Skönhetsmyt #4
Skönhetsmyt #4 - "Rakning gör så att jag får grövre och mörkare hårväxt."


Vad du gör med det döda hårstrået (det vill säga den del som är utanför huden) påverkar inte vad som händer i hårsäcken. Hårväxten ser ut att vara grövre när den växer ut igen eftersom du har skurit hårstrået rakt av vid rakningen, ett hårstrå som har varit med i leken ett tag har blivit slitet och fått en avsmalnad topp. Samma sak gäller nyansen på hårstrået - när det växer ut igen ser det mörkt ut jämfört med äldre hår som har hunnit bli solblekta under en längre tid.
 

 

 

Beauty myth #4: "Shaving makes the hairs become thicker and darker when they grow back."

 

 

What you do to a dead hair (i.e. the part that grows outside the skin) doesn't affect what happens in the follicle. The hairs look thicker when it grows back because you have made a clean cut when shaving, a hair that has been around for a while have been worn and has a tapered tip. The same thing goes with the shade of the hair - when it grows back, it looks dark compared to older hairs that have been bleached by the sun during a longer period.


Elena

Spot on honey. En av de myter som gör mig mest irriterad eftersom många tar det som en självklar sanning.

2010-08-27 @ 12:28:02
URL: http://www.stiftprinsessan.se
Purity

Elena: Ja, visst är det irriterande!

2010-08-27 @ 16:09:08
URL: http://purity.webblogg.se/
IA

jasså, men jag har hört läkare som säger att det är så, och hur kan hårsäcken känna av när hårstråt går av då det växer ut ett nytt?

2010-08-29 @ 13:14:09
Purity

IA: vad är det för läkare som har sagt det och i vilket sammanhang? Jag tror snarare att det är så att huden känner av att den inte är skyddad av hår och därför signalerar till hårsäckarna att hårstråna ska växa och sen säger stopp när håren är tillräckligt långa. Är bara en teori från min sida dock, men att håren blir grövre och mörkare är som sagt en myt.

2010-08-29 @ 14:49:21
URL: http://purity.webblogg.se/

Lämna en kommentar:

Jag svarar alltid på kommentarer i samma inlägg för att konversationen ska vara lätt att följa. Kommentarer som innehåller spam eller reklam publiceras ej.

Namn:
Kom ihåg mig
E-mail: (publiceras ej)

URL/Hemsida:

Kommentar:

Trackback
Blog Widget by LinkWithin

    Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin

RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy