MAC #208


Ni får stå ut med den gigantiska mängden borstinlägg som dyker upp här på bloggen nu, när man väl har kommit igång att skriva om något är det svårt att sluta innan man är klar ;-) #208 var den första MAC-borsten jag köpte, och den är fortfarande en av de borstar jag har mest användning av, till bland annat ifyllning av bryn, eyeliner och precis applicering av ögonskugga.

MAC #208 är en platt, snedskuren borste med blandade borst i både syntet och äkta hår. Blandningen av de olika borsten gör att borsten blir precis lagom hård; enbart syntetborst gör borsten för styv, och enbart äkta hår gör borsten för mjuk.
När jag köpte min #208 var jag egentligen ute efter både en brynpensel och en tunn eyelinerpensel, men MUAn på MAC på Åhléns city i Stockholm tipsade mig om att den här passar utmärkt för båda ändamålen. Jag har efter detta även köpt en klassisk tunn, spetsig eyelinerpensel (MAC #209) men inget slår #208 när det kommer till jämn och fin applicering av eyeliner! I alla fall inte på mina egna ögon; av någon konstig anledning tycker jag att det är bra mycket enklare att applicera eyeliner med en platt, snedskuren pensel på mig själv, och en tunn , spetsig pensel på andra. Själv applicerar jag min eyeliner i många, korta drag med #208, vilket ger mig mycket kontroll över slutresultatet. Dessutom får man en sjukt jämn linje eftersom man kommer ner med penseln ordentligt mot huden tack vare att den är platt.

Något annat #208 är super till är att fylla i ögonbrynen med. Den är tillräckligt tunn och tillräckligt "stunsig" för att ge bra precision när jag fyller i mina bryn. Tack vare syntetblandningen i borsten får man en mjuk och fin linje utan att linjen blir för bred, som den lätt kan bli med för breda penslar. Jag funderar på att köpa en till #208 så jag kan ha en till brynen och en till eyeliner, eftersom jag alltid måste fylla i brynen innan jag målar eyeliner nu eftersom jag använder samma borste till båda ändamålen.

Letar du efter en borste som du kommer åt att applicera skuggor längs nedre fransraden med kan #208 vara något för dig. Tack vare den snedskurna formen kommer man lätt åt under de nedre fransarna. Jag gillar att applicera skugga längs nedre fransraden med flera, korta drag, precis som när jag applicerar eyeliner längs övre fransraden.

För perfekta röda läppar kan du även använda #208 för att applicera en tunn linje av concealer utanför läpplinjen. Det gör att läppstiftet håller sig på plats hela dagen och inte "läcker" utanför läpplinjen. Målar du fel med läppstiftet eller läppennan kan du dessutom "sudda" med concealer efteråt för att få en perfekt, skarp linje.

MAC #208 har två systerborstar, MAC #263 som är i samma storleksordning som #208, och MAC #266, som är aningen större. Både #263 och #266 är i enbart syntetborst däremot, så letar du efter en borste som är lite fastare än #208 är det antagligen #263 eller #266 du söker. MAC #208 finns att köpa hos alla MAC-diskar och kostar ca 200 kr.

Solnedgång


Det har varit superfint väder här i Karlshamn idag, så jag gjorde en typisk sommarsminkning! Fick däremot lite bråttom eftersom jag skulle iväg till jobbet, därav att ögonbrynen ser lite konstiga (och olika) ut, men det får ni stå ut med =P

Ansikte
 • MAC prep + prime face
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish/natural - light
 • MAC blush - gingerly
 • MAC mineralize skinfinish - soft and gentle
 • MUS face mist
Ögon
 • UDPP
 • MAC paint pot - cash flow
 • MAC eyeshadow - sushi flower
 • MAC eyeshadow - juiced
 • MAC eyeshadow - canary yellow
 • MAC eyeshadow - solar white
 • MAC shadestick - royal hue
 • MAC eyeshadow - satellite dreams
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MUS tri brow colour
 • MAC plush lash mascara
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC prep + prime lip
 • MAC lipstick - blow dry
 • MAC lipglass - red devilJag började med en bas av UDPP, från frans till bryn. Över det la jag sedan den vitguldiga paint poten cash flow, även den från frans till bryn, men tjockare på själva locket och tunnare upp på brynbenet. På det rörliga locket applicerade jag sedan den korallrosa skuggan sushi flower. I globlinjen och upp mot brynbenet applicerade jag den matta citrongula skuggan canary yellow. Jag blendade det gula med det rosa med hjälp av den guldorange skuggan juiced. Highlightade med solar white, vars guldskimmer kom fram extra mycket med hjälp av cash flow under =) Under ögat målade jag med det mörklila shadesticket royal hue, och över det applicerade jag den mellanlila skuggan satellite dreams. Mascara och eyeliner, fyllde i brynen (hafsigt och dåligt, men det fick duga). På kinderna applicerade jag det brunorange rouget gingerly för att ge intrycket av solkyssta kinder. Highlightade med MSF:et soft and gentle på kindbenen. Sprayade hela ansiktet med MUS face mist. Läpparna målades i korall med läppstiftet blow dry och läppglanset red devil.
Att sköta om sina borstar


Bra borstar är nyckeln till en snygg makeup. När du väl har investerat i bra borstar av hög kvalitet är det A och O att du tar hand om dom för att borstarna ska hålla sig fina så länge som möjligt. Tar du hand om dina borstar på rätt sätt håller de sig fina i många år, så jag tänkte dela med mig av lite tips hur man sköter om sina borstar på bästa sätt!
Till att börja med så kan dina borstar lätt bli en bakteriehärd om du inte tvättar dem med jämna mellanrum. Borstar är visserligen mer hygieniska än foundationsvampar och svampapplikatorer, men bakterier kommer alltid att föras över från din hud och från omgivningen till borstarna. Dessutom fungerar borstarna som bäst då de är fria från smuts och gamla makeupprodukter, så det är en annan bra anledning till att tvätta borstarna med jämna mellanrum.

Jag har tagit för vana att alltid tvätta de borstar jag använder till krämprodukter (foundation, concealer, paint pots, eyeliner och så vidare) efter varje gång jag har använt dom, eftersom krämprodukterna gör borstarna stela när de torkar. Ögonskuggsborstar gör jag också rent efter jag har gjort klart min ögonmakeup, så de är fria från gammal färg nästa gång jag ska använda dom. Vill jag använda samma pensel till en annan ögonskuggsfärg under tiden jag applicerar torkar jag helt enkelt av överflödet på borsten på en bit hushållspapper. En annan bra anledning till att jag gör rent mina ögonskuggsborstar efter varje användning är att mina borstar är i vitt gethår, och dessa blir väldigt lätt missfärgade av högpigmenterade produkter. Puderborstar och liknande gör jag rent ca 1 gång i veckan, eftersom pudret inte sätter sig i borstarna som ögonskugga gör, plus att stora, fluffiga borstar tar väldigt lång tid på sig att torka.

Jag gör rent de borstar jag har använt dagligen med hjälp av MAC brush cleanser. Brush cleanser är en alkoholbaserad vätska som rengör, desinficerar och återfuktar borstarna på en gång. Borstarna får dessutom kortare torktid med brush cleansern än med vanligt vatten, tack vare att alkoholen dunstar fortare än vatten. Jag häller ut lite brush cleanser på en bit vikt hushållspapper och torkar av mina borstar mot det blöta pappret tills de är rena. Proceduren kan behövas upprepas en eller två gånger om man vill få borstarna lika rena som om man tvättar dom med tvål/schampo och vatten, men jag brukar nöja mig med att få bort det värsta. Brush cleansern kostar 100 kr och man får en stor flaska, för mig så räcker den minst 3 månader och jag använder den varje dag!


Cirka en gång i veckan tvättar jag alla mina borstar med hjälp av schampo eller en mild handtvål och vatten. Ungefär en gång i månaden får borstarna även en balsaminpackning för att återfukta borsten som lätt kan bli uttorkade av all tvätt. Balsaminpackningen gör att borstarna håller sig mjuka och lena mot huden. Jag använder samma balsam från Redken som jag använder till mitt egna hår, men till tvätt använder jag ett billigare schampo eller mild handtvål eftersom det går åt så pass mycket. Jag trycker ut lite schampo eller handtvål i handen, blöter borsten lätt och arbetar in schampot eller tvålen i borsten. Sedan sköljer jag noggrant med mycket ljummet vatten.

När man har tvättat borstarna är det väldigt viktigt att de får ligga ner och torka. Äger du brush guards så kan du använda dessa för att låta borstarna torka upp och ner, eftersom brush guarden skyddar borsten från att bli missformad. Står de upp rinner vattnet ner i skaftet och kan lösa upp limningen så att borsten lossnar från skaftet, eller i värsta fall få träskaftet att svälla. Ligger borstarna på en platt yta undviker du detta problem. Jag lägger mina på kanten av min byrå, så att själva borsten får hänga utanför kanten, och därmed så blir inte borsten plattare på ena sidan. Jag får även känslan av att borstarna torkar fortare på det här sättet än att låta dom ligga på t.ex. en handduk, eftersom hela borsten luftas. Låt borstarna ligga tills de har torkat i princip helt, eyelinerborstar torkar på ett kick medan större och tätare borstar i äkta hår, t.ex. en kabukiborste, tar minst 12 timmar på sig att torka helt. Därför kan det vara en bra idé att tvätta borstarna på en dag då du inte har tänkt sminka dig, eller på kvällen så att de hinner torka över natten. Se även till att forma borstarna när de är blöta, för torkar de i fel form så måste du blöta borsten igen för att återskapa formen.

Det här är alltså vad jag själv gör för att hålla mina borstar i topptrim. Har ni några fler tips som ni tycker jag har missat får ni jättegärna lämna en kommentar!
MAC #187 + medium brush guard = MAC #188


Jag älskar att applicera färgstarka rouge och MSF med hjälp av MAC #187 eftersom den ger ett så fint och skirt resultat tack vare syntetfibrerna. Jag har däremot märkt att #187 är lite för stor ibland när man vill applicera rouge, och dess storlek gör det väldigt svårt att få upp färg från enbart den ena sidan av de nya MSF-duorougen från MAC, så jag har funderat på att införskaffa den lite mindre MAC #188 för rougeapplicering. Igår trillade jag däremot på den här videon hos EnKore där han visar hur man tillfälligt förvandlar sin #187 med hjälp av en medium brush guard, så var jag bara tvungen att testa om det verkligen funkade!
Som ni ser så blir borstens bredd betydligt mindre med brush guarden på. Det är väldigt lätt att plocka upp färg från enbart ena sidan i mina MSF-duorouge, och man får en mer exakt applicering med den mindre diametern. Hur smart som helst! Jag kommer nog däremot införskaffa i en #188 så småningom ändå, men det här är en jättesmart lösning tills vidare!
Deep blue teal


Imorse innan jag skulle gå till jobbet var jag så sjukt trött att jag inte ens orkade tänka på färgkombinationer. Därför högg jag det första pigmentet mina ögon föll på i lådan; teal, och parade det med en ljusare och en mörkare nyans. Enkelt men effektfullt =)

Ansikte
 • MAC prep + prime face
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish/natural - light
 • MAC mineralize blush duo - grand duo
 • MUS face mist
Ögon
 • UDPP
 • MAC eyeshadow - warm chill
 • MAC pigment - teal
 • MAC pigment - deep blue green
 • MAC eyeshadow - shroom
 • Urban Decay 24/7 glide on eye pencil - covet
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MAC plush lash mascara
 • MUS tri brow colour
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC prep + prime lip
 • MAC lipstick - creme in your coffeeJag började med en bas av UDPP över hela ögonlocket. På inre tredjedelen av locket la jag den ljust blåmintgröna skuggan warm chill. På mitten av locket la jag pigmentet teal, och i yttre ögonvrån och i globlinjen la jag det mörkt blågröna pigmentet deep blue green. Highlightade med shroom, och under ögat la jag den tealfärgade pennan covet från Urban Decay. Över covet la jag teal för att fixera pennan. Eyeliner, mascara och fyllde i ögonbryn. På kinderna applicerade jag det hallonröda rouget Grand Duo med hjälp av min duofiberborste, MAC #187, för att få ett skirt resultat. Det här rouget är så högpigmenterat att det behövs! Målade läpparna med det brunrosa krämiga läppstiftet creme in your coffee. Sprayade hela ansiktet med MUS face mist.
Fem favoriter just nu: Ögonskuggor från MAC


Jag gillar alla mina MAC-ögonskuggor, men dom här fem tycker jag lite extra bra om för tillfället och jag märker att jag sträcker mig efter dessa väldigt ofta nu för tiden!
Vilka är era favoritskuggor för tillfället? Har ni några favoriter som ni ständigt återkommer till, eller till och med använder nästan varje dag?
Solstråle


Idag sken solen ute när jag vaknade, så det blev en glad sminkning i gult och orange!

Ansikte
 • MAC prep + prime face
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish/natural - light
 • MAC beauty powder blush - tippy
 • MAC mineralize skinfinish - blonde
 • MUS face mist
Ögon
 • UDPP
 • MAD minerals - taxi
 • MAC eyeshadow - juiced
 • MAC pigment - off the radar
 • MAC eyeshadow - coppering
 • MAC eyeshadow - solar white
 • MAC eyeshadow - lime
 • Urban Decay 24/7 glide on eye pencil - stash
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MAC plush lash mascara
 • MUS tri brow colour
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC prep + prime lip
 • MAC lipstick - blow dry
 • MAC lipstick - red devil

Jag började med en bas av UDPP över hela ögonlocket, från frans till bryn. På inre tredjedelen av ögonlocket applicerade jag den gula skimriga skuggan taxi från MAD minerals. På mitten av locket applicerade jag det orange pigmentet off the radar. Jag blendade off the radar och taxi med hjälp av den ljusorange skuggan juiced. På yttre tredjedelen av locket samt i globlinjen suddade jag in den kopparorange skuggan coppering. Highlightade med solar white. Under ögat målade jag med den mossgröna pennan stash, och över detta målade jag med den limegröna skuggan lime. Fyllde i bryn, målade eyeliner och mascara. Kinderna blev rosa med tippy. Målade läpparna med det nude-korallfärgade stiftet blow dry, och färgen förstärktes och läpparna fick gloss med det korallfärgade glosset red devil Sprayade hela ansiktet med MUS face mist!
MAC #182


En bra allroundborste till ansiktet är kabukiborsten. MAC #182 är en riktigt bra sådan, så jag tänkte skriva några rader om denna underbara, fluffiga lilla borste!

MAC #182 är en väldigt tät och mjuk kabukiborste i brunsvart gethår. Den passar utmärkt för att applicera mineralfoundation, puder och rouge med, samt att blenda ihop olika produkter med varandra på olika delar av ansiktet.
Något denna kabukiborste är speciellt bra för är att applicera mineralfoundation och mineralpuder. Den är tät och stunsig, samtidigt som den är mjuk och skön mot huden. Att den är så tät bidrar till att den ger huden en sån fin finish och lyster när man applicerar mineralprodukter med den. Jag snurrar borsten i locket till min lösa mineralfoundation eller i mitt mineralpuder i  fast form och buffar in produkten i cirkulära rörelser.

Den här borsten passar även jättebra för att buffa ihop olika ansiktsprodukter med varandra, som t.ex. rouge, highlighter och puder. Jag brukar köra en omgång med den här borsten över mina kinder efter att jag har applicerat rouge, highlighter och contouring för att ge en snygg övergång mellan de olika produkterna. Dessutom tar buffandet fram lyster i produkten och ger en fin avslutande finish!

MAC #182 har även en lillasyster, #181, som helt enkelt är en mindre version av #182, och denna borste lämpar sig utmärkt för applicering av t.ex. rouge. Tyvärr så ingår inte #181 i det permanenta sortimentet, men den brukar återkomma då och då i och med mineralize-kollektionerna. MAC #182 finns att köpa hos samtliga MAC-diskar och kostar ca 450 kr.

Aztec gold


Det är så här jag hade tänkt mig att skuggan aztec gold från fyrinnae skulle se ut. i alla sina olika specktran. Tyvärr så får jag den inte alls att funka på mig, allt det vackra guldskimret bara trillar av och lämnar kvar en matt, grön, fläckig bas, oavsett vilken grund jag använder =( Nåja, det är ju tur att det finns andra skuggor man kan kombinera för att uppnå samma effekt!

Ansikte
 • MAC prep + prime face
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish/natural - light
 • MAC mineralize blush duo - moon river
 • MAC sculpting powder - sculpt
 • MUS face mist
Ögon
 • UDPP
 • Taylor made minerals - centaur
 • MAC pigment - old gold
 • MAC eyeshadow - humid
 • MAC eyeshadow - mont black
 • MAC eyeshadow - shroom
 • Urban decay 24/7 glide on eye pencil - zero
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MAC plush lash mascara
 • MUS tri brow colour
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC see thru lip colour - not so shy!
 • MAC lipglass - frozen dream

Det är synd att allt skimmer går och gömmer sig på bild =( Jag började med en bas av UDPP över hela ögonlocket. På inre delen av locket la jag guldpigmentet centaur från TMM. På mitten av locket la jag duochromeskuggan old gold från MAC som skimrar i grönt och guld. I globlinjen la jag den mörkgröna skuggan humid. I yttre v:et mörkade jag ner med den svarta, skimriga skuggan mont black. Highlightade med shroom. La centaur, old gold och humid under undre fransraden. Svart penna på vattenlinjen, UD's zero. La eyeliner, mascara och fyllde i brynen. Kinderna fick glow med det persikorosa mineralrouget moon river. La även lite sculpting med sculpt under kindbenen. Läpparna grundades med lip tintet not so shy och fick sedan färg och gloss med det hallonisglassrosa glosset frozen dream. Sprayade hela ansiktet med MUS face mist.
Svartlila kontrast


En EOTD blir det idag, för det blev bara en bra bild på den här sminkningen... UPPDATERAT! Hittade visst en hyfsad bild på hela ansiktet, så jag slänger upp den med =) Jag är medveten om att mitt ansikte ser väldigt pudrigt ut....

Ansikte
 • MAC prep + prime face
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish/natural - light
 • MAC beauty powder blush - tippy
 • MUS face mist
Ögon
 • UDPP
 • MAC eyeshadow - purple haze
 • MAC eyeshadow - carbon
 • MAC eyeshadow - vibrant grape
 • MAC pigment - pink vivid
 • MAC eyeshadow - shroom
 • MAC pigment - pure white
 • MUS tri brow colour
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MAC plush lash mascara
 • MAC powerpoint pencil - engraved
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC prep + prime lip
 • MAC lipstick - electro
 • MAC lipstick - blow dry

Ujuj, jag måste plocka mina ögonbryn ser jag nu!
Jag började med en bas av UDPP över hela ögonlocket. På inre halvan av ögonlocket applicerade jag den matta, mellanmörka lila skuggan. På yttre halvan applicerade jag den mattsvarta skuggan carbon. I globlinjen applicerade jag den matta rosalila skuggan vibrant grape, som jag tonade ut upp mot brynbenet med hjälp av det knallrosa matta pigmentet pink vivid. Highlightade brynbenet med shroom. Sen tog jag min blendingborste MAC #217 och blendade som en galning. Matta skuggor är fruktansvärt mycket jobbigare att blenda än skimriga, speciellt de mörka! Under ögat målade jag med det mattvita pigmentet pure white, och över det målade jag med svart kajal. Längs övre fransraden målade jag eyeliner. Mascara och fyllde i brynen. Kinderna fick färg med det knallrosa rouget Tippy. Läpparna målades i korall med hjälp av en blandning av det knallorange läppstiftet electro och det neutralt korallfärgade läppstiftet blow dry. Jag älskar den här kombon! Sprayade hela ansiktet med MUS face mist.
MAC spring/summer 09


Jag älskar att titta på MACs promobilder, och just dessa fastnade jag lite extra för när jag tittade på bilderna för våren och sommaren 2009. Se, njut och inspireras!


Fler inspirationsbilder, samt vilka produkter som har använts och hur till respektive look, kan ni hitta på maccosmetics.com!
MAC #219


Efter några ansiktsborstar är det väl dags för en ögonborste igen, tycker ni inte?

MAC #219 är en tät, fast, spetsigt formad s.k. smudger brush med korta borst i vitt gethår. Eftersom den är så pass liten och fast så passar den bra för precis applicering på små områden, sotning och applicering av färg under undre fransraden.
Jag använder min #219 till att highlighta i inre ögonvrån, applicera mycket färg på ett litet område (t.ex. yttre v:et) samt till att lägga färger under nedre fransraden.

Vill jag highlighta inre ögonvrån tar jag helt enkelt lite highlighterskugga på min #219 och går lös runt tårkanalen och blendar ihop highlightern med skuggan på locket. Ett snabbt och effektivt sätt att se pigg ut!

Känner jag att yttre v:et inte är så mörkt eller färgstarkt som jag vill efter att ha gått över med både #222 och #217 så tar jag min #219 och applicerar lite extra färg där jag tycker att det behövs. Eftersom den är så tät ger den därmed ifrån sig intensivt med färg, och den är så pass liten att du får exakt precision. Jag brukar även använda den här borsten i globlinjen när jag gör en s.k. cut crease-sminkning, för att kunna kontrollera exakt vart skuggan hamnar.

Gör jag en färgstark makeup på locket gillar jag att applicera samma skugga, eller ibland en kontrastskugga, längs undre fransraden. Det passar den här borsten utmärkt till eftersom det är lätt att få in den under de undre fransarna och färgen hamnar precis där den ska!

#219 går att köpa hos samtliga MAC-diskar och kostar ca 240 kr.

Sockersött!


Jag är sugen på Sugarsweet-kollektionen från MAC idag, så det blev en sminkning med färger liknande de från sugarsweet =) Sugarsweet släpps i Sverige den 15 april, men mina produkter är redan inköpta i USA och kommer läggas på lådan imorgon för sin långa resa hem till mig!

Ansikte
 • MAC prep + prime face
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish/natural - light
 • MAC mineralize blush duo - grand duo
 • MAC mineralize skinfinifsh - soft and gentle
 • MUS face mist
Ögon
 • UDPP
 • MAC eyeshadow - warm chill
 • MAC pigment - silver fog
 • MAC eyeshadow - sunset B
 • MAC eyeshadow - sushi flower
 • MAC eyeshadow - hepcat
 • MAC eyeshadow - stars n' rockets
 • MAC eyeshadow - solar white
 • MAC shadestick - royal hue
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MAC plush lash mascara
 • MUS tri brow colour
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC see thru lip colour - not so shy!
 • MAC lipstick - big bow

Jag började med en bas av UDPP över hela ögonlocket. På inre halvan av ögonlocket la jag den mintblågröna skuggan warm chill. På den yttre halvan la jag en mix av de två rosa skuggorna sunset B och sushi flower, som jag blandade direkt på min fluffiga blending brush, MAC #217. Mellan det gröna och det rosa applicerade jag det silverglittriga, skira pigmentet silver fog. Längst ut i yttre v:et applicerade jag den rosalila skuggan hepcat för att få lite mer djup. Highlightade med solar white. Under ögat målade jag först med det lila shadesticket royal hue, och över denna linje applicerade jag den lilarosa duochromeskuggan stars n' rockets. Målade eyeliner, fyllde i bryn, målade mascara. Kinderna fick färg med det hallonrosa mineralrouget grand duo, där jag blandade både den enfärgade och den melerade sidan på borsten. Det är väldigt pigmentrikt, så jag applicerade det med hjälp av min skunkborste, MAC #187, och en lätt hand. Highlightade kindbenen med MSF:et soft and gentle. Buffade ihop allt med min kabukiborste, MAC #182. För att få det ganska skira läppstiftet big bow ännu mer färgintensivt och rosa applicerade jag lip tinten not so shy! innan jag applicerade big bow. Sprayade hela ansiktet med MUS face mist.
Purity recenserar: Lee Stafford Poker straight dry shampoo


De flesta av oss har väl varit med om att håret är smutsigt och äckligt precis i lagom tid att man ska iväg någonstans och verkligen inte hinner tvätta håret... Som tur är finns det en eminent uppfinning som kallas torrschampo, som är räddaren i nöden i sådana situationer! Lee Stafford's Poker straight dry shampoo är det torrschampo jag har testat, så därför tänkte jag skriva några rader om det =)Torrschampo är ett pulver som appliceras i hårbotten som suger upp överflödigt fett. Det gör alltså inte "rent" håret på något sätt, men det får onekligen håret att både se och kännas fräschare på en gång! Det ger dessutom extra volym i hårbotten vilket är super. Poker Straight dry shampoo är ett torrschampo i sprayflaska, vilket gör det lätt att applicera. Spraya helt enkelt torrschampot i hårbotten, med flaskan på ca 15 cm avstånd, och gnugga igenom hårbotten med fingrarna för att få bort det mesta av torrschamporesterna. Håret kan kännas lite strävt och liksom matt efteråt, och har du mörkt hår finns det en risk för att torrschampot lämnar vita spår i håret. Det går däremot enkelt att reda bot på genom att blöta händerna och svepa lätt över de ställen där torrschampot har samlat sig. Ett torrschampo är en produkt som alla borde ha hemma tycker jag, det är speciellt super för er som har pannlugg (jag har snedlugg så min håller sig fräsch nästan lika länge som resten av håret) och upplever att luggen blir fetare snabbare än resten av håret!

Pris: 79-99 kr, beroende på inköpsställe
Betyg: 4/5
MAC #168


Vi kör vidare för fullt med borstarna i min borstsamling, idag tänkte jag skriva lite om den vita, snedskurna rouge/contouringborsten MAC #168.

#168 är en halvstor, mjuk och fluffig snedskuren borste i vitt gethår. Den kan användas för att applicera contouring, rouge och till och med highlighter. En bra borste att börja med om du inte vill köpa tre separata borstar till olika ändamål!
#168 är som sagt främst anpassad för att applicera contouring under kindben, men jag tycker den passar alldeles utmärkt för att applicera rouge och highlighter med också. En snedskuren borste ger lite bätttre precision än en rundad borste tycker jag, eftersom den inte yvar ut sig så himla mycket!

Ska jag applicera en highlighter i ansiktet med väldigt lite skimmer i (typ MAC accentuate) så använder jag den här borsten. Till lite mer skimriga highlighters använder jag mig av MAC #187 eftersom den ger en skir applicering så man inte ser ut som en glitterbomb. För att highlighta kindbenen börjar jag helt enkelt med borsten på kindbenets högsta punkt, det vill säga precis ovanför själva "äppelkinden", och sveper upp mot tinningen. Upprepar vid behov. Den här borsten är jättebra att highlighta käkbenet med också; börja längst bak på själva gångjärnet av käken och svep borsten mot hakan. Upprepa på andra sidan. Använd en highlighter med minimalt med skimmer för detta, det är bättre att välja en som är aningen ljusare än din egen hudton som ger en lysterfinish!

Vill du applicera en contouringskugga för att framhäva kindben, få en skarpare käklinje eller få ansiktet att se smalare ut är det här den perfekta borsten. När man lägger en contouringskugga under kindbenen är det viktigt att komma ihåg att man ska börja högst upp närmast tinningen och svepa nedåt (tvärtemot hur man gör när man applicerar rouge, med andra ord) för att det ska se naturligt ut. Placera #168 högst upp under kindbenet, närmast örat, och svep försiktigt nedåt. Var noga med att inte applicera för mycket contouringskugga för det kan lätt se flammigt och smutsigt ut, och var noga med att blenda! Applicera heller inte din contouring för långt ner på kinden, den ska sluta innan du kommer till själva äpplet på kinden. För att få ett intryck av en skarpare käklinje kan du svepa #168 med en contouringskugga precis som när du applicerade highlighter på käkbenet, fast den här gången ska du applicera skuggan under käkbenet.

När det kommer till att applicera rouge så är den här borsten väldigt bra. Jag ska införskaffa en borste enbart lämpad för rouge (funderar på MAC #129) inom en snar framtid men än så länge duger den här mer än väl! Placera borsten på äpplet av kinden och jobba in rouget med cirkulära rörelser, upp mot kindben och tinning, men gå inte för långt upp. Var noga med att blenda blenda blenda efteråt, skarpa rougekanter är ingen hit!

MAC #168 finns att köpa hos samtliga MAC-diskar och kostar någonstans mellan 300 och 350 kr. Jag har ingen exakt prisuppgift eftersom min är inköpt i England.

Blow dry och nice to be nice


Creme-idiot ville se hur glosset nice to be nice såg ut över läppstiftet blow dry, eftersom nice to be nice innehåller rätt mycket gula pigment och därmed kan få en att se lite sjuk ut om man inte har så mycket pigment naturligt i sina läppar.
Ihop med nice to be nice blir det ljust rosakoralltonade läppstiftet blow dry djupare och varmare i färgen, vilket passar mina ganska pigmenterade läppar väldigt bra =) Nedan ser ni hur nice to be nice ser ut ensamt på mina läppar:


Satellite dreams


Grått ute idag. Jag inspirerades av vädret och körde på silver, grått och dovt lila till ögonen, men bestämde mig för att liva upp det lite med rosa läppar =)

Ansikte
 • MAC prep + prime face
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish/natural - light
 • MAC mineralize blush duo - moon river
 • MUS face mist
Ögon
 • UDPP
 • MAC pigment - platinum
 • MAC eyeshadow - knight
 • MAC eyeshadow - satellite dreams
 • MAC eyeshadow - shroom
 • MAC pearlglide liner - wolf
 • MAC pearlglide liner - rave
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MAC plush lash mascara
 • MUS tri brow colour
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC prep + prime lip
 • MAC lipstick - big bowJag började med en bas av UDPP på ögonlocken. Applicerade det silverfärgade metallicpigmentet platinum över nästan hela locket. På yttre tredjedelen av ögonlocket och upp lite i globlinjen applicerade jag den mellangrå skimriga skuggan knight. I globlinjen suddade jag in den lila skuggan satellite dreams och highlightade brynbenet med champagnefärgade shroom. Under ögat målade jag med den grå glitterpennan wolf och den lila glitterpennan rave. Eyeliner, mascara och fyllde i brynen. Kinderna fick glow och naturligt med färg med hjälp av moon river MSF blush. Som ni ser ger den inte speciellt mycket färg utan en mer naturlig rosning med glow eftersom rouget innehåller skimmer. Jag applicerade den enfärgade sidan på själva äpplet på kinden, och den melerade sidan som highlighter på kindbenet. Målade läpparna rosa med Big bow som är kameraskygg. Om ni vill se en closeup på big bow så finns det en bild här! Det är fruktansvärt svårt att fånga på bild, både själva stiftet och på läpparna. Färgen är mycket mer färgstark irl än på bild, nästan neonrosa är den! Sprayade hela ansiktet med MUS face mist.
MAC #187


Efter att tidigare ha skrivit om tre ögonskuggspenslar kände jag att det var dags för en borste lämpad för ansiktet. En av mina favoriter är MAC #187 som är en s.k. duo fibre-borste eller skunkborste. Den består alltså av både av svart lite kortare gethår, och vitt lite längre syntetborst.
Det jag gillar så mycket med den här borsten är att den har så otroligt många användningsområden, tack vare kombinationen av äkta borst och syntetborst. Jag använder den för att applicera foundation, highlighter och rouge för att nämna några användningsområden. Nedan förklarar jag hur jag använder den här borsten till de tre olika ändamålen!

Tidigare använde jag en latexssvamp för att applicera foundation. Detta blev däremot väldigt dyrt i längden, eftersom svampar är ohygieniska och måste bytas ut ofta, plus att svampen suger åt sig mycket av produkten. När jag bestämde mig för att gå över till foundationborste, både av hygieniska och ekonomiska skäl, så tänkte jag först köpa en traditionell foundationborste, a la MAC #190, men bestämde mig för att satsa på #187 efter att ha läst på lite. Hur applicerar man då foundation med denna borste på bästa sätt? Själv har jag en glaspalett, som egentligen är ett ljusfat i glas köpt på Ikea för 5 kr, som jag trycker ut lagom mängd foundation på. Sedan duttar jag in foundationen i syntetborsten på #187 genom att "stöppla" borsten i foundationen på paletten. När jag har fått upp lagom mängd foundation på borsten duttar jag ut foundation på halva ansiktet, men lämnar pannan tillsvidare. Foundationen lägger sig då som små prickar i ansiktet. Härifrån kan du gå vidare på två sätt; antingen fortsätter du att stöppla in foundationen med lätta rörelser för en airbrushad effekt, eller så kan man jobba med #187 i cirkulära, lite tryckande rörelser. Det förstnämnda alternativet ger en grymt snygg airbrushad effekt, och det sistnämnda ger en täckande och glowig finish, tack vare att gethårsborsten precis går emot huden och "buffar" in foundationen, samtidigt som syntetborsten sprider ut foundationen jämnt över ansiktet. Jag gör sedan samma sak på andra halvan av ansiktet, och allra sist applicerar jag foundation i pannan.

Något annat #187 passar ypperligt till är att applicera highlighter och färgstarka rouge. Tack vare att syntetborsten varken tar upp eller lämnar ifrån sig lika mycket pigment som äkta borst gör, samt syntetborstens lite glesare placering i borsten, får man en jämn, skir och lagom applicering av skimriga highlighters och färgstarka rouge!  Själv använder jag alltid #187 för att applicera Mineralize skinfinish från MAC på kindbenen för att få ut det bästa av produkten utan att se ut som en vandrande discokula =)

Så, är du ute efter en bra och mångsidig ansiktsborste kanske #187 är något för dig! #187 har även en lillasyster, #188, som är i princip samma borste fast i mindre format, och den lämpar sig väldigt bra till speciellt rouge och highlightning. MAC #187 finns hos alla MAC-diskar och kostar ca 435 kr.

Electro + nice to be nice


Åååh vad jag visste att det här skulle bli en urläcker kombination så fort jag fick se glosset nice to be nice i verkligheten! Electro är ett neonorange läppstift med lustre-formula, nice to be nice är ett lite varmare orange högpigmenterat lipglass med massvis av skimmer!
Psst! Jag har uppdaterat mitt Hello Kitty och Grand duos-swatchinlägg, är ni nyfikna så hittar ni det här!
Lipstick organizer


Ny kategori här på bloggen; förvaring! Jag gillar att ha ordning och hittar ingenting bland mitt smink om det inte är bra organiserat och lättöverskådligt (därför älskar jag mina paletter, även fast det var sorgligt att depotta de allra första för dom är ju så fina i sina pots!). Först ut i denna kategori så tänkte jag visa er vad jag knåpade ihop igårkväll och i förmiddags. Jag förvarar nästan allt mitt smink i plastlådor från IKEA, där den djupare varianten av lådan som följer med setet har medföljande iläggsskivor i plast med hål i, som passar utmärkt för att organisera läppstift, läppglans och andra långsmala runda förpackningar eftersom man då kan ha dom uppochner, med namnet på stiftet/glosset uppåt, utan att de välter. Tyvärr så är det hälften stora och hälften små hål i dessa skivor, och de enda av mina lippiesar som går ner i de smala hålen är mina mini-lipglass från Little Darlings. I och med att jag fick hem ytterligare läppglans och ett läppstift från Hello Kitty och att jag bara hade ett stort hål kvar så behövde jag alltså hitta på något nytt sätt att förvara mina läppstift och läppglans på. Jag blev påmind på pret-ty om nedanstående video där EnKore visar hur man själv gör en supersmart (och kompakt) läppstiftsförvaring med hjälp av kartong, sax, en penna och lite tålamod:

Perfekt, tänkte jag, och satte igång att pyssla! Jag ville ju att min organizer skulle få plats i en av mina plastlådor, så jag gjorde min efter lite andra mått. Plastlådan är 155*155 mm stor, så jag räknade ut att jag skulle få plats med 8*8 fack om jag gjorde varje fack ca 19.5*19.5 mm stort. Sagt och gjort, så satte jag igång att börja mäta, rita upp och klippa till de 14 bitarna som behövdes till mitt lilla projekt och det tog ca 3 timmar att få det klart. Nedan kan ni se vilka mått jag använde mig av.
Och så här blev resultatet! Jag var tvungen att kapa ner ytterkanterna med ca 2 mm på vardera sida eftersom jag inte tänkte på att lådan är aningen smalare i botten än vid de övre kanterna... 19.5 mm är aningen smalt om man enbart vill ha läppstift i sin organizer, men blandar man läppstift och läppglans går det bra eftersom läppglansen ofta är smalare än läppstiften. Närmare 20 mm eller lite över 20 mm är nog det ultimata måttet, men jag gjorde mina i minsta laget eftersom jag ville få plats med 8*8 fack.


På plats i sminklådan =) Förutom läppgunk fick mina pigment vials, shadesticks, UDPP, mascara och brynfix flytta in med, eftersom de var i lagom storlek allihopa. Massor med plats kvar för att utöka samlingen med, tjoho! ;-)
MAC #222


Nu är det dags för borstinlägg nummer tre! Den här gången hade jag tänkt skriva lite om MAC #222, som är en ganska smal, rund borste med lite längre, halvmjuka borst i vitt gethår. Den här borsten passar speciellt bra till att sudda in mörkare färger i globlinjen med!

#222 passar bra till att tona med i globlinje och yttre v:et. Tack vare dess smala avrundade topp, lite längre borst och lagom storlek passar den perfekt in i globlinjen. Borsten är dessutom lite styvare än på blendingborsten #217, vilket ger en grymt bra precision.
Lättaste sättet att jobba med den här borsten är att antingen jobba i långa, svepande rörelser för en skir, perfekt blendad applicering, alternativt att applicera skuggan med små, cirkulära rörelser för att på så vis får man ut bra färgintensitet, samtidigt som man tonar ut skuggan och lämnar på så vis inga skarpa kanter efter sig. Hur man arbetar med borsten avgör helt vilka resultat man får!

När jag applicerar ögonskugga med den här borsten börjar jag nästan alltid med att packa på en ljusare färg på hela det rörliga locket med hjälp av MAC #239. Sedan lägger jag till djup och definition i globlinje och yttre v:et med hjälp av #222. I själva globlinjen applicerar jag en mörkare skugga med hjälp av #222 och långa, svepande rörelser för att mörka ner precis lagom mycket. Jag arbetar gärna i flera, tunnare lager och bygger på färg allt eftersom. När jag är nöjd med globlinjen går jag över till yttre v:et, där jag oftast vill ha ett lite mörkare och mer färgintensivt resultat än i själva globlinjen. Därför arbetar jag med korta, cirkulära rörelser med borsten vinkelrätt mot ögonlocket. Även här tycker jag om att applicera flera tunna lager.

#222 har även en systerborste, MAC #224, som är aningen större och är gjord i svart gethår. Jag valde mellan #222 och #224 men kom fram till att #222 passade mig bättre än #224 eftersom den ger bättre precision på grund av den lite smalare formen. MAC #222 har tidigare varit en pro-borste men kan numera köpas hos alla MAC-diskar för runt 270 kr.

Swatches: Hello Kitty och Grand Duos


Här kommer lite swatches på mina nya godbitar =) Bilder på samtliga rouge på huden och båda lippies på läpparna kommer imorgon i och med att dagsljuset spontandog innan jag hann få några bilder... Så håll utkik om ni är nyfikna! Uppdaterat 21/3 och 13/4!Tippy beauty powder blush (Hello Kitty)
Tippy applicerat med flera lager på ljus hyGrand Duo (Grand duos)
Grand duo applicerat med flera lager på ljus hy. Från vänster till höger: Solida sidan, enfärgade sidan + melerade sidan blandat, melerade sidan.Moon river (Grand duos)
Moon river applicerat med flera lager på ljus hy. Från vänster till höger: enfärgade sidan, enfärgade sidan + melerade sidan blandat, melerade sidan.Big bow lipstick och Nice to be nice lipglass (Hello Kitty) applicerat på ljus hy.
Big bow applicerat på mediumpigmenterade läppar
Nice to be nice applicerat på mediumpigmenterade läppar
Deep blue green pigment
Deep blue green pigment på en bas av UDPP

Hello, Kitty! (och Grand Duos) =D


Äntligen äntligen är dom här och jag kan inte sluta stirra på hur fint det är alltihopa, och ja, jag vet att jag tjatar massor om dessa produkter men jag är så exhalterad att jag inte kan låta bli =P Jag köpte bara 3 grejer från HK-kollektionen men enligt mig så slår dom här tre sakerna resten av kollektionen tillsammans, så jag är väldigt nöjd =) Jag la upp lite sneak peak-bilder i början av veckan men här kommer mina egna bilder, lite swatches kommer i ett separat inlägg som kommer att uppdateras imorgon eftersom jag inte hann swatcha rougen på huden eller lippiesarna på läpparn innan dagsljuset försvann... Enjoy, och förbered er på bildspam!HK-förpackningarna är så sjukt söta!Tippy beauty powder blush, Big bow lipstick, Nice to be nice lipglassTippy beauty powder blush i all sin härlighetMan måste bara älska den här söta bling-dosan!Ser ni vilket skimmer det är i nice to be nice? Den här vill jag para med mitt electro-läppstift =)Big bow är ännu finare än vad jag hade föreställt mig, neonrosa i stiftet! Det har en glazeformula så det blir inte lika starkt rosa på läpparna, utan väldigt lättburet och ursnyggt!Closeup på Hello Kitty-imprinten i läppstitetGrand duo MSF blush och Moon river MSF blushGrand duo. Gillar hur den skimrar i guld trots att det är en kall plommonlila!Moon river = det perfekta vardagsrouget om man bara vill ha lite glow och naturligt med färg på kinderna.


Är många på bland annat Specktra.net som ogillar Grand Duos eftersom dom är skimriga, en del anser till och med att dom är för glittriga. Jag älskar dom eftersom dom är så mångsidiga, antingen kan man använda enbart den solida sidan för en mer dagsvänlig look, eller den solida och melerade sidan ihop för att få ett riktigt skimmerrouge. Eller enbart den melerade sidan för att få en supersnygg highlighter på kindbenen (moon rivers melerade sida är perfekt för detta!)
MAC #239


Nummer två att skrivas om ur borstsamlingen är MAC #239. #239 är en ganska styv, platt, tät paddelformad ögonskuggsborste i vitt gethår. Den här borsten passar ypperligt till att packa på intensivt med färg på själva ögonlocket, och det är nog den här typen av borste som många tänker på när man säger ögonskuggsborste!

Äger du ingen ögonskuggsborste är det #239, eller i alla fall en liknande borste om du inte vill lägga så mycket pengar, du ska satsa på att börja med. Med enbart den här borsten kan man faktiskt lägga en komplett ögonskuggsmake, från applicering av färg och highlighter till blending, även om det är bra mycket lättare och ger snyggare resultat att blenda med en mjuk, fluffig blending brush (t.ex. MAC #217)!
Jag använder #239 till att packa på färg på ögonlocket. Det är en uppgift som passar denna borste utmärkt, med sina täta, relativt korta borst! När det gäller den här borsten gillar jag att använda mig av korta, tryckande rörelser när jag applicerar. På så sätt får man en jämn och fin, färgintensiv applicering av ögonskugga.

När jag applicerar en ögonmakeup börjar jag alltid med #239. Vill jag ha flera olika färger på själva locket börjar jag alltid innifrån, med den ljusaste färgen, och jobbar mig utåt med de andra färgerna. Mellan färgerna brukar jag torka av borsten lite lätt på en bit hushållspapper för att för mycket av den förra färgen inte ska finnas kvar i borsten när jag applicerar den nya. Applicerar jag två färger bredvid varandra på locket överlappar jag dem alltid lite med varandra för att få en snygg färgövergång. Efteråt suddar jag ev. skarpa kanter med hjälp av min blending brush, MAC #217, som jag har skrivit om tidigare.

MAC #239 är som sagt en bra basborste av hög kvalitet, och den är väldigt mångsidig. Den kan köpas hos samtliga MAC-diskar och kostar ca 250 kr.

Jordgubbe


Maggie
längtar efter sommaren och jordgubbar, så jag gjorde en jordgubbsinspirerad sminkning idag på hennes begäran! =)

Ansikte
 • MAC prep + prime face
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish/natural - light
 • MAC blush - dame
 • MAC mineralize skinfinish - blonde
 • MUS face mist
Ögon
 • UDPP
 • MAC paint pot - moss scape
 • MAC pigment - golder's green
 • MAC pigment - kelly green
 • MAC eyeshadow - humid
 • MAC eyeshadow - shroom
 • MAC eyeshadow - crystal avalanche
 • Urban decay 24/7 glide on eye pencil - stash
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MUS tri brow colour
 • MAC plush lash mascara
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC prep + prime lip
 • MAC lipliner - cherry
 • MAC lipstick - russian red
 • MAC lipglass - snowscene


Det är alltså inte en omogen jordgubbe jag har försökt efterlikna, utan det är läpparna som är själva jordgubben och ögonen är jordgubbens blad ;) Jag ber om ursäkt för halvkassa bilder. Klockan 4 på eftermiddagen en dag i mars ger inte det bästa ljuset att fota smink i... Jag började med en bas av UDPP på hela locket, från frans till bryn. På hela det rörliga locket la jag sedan den guldgröna paint poten moss scape och suddade noga kanterna. Längst in på locket applicerade jag sedan det kalla, ljusa guldgröna pigmentet golder's green. Det lite mörkare, nästan gräsgröna pigmentet kelly green applicerades på resten av locket. I globlinjen la jag sedan den mörkgröna skuggan humid. I inre ögonvrån highlightade jag med den vita skimriga skuggan crystal avalanche, och brynbenet highlightades med min favvo shroom. Under ögat målade jag med pennan stash som går i samma ton som moss scape. Över den applicerade jag sedan samtliga gröna skuggor som ligger på locket. Eyeliner, mascara och bryn. Preppade läpparna och fyllde i läppkontur samt hela läpparna med den röda pennan cherry. På detta målades sedan det kalla röda läppstiftet russian red, som till sist toppades med det frostvita glittriga glosset snowscene. Rosa kinder fick jag med rouget dame och MSF blonde (jag vill ha mitt tippy-rouge NU!). Sprayade hela ansiktet med MUS face mist. Och nu ska jag äta innan jag ska till jobbet, så bye bye till de vackra läpparna =(
MAC #217


Det är många som frågar mig om borstar och penslar här på bloggen, och då mest ögonskuggspenslar. Jag tänkte därför så smått börja skriva om de borstar som ingår i min samling, vad jag använder dom till och hur, tips och tricks samt lite annat smått och gott. Först ut blir en av de ögonskuggsborstar jag nog inte skulle klara mig utan; MAC#217.

MAC #217 är en mjuk, fluffig ovalt formad blending brush med lite längre strån i vitt gethår. En bra blending brush är nyckeln till en snyggt tonad ögonmakeup, så vill du satsa på en enda MAC-borste så rekommenderar jag den här, definitivt!
Jag använder #217 till att applicera highlighter på brynbenet, blenda skuggor med varandra på locket, blenda skarpa kanter samt om jag bara vill ha en lätt applicering av färg på hela ögonlocket för en fräsch, snabb look. När det kommer till den här borsten så gillar jag att arbeta med lite längre, svepande rörelser för att få bästa resultat. Den är tillräckligt liten för att ge den precision som behövs, men ändå så pass fluffig för att tona helt fantastiskt bra.

När jag applicerar en "vanlig" ögonmakeup, dvs en ljus färg på locket, en lite mörkare i globlinjen/yttre v:et samt en ljus highlighter på brynbenet börjar jag med att applicera färgen på ögonlocket med hjälp av MAC #239 och den mörkare färgen i globlinjen med MAC #222. Båda dessa borstar kommer jag skriva om senare, så håll utkik om ni är nyfikna på dom med! Sedan applicerar jag min highlighter på brynbenet med hjälp av #217. När highlightern är på plats sätter jag igång med att blenda skarpa kanter med #217. När detta är gjort så brukar oftast lite av färgintensiteten ha mattats av just där jag har suddat, så därför brukar jag ta lite av ögonskuggan jag har på locket på #217 och gå över igen på det området där jag just har blendat. Detta ger tillbaka färgintensiteten, och skapar en snygg övergång från färg till highlighter. Behövs det gör jag även samma sak i yttre v:et för att förstärka djupet i färgen ytterligare efter föregående toning. Var noga med att inte gå för högt upp på brynbenet med färg på #217 däremot, det är lättare att lägga till mer än att ta bort!

Man kan även använda #217 til att applicera concealer med under ögat; personligen är detta inget jag är ett stort fan av eftersom jag gillar att applicera med en lite fastare borste för att riktigt jobba in concealern i huden. #217 kan du köpa hos alla MAC-diskar och den kostar ca 175 kr.

Highlighterskuggor


Fick en fråga på min bilddagbok (jag heter sannanator där, om det är någon som är intresserad av att leta upp mig) om hur jag använder highlighter i samband med ögonsminkningar, och var/när jag använder det. Så här kommer alltså ett helt inlägg dedikerat till enbart highlighterskuggor!

En highlighterskugga är oftast något snäpp ljusare än den egna hudtonen. Den kan vara matt, skimrig, glittrig, ja vad man än föredrar! Jag highlightar nästan alltid med en skimrig skugga eftersom skimret reflekterar ljuset bra, vilket är själva meningen med en highlighter. Oftast använder jag mig av neutrala champagne/vanilj/guld/silverfärger, men det kan ge en läcker effekt till resten av sminkningen om man använder en highlighterskugga i en svag färg, eller som skimrar lätt i någon annan färg när ljuset faller på.

En highlighterskugga kan placeras på lite olika ställen runt ögat, beroende på vilken effekt man vill uppnå. En klassiker, som jag i princip alltid använder när jag sminkar mig, är att applicera highlighterskuggan på brynbenet ända upp till ögonbrynet. På så vis "lyfter" man brynet och får en illusion av att ögat ser öppnare ut. Dessutom gör skuggan på brynbenet att det blir lättare att få en snygg övergång från skuggan på ögonlocket, eftersom man suddar in dessa i varandra. Jag har gjort en illustration var jag lägger highlighter på brynbenet på bilden nedan.
(Ursäkta den skakiga linjen, så går det när man ger sig på att rita på frihand på en touch pad). Som ni ser så skulle man kunna likna området där jag har lagt highlighterskuggan vid formen av ett bak-och-framvänt, tjockt ögonbryn. Jag applicerar nästan alltid min highlighter på brynbenet med hjälp av en fluffig blending brush, MAC #217. Det går givetvis utmärkt att använda vilken pensel man vill, men jag föredrar denna eftersom den ger en lite skirare applicering, vilket ger ett mer naturligt resultat.
Ett annat sätt du kan använda highlighter på runt ögonen är att applicera den i inre ögonvrån. Detta ger ett intryck av en piggare blick, och upplever du att dina ögon sitter tätt så är det här ett perfekt trick att ta till eftersom ljusa skuggor i inre ögonvrån, gärna kompletterat med en mörk skugga upp i globlinjen och yttre ögonvrån, ger ett intryck av att ögonen sitter längre ifrån varandra.
I inre ögonvrån applicerar jag gärna highlighterskuggan med en liten, rund, fast borste. Jag gillar min smudger brush, #219, från MAC bäst till detta ändamål. Den ger bra precision eftersom den är så pass liten, och eftersom den är lite fastare än andra skuggborstar.
Vad bör man då tänka på när man applicerar en highlighterskugga? Var hyfsat lätt på handen, och var noga med att sudda . Ljusa skuggor ger skarpare kanter än vad man tror, och en highlighterskugga ska egentligen inte "synas", den appliceras ju för att leka med ljuset för att skapa den effekt man är ute efter. För att sudda ihop färgen på skuggan på ögonlocket med highlighterskuggan kan du applicera lite highlighterskugga på din blending brush innan du suddar, det ger en jämn och fin övergång. Det går även bra att göra tvärt om, dvs att applicera lite av skuggan du har på locket på din blending brush innan du suddar, men det kräver att man är väldigt lätt på handen, samt att det är väldigt lätt att gå för högt upp på brynbenet/för långt in i inre ögonvrån med färgen så det gäller att hålla sig precis i kanten mellan skuggan på locket och highlighterskuggan.

Vilka skuggor passar bra för highlightning? Lättast att jobba med är, som jag skrev tidigare, skimriga, naturliga skuggor. Nedan ser ni några av de skuggor jag själv använder för att highlighta. De mer beigefärgade använder jag under brynet för en naturlig look, de vitare använder jag gärna i inre ögonvrån för att pigga upp, men det händer att de slinker upp på brynbenet då och då med!
Andra skuggor som lämpar sig för highlighterändamål är t.ex. ögonskuggorna femme-fi, vex, nylon, dazzlelight och ricepaper från MAC, muffin från Make up store, samt nijiro och shinkirou från Fyrinnae.

Lila möter orange


Lila och orange kanske clashar lite  i mångas ögon, men jag var så sugen på att prova stars n' rockets och electro!

Ansikte
 • MAC prep + prime face
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinsih/natural - light
 • MAC mineralize skinfinish - blonde
 • MAC sculpting powder - sculpt
 • MUS face mist
Ögon
 • UDPP
 • MAC eyeshadow - stars n' rockets
 • MAC eyeshadow - satellite dreams
 • MAC eyeshadow - top hat
 • MAC eyeshadow - solar white
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MAC pearlglide eyeliner - rave
 • MAC plush lash mascara
 • MUS tri brow colour
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC prep + prime lip
 • MAC lipstick - electro
 • MAC lipglass - red devil

Det var knasigt ljus idag, starkt solsken som snabbt växlade till moln, så det var lite knepigt att få bra ljus på bilderna... I alla fall. Började med en bas av UDPP. På inre halvan av locket packade jag på stars n' rockets i rosalila duochrome med min MAC #239. Gjorde samma sak på yttre halvan av locket med lite mörkare och kallare lila skuggan satellite dreams. I globlinjen applicerade jag mörklila top hat med min crease/blendingbrush MAC #222. Applicerade highlightern solar white med min blending brush, MAC #217, och använde samma borste för att sudda ihop alla färgerna. Applicerade kajal och eyeliner, mascara och fyllde i brynen. Kindbenen fick lite lyster och lätt med färg av MSF blonde i rosa. Läpparna fick en c-vitaminchock av knallorange läppstiftet electro och avslutades med korallfärgade läppglanset red devil. Sprayade hela ansiktet med MUS face mist.
MAC electro lipstick


Det här damp ner i min brevlåda idag, äntligen! MAC-stiftet electro från sommaren 2008, neo sci-fi kollektionen. Hur fint som helst och jag älskar det <3 Köpte av en pålitlig säljare och är 99.99% säker på att det är äkta, men blev liiite fundersam när jag öppnade hylsan och skruvade upp stiftet och märkte att det gick bra mycket trögare än med ett vanligt MAC-stift i svart/silver hylsa... Ni som har ett neo sci-fi stift, upplever ni samma sak eller kan jag råkat ha åka på ett väldigt bra fejkexemplar? Jag är som sagt i princip helt säker på att det är äkta, men det skulle vara skönt med en bekräftelse :) Tog lite jämförelsebilder med mitt Girl about town-stift.Visst är det en läcker färg? =D
Hemligt paket!


Idag trillade det in ett hemligt paket i brevinkastet hemma hos mig. Nyfiken som jag är slet jag upp det och undrade vad i hela världen det kunde vara, det enda jag har på ingång just nu är ett läppstift från ebay så jag blev lite förvånad när jag såg att det satt svenska frimärken på paketet!

I paketet låg detta, fint förpackad i en lila tyllpåse:
Stort TACK Rocketqueen! :D Jag studsade upp och ner när jag såg vad det var, hur gulligt som helst av dig! Tack tack tack!!!!
Hello Kitty och Grand Duos


Mina Hello Kitty-produkter samt grand duos är inhandlade, men tyvärr så är dom 57 mil bort, hemma i Stockholm... Ska fundera lite på om det är värt att få dom hitskickade i veckan eller om jag står ut att vänta till den 8 april då jag åker hem. Dilemma och dagens i-landsproblem! Väntar jag så kommer jag antagligen hinna få mina sugarsweet-grejer innan HK och GD, men det är ju inte fy skam heller! Är bara sååå sugen på mina små Hello Kitty-godisbitar, som jag har väntat på dom! Blev dock bara tre produkter ur HK-kollektionen, men ack ack ack så fina dom är... Min syster är snäll och tog lite bilder åt mig på hela härligheten så jag kunde dela med mig lite till er. Swatches och fler bilder kommer så fort jag har lagt tassarna på allt!Till vänster: Grand Duos. Mitten: invite till PUBs HK-event den 23-29/3, missa inte det (som jag gör, buhuu!)! Till höger: Hello Kitty
Visst är HK-förpackningarna bara to die for?! Längtar som en tok tills jag får bära big bow och nice to be nice på läpparna, och tippy på kinderna... Äger inget BPB sedan innan så tippy ska bli spännande! Grand Duos ser ut som godis, nom nom! Den melerade sidan av moon river blir nog en utmärkt highlighter! Vad tycker ni, ska jag vänta i 2½ vecka på mina nya älsklingar, eller vill jag ha dom på posten nu?
Purity recenserar: Chapstick


Det har varit lite dött på bloggen i helgen för jag har jobbat rumpan av mig... Men det blir lite mindre jobb och mer bloggande i veckan! =) Idag släpptes ju MACs Hello Kitty-kollektion i butik i Sverige, och min snälla mamma var på plats på PUB och köpte mina godsaker åt mig. Högg tydligen det sista tippy-rouget, så det verkar gå åt som smör i solsken! Blev två grand duos med, jag ser fram emot att få mina godsaker! Har hittat en tjej på Specktra som ska köpa från sugarsweet åt mig på torsdag med så jag slipper vänta till mitten av april, tjoho! Har ni köpt något från Hello Kitty?

Öhm, recension var det ja =P Jag fick ett chapstick av min kära syster efter vi hade varit i Åre, för jag fick testa hennes och blev kär i detta underbara läppbalsam!
Chapstick är ett ett märke som finns bland annat i USA och England, och det finns i en mängd olika varianter. Själv har jag original-stiftet, som doftar svagt av pepparmint. Superfräscht! Chapstick sjunker verkligen in i läpparna, istället för att lägga sig som en vaxig yta som en del andra läppbalsam gör, och det håller läpparna återfuktade länge. Det bästa är att läpparna inte blir "beroende" av chapstick, dvs om man slutar använda det så blir inte läpparna snustorra igen! Dessutom har det SPF 4 så det skyddar lite mot solens skadliga strålar. Chapstick kostar runt $2 om man köper det per styck i USA, det går även att köpa i flerpack. Så ska ni över till det stora landet i väst, passa på att köpa med er några tuber av detta suveräna läppbalsam!

Betyg: 5/5
Pris: ca $2

Rosa fredag


Jag orkade egentligen inte sminka mig alls idag på min lediga dag, men jag skulle ut på stan och luncha med Stephy så nåt var jag tvungen att slänga på mig =P Kom på att jag inte hade haft rosa på länge, så det blev en enkel rosa toning på ögonlocken idag!

Ansikte
 • MAC prep + prime face
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish/natural - light
 • MAC sculpting powder - sculpt
 • MAC mineralize skinfinish - blonde
 • MUS face mist
Ögon
 • UDPP
 • MAC pigment - bright fuchsia
 • MAC eyeshadow - sunset B
 • MAC pigment - vanilla
 • MAC eyeshadow - satellite dreams
 • MAC pearlglide eyeliner - rave
 • MAD minerals indelible gel eyeliner - venomous
 • MUS tri brow colour
 • MAC plush lash mascara
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC prep + prime lip
 • MAC lipstick - blow dry
 • MAC lipglass - red devil


Tvättade håret imorse, så det har ljusats upp litegrann. Tyvärr så har det håret jag blekte i utväxten ljusats upp mest, men jag håller tummarna att längderna kommer ljusas upp mer också... Ska köpa en flaska av färgen devilish från samma märke till nästa gång så ska jag blanda 50/50 (funkar bra med enkomponentstoningar), det är en kall mellanröd färg så det borde lösa mina problem!
Tillbaka till sminket: Jag började med en bas av UDPP. På hela det rörliga locket tryckte jag fast det knallrosa pigmentet bright fuchsia. Det här pigmentet är inte eye safe, så tänk på att ni använder det på egen risk runt ögonen! Upp i globlinjen och på brynbenet tonade jag ut bright fuchsia med hjälp av den mjuka, mellanrosa skuggan sunset B. Högst upp precis under brynet highlightade jag med pigmentet vanilla. Under ögat målade jag med en lila glitterpenna, rave, och över den applicerade jag den lila skuggan satellite dreams. Längs övre fransraden målade jag med den matta mörklila gel-linern venomous. Fyllde i bryn och målade mascara. Gjorde lite contouring under kindbenen med sculpt, highlightade med MSF blonde. Målade läpparna med persikofärgade läppstiftet blow dry och det korallfärgade läppglanset blow dry. Sprayade hela ansiktet med MUS face mist.
Blue smoke


Jag tänkte göra en skir makeup i glada vårfärger idag igen, men jag har varit på lite halvkasst humör idag pga mitt hår så det blev en mörk blå sotning som passade mitt humör mycket bättre idag...

Ansikte
 • MAC prep + prime face
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish/natural - light
 • MAC mineralize skinfinish - blonde
 • MAC sculpting powder - sculpt
 • MUS face mist
Ögon
 • UDPP
 • MAC eyeshadow - freshwater
 • MAC eyeshadow - deep truth
 • MAC eyeshadow - deep shade
 • MAC eyeshadow - solar white
 • MAC pearlglide liner - fly-by-blue
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MAC plush lash mascara
 • MUS tri brow colour
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC prep + prime lip
 • MAC lipstick - blankety


Dåligt humör, därav den sura minen... Nåja, det är ju sminket vi fokuserar på, eller hur? ;-) Jag började med en bas av UDPP över hela ögonlocket. Sen la jag den knallblå skuggan freshwater över hela det rörliga locket. Min freshwaterskugga har för övrigt blivit jättekonstig i konsistensen, känns ungefär som skuggorna i viva la divas svarta julpalett, någon som har varit med om något liknande...? Den funkar som den ska men är bara lite jobbig att arbeta med... I alla fall. På yttre halvan av locket la jag mörkblå deep truth, och i yttre v:et la jag svartblåa deep shade. Highlightade med solar white. Under ögat målade jag med den blå glitterkajalen fly-by-blue, och över den applicerade jag freshwater, deep truth och deep shade. Eyeliner, mascara och fyllde i brynen. Kindbenen fick lite lyster och svagt med färg av MSF blonde. Gjorde lite contouring med sculpt för att få fram kindbenen litegrann. Målade läpparna med nude-stiftet blankety, och sprayade hela ansiktet med MUS face mist.
Dåligt, Special Effects!


Igår kväll satte jag igång och blekte utväxten och färgade om håret med extremtoningen blood red från Special effects, som jag alltid brukar. När toningen satt i håret tyckte jag att den såg mörkare och mer brun ut än vad den brukar, men jag tänkte inte mer på det då. När jag hade sköljt ur färgen däremot, och fönat håret, såg jag att det var en grymt stor skillnad. När jag har färgat håret tidigare har blood red varit en mörkröd nyans med rosa/kalla undertoner. Den här gången var det en mörkröd nyans med VARMA undertoner, som fick mitt hår att se brunt ut i vissa lampljus på kvällen! Visserligen har jag köpt färgerna på olika ställen (första två flaskorna jag har färgat med är köpta på Ricky's i NYC, den flaskan jag färgade med nu är köpt på beeunique), men man tycker ju att samma nyans från samma märke borde se likadan ut, oavsett vart den är köpt! Jag ogillar inte färgen jag har i håret nu, men jag gillade den förra mycket mycket mer =( Får hoppas att jag trivs lite bättre i den när jag har tvättat håret några gånger och färgen har blivit mindre mörk och mer intensiv... Ska nog försöka skaffa en flaska SFX-färg i nyansen devilish och blanda ut blood red med till nästa gång jag tonar, då kanske det blir mer likt den nyans jag hade förra gången. Visst, färgen är kanske mer "blodröd" nu än vad den förra var, men den förra var så himla snygg! =(Resultatet från den här omgången av färgning. Bilden är tagen i dagsljus.Jämförelsebild mellan hur mitt hår blev förra gången jag färgade (till vänster) jämfört med hur den blev den här gången (till höger). Som ni ser så är färgen mycket brunar och inte alls lika intensiv den här gången jag färgade jämfört med förra gången =(Gamla flaskan med färg till vänster, nya flaskan med färg till höger. Man ser redan i flaskan hur olika de båda nyanserna är!Swatchade de båda färgerna på papper också, skillnaden syntes mer irl men jag tänkte att jag lägger upp den i alla fall... Gamla färgen till vänster, nya till höger.


Jag funderar på att skriva ett mail till Special effects och fråga om dom har ändrat i sin fomula eller någonting... Dom kan ju inte bara ändra en färg hipp som happ från en nyans till en helt annan och fortsätta sälja den under samma nyansbenämning!
Vårpasteller


När jag gick upp imorse var det strålande solsken och vårvibbar ute, dom höll till och med på att sopa gatorna rena från allt vinterns grus! Desvärre så sopades mina vårkänslor bort under eftermiddagen eftersom det började snöa...

Ansikte
 • MAC prep + prime face
 • Clinique pore minimizer instant perfector - invisible light
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish/natural - light
 • MAC blush - dame
 • MAC mineralize skinfinish - blonde
 • MUS face mist
Ögon
 • UDPP
 • MAC pigment - chartreuse
 • MAC eyeshadow - parrot
 • MAC eyeshadow - satellite dreams
 • MAC eyeshadow - shroom
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MAC pearlglide eyeliner - rave
 • MUS tri brow colour
 • MAC plush lash mascara
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC prep + prime lip
 • MAC lipstick - chatterbox
 • MAC cremesheen lipglass - petite indulgence


Jag började som vanligt med en bas av UDPP över hela locket, från frans till bryn. På hela det rörliga locket packade jag sedan på massor av det gulgröna pigmentet chartreuse med en tät, platt ögonskuggsborste (MAC #239). I globlinjen suddade jag in parrot, den absolut vackraste sjöturkosa ögonskuggan jag äger, med en långborstad crease brush (MAC #222). I yttre globlinjen precis ovanför parrot suddade jag även in lite av den lila skuggan satellite dreams, även den med MAC #222. Sedan applicerade jag highlightern shroom med hjälp av min blending brush, MAC #217. Med den suddade jag även skarpa kanter, och sedan applicerade jag lite mer av parrot och satellite dreams även med denna borste för att få en perfekt mjuk övergång. Under ögat målade jag med den glittriga lila pennan rave. Över rave suddade jag in lite satellite dreams med hjälp av en fast pencil brush, MAC #219. Eyeliner, mascara och brynen fylldes i. Kinderna rosades med det kalla rosa rouget dame, vars färg förstärktes ytterligare med hjälp av MSF blonde som även gav skimmer till kinbenen. Läpparna målades rosa med läppstiftet chatterbox och läppglanset petite indulgence. Sprayade hela ansiktet med MUS face mist. Nu så här i efterhand så ser jag att jag borde ha använt en ljusare lila skugga, typ violet pigment... Stars n' rockets hade varit perfekt men den har jag inte än =/ Men men, då har jag lärt mig till nästa gång!
Utan smink vs. med smink


Kom på att jag nog aldrig har visat mitt nakna ansikte här på bloggen, så jag tänkte lägga upp en jämförelsebild på hur jag ser ut utan smink vs. hur jag ser ut med smink :)
Hoppas ni inte trillade av stolarna i ren förskräckelse nu ;) nä skämt åsido, jag är rätt nöjd med hur jag ser ut utan smink, jag sminkar mig inte för att jag tycker jag är ful utan utanför att jag tycker det är så himla roligt!


In English: I just realized that you haven't seen any pictures of me without any makeup on. So, here you go, I hope you didn't fall of your chairs in horror ;-) Just kidding. I love playing with makeup, but I don't hate the way I look without it!


Fyra nyanser av brunt


Jag är oftast färgglad i min ögonmakeup, men idag kände jag, precis som Linda H och Sminkan, för något mer neutralt.

Ansikte
 • MAC prep + prime face
 • Clinique pore minimizer instant perfector - ivisible light
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish/natural - light
 • Everyday minerals blush - apple
 • MAC mineralize skinfinish - soft and gentle
 • MUS face mist
Ögon
 • UDPP
 • MAC eyeshadow - warming trend
 • MAC eyeshadow - woodwinked
 • MAC eyeshadow - glamour check!
 • MAC eyeshadow - espresso
 • MAC pigment - vanilla
 • MUS tri brow colour
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MAC plush lash mascara
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC prep + prime lip
 • MAC lipstick - mystic
 • MAC lipglass - quick tease

Jag började som vanligt med en bas av UDPP från frans till bryn. Sen applicerade jag pigmentet vanilla över samma område. På locket duttade jag på lite av den kalla, skimriga bruna skuggan warming trend. I globlinjen la jag den varma, lite mörkare woodwinked. I yttre ögonvrån mörkade jag ner aningen med den rödbruna glamour check!. Under undre fransraden sotade jag lätt med den matta mörkbruna skuggan espresso. Fyllde i bryn, målade en rätt tjock eyeliner och mascara. Kinderna rosades rätt ordentligt med mineralrouget apple, och fick lyster med hjälp av MSF soft and gentle. Läpparna målades brunröda med stiftet mystic, och fick glans samt en lite kallare ton med hjälp av glosset quick tease. Sprayade hela ansiktet med MUS face mist.
Rose romance beauty powder


...Jag måste ha det här pudret. Titta så vackert det är, skulpterat som en ros i sin dosa!
Beauty powdret släpps i två nyanser, blush of youth i klassiskt rosa med guldskimmer och summer rose i rosa som drar mot lila med skimmer, i samband med MAC-kollektionen A rose romance i Sverige i mitten av maj.

Källa: Temptalia.com
Sea me, cool heat lime!


Idag blev det en färgsprakande historia till ögonmakeup, för jag fick ett lila MAC-shadestick på posten (royal hue ) och blev så sugen på att använda det. Sen kom jag på att jag faktiskt hade lila smink igår, och högg istället det klarblå shadesticket sea me.

Ansikte
 • MAC prep + prime face
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish/natural - light
 • MAC mineralize skinfinish - blonde
 • MAC shaping powder - accentuate
 • MUS face mist
Ögon
 • UDPP
 • MAC shadestick - sea me
 • MAC eyeshadow - cool heat
 • MAC eyeshadow - lime
 • MAC eyeshadow - solar white
 • MUS tri brow colour
 • MAC fluidline - blacktrack
 • Urban Decay 24/7 glide on eye pencil - electric
 • MAC plush lash mascara
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC cremesheen lipglass - petite indulgenceOm ni upplever att det är skumt ljus på bilderna så är det för att det är det; det var så kasst ljus när jag tog dom att jag var tvungen att ljusa upp dom i photoshop och då blev ljuset lite platt... Men färgerna på sminket är i alla fall på min skärm hyfsat korrekt återgivna! Jag började som vanligt med en bas av UDPP över hela locket, från frans till bryn. Sedan applicerade jag det knallturkosblå shadesticket sea me över hela det rörliga locket, och suddade skarpa linjer med fingertoppen. Över detta applicerade jag sedan MAC-skuggan cool heat, som går i nästan exakt samma nyans som sea me, fast med aningen mer gröna undertoner. Den här skuggan kommer verkligen till sin rätt på en klistrig, knallblå bas är det enda jag kan säga! I globlinjen applicerade jag den limegröna skuggan lime med en crease brush (MAC #222) och highlightervalet föll idag på den kalla, skimriga champagnefärgen solar white. Under ögat målade jag med en penna i exakt samma nyans som sea me, electric från Urban Decay. Över pennan la jag sedan med cool heat, och lite av lime längst ut. Fyllde i brynen, målade eyeliner och mascara. Kinderna fick färg och lyster av MSF blonde. Läpparna målades skirt rosa med ett tunt lager av cremesheen-glosset petite indulgence. Sprayade hela ansiktet med MUS face mist.
Pretty in purple


Idag är en lila dag kände jag och kör på både lila ögon och lila läppar!

Ansikte
 • MAC prep + prime face
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish/natural - light
 • MAC blush - dame
 • MAC mineralize skinfinish - soft and gentle
 • MUS face mist
Ögon
 • UDPP
 • MAC eyeshadow - radial pink
 • MAC eyeshadow - hepcat
 • MAC eyeshadow - indian ink
 • MAC eyeshadow - shroom
 • MUS tri brow colour
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MAC pearlglide liner - rave
 • MAC plush lash mascara
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC prep + prime lip
 • MAC lipstick - lavender whip
 • MAC cremesheen lipglass - ever so rich


Började som vanligt med en bas av UDPP på hela ögonlocket. På inre tredjedelen av locket la jag den matta, nästan vita, ljusrosa skuggan radial pink från colour forms-paletten cool eyes. Den suddades ihop med lilarosa hepcat. På yttre tredjedelen av locket suddade jag in den mörklila matta skuggan indian ink. Highlightade med min favorithighlighter shroom och lyckades få fram en liten bit av pannan i mitten av skuggan, så mycket tycker jag om den! Dags att skaffa en till highlighterskugga... Målade eyeliner, den glittriga lila pennan rave fick ta plats längs undre fransraden, och bryn fylldes i. Mascara. Läpparna målades med det rosalila stiftet lavender whip och fick gloss av ever so rich som går i samma nyans. Av någon anledning blev läpparna aningen mer lila på bilden än vad de är i verkligheten... Avslutade med att spraya hela ansiktet med face mist från MUS!
Bloggnätverket på Pret-ty läggs ner

Som ni kanske vet så gick jag med i bloggnätverket på det svenska skönhetsforumet pret-ty i höstas. Igår meddelades det att nätverket kommer att läggas ner eftersom grundarna av pret-ty, Katarina och Helena, inte har tid att hålla igång både nätverk och forum. Tråkigt, tycker jag, men å andra sidan så kommer bloggarna alltid att finnas kvar och vi som var nätverkare finns kvar på forumet! Tack Katarina och Helena för allt jobb ni har lagt ner på både nätverk och forum, vi ses på pret-ty.se!


In English: As you might know, I joined the blog network on the Swedish beauty forum pret.ty.se a couple of months ago. Yesterday, they announced that the network will be shut down. I'm a bit bummed but I understand Katarina and Helena, they spend so much time in managing the forum. Thank you so much for all the hard work girls, I'll see you on pret-ty!


MAC penultimate eyeliner vs. MAC fluidline


När jag köpte min penultimate eyeliner från MAC, en flytande eyeliner i pennhylsa med filtspets, fick jag en förfrågan om att jämföra den med gel-linern fluidline från samma märke. Nu när jag har hunnit testa penultimate tillräckligt så kommer alltså även jämförelsen!
För att göra saker och ting så enkelt och överskådligt som möjligt så jämför jag de olika produkterna via en tabell, där jag jämför vissa egenskaper. Slutligen har jag sammanställt alla punkter till en slutsats, med lite jämförande bilder tillhörandes. De färger jag har jämfört är den mattsvarta rapidblack (penultimate) och den mattsvarta blacktrack (fluidline).

 Penultimate eyeliner Fluidline
Pris 180 kr
170 kr
Förpackning I pennhylsa. Praktiskt, behövs ingen extra borste för applicering.
I glasburk med skruvlock. Behövs en extra borste för applicering.
Svärta Svartaste kolsvart i ett svep med pennan
Varierar mellan kolsvart och gråsvart, beroende på hur tjockt lager man lägger på.
Precision Går att göra alltifrån lite tjockare streck till de tunnaste spetsarna
Med rätt pensel och lite övning hamnar fluidline precis där man vill ha den. Svårt att göra tunna spetsar om man inte har en supertunn pensel.
Hållbarhet Sitter där den ska, både vid gnuggning och blöta tårar. Produkten håller sig fräsch länge i och med den lufttäta förpackningen.
Sitter där den ska, både vid gnuggning och blöta tårar. Produkten kan torka ut aningen efter ett tag om man inte är noggrann med att skruva på locket hårt efter varje användning.
Användarvänlighet Aningen svår att få till på sina egna ögon, den är mycket lättare att applicera på andra än på sig själv. Blir gärna lite "hackig" om man inte drar ut huden på ögonlocket med fingret innan applicering. Blir däremot en fin, jämn svart färg i ett svep.
Väldigt lätt att måla på sig själv med hjälp av en snedkantad, platt pensel. Hamnar där den ska i och med sin krämiga konsistens. Går lätt att bygga upp i intensitet från en diskret eyeliner till en lite kraftigare.
Penultimate eyelinerFluidlinePenultimate eyeliner till vänster, fluidline till höger. Fluidline är applicerad med den platta snedskurna borsten MAC #208.


Slutsats


Så, vilken eyeliner föredrar jag då av dessa två? Det är ett väldigt svårt val, för dom är väldigt bra båda två fast på olika sätt. Penultimate eyeliner ger ett enormt tryck i svärtan och passar otroligt bra till lite starkare och mörkare sminkningar, medan fluidline blir lite mjukare i konturen och lämpar sig bra som vardagseyeliner. Som ni ser på bilderna ovan blir penultimate eyeliner mer en "glanssvart" medan fluidline ger ett mer matt intryck. Ni ser även precisionsskillnaden; det är svårt att få riktigt knivskarpa konturer med fluidline, men den flyter å andra sidan inte ut i små veck i huden som penultimate eyeliner gör. Penultimate eyeliner kräver lite träning innan man får kläm på den, fluidline är enklare att jobba med för nybörjaren, i alla fall med en platt snedskuren pensel! Jag föredrar dock smala, spetsiga penslar när jag målar på andra av någon anledning, har nog med vinkeln att göra att man kommer åt bättre. Skulle jag behöva välja en av dessa eyeliners så skulle jag nog välja fluidline, för den går att variera mer än vad penultimate eyeliner gör, och den är lättare att jobba med på sina egna ögon. Men jag ångrar absolut inte att jag köpte penultimate eyeliner heller... Svårt val, verkligen! Jag dömer det härmed oavgjort, med stjärna i kanten för fluidline =)

Om det är något ni tycker jag har missat i min jämförelse så är det bara att hojta till!
Persika


Dagens FOTD går i persikofärger, med en touch av grönt =)

Ansikte
 • MAC prep + prime
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC blot powder loose - medium
 • MAC mineralize skinfinish/natural - light
 • MAC sculpting powder - sculpt
 • MAC shaping powder - accentuate
 • Everyday minerals blush - apple
 • MUS face mist
Ögon
 • UDPP
 • MAC tancentric eyeshadow
 • MAC expensive pink eyeshadow
 • MAC rustic eyeshadow
 • MAC beauty marked eyeshadow
 • MAC chillproof eyeshadow
 • MAC rolled gold eyeshadow
 • MAC moss scape paint pot
 • MAC rapidblack penultimate eyeliner
 • MAC plush lash mascara
 • Urban Decay 24/7 glide on eye pencil - zero
 • MUS tri brow colour
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC prep + prime lip
 • MAC creme in your coffee lipstick
 • MAC quick tease lipglass


Sorry för den extrema stirrbilden, det var väldigt ljust ute =P Idag har jag använt skuggor ur min warm eyes-palett från colour forms, och några andra. Jag la ljusrosa tancentric på inre halvan av ögonlocket. På mitten av locket la jag expensive pink, som går i samma nyans men är aningen mörkare. I globlinjen la jag roströda rustic och lite lite av svartröda beauty marked i yttre ögonvrån. Highlightade med chillproof, en varm frostvit skugga, och under ögat la jag sedan först en bas av den gröna paint poten moss scape, och över den guldgröna rolled gold. Fyllde i ögonbrynen, målade eyeliner och kajal innanför nedre fransraden. Mascara. Contouring och highligting med sculpt och shape-pudren sculpt och accentuate, och kinderna rosades med det dovt hallonrosa mineralrouget apple från everyday minerals. Läpparna målades dovt skogsbärsrosa med en kombination av det krämbruna stiftet creme in your coffee med det rödlila glosset quick tease. Sprayade ansiktet med MUS face mist. Ready to go!
Swatches: Colour Forms


Passade på att swatcha mina colour forms-paletter när jag ändå höll på att ta bilder. Många av skuggorna liknar skuggor ur det pemanenta sortimentet, så jag jämförde några med skuggor jag redan hade!Cool Eyes palette
Från vänster till höger: Radial pink, Brown border, Spot colour, Blue spill och Slate smoke. Skuggorna är swatchade på en bas av UDPP och bilden är tagen i dagsljus.
Warm Eyes palette
Från vänster till höger: Chillproof, Tancentric, Rolled gold, Rustic och Fertile. Alla skuggor är swatchade på en bas av UDPP och bilden är tagen i dagsljus.
Jämförelse av några skuggor. Colour forms-skuggorna är de nedre i varje par. Översta raden: Climate blue (cool heat) vs. Blue spill, Espresso vs. Fertile, Mink & Sable (starflash) vs. Rolled gold, Crystal Avalanche vs. Chillproof. Undre raden: Pinked mauve pigment vs. Spot colour, Coppering vs. Rustic och Wintersky (Chill) vs. Tancentric.
Mer MAC-shopping


Jag har shoppat väl över min sminkbudget den här månaden, men när man väl får gå till en MAC-disk så är det svårt att låta bli ;-) Var förbi både hos Åhléns city och PUB i Stockholm igår, eftersom Åhléns inte hade allt på min lista. MUAn på både Åhléns och på PUB var jättetrevliga och hjälpsamma som vanligt! Hon på Åhléns jobbade på NK egentligen så hon hade lite problem att hitta rätt i lådorna, men hon fick tag i allt åt mig till slut =)

Frågade om Hello Kitty och Grand Duos eftersom jag egentligen skulle vilja få det undanlagt men det gick tyvärr inte, och på Åhléns sa dom att dom antagligen inte kommer sätta upp HK-displayen förrän den 23/3 i och med att det är då de ska ha sitt event. PUB sa däremot att dom får upp både HK och GD den 15/3. Fick även höra att Åhléns har börjat med postorder igen för alla oss som bor långt från en MAC-disk, det är bara att ringa och lägga en beställning tydligen så skickar dom det på posten! Frakten går på ca 350 kr dock, men är man några stycken som går ihop kan det kanske vara värt det =) Telefonnumret till MAC på Åhléns city är  08-67 66 028. Både Åhléns city och PUB har också börjat med att hålla ett kundregister, där man får skriva upp sig om man vill ha information och inbjudningar till framtida förhandsvisningar och event! Superkul tycker jag!

När jag skulle betala på Åhléns city gjorde MUAn mig överlycklig genom att lägga fram två st Colour Forms-paletter och sa att jag fick välja en. Jag stod och hade beslutsångest i typ 5 minuter innan hon sa "vi ska se hur mycket det blir" (jag handlade åt mig själv och åt Stephy, så det blev en rätt saftig summa) och när hon slagit in allt och såg att det hamnade över 2000 kr så sa hon att jag fick ta båda två. LYCKA! Colour forms är en LE-kollektion som släpptes i somras, enbart på Nordstroms. och på något sätt har alltså MAC på Åhléns city fått tag på båda paletterna från kollektionen och ger bort dom som freebies om man handlar över 1000 kr. Dom hade en glasburk med paletterna i vid kassan, såg ut att vara max 8-10 paletter kvar så skynda till MAC på Åhléns city med andra ord om ni vill knipa en av dom här sällsynta godbitarna!

Oj vad mycket text det blev... Här kommer lite bilder på vad som fick följa med mig hem den här gången i alla fall =) Prep + prime handlade jag förresten inte på MAC, den fick jag på posten av snälla Lina eftersom MAC har haft slut på den sen typ innan jul. Tack Lina!

Studio sculpt foundation och concealer i NW20 (foundationen är i en gigantisk tub, jag trodde den skulle vara mindre! =D), Prep + prime skin.
Loose blot powder i medium. Det här är THE löspuder om du upplever att du blir blank i t-zonen under dagen! Fick åka in till stan en extrarunda för det här faktiskt, för jag glömde köpa det första rundan, och mitt gamla är tokslut... Men det var det värt! =)
Ögonskuggor
Satellite dreams, min nya favoritlila, i pro pan
Deep shade från BBR-kollektionen
Sateillite dreams till vänster, Deep shade till höger. Båda är swatchade på en bas av UDPP och bilden är tagen i dagsljus.
Colour Forms-paletter! =D
Cool eyes till vänster, warm eyes till höger. Båda innehåller en 213SE-borste, och alla skuggorna i båda paletterna är LE. Cool eyes innehåller skuggorna Radial pink, Brown border, Spot colour, Blue spill och Slate smoke. Warm eyes innehåller skuggorna Chillproof, Tancentric, Rolled gold, Rustic och Fertile.
Quick tease lipglass från BBR-kollektionen
Och sist men inte minst, en ny flaska brush cleanser!

Blog Widget by LinkWithin

  Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin
RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy