Veckans bloggtema - allroundprodukter


Veckans bloggtema för nätverkarna i bloggnätverket på pret-ty.se är allroundprodukter; tipsa om favoriter och användningsområden. Min absoluta favorit när det kommer till allroundprodukter är lösa kosmetiska pigment. Det vanligaste användningsområdet är att använda dem som ögonskuggor, men man kan även använda dem som rouge, blanda med ett läppglans för att få fram ett helt nytt lippie, blanda med nagellack eller strö över lacket innan det har torkat, använda som highlighter på kindbenen, blanda med din bodylotion för att göra din egen skimmerlotion... Användningsområdena är många, helt enkelt! Man kan även blanda två eller flera pigment med varandra för att skapa en helt ny färg.
Det finns en hel drös av tillverkare när det kommer till lösa pigment, och de allra flesta kan man köpa provburkar av vilket är praktiskt eftersom en liten provburk (brukar oftast vara på 1/4 eller 1/2 tsk) räcker till många appliceringar om det är ett högpigmenterat pigment, och provburkarna brukar vara billiga så man har råd att testa många olika färger till ett litet pris! Så slipper man dessutom att sitta där med en hel burk med ett pigment som man inte tycker om och aldrig kommer använda upp. Själv äger jag runt 100-talet provburkar med pigment från diverse märken, och samlingen utökas ständigt. Några av de märken som säljer pigment är:

 • MAC - vill du köpa direkt från MAC är det hela burkar som gäller, dock kan du köpa provburkar från privatpersoner. MAC är dock ett av de märken som piratkopieras allra mest, så läs gärna min guide till att köpa prover av MAC-pigment om du vill vara säker på att du får den äkta varan!
 • Barry M dazzle dust - går inte heller att köpa i provburkar, men fullsizeburkarna är inte groteskt stora och är hyfsat billiga ändå!
 • MAD minerals - säljer både provburkar och fullsizeburkar
 • Taylor made minerals - säljer både provburkar och fullsizeburkar
 • Pure luxe cosmetics - säljer både provburkar och fullsizeburkar
 • Fyrinnae - säljer både provburkar och fullsizeburkar. Har däremot gräsligt lång leveranstid, men det är det värt! Obs! Nyanserna kan skilja sig från sats till sats, så beställer du samma färg vid två olika tillfällen är det inte säkert att de är exakt likadana.
 • Makeupcosmetics - svenskt märke som säljer både provburkar och fullsizeburkar
 • Everyday minerals - säljer både provburkar och fullsizeburkar
 • Mine minerals - svenskt märke som både säljer fullsizeburkar och små prover i påsar (5 för 10 kr).

Vad är eran bästa allround-produkt?
Maggie

Notera även att Fyrinnaes färger skiljer sig åt från omgång till omgång. Nath beställde en sample som hon gillade så mycket att hon köpte en fullsize, men då helt plötsligt så var det en helt annan nyans!

Tydligen är deras pigment med "dye" oberäkneliga :/

2008-11-05 @ 17:24:13
URL: http://trappedathyper.blogg.se/
Hannu

och mineminerals.se!

2008-11-05 @ 19:07:47
Purity

Maggie: Tack, det hade jag glömt bort! Ska lägga till det i inlägget =)Hannu: Lägger till dom i listan!

2008-11-06 @ 12:04:26

Lämna en kommentar:

Jag svarar alltid på kommentarer i samma inlägg för att konversationen ska vara lätt att följa. Kommentarer som innehåller spam eller reklam publiceras ej.

Namn:
Kom ihåg mig
E-mail: (publiceras ej)

URL/Hemsida:

Kommentar:

Trackback
Blog Widget by LinkWithin

  Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin

RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy