MAC halloween face charts 2008


MACs halloween face charts är alltid lika inspirerande, här är några av årets jag tycker extra mycket om!


MAC - Suite array collection


Kom på att jag har glömt skriva om Suite Array, en kollektion som redan släppts i USA och som släpps i Sverige under Oktober!


MAC Suite Array
Release date: 25 September 2008 (US/Canada), October 2008 (International)Eye Shadow Suites
 • Blue Zone - Deep grey/green with silver pearlized pigments/Light ice blue with silver pearlized pigments
 • Ocean 2 - Mid-tone blue with silver pearlized pigments/Light blue with silver pearlized pigments
 • Smoke & Ash - Black with silver pearlized pigments/Mid-tone grey silver with pearlized pigments
 • Counterparts - Deep forest with gold pearlized pigments/Mid-tone orange with gold pearlized pigments
 • Rose Suites - Intense blue pink/Light yellow with silver pearlized pigments
 • Shallow v. Deep - Bluish green with gold pearlized pigments/Mint with silver pearlized pigments
 • Sweet Liason - Pale yellow with gold pearlized pigments/Deep brown with gold pearlized pigments
 • Team Violets - Dark burgundy with burgundy pearlized pigments/Mid-tone violet with gold pearlized pigments

Pearlglide liners
 • Wolf - Deep grey with gold glitter
 • Rave - Deep purple with purple glitter
 • Fly-by-Blu - Light blue with blue glitter
 • Black Russian - Black with navy blue glitter
 • Miss Fortune - Eggplant with light pink glitter
 • Bankroll - Rich green with bright green sparkle
 • Spare Change - Mid-tone brown with copper glitter
 • Molasses - Brown with mid-tone brown glitter
Beställde just hem 4 av pearlglide-pennorna av min trogna Custom Purchase-tjej i USA; wolf, rave, fly-by-blue och black russian. Gillar jag dom kanske det blir några fler pennor när kollektionen landar i Sverige, men jag ska försöka hålla mig från frestelsen ;-) Ögonskuggorna vet jag inte om jag är så intresserad av, det går att köpa i princip identiska nyanser löst och det skulle bli så jobbigt att behöva ha massa lösa skuggor nu när jag har samlat alla mina skuggor i paletter... Men vi får se. Team Violets ser onekligen lockande ut...

Källa: Specktra.net
Att köpa prover av MAC-pigment


Vad är MAC-pigment?

MACs pigment är en oerhört mångsidig och dryg produkt som kommer i alla färger du kan tänka dig, i princip. För er som är obekanta med produkten; MAC-pigment är ett färgat puder som kan användas på hela kroppen (i de allra flesta fall, en del pigment är inte eye-safe och en del är inte lip-safe), allra oftast används det dock som en lösögonskugga. De flesta pigment fäster allra bäst på någon sorts ögonskuggsbas, t.ex. UDPP eller en krämögonskugga. För att få pigmenten mer intensiva kan man testa att applicera pigmentet med en fuktad pensel. Man kan även blanda pigment med nagellack, läppglans, hudlotion, ja vad som helst i princip!


Vad är ett pigmentprov?

Pigmentburkarna du kan köpa från MAC är stora, ungefär samma storlek som en filmburk fast inte lika hög. Eftersom produkten är så dryg så kommer du med största sannolikhet inte använda upp en hel burk med pigment om du enbart använder den för privat bruk som ögonskugga. Lösningen? Att köpa pigmentprover för en billig peng! Pigmentprover innehåller oftast 1/4 eller 1/2 tsk pigment. Låter det lite? Det ser förvånande nog mycket mer ut när det ligger i burken (man får allra oftast pigmentproverna i 5-grams eller 3-gramsburkar), och ett prov på 1/4 tsk räcker till minst 20-30 appliceringar eftersom produkten är så dryg. Med pigmentprover kan du dessutom köpa på dig runt 15 prover på olika färger, till samma pris som en hel burk i samma färg från MAC. Ett relativt billigt sätt att bygga en samling med många olika färger, med andra ord.
Pigmentprov på 1/4 tsk i färgen silver fog


Var kan jag köpa pigmentprover, och hur vet jag att de är äkta?

Pigmentprover kan man desvärre inte köpa direkt från MAC, utan man måste vända sig till privata återförsäljare som säljer prover ur sina privata samlingar med hela burkar. MAC är tyvärr ett märke som är väldigt utsatt för piratkopiering, så därför gäller det att vara lite försiktig när man köper MAC från en privat återförsäljare. Köper man hela burkar kan man oftast se skillnad på en fejkburk och en äkta burk om man tittar noga, men köper man pigmentprover är den enda 100% säkra metoden att se om det är äkta eller ej att jämföra pigmentet på huden med ett pigment i samma färg som man vet är äkta. Därför gäller det att köpa från pålitliga återförsäljare, som man är säker på har den äkta varan. Hur vet man då detta? Följande punkter kan vara bra att kolla upp innan du handlar:
 • Har du tänkt handla fulla burkar på ebay; kolla upp att säljaren har mycket och bra feedback. Är säljaren från asien är det tyvärr ofta fejk, eftersom det är där de flesta fejkpigmenten produceras. Är pigmenten för billiga är det med största sannolikhet också fejk, eftersom det inte går att köpa MAC till wholesalepriser.
 • Kolla upp om pigmentet du ska köpa finns i det permanenta sortimentet, eller om det är ett sällsynt pigment som var LE för många år sedan eller har slutat tillverkats. En komplett lista på alla pigment samt om de tillhör det permanenta sortimentet, pro-sortimentet eller om de är LE eller DC (=discontinued) finns här. Är pigmentet LE/DC'd och sällsynt och kostar lika mycket som säljarens pigment ur det permanenta sortimentet? Se upp! Sällsynta, äkta pigment kostar nästan alltid mer än äkta pigment ur det permanenta sortimentet, just för att de är svårare att få tag på.
 • Googla på säljaren och se om du kan hitta negativa eller positiva recensioner. Negativa recensioner kommer oftast alltid upp förr eller senare om säljaren i fråga säljer fejkpigment.
 • Tar säljaren väldigt låga priser för sina pigmentprover (dvs under ca $1.50 = ca 10 svenska kr) är det stor risk för att pigmenten inte är äkta. Säljarna vill få tillbaka minst den summa de har betalt för sin originalburk + den summa de har betalt för tomma provburkar.
 • Har säljaren haft slut på ett sällsynt pigment och plötsligt får in det i lager igen, speciellt i samband med suspekt låga priser, är pigmentet med största sannolikhet inte äkta.
 • Be säljaren om bilder på originalburkarna (ur olika vinklar + närbilder) och kvitton på pigmentburkar köpta direkt hos MAC. Här finns en guide till hur du ser skillnad på äkta burkar och fejkburkar!
 • När du har fått hem dina prover, jämför med bilder på nätet! Här finns en jättebra swatchtråd med i princip alla MAC-pigment som existerar. Har du möjlighet; ta dig till en MAC-disk och jämför med ett äkta pigment i samma färg om du är osäker, eller jämför med en vän som du vet har ett äkta pigment.


Varför ska man inte använda fejk-pigment?

Färgen kanske ser fin ut i burken och på huden, och de sitter bra på ögonlocket, men du har ingen som helst aning om vad dessa pigment innehåller! För att få ner produktionskostnaden slänger piratkopierarna ner all möjlig skit i sina pigment, bland annat talk och konstiga kemikalier, för att få fejkpigmenten att likna den äkta varan så mycket som möjligt utan att betala priset för råvarorna.


Pålitliga återförsäljare av pigmentprover
 • Cheryl's shiny eyes (US) - säljer prover på 1/2 tsk istället för den vanliga 1/4 tsk. Har många färger att välja på, varav många är LE eller DC. Du kan köpa proverna var för sig, eller i set om 3, 8, 10, 15 eller 20 prover. Skickar alltid med ett extra gratisprov om du beställer minst 8 prover!
 • Halocaustic (UK) - har många sällsynta pigment, jättetrevlig tjej att ha och göra med!
 • MAC_Mocha @ Specktra.net (US) - Har många olika färger, säljer dessutom andra LE-produkter från tidigare kollektioner. Skaffar gärna ett pigment åt dig om det inte finns med på hennes lista.
 • Nakobear @ Specktra.net (US) - Supetrevlig säljare, har många pigment, säljer de ur det permanenta sortimentet för en billig peng.
 • Krasevayadancer @ Specktra.net (US) - Har inte så stort utbud av pigment, säljer dock både hela burkar och prover av de färger hon har.
 • xxManBeaterxx @ Specktra.net (US) - Har många LE-pigment. Står inte med på hennes lista att hon skickar till Sverige, men jag har handlat av henne utan några problem.
 • Ninjakotte @ bilddagboken.se (SE) - Svensk återförsäljare som köper in hela/halva burkar från pålitliga återförsäljare eller direkt från MAC, som hon sedan säljer prover av. (gästlösenord: kotte)
OBS! För att kunna se säljesinläggen på Specktra.net behöver du ha varit medlem i minst 5 dygn och postat minst 20 inlägg!


Varning för följande återförsäljare av pigmentprover
 • The body needs - Säljer både äkta och fejkprover, tar lika mycket betalt för sällsynta pigment som för de ur det permanenta sortimentet. Se upp med att handla sällsynta pigment härifrån, det är stor risk att de är fejk!
Att förstärka en färg med MAC paint pots


Paint pots från MAC är en favoritprodukt hos mig som jag upptäckte hyfsat nyligen. Jag tänkte att jag inte behövde någon annan bas än min UDPP, men tji fick jag! Paint pots är väldigt krämiga och silkiga i konsistensen, glider lätt på huden och torkar till en mjuk, lite pudrad finish. De finns i en hel drös med färger, alltifrån matta hudfärgade till skimriga gröna. De funkar ypperligt som bas för ögonskuggor, men det bästa med dem är att man kan förstärka eller förvränga färgen i en ögonskugga man lägger över paint poten, beroende på vilken färg den har.

Så här ser den gröna paint poten moss scape ut ensam på ögonlocket.Jag applicerar gärna mina paint pots över en bas av UDPP, då håller dom lite bättre och blir jämnare i appliceringen. Jag applicerar med min MAC #242, som är en platt borste i syntet. För att sudda kanterna lite brukar jag använda en ögonskuggsborste i naturhår, t.ex. MAC #239.

Här har jag applicerat UDPP + två olika paint pots (moss scape på locket och bare study på brynbenet) som bas på vänster öga, och enbart UDPP på höger öga. Ögonskuggorna över är exakt samma och likadant applicerade på båda ögonen; MAC-pigmentet old gold på inre halvan av ögonlocket, MAC-pigmentet golden olive på yttre halvan av locket och MAC-pigmentet night light i globlinjen och yttre ögonvrån. På brynbenet ligger MAC-pigmentet vanilla som highlighter.Närbild på höger öga:Närbild på vänster öga:Som ni ser blir de gröna tonerna mer intensiva och aningen mörkare på en grund av moss scape, jämfört med bara UDPP. Old gold, som är ett pigment i guld med grönt skimmer, blir guldfärgat med grönt skimmer på en bas av UDPP, men grön med guldskimmer på en bas av moss scape. Highlightern vanilla blir mer intensiv och skimrigare på en bas av champagnefärgade bare study än på matta, hudfärgade UDPP.


Ytterligare ett exempel; här har jag applicerat den blå paint poten delft på locket, och champagnefärgade bare study på brynbenet. Över det har jag applicerat MAC-pigmentet blue brown, som är ett rödbrunt pigment med blått skimmer, på hela locket och upp i globlinjen och yttre ögonvrån. Den rödbruna skuggan i globlinjen och den blåsilvriga skuggan på locket är alltså samma skugga, fast på baser med olika färg.
Det är jättekul att experimentera med olika baser till olika skuggor tycker jag, och se om det blir någon skillnad! Störst effekt får man med de färger som skimrar i en annan färg, eller en färg som ligger mellan två färger (t.ex. en blåtonad lila, eller en rosatonad lila). Det bästa resultatet jag fått med en paint pot är att använda rödbruna paint poten artifact under MAC-skuggan beauty marked, en svartröd skugga med massor av rött skimmer. På bar hud eller på en hudfärgad bas blir det en gråsvart skugga med lite skimmer, på rödbruna artifact blir det en underbar svartröd nyans där allt underbart rött skimmer kommer fram!

En annan produkt jag gillar för att uppnå ungefär samma effekt som med paint potsen är shade sticks från MAC, det är en lite tjockare och torrare krämskugga i stiftform. Letar man efter ett budgetalternativ till MAC paint pots så har MAD minerals en liknande produkt, Indelible cream eyeshadow. De är dock inte lika lätta och krämiga som paint potsen i konsistensen.

MAC paint pots kostar ca 185 kr, MAC shadesticks kostar ca 170 kr och MAD indelible cream eyeshadow kostar ca 61 kr.
FOTD i korallfärger


Fredags-FOTD! Ögonsminkningen består enbart av matta skuggor, vilka är extremt jobbiga att blenda på en bas av UDPP eftersom de sitter som berget... Men fint blir det, så det är värt det extra arbetet =)

Ansikte
 • MAC prep + prime
 • MAC studio fix fluid foundation i NW20
 • MAC select cover up color correctors i färgerna peach och green
 • MAC loose blot powder i medium
 • MAC dame blush
 • MUS face mist
Ögon
 • UDPP
 • MAC dusty coral pigment
 • MAC pink vivid pigment
 • MAC vibrant grape eyeshadow
 • MAC brulé eyeshadow
 • MAC blacktrack fluidline
 • MAC engraved powerpoint pencil
 • MUS tri brow color
 • MAC plush lash mascara
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC slicked pink lipgelée
Bjuder på den här ;)Hoppas alla får en trevlig helg!
FOTD i blått


Kom på att jag inte har haft blått på riktigt länge nu, så blått it is =) imorgon blir det rosa för det har jag inte haft på länge heller...

Ansikte
 • MAC prep + prime
 • MAC studio fix fluid foundation i NW20
 • MAC select cover up color correctors i färgerna peach och green
 • MAC loose blot powder i färgen medium
 • MAC sculpt sculpting powder
 • MAC accentuate shaping powder
 • MUS face mist
Ögon
 • UDPP
 • MAC Delft paintpot
 • MAD minerals day dreamer
 • MAC air de blu pigment
 • MAD minerals speed
 • MAC RR blue pigment
 • MAC freshwater eyeshadow
 • MAC blue flame eyeshadow
 • MAC solar white eyeshadow
 • MAC vanilla pigment
 • MUS tri brow color
 • MAC blacktrack fluidline
 • MAC graphblack technakohl
 • MAC plush lash mascara
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC lightly ripe lipstick
 • MAC rich & ripe lipglassHemklickat!

 
Har inte fått mitt paket från Everyday Minerals som jag beställde förra tisdagen än, håller tummarna för att det kommer imorgon annars blir jag lite småbesviken =/ Men i alla fall. Lönedag = shoppingdag! Fick mer i lön den här månaden än vad jag trodde så jag passade på att klicka hem lite grejer från Fyrinnae, Lookfantastic och nya linser från Lensway.

Från lookfantastic beställde jag hem Urban Decays 24/7-set velvet rope med minipennor, från fyrinnae blev det fullsizes av rice powder primer och mineral finish: oil control samt prover på bronzer, highlighter, rouge samt 13 ögonskuggor. Lär ju glömma bort att jag har beställt från fyrinnae innan paketet kommer fram, men det blir väl en trevlig överraskning när det dimper ner i brevlådan antar jag ;)

Tänkte försöka slänga ihop en FOTD lite senare idag, någon som har något önskemål?
Enkla sotade ögon - Tutorial


Ja jag vet, jag är dålig på att posta FOTDs nu för tiden... Men jag blev så himla missnöjd med mitt smink imorse; fina färger men ful appilcering. Så jag har grävt fram en tutorial jag gjorde för ett tag sen åt er istället! Det här är en sminkning man inte behöver så många produkter till, däremot kräver den lite tålamod för att den ska bli bra. Det här är looken vi är ute efter, en kraftig men enkel sotning:Börja med att lägga foundation, concealer och puder där det behövs i ansiktet. Grunda ögonlocket med urban decay primer potion och lägg en stopper av löspuder under ögonen. För att få det svarta så jämnt och intensivt som möjligt (och för att få lite extra glitter) så grundar jag med MAC shadestick i färgen sharkskin där den svarta skuggan ska sitta. Funkar även att grunda med kajalpenna, gel-eyeliner eller svart krämögonskugga, gärna med glitter i.

Måla med shadesticket/kajalen/krämskuggan i ungefär den formen du vill ha på den svarta skuggan, dock aningen mindre. Det är inte så jättenoga att det blir 100% täckande och jämnt, färgen kommer jämnas ut sen när man lägger på den svarta skuggan ovanpå.Dags för den svarta ögonskuggan. Jag använder mig av MAC-pigmentet dark soul, men det går alldeles utmärkt med valfri svart ögonskugga. Applicera den svarta skuggan över den svarta krämbasen.Vänster öga - sharkskin + dark soul, höger öga - sharkskinTa lite mer svart ögonskugga på penseln och tona lite utanför linjen du gjort med krämbasen. Gör lite lite i taget, annars är det lätt att det blir för mycket.Båda ögonen klaraApplicera valfri highlighterskugga på brynbenet, upp till ögonbrynet samt lite ner mot inre ögonvrån. Jag har använt mig av en ganska neutral highlighter, MAC-pigmentet fairylite.Sudda skarpa kanter, dock inte alltför mycket! Den ursprungliga formen ska finnas kvar. Det går bra att sudda med en vanlig, platt ögonskuggsborste som jag gör på bilden, men lättast är det med en fluffig blendingborste (typ MAC #217 eller #222)Båda ögonen tonade. Jag la på lite extra dark soul efter toningen för att förstärka formen ytterligare. Har även borstat bort löspudret under ögonen och tagit bort nerfall ur ögonvrån med en tops.Fyll i ögonbrynen, är rätt viktigt för helheten när man har så här starkt sotade ögon!Applicera kajalpenna längs undre fransraden, i inre ögonvrån och innanför nedre fransraden. För att förstärka intensiteten ytterligare har jag även applicerat svart skugga över kajalpennan längs undre fransraden med hjälp av min platta, snedskurna borste (MAC #208). Applicera svart gel-eyeliner längs övre fransraden.Applicera 2 lager volymmascaraKlart!

Purity recenserar: Coop nagellacksremover


Behövde akut ta bort resterna av mitt mavala-lack "mexico" som jag dumt nog målade på utan att ha någon remover hemma i helgen, så jag tog den billigaste removern dom hade på hyllan på Coop forum, en remover av deras egna märke. Och tro det eller ej, det här hafsköpet är den bästa nagellacksremovern jag har testat! Den innehåller oljor så att nageln inte blir uttorkad, tar bort allt lack i ett svep och det bästa av allt; den luktar KÖRSBÄR! Ingen frän traditionell remover-lukt här inte!Det här är en produkt jag verkligen rekommenderar, kommer absolut att köpa den igen!

Pris: 19.90 kr hos Coop
Betyg: 5/5

Urban Decay mini 24/7 glide on eye pencil sets


Såg precis att Urban Decay har lanserat sina mini 24/7 glide on pencil sets igen! Den här gången har det släppts två olika set - VIP och Velvet Rope. VIP är samma set som släpptes förra året och innehåller lite mer knalliga färger, Velvet Rope innehåller lite dovare, murrigare färger.

VIP
 • Lucky - brilliant deep copper
 • Covet - peacock green
 • Zero - zealous black
 • Electric - bright aquamarine
 • Lust - plush purple

Velvet Rope
 • Yeyo - metallic white
 • 1999 - plum w/ teeny gold glitter
 • Zero - zealous black
 • Bourbon - brown w/ teeny gold glitter
 • Stash - dark green/gold

Jag har varit sugen på VIP-setet länge nu men kom mig inte för att vilja köpa det förrän det var slutsålt överallt... Ironiskt nog köpte jag alla pennor ur det setet förutom Zero av Krasevayadancer på Specktra.net igår, innan jag fick nys om att de var på väg tillbaka, så dom är på väg hem till mig nu! Är jättesugen på dom och jag är riktigt sugen på Velvet Rope-setet med, det kommer nog att klickas hem från Lookfantastic.com där de kostar £16/set (ca 200 kr) om jag gillar pennorna från VIP-setet! Lite trist att dom har tagit med svarta Zero i båda seten, fast å andra sidan så är ju en svart kajalpenna alltid användbar... Ett plus för mig dessutom om jag bestämmer mig för att köpa Velvet Rope-kitet, eftersom jag köpte alla pennor utom just Zero ur VIP-kitet!

En recension kommer förhoppningsvis någon gång nästa vecka när jag har fått hem och hunnit prova pennorna ordentligt.
FOTD i teal med glitter


Gör en Sminkan och plockar fram en gammal FOTD ur arkivet, eftersom dagens inte hanns med att dokumenteras innan jag stack till jobbet, och när jag kom hem igen så kändes det inte så lockande att ta kort... Nåja, kan trösta er med att det inte var något speciellt spännande; MAC-pigmentet tea time och MAC-skuggorna espresso och shroom på ögonlocken.

Den här sminkningen är från den 6:e september i år, så den är inte SÅ gammal. I alla fall, tyckte om den så jag tyckte den var värd ett eget inlägg här i bloggen =)

Ansikte
 • MAC prep + prime
 • MAC studio fix fluid i NW20
 • MAC select cover up color correctors i peach och green
 • MAC loose blot powder i färgen medium
 • MAC sculpt sculpting powder
 • MAC accentuate shaping powder
 • Make up store face mist
Ögon
 • UDPP
 • MAC bare study paint pot
 • MAC brulé eyeshadow
 • MAC solar white eyeshadow
 • MAD minerals indelible gel eyeliner i färgen peacock
 • MAC teal pigment
 • MAC jewelmarine glitter
 • Urban Decay eyeshadow transforming potion (som "klister" för glittret)
 • Make up store tri brow color
 • MAC engraved powerpoint pencil
 • MAC plush lash mascara
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC Mystic lipstick
 • MAC slicked pink lipgelée


Imorgon ska jag försöka få till en ordentlig FOTD, lovar!
Tips - hur du tar bättre sminkbilder


Jag har fått frågan några gånger hur jag kan fånga färgerna i mitt smink så bra på bild, hur jag får så bra ljus och skärpa i mina bilder osv. .. Så jag tänkte sammanfatta lite tips för att ta bättre bilder på ditt smink!
 • Välj en kamera som passar dig. Jag fotar med systemkamera (Canon EOS 400D) men den är tung och otymplig, det är lättare att vara stadig på handen med en lätt kompaktkamera och onödigt att skaffa en systemkamera om du inte har något speciellt brinnande fotointresse. En förutsättning för att bilderna ska bli så bra som det bara går är att det går att göra grundläggande manuella inställningar, däremot.
 • Blixt är en big no-no! Blixten förvränger färgerna, gör att bilden förlorar djup och håller du kameran för nära ansiktet (dvs en armlängd bort eller kortare) så blir du allra oftast väldigt blek i ansiktet. I princip enda gången jag använder blixt i samband med att fotografera smink är när jag tar kort på mina pigmentprover i burkarna eftersom det är svårt att fånga färgen och skimret bra annars.
 • Ställ in vitbalansen manuellt för bästa möjliga färgåtergivning; ta en bild mot ett vitt papper i ljuset där du ska fotografera, gå in i menyn på kameran och välj "egen/manuell vitbalans". Fungerar inte det med din kamera, prova lite olika vitbalanser för att se vilken som ger mest korrekt färgåtergivning.
 • Ställ ev. in slutartid och ISO manuellt, är det lite dunkelt när du ska fota så kommer bilderna bli väldigt mörka om du inte använder blixt och inte har ställt i kameran på att ta in mer ljus. Försök i första hand förlänga slutartiden så långt som möjligt, höjer du ISO:n för mycket försämras bildkvaliteten och bilden blir lätt grynig. En slutartid på 1/30 sekund eller kortare brukar vara optimalt för att behålla skärpan. Blir inte bilden tillräckligt ljus när du är nere på en så lång slutartid som 1/30, höj ISO-talet tills bilden blir så pass ljus som du önskar.
 • Ställ dig framför ett stort fönster i dagsljus när du fotar. Då får du ett bra, skarpt ljus som fördelas jämnt över hela ansiktet. Dagsljus ger även mest korrekt färgåtergivning, jämfört med t.ex. lampljus. Och ju ljusare det är, desto kortare slutartider och lägre ISO-tal = skarpa bilder med minimalt med brus!
 • Var inte rädd att ta närbilder, och fota ur olika vinklar. Ta gärna fler än en bild åt gången ifall skärpan skulle bli dålig på någon av bilderna. Prova olika vinklar på huvudet, oftast ger bilder tagna lite lite från sidan eller snett ovanifrån de mest smickrande vinklarna. Tar du kortet rakt framifrån på nära håll kan kamerans objektiv förvränga motivet aningen och ge en s.k. fisheye-effekt.
 • Vinkla huvudet lätt uppåt när du tar kort på ögonskugga med slutna ögon för att få med så mycket av ögonlockets yta som möjligt på bild. När du blundar; blunda inte helt, då finns det risk för att du spänner ögonlocket och det blir inte bra på bild. Titta hellre väldigt mycket neråt, fokusera blicken på nästippen eller kinderna.
 • Nästan alla bilder behöver mer eller mindre efterbehandling för att få fram de rätta nyanserna och djupen. Jag justerar alla mina sminkbilder i Photoshop först med autokontrast (Bild > Justeringar > Autokontrast) och sedan med kurvor (Bild > Justeringar > Kurvor), där jag höjer kurvan aningen mot toppen av kurvan och sänker den något mot botten av kurvan. Efter detta brukar jag oftast justera kontrasten manuellt (bild > Justeringar > Intensitet/Kontrast) eftersom bilden kan bli lite väl skarp av autokontrast och kurvor i kombination. Har jag använt fel vitbalans på kameran när jag har fotograferat brukar jag lägga på ett fotofilter (Bild > Justeringar > Fotofilter) för att korrigera vitbalansen i efterhand.
 • SMILE!
MAC - Metal Urge collection


Det kommer släppas många nya kollektioner i november och december, det här är inte bra för min plånbok!


MAC Metal Urge
Release date: 20 November 2008 (US/Canada), December 2008 (International)Brushed Metal-X
 • Material Gold - Pale peach/beige with gold pearl (LE)
 • Pink Platinum - Light blue/pink with silver pearl (LE)
 • Metalblu - Navy blue with silver pearl (LE) (Repromote from Metal-X)
 • Verdigris - Dirty deep green with silver pearl (LE)
 • Forged Rose - Reddish copper with gold pearl (LE)
 • Gilded Ash - Dark charcoal grey with pearl (LE)
 • Goldspice - Metallic coppery gold (LE) (Repromote from Metal-X)

Pigment
 • Gold Mode - Tan gold (LE) (Repromote from Rushmetal)
 • Spiritualize - Yellow-green with silver and gold pearl (LE)
 • Cocomotion - Dirty gold with an olive undertone and gold sparkle (LE) (Repromote from Rushmetal)

Reflects Glitter
 • Reflects Very Pink - Sparkling fuchsia pink (Pro - Currenly being DC'd)
 • Reflects Purple Duo - Sparkling rich purple (Pro)
 • Reflects Blackened Red - Sparkling burgundy (Pro)
 • Reflects Bronze - Sparkling rich gold (Pro)

Liquidlast Liner
 • Classic Cream - White gold (Permanent)
 • Visionaire - Clean baby pink (LE) (Repromote from Barbie Loves MAC)
 • Inky - Navy blue with low level pearl (Permanent)
 • Inkspill - Deep green with green pearl (Permanent)
 • Powerplum - Deep plum with red pearl (Permanent)
 • Dress Khaki- Khaki green with yellow pearl (Permanent)
 • Molten Sol - Rich gold with intense metallic pearl (LE) (Repromote from Moonbathe)

Brushes
 • #209 Precise Eye Liner  (Permanent)
 • #217 Blending Brush (Permanent)
 • #272 Small Angled Shader (Permanent)

Jag missade Metal X-kollektionen så jag har inte hunnit prova någon av metal X-skuggorna än, så någon eller några av skuggorna kommer nog inhandlas. Är lite sugen på några liquidlast liners med, men i princip alla finns i det permanenta sortimentet så det får nog vänta om ingen av LE-färgerna får mig på fall. Kommer nog beställa samples av några av pigmenten och glittren med.

Källa: Specktra.net
MAC - Little darlings collection (Holiday '08)


I samband med den stora Holiday cotoure-kollektionen Red She Said släpper MAC två mini-kollektioner som innehåller paletter (Passions of Red) samt små kit innehållande läppglans, pigment och ögonpennor (little darlings). Jag brukar inte vara speciellt förtjust i holiday-paletterna eller LE-paletterna om dom inte innehåller någon skugga jag känner att jag verkligen måste ha, jag tycker om att köpa mina skuggor en och en och kombinera mina egna personliga paletter med de färger jag verkligen vill ha istället. Dessutom brukar speciellt holidaypaletterna innehålla såna där klassiska nyanser som antingen finns i det permanenta sortimentet, eller så finns liknande nyanser i det permanenta sortimentet.

Jag har däremot fastnat för dom här underbart söta små burkarna innehållandes 5 små lipglass/lustreglass, 5 pigment vials och 5 eypencils/softsparkle pencils som kommer med little darlings-kollektionen! (ca 300 kr/st) Dags att börja spara pengar, med andra ord...


Little Darlings collection
Release date: December 2008Little Darlings: 5 Coral Lipglass/Lustreglass

 • LIPGLASS: Underage, Ola Mango!, Pink Grapefruit
 • LUSTREGLASS: Wonderstruck, Budding

Little Darlings: 5 Pink Lipglass/Lustreglass

 • LIPGLASS: Fleur Delight, Song And Dance, Magnetique
 • LUSTREGLASS: Flashmode, Little VI

Little Darlings: 5 Neutral Lipglass/Lustreglass

 • LIPGLASS: C-Thru, Mouthwatering, Languish
 • LUSTREGLASS: Love Nectar, Beaux

Little Darlings: 5 Warm Pigments/Glitter

 • PIGMENTS: Gold Dusk, Gold Mode, Melon, Gold Stroke
 • GLITTER: Reflects Antique Gold

Little Darlings: 5 Cool Pigments/Glitter

 • PIGMENTS: Frost, Quietly, Pinked Mauve, Teal
 • GLITTER: Reflects Blackened Red

Little Darlings: 5 Softsparkle/Eye Pencils

 • EYE PENCIL: Black Funk, Fab Orchid
 • SOFTSPARKLE: Peacocked, Mint & Olive, Chocolight


5 Cool Pigments/Glitter och någon av de rosa eller korallfärgade läppglans-seten kommer nog få flytta hem till mig i alla fall, eye pencil-setet är jag lite sugen på med men vi får se vad budgeten tillåter...

Källa: Specktra.net, Kiss and Makeup
Priser på MAC-produkter i Sverige


Fick en förfrågan om att posta en prislista på MAC-produkter i Sverige. Jag har långt ifrån prisuppgifter på allt, och de prisuppgifter jag har är cirkapriser eftersom priserna varierar från disk till disk (i Stockholm till exempel så är alla produkter en femma billigare på NK än på Åhléns city) men det kanske kan vara till nytta för någon ändå =) Jag har inte prisuppgifter på alla mina MAC-produkter eftersom en hel del är köpt i USA och England, och en del av prisuppgifterna är hämtade från bl.a. kicks.se. Om det är någon som sitter på prisuppgifter som inte står med/inte stämmer på listan så får ni jättegärna kommentera så jag kan lägga till/ändra i listan!Foundations

Studio fix fluid foundation - 255 kr
Hyper real foundation - 260 kr
Studio tech foundation - 310 kr
Select spf15 foundation - 255 kr
Mineralize spf15 foundation/loose - 315 kr
Studio sculpt foundation - 275 kr
Studio fix powder plus foundation - 255 kr
Mineralize foundation SPF 15 - 325 kr
Face and body foundation - 330 kr
Mineralize satinfinish foundation - 275 kr
Studio moisture tint foundation - 235 kr

Concealers

Studio finish concealer - 170 kr
Select cover up concealer - 170 kr
Select moisturecover concealer - 170 kr
Studio sculpt concealer - 180 kr

Puder

Loose blot powder - 235 kr
Beauty powder - 230 kr
Bronzing powder - 235 kr
Pressed blot powder - 235 kr
Loose Irridescent powder - 235 kr
Pressed select sheer powder - 235 kr
Loose select sheer powder - 235 kr

Mineralize skinfinish

Mineralize skinfinish - 270 kr
Mineralize skinfinish/natural - 270 kr

Rouge, contouring och highlighterpuder

Powder blush - 220 kr
Blushcreme - 220 kr
sculpt & shape-duo - 250 kr
Mineralize blush - 220 kr
Mineralize blush duo - 265 kr
Beauty powder blush - 215 kr
Lustre drops - 200 kr
Bronzing powder - 250 kr
Blush ombre - 265 kr

Borstar

#109 Small contour brush - 355 kr
#116 Blush brush - 350 kr
#129 Powder/blush brush - 350 kr
#129SH Powder/blush brush - 350 kr
#130 short duo fibre brush - 410 kr
#134 Large powder brush - 560 kr
#138 Tapered face brush - 560 kr
#150 Large powder brush - 445 kr
#168 Large angled contour brush - 350 kr
#169 Angled brush - 315 kr
#181 Small buffer brush - 300 kr
#182 Buffer brush - 425 kr
#187 Duo fibre brush - 445 kr
#188 Small duo fibre face brush - 350 kr
#189 Face brush - 415 kr
#190 Foundation brush - 385 kr
#191 Foundation brush - 385 kr
#194 Concealer brush - 205 kr
#195 Concealer brush - 235 kr
#204 Lash brush - 110 kr
#208 Small angled brow brush - 205 kr
#209 Eye liner brush - 200 kr
#210 Eye liner brush - 200 kr
#212 Flat definer brush - 245 kr
#213 Fluff brush - 205 kr
#214 Short shader brush - 250 kr
#217 Blending brush - 175 kr
#219 Pencil brush - 250 kr
#222 Tapered blending brush - 315 kr
#224 Tapered blending brush - 315 kr
#226 Small blending brush - 250 kr
#227 Large fluff brush - 340 kr
#228 Mini shader brush - 205 kr
#231 Small shader brush - 200 kr
#239 Eye shading brush - 250 kr
#242 Shader brush - 250 kr
#249 Large shader brush - 315 kr
#252 Large shader brush - 315 kr
#263 Small angle brush - 200 kr
#266 Small angle brush - 205 kr
#275 Medium angled shading brush - 250 kr
#316 Lip brush - 205 kr
#318 Retractable lip brush - 245 kr

Mascaror

Plush lash mascara - 155 kr
Zoom lash mascara - 155 kr
Dazzle lash mascara - 155 kr
Studio fix lash mascara - 155 kr
Mascara X - 155 kr
Opulash mascara - 155 kr
Pro lash mascara - 155 kr
Splashproof mascara - 155 kr
Zoom fast black lash mascara - 155 kr
Fibre rich lash mascara - 155 kr
Pro longlash mascara - 155 kr

Ögonskuggor

Eye shadow pot - 160 kr
Eye shadow pro pan - 115 kr
Mineralize eyeshadow - 185 kr
Brushed Metal X eyeshadow - 175 kr
Pre-made eyeshadow quad - 390 kr
Paint - 190 kr
Paint pot - 190 kr
Shadestick - 190 kr

Eyeliners och kajalpennor

Fluidline - 175 kr
Liquidlast liner - 200 kr
Technakohl liner - 150 kr
Penultimate eyeliner - 190 kr
Glitter eyeliner - 195 kr
Eye kohl - 150 kr
Kohl power eyeliner - 140 kr
Pearlglide eyeliner - 145 kr
Liquid eye liner - 190 kr
Powerpoint eye pencil - 150 kr

Brynpennor/skuggor

Eye brows - 165 kr
Brow set - 155 kr
Penultimate brow marker - 185 kr
Impeccable brow pencil - 155 kr

Läppstift

Lipstick - 180 kr
Mattene lipstick - 180 kr
Slimshine lipstick - 180 kr
See thru lip colour - 165 kr
Pro longwear lipcolour - 245 kr

Läppglans

Lipgelée - 165 kr
Lipglass - 165 kr
Dazzleglass - 210 kr
Tinted lip conditioner - 155 kr
Cremesheen lipglass - 205 kr
Tricolour lipglass - 200 kr
Tendertone - 150 kr
Plushglass - 210 kr
Lustreglass - 165 kr
Pro longwear gloss coat - 165 kr

Läppennor

Lip pencil - 155 kr
Cremestick liner - 165 kr

Multi-use

Pigment - 225 kr
Glitter - 225 kr
Cream colour base - 185 kr

Hudvård och removers

Fast response eye cream - 330 kr
Care blends essential oils - 215 kr
Green gel cleanser - 200 kr
Mineralize all-over lotion - 325 kr
Moisturelush cream - 340 kr
Moisturelush eye cream - 330 kr
Pro eye makeup remover - 185 kr
Strobe cream - 325 kr
Strobe liquid - 325 kr
Cleanse off oil - 215 kr
Gently off eye and lip makeup remover - 185 kr
Lip conditioner tube - 130 kr
Lip conditioner SPF15 - 145 kr
Lip conditioner stick SPF15 - 145 kr

Prep + Prime

Prep + Prime transparent finishing powder - 215 kr
Prep + prime skin - 235 kr
Prep + prime lip - 175 kr
Prep + prime line filler - 195 kr
Prep + Prime lash - 165 kr

Övrigt

Fix+ - 170kr
Foundationpump - 55 kr
Pencil sharpener/small - 45 kr
Nail lacquer - 140 kr
Little Darlings 2008 holiday mini sets - 340 kr
15 pan palette - 140 kr
4 pan palette - 45 kr
Lash - 130 kr
Brush cleanser - 110 kr
Lip erase - 155 kr
Matte - 205 kr
Prep + prime eye - 175 kr
Wipes - 175 kr
Bulk wipes - 255 kr
Fragrance - 250 kr
Full lash curler - 195 kr
Safety scissor - 330 kr
Stackable travel jars - 55 kr
Travel bottle - 55 kr
Travel jar - 55 kr
Tweezers slant - 310 kr
Sponges - 55 kr
Carry all bag - 620 kr
Brush roll - 535 kr
Softsac medium - 335 kr
MAC + Hello Kitty = sant?


Det spekuleras hejvilt just nu om det är sant eller inte, MAC vägrar så klart att säga något (som vanligt) men OMG!!! Är det sant så dör min plånbok. For real. Jag är jätteledsen över att jag missade Barbie-kollektionen, men en Hello Kitty-kollektion skulle vara typ 100 gånger bättre. Jag är inget HK-fan, men guud så fint hennes nuna skulle pryda MACs stilrena svarta förpackningar! Jag håller tummarna för att det är sant, kommer kollektionen så kommer den antingen släppas i februari eller mars. Läs mer och håll er uppdaterade här!

Källa: Specktra.net
Swatches - MAC Cult of Cherry


Passade på att swatcha mina nya läppglans och läppstift. Alla bilder är tagna i dagsljus utan blixt. Tog med läppstiftet Russian Red också eftersom det hör till kollektionen. Det är alltså inte nytt utan jag hade det redan, det är en repromote för CoC och inte ett LE-stift.


So Scarlet lipstick och Lightly Ripe lipstick
Rich & Ripe lipglass, Cult of Cherry lipglass
Russian red lipstick, So Scarlet lipstick, Lightly ripe lipstick, Rich & Ripe lipglass, Cult of Cherry lipglass
Lightly Ripe lipstick (som för övrigt är min "My lips but better"-färg)
Rich & Ripe lipglass
Rich & Ripe lipglass över Lightly Ripe lipstick
Cult of Cherry lipglass
Russian Red lipstick
Cult of Cherry lipglass över Russian Red lipstick
So Scarlet lipstick (sorry för dålig bild)
Cult of Cherry lipglass över So Scarlet lipstick
Det är synd att det inte syns på bilderna vilket underbart skimmer som finns i lipglassen... Syns lite där jag har swatchat på handen. Lipglassen är jättemjuka och lena på läpparna, ger riktigt hög glans och mycket färg!
Paket!


Två paket damp ner i brevlådan idag! Först ett paket från Sara/NinjaKotte, hon skulle skicka ett sample på MAC blue brown pigment eftersom jag nästan använt upp mitt, men när jag öppnade kuvertet låg det tre sample-burkar i! Förutom blue brown hade hon skickat med Tea Time och Circa Plum. Tack så mycket söta du! =) Jag postar ditt paket i helgen.


från vänster till höger: blue brown, tea time, circa plum. Bilden är tagen med blixt.


Sen hade jag fått paket från mamma; kände för att tröstshoppa igår men det finns typ inga affärer i den här stan, så hon var söt nog att gå och handla lite på MAC åt mig från Cult of Cherry-kollektionen =) Var inte speciellt intresserad av ögonskuggspaletterna men jag var sugen på några av läpprodukterna! Dom här fyra godingarna fanns med i paketet:


från vänster till höger: Cult of Cherry lipglass, So Scarlet lipstick, Lightly Ripe lipstick, RIch & Ripe lipglass

Nu väntar jag bara på mitt paket från Everyday Minerals =)
FOTD i limegrönt


Dagens smink får mig att bli sugen på Mojitos!

Ansikte
 • MAC prep + prime
 • MAC studio fix fluid i NW20
 • MAC select cover up color correctors i fägerna peach och green
 • MAC loose blot powder i medium
 • MAC sculpt sculpting powder
 • MAC accentuate shaping powder
Ögon
 • UDPP
 • MAC moss scape paint pot
 • MAC bitter eyeshadow
 • MAC lime eyeshadow
 • MAC green space pigment
 • MAC emerald green pigment
 • MAC vanilla pigment
 • Make up store tri brow color
 • MAC blacktrack fluidline
 • MAC engraved powerpoint pencil
 • MAC plush lash mascara
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC loverlorn lipstick
 • MAC slicked pink lipgelée

Jag blir lite ledsen över att jag har gröna ögon när jag har lust att ha grön ögonskugga, för färgen på ögonen blir liksom bara "meh". Men det kan det iof vara värt, för gröna skuggor är så sjukt snygga! Är lite avis på min brunögda syster (som för övrigt fyller år idag, grattis till henne!) för hon passar så sjukt bra i gröna ögonskuggor... Hon fick en Mineralize eyeshadow från MAC (från electroflash-kollektionen som var i somras) av mig i födelsedagspresent i färgen fresh green mix som jag tror passar hennes ögon jättebra!


Önskelista från Fyrinnae


Kunde självklart inte låta bli att fastna för några produkter hos Fyrinnae när jag höll på att kolla runt på mineralsmink! Dessa produkter står på min önskelista och lär klickas hem om jag känner mig själv rätt så fort dom öppnar sidan igen (den är tillfälligt stängd pga flytt):

Mineral Finish - Oil Control ($7 för 12 gram)
"Our pure mineral Oil Control finishing powder is just that: it contains no cornstarch, no oil, only matte mica, kaolin, and zinc oxide. Dust on a small amount after applying foundation (or wear alone), using a powder, kabuki, or similar large brush. It will give a very soft shine-free glow and a powder-soft finish. This powder is transparent."
Rice Powder primer ($7 för 12 gram)
"Our primer powder gives your skin a silky-soft feel and is perfect under foundation or alone for a line and pore minimizing look. This primer is designed to gently absorb any excess oil without drying skin (we've tested this on dry skin as well as oily and combination, with no adverse effects), as well as prime your skin for a more even, lasting application of mineral foundation. Also works under traditional foundation. Contains a large percentage of silica to soften the appearance of fine lines and pores."
Och så självklart, diverse ögonskuggor jag fastnade speciellt för ($1.75 för ett sample på 1/4 tsk):

1.22 Gigawatts
"Our brightest blue! Brilliant shimmery electric blue with flashes of gold sparkle."
Aztec Gold

"Stunning metallic coppery gold over a green base."
Bastet
"Deep, velvety black filled with gold sparkle."
Dragon's wing
"Gorgeous shimmery green with a pale aqua highlight."
Fyre & Ice
"A myriad of colourful sparkles on black. Purple, pink, and blue dominating."
Japan
"Dark shimmery teal."
Wicked
"Deep, dark purple with turquoise shimmer."
Åh, alla dessa färger! Man blir ju alldeles till sig! Finns väldigt många unika nyanser att välja på. jag har haft alla mina andra ögonskuggsfärger i åtanke när jag valde mina "must haves" för jag har så många väldigt lika nyanser redan...
Synd att Fyrinnae har så lång leveranstid (upp till över en månad innan dom skickar sakerna!), men det kan nog vara värt att vänta på dom här godingarna. Dessutom är det fri frakt till alla länder om man beställer över $25! Har suttit och dreglat över fyrinnae-produkter ett bra tag nu men aldrig kommit mig för att beställa... Dags att ändra på det med andra ord!
Everyday minerals på väg hem till mig...


Har varit sugen på att testa mineralsmink ett tag nu, så idag passade jag på att sätta mig ner och kolla runt lite bland märkena. Först tänkte jag satsa på I.D. Bare Escentuals, men efter lite letande på nätet så insåg jag att det skulle bli svårt att hitta sample-burkar av produkterna till ett rimligt pris. Så det fick bli ett gratis sample-set från Everyday Minerals istället! Dock stör jag mig på att EM's burkar är så fula och ser "billiga" ut, i och för sig är det ju inget lyxmärke direkt men jag tycker om stilrena burkar med mattsvarta lock, som I.D. (och MAC) har...

Sample-setet är gratis, det enda du betalar är frakten som gick på $5.40 (ca 37 kr) för mig.I sample-setet ingår 5 st prover ( = fyllda 5-gramsburkar); 3 foundations, 1 rouge och 1 concealer. Jag valde följande nyanser efter diverse research på olika ställen på nätet:

Cool - Fair Medium
"half-way between fair cool and medium cool shades. This is ideal color for those with fair to light complexions with pinkish undertones."
Beige - Fairly Light
"ideal for fair to light complexions with soft yellow to pink undertones."
Buff - Fairly Light Neutral
"ideal for fair complexions with natural earthy ivory undertones."
Som kanske syns är cool-nyansen mest rosa, beige-nyansen lite mindre rosa och buff-nyansen i princip neutral i tonen. Alla är i finishen Intensive, som ger det mest täckande och matta resultatet. Alla foundations kommer i fyra olika finishes; Original glo (lätt täckning, mycket skimmer), Semi-matte (lätt täckning, lite skimmer), Matte (mediumtäckning, matt) och Intensive (hög täckning, matt). Jag är nyans NW20 i MAC-foundation, dvs deras näst ljusaste rosatonade, så jag hoppas att någon av dom här nyanserna ska funka för mig! Om inte annat så kostar det ju inte många kronor att beställa hem ett nytt sample-set med andra nyanser...

Rougeprovet blev i nyansen Best Friends:
"a soft rosy-mauve matte shade that is suited wonderfullly for fair to medium complexions. This is an all-around wearable color that will certainly be one of your favorites."
Och concealerprovet blev en Multi-tasking concealer:
"Multi-tasking is a universally wearable shade of beige that works to cover your blemishes, lighten the undereye area, serve as eyeshadow base, and highlight your best assets. Truly a wonderful concealer to have in your makeup kit!"
Passade även på att beställa en provburk av löspudret Finishing Dust ($2.50 = 17 kr för en provburk), eftersom jag har en tendens att bli oljig i ansiktet under dagen, något mitt blot powder från MAC vanligtvis brukar ta hand om:
"Finishing Dust sets your mineral makeup for a perfect flawless finish, as well as helping control oil and reducing shine. You will have that extra confidence in knowing our Finishing Dust adds just the finishing touch to your flawless complexion."
Och så beställde jag deras omtalade kabukiborste i syntet med långt skaft ($10 = 69 kr):
"We are so excited to introduce the first super-soft luxurious - and synthetic hair - long handled Kabuki brush!!! This brush the first in our new collection of ultra-luxurious synthetic brushes. When we say it is soft, it is super super super soft!"Bestämmer jag mig för att köpa hela burkar kommer jag nog däremot satsa på MAC #182 Buffer Brush istället:
"A full, dome-shaped brush of extra soft goat hair. Specially created to flawlessly blend powder onto the skin for an immaculate polished finish."
Är sugen på att testa I.D. också, men det blir nog inte av förrän någon kan handla det åt mig i USA (alternativt att jag klickar hem det från lookfantastic när jag får råd) eftersom det är så sablans dyrt att köpa här i Sverige... Då blir det nog ett Get started kit - light, som innehåller 2 st burkar foundation, mineral veil, borstar och lite annat smått och gott! (ca 556 kr exkl. frakt hos Lookfantastic):
Allt som allt gick min beställning från BE på $12.90 = 124 kr, inklusive frakt. Helt klart överkomligt! Om ca en vecka borde paketet dimpa in genom mitt brevinkast (står "Shipped" på orderinformationen, yay!), ska bli kul att testa, jag är jättesugen på dom här produkterna!
Fem favoriter just nu


Fem produkter som jag tycker lite extra om just nu!* MAC lipstick i färgen "girl about town" - En helt underbar, krämig fuchsiarosa som glider på som en dröm på läpparna! En färg som verkligen piggar upp så här i höstmörkret. Ca 175 kr hos MAC.
* MAC lipgelée - Jag äger detta underbara läppglans i färgerna "moistly" och "slicked pink". Båda ger väldigt skirt med färg på läpparna om man jämför med färgen som är i tuben. Ger ingen klibbig gloss-känsla, utan känns mer som ett läppbalsam! Finns i massor av fina nyanser. 165 kr hos MAC.
* The body shop coconut body butter - En dröm för torr hud, med en doft som får mig att tänka på stranden i Thailand. Sjunker lätt in i huden utan att lämna en oljig hinna och gör den supermjuk och len. Jag använder den på mina ben, som gärna blir extra torra när det börjar bli kallt ute. 165 kr hos The body shop.
* MAC solar white eyeshadow - Min favorithighlither, alla kategorier! Är desvärre en LE-skugga, dock kan den gå att få tag på fortfarande om man har riktig tur, annars brukar den dyka upp med jämna mellanrum i säljesforumet på specktra.net. Ser väldigt rosa ut i burken, men blir en krämig, skir vaniljfärg med guld-och persikoskimmer på huden. Väldigt lik MAC-pigmentet vanilla i nyansen, med skillnaden att vanilla drar mer mot rosa. Solar white kostade mig ca 150 kr hos MAC.
* Redken Color extend total recharge - En räddare i nöden för mitt färgade hår! Innehåller uv-skydd och mjukgörande ämnen som gör håret lent och lätt att reda ut. Jag använder det som ett spraybalsam precis innan jag fönar håret. Ca 142 kr + frakt hos lookfantastic.com
Rött hår...


I flera år nu har jag suktat efter ett riktigt mörkt, klarrött hår. Att jag aldrig har tagit mig i kragen och gjort det har att göra med att jag har färgat håret permanent svart sedan jag var 15, dvs i 6 år nu. Sen dess har jag även haft långt hår med självfall och mittbena, vilket inte är riktigt optimalt att bleka ner när det har 6 års lager med svart färg i sig, något jag däremot ändrade på i november förra året då jag klippte en kort a-line med snedlugg:Jag älskade den här frisyren, men när den började växa sig längre tröttnade jag och bestämde mig för att jag ville ha längre hår igen eftersom jag inte trodde att den här frisyren skulle vara snygg på mig i någon annan färg än svart. Dessutom var det en jobbig frisyr att underhålla eftersom jag var tvungen att föna hela håret + platta det längsta eftersom det stod lite åt vilket håll det ville annars. Så nästa gång jag gick till frissan (i april nån gång har jag för mig att det var) jämnades längden på håret ut till detta:och nu har håret vuxit sig till en sån där tråklängd som inte är intressant alls och bara skriker "jag håller på att växa ut mitt hår och orkar inte göra något åt det för tillfället", det längsta räcker precis under nacken/till nyckelbenen.

Jag är så trött på det just nu! Jag har två flaskor special effects bood red hemma, men jag vet inte om det skulle se bra ut som mörkrött i den här frisyren. Jag vill ha det längre! Eller så vill jag ha tillbaka min korta frisyr med risken att jag kommer ångra mig och behöva vänta ett år till innan det blir så här pass långt igen. Och så är jag osäker på om det kommer se bra ut med så kort, rött hår på mig. Jag har haft den här inspirationsbilden sparad på min dator hur länge som helst, den ligger och suktar mig!Samtidigt som jag känner mig så sugen på att ha ett sånt här hår (mitt hår har självfall och blir vågigt om jag inte fönar det rakt)Beslutsångest deluxe! Vad tycker ni, fortsätta spara håret så jag får min dröm med rött långt hår, påbörja färgprocessen nu för minimalt slitage när jag bleker topparna eller helt enkelt kapa håret igen och bleka och färga det? Eller ska jag spara/klippa och behålla det svart?
Swatches - MAC-skuggor


Tänkte passa på att slänga upp mina swatches jag gjorde i samband med fotograferingen av sminksamlingen. Det är samtliga mina 34 MAC-skuggor. Swatches på alla pigment kommer komma i omgångar, katogoriserade efter färg, det blir för mycket att swatcha alla pigmenten på en gång...

Alla skuggor är lagda på en bas av UDPP. Övre bilden är tagen utan blixt, undre bilden är tagen med blixt.Smoke & Diamonds, Carbon, Mink & Sable, Espresso, Glamour Check!, Shroom, Crystal Avalanche.Charred, Beauty Marked, Warming trend, Woodwinked, Brulé, Solar WhiteJuiced, Expensive Pink, Sunset B, Lotusland, Indian InkCanary Yellow, Coppering, Sushi Flower, Vibrant Grape, Purple Haze, Top HatLime, Gulf Stream, Parrot, Blue Flame, Climate BlueBitter, Warm Chill, Cool Heat, Freshwater, Deep Truth
FOTD i lejonfärger


Dagens FOTD (Face Of The Day) består av färger som får mig att tänka på lejon. Passar mig ganska bra med tanke på att mitt stjärntecken är lejon! Min hy har däremot fått något slags ryck, fin är den inte... Tror ni det kan ha att göra med klimatomställningen? Bor ju typ precis vid havet nu, det gjorde jag inte i Stockholm... Eller så har det att göra med att det börjar bli dåligt med solljus och jag har varit inne rätt mycket den senaste veckan. Hoppas den börjar bete sig bättre snart i alla fall!Ansikte
 • MAC prep + prime
 • MAC studio fix fluid i NW20
 • Make up store cover all mix
 • MAC select cover up color correctors i peach och green
 • MAC loose blot powder i färgen medium
Ögon
 • UDPP
 • MAC bare study pp
 • MAC gold dusk pigment
 • MAD temptress
 • MAC coppering eyeshadow
 • MAC glamour check! eyeshadow
 • MAC beauty marked eyeshadow
 • MAC shroom eyeshadow
 • Make up store tri brow color
 • MAC blacktrack fluidline
 • MAC engraved powerpoint pencil
 • MAC plush lash mascara
 • H&M brow fix
Läppar
 • MAC slicked pink lipgelée
Depotting-tutorial


Jag tyckte om att ha mina MAC-skuggor i sina egna separata förpackningar, fram tills jag fick en sisådär 20-25 stycken. Då blev det riktigt jobbigt att leta reda på rätt skugga, att färgmatcha och hålla ordning över huvud taget. Lösningen? MAC-paletter! För att få ur skuggorna ur sina pots krävs det däremot en viss teknik för att skuggorna inte ska krasa sönder. Man måste vara väldigt försiktig, och man får absolut inte böja pannan någonting för då går skuggan sönder på en gång (råkade ut för det när jag depottade min carbon). Men med lite tålamod går det hur smidigt som helst, och resultatet blir superfint!Vad du behöver:
* palett, att sätta den depottade skuggan i
* Magnetark, ca 1 mm tjockt, gärna självhäftande
* Sax
* Ögonskugga
* Liten pryl att peta med, jag använder en miniskruvmejsel
* Plattång
(* Bakplåtspapper)Bänd loss den inre plastpannan från resten av burken genom att kila in någonting i skarven och försiktigt trycka den uppåt. Detta brukar gå hyfsat lätt utan att man behöver använda speciellt mycket våld.Resultatet bör bli dettaLägg pannan på den uppvärmda plattången. Syftet med detta är att mjuka upp plasten och att smälta limmet som håller metallpannan med ögonskuggan på plats i plastpannan. Den kommer behöva ligga längre än vad du tror, jag brukar låta mina ligga minst 1 minut och vrider skuggan 90 grader efter ungefär halva tiden så att hela undersidan blir uppvärmd, eftersom min plattång är mindre än pannan.

Det kan vara bra att lägga ett bakplåtspapper mellan skuggan och plattången om du är rätt om plattången, risken finns annars att det kan fastna bränd plast på plattorna. Jag hade inget bakplåtspapper hemma när jag tog bilderna och depottade mina skuggor, så jag körde utan och hoppades på det bästa, och det gick bra utan att det fastnade några brända plastbitar. Ha alltid uppsikt över skuggan däremot, oavsett om du har bakplåtspapper mellan eller inte, har en känsla av att det varken är bra för ögonskuggan eller plattången att plasten smälter mer än nödvändigt!Ungefär så här ska plastpannan se ut när den är färdigvärmd, dvs mitten ska bukta något inåt och vara mjuk. Akta fingrarna, plasten är varm!Tryck försiktigt på undersidan av plastpannan så att metallpannan trycks ut ur plastpannan. Vill den inte lossna alls, värm mer. Märker du att den börjar glida uppåt, ur plastpannan, är det lagom värmt. Du kan behöva ta hjälp av något för att pilla ur den helt eftersom limmet är rätt segt och metallpannan gärna glider tillbaka ner i plastpannan, jag använder min lilla skruvmejsel till detta med. Var försiktig så att du inte slinter, för då kan du skada ögonskuggan.Ögonskuggan är ute ur plastpannan!Dags att få bort etiketten från undersidan av burken, så att du kan märka dina ögonskuggor. Värm burken på samma sätt som när du värmde plastpannan, nu behöver du dock inte värma lika länge utan det räcker med ca 30 sekunder.Kila in något vasst under etikettens kant, limmet är mjukt eftersom det är värmt så det är lätt att dra av etiketten.Placera etiketten på magnetarket. Limmet som är kvar brukar räcka för att den ska fästa på magnetarket.Klipp ut en rund magnet ur magnetarket efter etikettens form

'

Dra loss den vita skyddplasten från andra sidan av magnetarket och klistra fast den självhäftande magneten på undersidan av din ögonskugga.Placera ögonskuggan i paletten. Klart!
Se till att spara burkarna från ögonskuggorna, har du 6 stycken kan du lämna in de som Back 2 MAC och få ett gratis läppstift eller en ögonskugga. Dock finns inte detta i Sverige eftersom det bara är pro stores och fristående affärer som har detta, inte diskarna, men jag sparar mina tills jag åker utomlands någon gång till ett ställe där jag vet att dom har B2M =) En del tar inte emot ögonskuggsburkar utan plåtpanna heller, detta går dock lätt att åtgärda genom att köpa billiga plåtpannor i rätt storlek på ebay, alt. hitta en affär som tar emot burkarna utan plåtpanna!

(Ber om ursäkt för den massiva mängd inlägg som postas idag, jag tänkte att jag skulle flytta över alla bilder och info och så från min bilddagbok hit till bloggen istället!)
Min sminksamling


På förfrågan tog jag kort på hela min sminksamling förra veckan. Den består till största del av MAC, jag är en riktig MAC-nörd! Min första MAC-produkt köpte jag i november 2007, så samlingen är ungefär 10 månader gammal och växer ständigt. Jag bodde däremot i Stockholm fram tills den 1:a September då jag och pojkvännen flyttade ner till Karlshamn i Blekinge, så närmaste MAC-disk ligger numera 15 mil bort, dvs i Malmö... Vilket är lite synd. Tur att det finns vänner, syster och mamma i Stockholm som kan köpa och skicka ner åt mig!Här förvarar jag mitt smink. Det är en MALM-byrå från Ikea, spegeln och lamporna kommer också från Ikea. Jag förvarar sminkpenslar, mascara och eyeliners och liknande på byrån, resten av sminket bor i översta byrålådan.
Mina borstar. De flesta är från MAC, men jag äger även några japonesque-borstar och en gammal, men hyfsat bra, H&M-borste.

Vänster till höger: MAC #150, #187, #168, #227, #222, #217, #239, #242, #219, #194, #208. Japonesque 232, H&M-borste, brynborste från Lindex, borstar ur Japonesques touch up tube som jag har i min handväska, hur smidiga som helst! Dom levereras i en plåttub.


Ögonskuggspaletter. Jag har 3 st paletter som rymmer 15 ögonskuggor, samt en palett som rymmer 4 ögonskuggor som jag använder när jag reser. Paletterna är magnetiska, vilket betyder att man kan flytta runt skuggorna hur man vill, samtidigt som dom hålls på plats (så vidare det sitter en magnet på baksidan av skuggan, dvs). Paletterna kommer från MAC pro och går inte att köpa i Sverige, tyvärr, alla mina är köpta via medlemmar på Specktra.net. Ögonskuggorna från MAC kommer i pots med snäpplock, för att få ner dom i paletterna finns det en teknik som kallas för "depotting" som innebär att man med hjälp av värme plockar ur själva ögonskuggspannan ur dess plastförpackning, en tutorial på hur man depottar sina skuggor kommer lite senare! Hos MAC pro kan man även köpa skuggorna i pro pan-form så man slipper depotta, tyvärr så finns inte dessa i Sverige =/
Alla skuggor i paletterna kommer från MAC.


Naturliga paletten:
Crystal Avalanche, Solar White (LE från cool heat), Shroom, Brulé
Glamour Check! (LE från starflash), Woodwinked, Espresso, Warming Trend (LE från cool heat), Mink & Sable (LE från starflash)
Beauty Marked, Carbon, Charred (LE från originals), Smoke & Diamonds (LE från starflash)


Varma paletten:
Top Hat (LE från starflash), Indian Ink (pro), Purple haze, Lotusland (LE från starflash), Vibrant Grape (pro)
Sunset B (LE från starflash), Sushi Flower, Expensive Pink, Coppering
Juiced, Canary Yellow (pro)


Kalla paletten:
Climate Blue (LE från cool heat), Deep Truth, Blue Flame, Freshwater
Parrot (LE från originals), Cool Heat (LE från cool heat), Gulf Stream (LE från cool heat), Warm Chill (LE från cool heat)
Lime (pro), Bitter


Ansiktsprodukter. MAC loose blot powder i medium, MAC studio fix fluid i NW35 och NW20, MAC prep + prime, Make up store cover all mix, MAC select cover up i färgerna peach och green (båda pro)


Rouge och contouring. MAC accentuate shaping powder, MAC sculpt sculpting powder, MAC gingerly blush, MAC dame blush. Backups av accentuate och sculpt.


Diverse ögonprodukter: Make up store tri brow color, Urban Decay Primer Potion (UDPP), Urban Decay eyeshadow transforming potion (UDETP), H&M brow fix, MAC sharkskin shadestick, MAC plush lash mascara


Läppennor och ögonpennor: MAC magenta lip pencil, MAC cherry lip pencil, MAC engraved powerpoint pencil, MAC graphblack technakohl.


Läppstift och glans: MAC russian red lipstick, MAC mystic lipstick, MAC lovelorn lipstick, MAC girl about town lipstick, MAC moistly lipgelée, MAC slicked pink lipgelée


Paint pots och gel liners: MAC moss scape paintpot, MAC delft paintpot, MAC bare study paintpot, MAC artifact paintpot, MAC blacktrack fluidline, MAD minerals carbon indelible cream eyeshadow, MAC venomous gel eyeliner, MAC peacock gel eyeliner, MAC black cherry gel eyeliner


Pigmentprover! Dom här har jag måååånga av, det är så billigt och dom räcker i evigheter och man kan samla på sig i princip hur många olika färger som helst! Det gäller att vara på sin vakt och se till att man köper från pålitliga försäljare dock, för det finns väldigt mycket fejkpigment som kan innehålla vilken skit som helst där ute... Följande pigmentprover kommer från MAC:

Black black, Dark soul, Softwashed grey, Silver fog
Platinum, Pure white, White, Vanilla


Gold dusk, Fairylite, Jardin Aires
Tan, Chocolate brown, Blue brown


Dusty coral, Off the radar, Acid Orange, Orange
Melon, Pink bronze, Neo orange, Electric coral
Revved up, Apricot pink


Smoke signal, Maroon, Ruby red
Basic red, Accent red


Red electric, Magenta madness, Bright fuchsia, Fuchsia
Pink, Pink vivid, All girl
Pink pearl, Kitschmas, Pinked mauve


Violet, Viz-a-violet, Rich purple
Entremauve, Grape, Full force violet


Cornflower, Naval blue, Steel blue, rr blue
Aire de blu, Clear sky blue, Deep blue green, Teal


Emerald green, Night light, Golden Olive
Golder's green, Green space, Chartreuse
Old gold, Rock it yellow, Primary yellow

MAC-glitter!

Golden lemon (ett pigment egentligen, men det har så stora glitterpartiklar att det får bo hos mina glitter), Crystallized lime, Jewelmarine, Turquoise, Crystallized purple
Fuchsia, Neon 60's pink, Red, Black, Reflects antique gold

MAD minerals samples

Embrace, Day dreamer, hot stuff, yam, green clay
Choc. grapes, speed, illegal, temptress, army green
poise, drama queen, pizzazz, copper foil, big money
No doubt, paranoid, violet, big apple, taxi


Lite smått och gott: MAC brush cleanser, Make up store face mist, MAC small pencil sharpener, Vitry pincett, Foundationpalett (=ljusfat från Ikea)


Nagellack. Jag har inte många lack alls eftersom jag inte får ha lackade naglar på jobbet =(


Min sminkväska, Traveller från MUS, som jag fick av min pojkvän i 21-årspresent. Den är perfekt, ett stort och ett litet fack innuti och 6 st små fack utanpå! Lagom stor för att rymma både paletter och borstar när jag reser.


Min borstväska från FACE. Jag älskar den!

Phew, det var väl allt. Skulle vara jättekul att se andras sminksamlingar, även om ni inte orkar ta kort på varenda grej och skriva ut namnen som jag har gjort!
Sminkfavoriter i olika färger


Mitt första inlägg blir lite av en Eye Of The Year, dvs några av mina absoluta favoritsminkningar jag har gjort i regnbågens alla färger! Jag har valt ut en ögonskuggssminkning att representera varje färg. Enjoy!


Regnbågsfäger:UDPP (Urban Decay Primer Potion) som bas. MAC primary yellow pigment, MAC golden lemon pigment, MAC accent red pigment, MAC bright fuchsia pigment, MAC rr blue pigment, MAC vanilla pigment.


Svart:UDPP och MAC sharkskin shadestick som bas. MAC dark soul pigment, MAC fairylite pigment.


Rosa:UDPP som bas. MAC all girl pigment, MAC fuchsia pigment, MAC bright fuchsia pigment, MAC smoke signal pigment, MAC kitschmas pigment, MAC shroom eyeshadow.


Gult/Orange:UDPP som bas. MAC primary yellow pigment, MAC golden lemon pigment,  MAC off the radar pigment, MAC orange pigment, MAC bright fuchsia pigment, MAC juiced eyeshadow, MAC golden olive pigment, MAC night light pigment, MAC vanilla pigment.


Blått:UDPP som bas. MAC air de blu pigment, MAC sky blue pigment, MAC freshwater eyeshadow, MAC deep truth eyeshadow, MAC shroom eyeshadow.


Turkost:Bas: UDPP och MAD minerals gel liner i färgen peacock, MAC blue flame eyeshadow, MAC cool heat eyeshadow,  MAC gulf stream eyeshadow, MAC solar white eyeshadow, MAC turquoise glitter blandat med Urban Decay eyeshadow transforming potion för att få en glittereyeliner.


Grönt:Bas: UDPP. MAC canary yellow eyehsadow, MAC lime eyeshadow, MAC emerald green pigment, MAC solar white eyeshadow


Brunt:Bas: UDPP, MAC bare study paint pot, MAC delft paint pot. MAC blue brown pigment (samma färg över hela locket, den skiftar i nyans beroende på färgen på underlaget), MAC shroom eyeshadow.


Lila:Bas: UDPP, MAC delft paint pot, MAC bare study paint pot. MAC steel blue pigment, egenblandad pigmentmix bestående av MAC violet, bright fuchsia och rr blue, MAC entremauve pigment, MAD minerals pizzazz, MAC solar white eyeshadow.


Nu får det räcka för jag ska sova!


In English: My first entry will be some sort of an Eye Of The Year, i.e. some of my favourite makeup I've worn during the last few months. Enjoy!
Min blogg...


Hej och välkommen!
Denna blogg är tänkt att fokusera på mitt största intresse; makeup. Inspirationsbilder, tips, guider, you name it. Här kommer det även dyka upp en hel del inlägg om hår och extensions, hudvård och lite annat smått och gott som har med utseendet att göra.
Jag är inte utbildad makeupartist, men det är ett yrke jag är lite nyfiken på. Smink är bara något jag råkar vara väldigt intresserad av, helt enkelt, och vill ständigt lära mig mer och utvecklas!


In English: Welcome to my beauty blog! This blog is intended to focus on my biggest passion in life; makeup. Inspirational pictures, tips, guides, you name it. I'll probably post a bit about hair and hair extensions, skincare and other things that are beauty related, too. I'm not an educated make up artist, but i'd love to work as one some day. Make up just happens to be something I'm very very interested in, and I'm always eager to learn more!

Blog Widget by LinkWithin

  Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin
RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy