perfekta strålande hy i kombination med superfina ögonmakeuper!

In the make tipsar om sin bästa allroundprodukt

MakeupMyLack suktar med snygga höstnaglar i lila!

Makeupoholic hämtade ut sitt pris som vinnare av bästa beautyblogg i veckorevyn blog awards 2008.

Rocketqueen suktar mig med produktbilder och swatches från MACs julkollektion Red she said. Och jag som inte trodde att jag behövde något från den här kollektionen, tji fick jag...

Rouaa
visar ett döläckert rosa läppstift under sin Vampy-vecka!

Sminkan skapar ha-begär hos mig när hon visar döläckra lacket Fuggen Ugly från ManGlaze


Sugen på mer? Kika in på pret-ty.se och klicka dig vidare till de andra bloggarna i bloggnätverket!


In English: These are my favourite entries this week from some of my fellow beauty bloggers at pret-ty.se. Enjoy!

BettieLi shows off an amazing makeup minty greens.

Bjooti makes us yearn for The Body Shop's spring collection Roseflower

Fake Lashes shows off her perfect, radiant skin together with amazing eye makeup!

In the make writes about her favourite allround product

MakeupMyLack has got pretty fall nails!

Makeupoholic collected her prize from winning an award for the best beauty blog 2008. Congratulations!

Rocketqueen makes me wanna get a whole bunch of stuff from the MAC holiday collection Red She Said....

Rouaa sports an amazingly beautiful pink lipstick

Sminkan makes me wanna get Fuggen Ugly from ManGlaze!






Grön FOTD


Idag hann jag inte sminka mig innan dagsljuset försvann, förtappad som jag är... Så går det när man börjar jobba kl 18.30 och känner för att slappa hela dagen =P Men ljuset från lamporna vid min sminkbyrå ger ett bra och jämnt ljus som duger till sminkfotografering!

Ansikte
  • Fyrinnae rice powder primer
  • MAC mineralize spf 15 foundation/loose - light
  • MAC mineralize skinfinish/natural - light
  • MAC sculpt sculpting powder
  • MAC accentuate shaping powder
  • MAC mineralize skinfinish - soft and gentle
  • MUS face mist
Ögon
  • UDPP
  • MAC mosscape paint pot
  • MAC bitter eyeshadow
  • MAC golden olive pigment
  • MAC night light pigment
  • MAC vanilla pigment
  • MUS tri brow color
  • Urban Decay 24/7 glide on eye pencil - stash
  • MAC blacktrack fluidline
  • MAC plush lash mascara
  • H&M brow fix
Läppar
  • MAC not so shy! see thru lip color












Som ni ser så är not so shy inte lika intensiv som i förrgår; det beror på att jag valde att endast applicera ett lager idag. Mina ögonbryn har inte velat samarbeta de senaste dagarna, tror att det är dags att ta fram saxen och trimma ner dom lite! Så ni får ursäkta att det ena ögonbrynet är lite krokigt...




Purity recenserar: Vichy Aqualia thermal - light


Min dagliga ansiktsvård består till den största delen av märket Vichy som finns att köpa på apoteket. Som rengöring använder jag normaderm-serien för fet och oren hy, vilket hjälper huden att hålla sig i schack, men eftersom jag har blandhy med feta partier enbart i t-zonen och på kinderna så behöver jag en bra hudkräm som återfuktar utan att göra huden fet igen. Förut använde jag krämen Thermal fix från Vichy, och när jag såg att den hade slutat tillverkas fick jag nästan lite panik eftersom det var den enda krämen som någonsin funkat för min hy. Som tur var kom Vichy med en alldeles utmärkt ersättare, Aqualia thermal.

Aqualia thermal finns i två versioner; rich och light. Light är, som det hörs på namnet, lite lättare än normal och passar därför utmärkt till min blandhy. Rich passar bättre till lite torrare hy. Aqualia thermal light återfuktar på djupet utan att lämna huden fet och kladdig, den sjunker snabbt in och har en fräsch, neutral doft. Huden blir mjuk och smidig och har jag några torra partier i ansiktet så smörjer jag in dem lite extra på kvällen så är de borta morgonen därpå. Det här är en kräm jag inte skulle kunna leva utan!

Pris: 179 kr hos apoteket
Betyg: 5/5





Glamour check!


Hurra, det är solljus ute idag! Sminket blev väl inte så jätteextraordinärt, men jag tycker det blev fint ändå. Hade lite småbråttom, för jag sov för länge idag... Ska rusa iväg till jobbet snart, jobbar till 00.30. Fy bubblan =(

Ansikte
  • Smashbox photofinish primer
  • MAC mineralize spf 15 foundation/loose - light
  • MAC mineralize skinfinish/natural - light
  • Everyday minerals multitasking concealer
  • MAC mineralize skinfinish - soft and gentle
  • MAC dame blush
  • MUS face mist
Ögon
  • UDPP
  • MAC woodwinked eyeshadow
  • MAC glamour check! eyeshadow
  • MUS tri brow color
  • MAC blacktrack fluidline
  • MAC engraved powerpoint pencil
  • MAC plush lash mascara
  • H&M brow fix
Läppar
  • MAC blankety lipstick
  • MAC slicked pink lipgelée













Veckans bloggtema - allroundprodukter


Veckans bloggtema för nätverkarna i bloggnätverket på pret-ty.se är allroundprodukter; tipsa om favoriter och användningsområden. Min absoluta favorit när det kommer till allroundprodukter är lösa kosmetiska pigment. Det vanligaste användningsområdet är att använda dem som ögonskuggor, men man kan även använda dem som rouge, blanda med ett läppglans för att få fram ett helt nytt lippie, blanda med nagellack eller strö över lacket innan det har torkat, använda som highlighter på kindbenen, blanda med din bodylotion för att göra din egen skimmerlotion... Användningsområdena är många, helt enkelt! Man kan även blanda två eller flera pigment med varandra för att skapa en helt ny färg.




Det finns en hel drös av tillverkare när det kommer till lösa pigment, och de allra flesta kan man köpa provburkar av vilket är praktiskt eftersom en liten provburk (brukar oftast vara på 1/4 eller 1/2 tsk) räcker till många appliceringar om det är ett högpigmenterat pigment, och provburkarna brukar vara billiga så man har råd att testa många olika färger till ett litet pris! Så slipper man dessutom att sitta där med en hel burk med ett pigment som man inte tycker om och aldrig kommer använda upp. Själv äger jag runt 100-talet provburkar med pigment från diverse märken, och samlingen utökas ständigt. Några av de märken som säljer pigment är:

  • MAC - vill du köpa direkt från MAC är det hela burkar som gäller, dock kan du köpa provburkar från privatpersoner. MAC är dock ett av de märken som piratkopieras allra mest, så läs gärna min guide till att köpa prover av MAC-pigment om du vill vara säker på att du får den äkta varan!
  • Barry M dazzle dust - går inte heller att köpa i provburkar, men fullsizeburkarna är inte groteskt stora och är hyfsat billiga ändå!
  • MAD minerals - säljer både provburkar och fullsizeburkar
  • Taylor made minerals - säljer både provburkar och fullsizeburkar
  • Pure luxe cosmetics - säljer både provburkar och fullsizeburkar
  • Fyrinnae - säljer både provburkar och fullsizeburkar. Har däremot gräsligt lång leveranstid, men det är det värt! Obs! Nyanserna kan skilja sig från sats till sats, så beställer du samma färg vid två olika tillfällen är det inte säkert att de är exakt likadana.
  • Makeupcosmetics - svenskt märke som säljer både provburkar och fullsizeburkar
  • Everyday minerals - säljer både provburkar och fullsizeburkar
  • Mine minerals - svenskt märke som både säljer fullsizeburkar och små prover i påsar (5 för 10 kr).

Vad är eran bästa allround-produkt?




Not so shy!


Kunde så klart inte låta bli att testa alla nya roliga saker =) Använde alla nya produkter förutom nude-stiftet blankety =) Blev lite kassa bilder för dagsljuset har inte velat visa sig alls idag känns det som...

Ansikte
  • Smashbox photofinish primer
  • MAC mineralize spf 15 foundation/loose - light
  • MAC mineralize skinfinish/natural - light
  • Everyday minerals multitasking concealer
  • MAC mineralize skinfinish - soft and gentle
  • MAC blush - gingerly
  • MUS face mist
Ögon
  • UDPP
  • MAC nice vice paint pot
  • MAC lotusland eyeshadow
  • MAC top hat eyeshadow
  • MAC solar white eyeshadow
  • MAC blacktrack fluidline
  • MAC rave pearlglide liner
  • MUS tri brow color
  • MAC plush lash mascara
  • H&M brow fix
Läppar
  • MAC see thru lip color - not so shy











Nu ska jag springa till jobbet, ha en trevlig kväll allihopa!




Efterlängtat paket!


Idag kom mitt paket med det mesta av det min pappa köpt åt mig i USA, hurra! Fick ytterligare ett paket med, en kofta som min duktiga syster har stickat åt mig. Den är superfin!




Alla godbitar som fanns nerpackade i paketet; MAC mineralize spf 15 foundation/loose (light), MAC mineralize skinfinish/natural (light), MAC mineralize skinfinish (soft and gentle), Bath and body works vanilla bean noel body lotion, MAC lipstick (blankety), MAC see thru lip color (not so shy), Smashbox photofinish primer (travel size), MAC #182 och MAC #209.




Allt smink =)




Vanilla bean noel body lotion. Den här doftar så underbart, som nybakta kakor! Ååh, jag längtar tills jag får smörja in mig med den här godingen =)




Jättefina MAC-påsen som allt kom i!




MAC #182. Guuud så skön den här är mot huden. Så len och tät och allmänt perfekt!




MAC #209. Brukar applicera eyeliner med min platta snedställda ögonbrynsborste, #208, men har saknat en finspetsig pensel för att finlira lite ett tag nu.




MAC mineralize spf 15 foundation/loose. Puckad förpackning, fattar inte varför dom helt plötsligt ska ha en applikator (och dessutom en värdelös sådan) med i förpackningen när dom inte har haft det innan i några av sina produkter =/ Den borde ha kommit i en vanlig sifter-burk tycker jag, som med deras löspuder. Nåja, det är lätt att få upp foundationen på en kabukiborste i alla fall.




Blankety lipstick, mitt första nude-stift =) Kommer bli lite svårt att vänja sig tror jag eftersom alla mina andra stift är väldigt mörka eller knalliga, men det är väldigt fint på! Swatch på den här kommer någon annan dag =)




Smashbox photofinish primer i travel size, ville testa den innan jag köpte en fullsize. Det är en väldigt liten tub, men å andra sidan så verkar den vara superdryg!




MAC mineralize skinfinish natural, i färgen light. De stora MSF-dosorna med det kupade pudret känns bara så lyxiga!




MAC mineralize skinfinish - soft and gentle. Finaste mönstret i pudret! Blir ett jättevackert skimmer på huden, fast man får vara försiktig så man inte har på för mycket...




MAC see thru lip color i färgen not so shy från Ungaro-kollektionen. En verkligt speciell produkt, den sjunker liksom in i läpparna utan att lämna någon som helst yta. Ska bli kul att testa!


Tack snälla mamma och syster för att ni skickade paketet till mig!




The brush guard


Min supersöta vän Maggie beställde hem den här supersmarta uppfinningen till mig! Brush guard hyllas av bland annat EnKore, och syftet är att skydda borstarna samt att hjälpa dem att behålla formen och hålla sig fria från smuts.




Något annat som är bra med brush guard är att man kan låta borstarna torka upp och ner för att inte riskera att vattnet rinner ner i limmet och löser upp det. Man sätter helt enkelt borsten, med en brush guard på, upp och ner i t.ex. en mugg och låter den stå tills den har torkat. Supersmart! Det finns fem olika paket med brush guards, fyra med olika storlekar samt ett paket med blandade storlekar (det jag fick). Varje paket kostar $5.50 + $3 för frakten upp till 5 paket och kan köpas på www.thebrushguard.com! Tack Maggie, jag kommer nog att beställa fler!









Coconut-serien från The body shop


Någon mer än jag som är helt överförtjust i The body shops produkter med kokosnötsolja? Doften är helt ljuvlig, produkterna är härligt krämiga och återfuktar alldeles lagom utan att lämna en fet hinna på huden som inte vill sjunka in, något jag tycker är vanligt med lite fetare produkter... Kokosnötsoljan lugnar och balanserar huden, jag har normal/torr hud på kroppen, smalbenen är det torraste stället (speciellt efter rakning) och dem smörjer jag in med coconut body butter efter varje dusch. När jag var yngre hade jag problem med exem på smalbenen eftersom jag var så torr, kliandet kan komma tillbaka om jag inte återfuktar ordentligt efter att huden har blivit blöt men sedan jag började använda coconut body butter så har jag inte haft några problem alls. Så himla skönt! I duschen använder jag coconut shower cream och coconut body scrub, båda är otroligt dryga och gör sitt jobb utan att torka ut. Shower cremen ger ett riktigt tjockt och löddrigt skum, den här produkten skulle nog falla Sminkan i smaken!

Produkter från TBS, och speciellt från Coconut-serien, går alltid hem hos mig, de är bland mina absoluta favoriter när det kommer till kropp-och duschprodukter.




På bilden: Coconut body scrub (215 kr), Coconut shower cream (102 kr), Coconut body butter (165 kr).

Bilderna är lånade från thebodyshop.se




Killer, Crush, Vegas


Kände att det var dags att leka loss med mina skuggor från Taylor Made Minerals =) Färgerna jag har använt mig av är de rosa och röda skuggorna killer, crush och vegas. De här skuggorna sitter som berget, det är riktigt svårt att blenda på en bra bas och de är svåra att få bort från borstarna med... Riktigt färgstarka! Fick mina nya prover från everyday minerals idag också (de kom i de små burkarna, typiskt!),  tror att light neutral passar min vinterhy perfekt =) Blev lite kassa bilder för jag hann inte med dagsljuset, har varit i tvättstugan hela eftermiddagen... Men jag tror jag fångade färgerna ganska bra. Orange piggar verkligen upp så här i höstmörkret!

Ansikte
  • Fyrinnae rice powder primer
  • Everyday minerals light neutral foundation (intensive)
  • Everyday minerals multitasking concealer
  • Fyrinnae mineral finish oil control
  • Everyday minerals nick nack blush
  • MUS face mist
Ögon
  • UDPP
  • MAC bare study paint pot
  • TMM Killer
  • TMM Crush
  • TMM Vegas
  • MAC fairylight pigment
  • Urban Decay Covet 24/7 glide on eye pencil
  • MAC blacktrack fluidline
  • MAC plush lash mascara
  • MUS tri brow
  • H&M brow fix
Läppar
  • MAC lightly ripe lipstick











Halloween-FOTD


Okej, så det blev ingen halloweenfest igår, men jag kände att jag ville göra en halloweensminkning ändå... Så jag lekte lite ikväll istället och så fick Fredrik (min sambo) fota lite =)

Jag utgick ifrån denna MAC halloween face chart från 2007:




Och här är mitt resultat:






(Alla produkter är från MAC) Jag började med att grunda med prep + prime, och lade sedan min vanliga foundation, studio fix fluid i nyans NW20, över. Fixerade med loose blot powder i färgen medium. Ljusade upp ansiktet något med pigmentet pure white. Lade kontur under kindbenen, i tinningarna, under käklinjen och på sidan av näsan upp mot ögonbrynen med ögonskuggorna indian ink och purple haze samt sculpting powder i nyansen sculpt. Runt ögonen skuggade jag med pigmentet bright fuchsia, i globlinjen och under ögonen mörkade jag ner med pigmentet smoke signal och ögonskuggan carbon. Till sist målades sprickorna på med hjälp av blacktrack fluidline. Läpparna målades med foundation och carbon ögonskugga.








Blog Widget by LinkWithin

    Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin
























RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.



© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy