Veckans bloggtema - Halloween


Veckans bloggtema på pret-ty.se är Halloween, så jag hade tänkt tipsa om lite inspiration, produkter + förhoppningsvis uppdatera med en halloweensminkning imorgon (lördag) då jag antagligen ska på en halloweenfest!

Inspiration

Vill du göra en häftig sminkning till halloweenfesten, men vet inte vart du ska börja? MAC har en hel drös med face charts för halloweensminkningar, här samt här kan ni hitta årets och här finns en hel del av föregående års halloween face charts! Finns även en drös av guider till halloweensminkningar på Youtube, sök på "halloween makeup" så får du garanterat en massa träffar!





Produkter

Väldigt många halloween-sminkningar kräver en ljus eller färgad bas. För att få till rätt blekhet och vara säker på att den sitter på plats under kvällen kan det vara bra att använda sig av fetsmink, t.ex. från kryolan eller grimas. För att göra skuggningar och färgeffekter i ansiktet kan du använda dig av ögonskuggor i olika färger. För skuggningar av ansiktet passar matta skuggor bäst, vill du göra en skimring mask eller andra effekter i ansiktet kan du använda dig av skimriga skuggor. Jag gillar MACs lösa pigment och pressade ögonskuggor, de håller hög kvalitet och är högpigmenterade så du får oftast samma färg på huden som i burken, och appliceringen blir jämn och fin! Är du ute efter ett billigare alternativ har MAD minerals lösa ögonskuggor av bra kvalitet till ett lågt pris! En annan måste ha-produkt till halloweensminkningar är svart eyeliner och/eller svart kajalpenna för att måla konturer och sota runt ögonen. Min favorit när det kommer till svarta eyeliners är fluidline från MAC i färgen blacktrack, applicerad med en tunn pensel för att måla konturer. Det funkar utmärkt att handla en hos en konstnärsaffär om man inte vill lägga massa pengar på en dyr från en sminktillverkare! Ett transparent löspuder kan vara bra att ha för att fixera sminket med!


Min halloweensminkning

Den här karamellen får ni suga på tills imorgon ;-)

Uppdaterat 2/11: Här ser ni min halloweensminkning!







Nu är jag tillbaka!


Nu har jag fått en ny sladd till datorn, så nu kan jag sätta igång med bloggandet igen! =D Tack för att ni har fortsatt att kommentera under tiden jag har varit borta! Ha en trevlig fredagskväll!





In English: I'm back, hoorray! Have a nice friday evening =)




Blogguppehåll =/


Min kattunge har lyckats tugga sönder strömsladden till min laptop ([£$@£$}!!!!!!) så tills jag har fått tag på en ny kommer jag inte kunna uppdatera bloggen... Hurra att behöva köpa en ny strömsladd för 1300... Bara så att ni inte undrar vart jag har tagit vägen.

In English: My kitty has chewed on the cord to my laptop charger, so until I've got ahold of a new one I can't update the blog... I'll be back soon!






Fyrinnae swatches


Mycket bättre ljus att fota i idag, så här kommer swatches på fyrinnae-skuggorna jag fick hem igår!


City glam: lights of Stockholm, Fluff
Nijiro, Shrouded in gold


Bastet, Aztec gold
Boytoy, Japan
Biker chic, Nori

Wicked, Forbidden lover
Fyre & Ice, Sluagh


Alla skuggor är applicerade torra på en bas av UDPP. Gratisskuggan jag fick, Fluff, syns i princip inte alls på min hud =/ Fast den är nog fin som en matt highlighter på brynbenet! Älskar skimret i alla skuggorna =) Tycker Japan påminner lite om Deep blue green från MAC, fast lite ljusare. Som en blandning mellan Teal och Deep blue green, nästan! Gröna boytoy och vanillfärgade Nijiro var lite kameraskygga, färgdjupet ville inte riktigt komma fram =( Ska testköra några av dom här nu när jag ska sminka mig, spännande!





Längtar efter mina goodies...


Min pappa kom hem från USA idag och hade hittat allt förutom hårfärgen jag bad honom köpa åt mig! Hurra! Det dumma är att han lämnade påsen med godsakerna hemma hos min mamma i Stockholm, dvs 57 mil härifrån... Och jag kommer inte hinna åka hem och hälsa på förrän till jul, dvs inte förrän om två månader! Uuh, jag vill ju ha mina leksaker NU! Sminket går visserligen att skicka som REK med posten (vill inte att smink för $180+ ska komma bort, betalar gärna 50 kr extra för att vara säker på att det kommer fram!) och schampo och balsam har jag nog så jag klarar mig i två månader till.
Det här stod på min lista:
  • MAC #209 brush
  • MAC #182 brush
  • MAC mineralize skinfinish/natural - light
  • MAC mineralize skinfinish - soft and gentle
  • MAC mineralize spf 15 foundation/loose - light
  • MAC blankety lipstick
  • MAC not so shy see through lip color
  • Redken color extend shampoo (1 liter)
  • Redken color extend conditioner (1 liter)
  • Bath and body works vanilla bean noel body lotion
  • Bath and body works vanilla bean noel shower gel
  • Bath and body works fresh pineapple body butter
  • Smashbox photo finish primer light - travel size

Plus den svarta hårfärgen han inte hann köpa, men det gör inte så mycket. Visserligen är det den bästa svarta permanenta färgen jag testat, och så kostar den bara runt 30 svenska kronor per paket, men det går ju faktiskt att köpa svart hårfärg i Sverige med! Bath and body works finns ju inte i Sverige alls (och går inte att beställa över nätet utanför USA heller), Redken kostar kollosalt mycket mindre i USA än i Sverige (pappa köpte 1 liter schampo + 1 liter balsam för $35, dvs ca 270 kr. Det är ungefär samma pris som man betalar för EN 300 ml-flaska med schampo när man köper från salong i Sverige!), Smashbox går att få tag på i Sverige på vissa ställen och på nätet men är mycket billigare i USA, och MAC ligger på ungefär 60% av de Svenska priserna i USA... Så det gäller ju att passa på och skicka med en shoppinglista när det finns så mycket roliga saker till ett så bra pris jämfört med u-sminklandet Sverige!


In English:
My dad came home from the US today and he had found everything on my list except the hair dye. Hooray! One bad thing though, he left the bag full of goodies at my mom's place in Stockholm, 570 kilometers away from here... I want my goodies now! You can see in the list above what he brought home for me =) We don't have Bath and Body Works in Sweden, and Redken is ridiculously more cheaper in the US than it is in Sweden. A pack with 1 litre schampoo and 1 litre conditioner costs about as much as ONE 300 ml bottle here in Sweden. Crazy!


 




Purity-porträtt!


Söta Alexandra har gjort ett porträtt av mig, baserat på en av mina sminkbilder! =D Tack så jättemycket, tycker den blev jättefin!



Originalbilden:
'


In English:
Alexandra has made a portrait of me, based on one of my makeup pictures. Isn't that sweet? I really like it, thank you so much! =D






Fyrinnae-paket!


Äntligen kom mitt paket från Fyrinnae, nästan exakt en månad efter att jag beställde! Brevbäraren var snäll och ringde på dörren eftersom paketet inte gick ner i brevinkastet, så jag slapp hämta det hos postombudet =)
Slet upp paketet fort som bara den, det var väl förpackat men några av burkarna hade skruvat upp sig lite under frakten så allt var täckt av mörkt, glittrigt puder =/



Det var dock inget som min brush cleanser från MAC på en pappersservett inte kunde råda bot på, förutom till att tvätta penslar så är den suverän när det kommer till att torka bort sminkrester från bord och liknande!




I paketet låg 14 ögonskuggsprover (se färger nedan), 1 highlighterprov (in the spotlight), 1 bronzerprov (shimmer light), 1 rougeprov (enchant glow blush) och fullsizeburkar av rice powder primer och mineral finish oil control.




Översta raden, från vänster till höger: City glam: lights of stockholm, fluff (gratisprov), nijiro, shrouded in gold, bastet
Mittenraden, från vänster till höger: aztec gold, boytoy, japan, biker chic, nori
Nedre raden, från vänster till höger: wicked, forbidden lover,  fyre & ice, sluagh


Jag swatchade färgerna lite snabbt på armen, men ljuset var så kasst så självklart blev det inga bra bilder... Färgerna är underbara däremot! Den enda jag blev lite besviken på var shrouded in gold som enligt fyrinnae ska vara en "professional color"; färgen syntes knappt när jag applicerade den på en bas av UDPP... De flesta av färgerna har superfint skimmer i en annan färg i sig och blir urläckra på huden! Rouget ser väldigt neonorange ut, men på huden så blir det en fin persikofärg eftersom det är ett så finmalet puder. Ska bli kul att testa primern och löspudret med!




Purity recenserar: MAC Russian red lipstick


Någon gång i månaden försöker nätverkarna i pret-ty.se:s bloggnätverk göra en recension på gemensamt tema. Månadens tema är valfri lippie-produkt, och jag har valt att recensera det första MAC-stiftet jag köpte; MAC russian red.




MACs läppstift finns i en uppsjö olika varianter; matte, amplified creme, lustre, creamsheen, frost, satin med mera. Russian red är ett av de matta stiften. Alla MAC-stift doftar svagt av vanilj och de allra flesta är väldigt lätta att applicera och är högpigmenterade. Russian red är inget undanta; trots att det är ett matt stift som är ganska mörkt i färgen så glider det på fint och jämnt! Russian red är den perfekta röda färgen enligt mig; varken rosa eller rött i undertonerna, bara en precis lagom mörk blåbaserad vacker röd!



Jag brukar applicera mitt Russian red-stift över en bas av MACs lipliner i färgen Cherry över hela läpparna, som är i princip exakt samma färg som Russian red. Då sitter stiftet bättre, flyter inte ut utanför läpplinjen och färgen blir riktigt jämn och fin! Stiftet behöver bättras på någon gång under dagen efter att man har ätit eller druckit, men för att vara ett traditionellt rött läppstift tycker jag att det sitter på plats ovanligt länge.

Pris: ca 175 kr
Betyg: 5/5





Lila FOTD


Idag är det verkligen sämsta möjliga ljus ever för att fota smink, var tvungen att ställa mig ute på balkongen för att det skulle bli någolunda bra ljus vilket medförde att de flesta bilderna blev suddiga eller håret blåste i ansiktet. Så ni får stå ut med lite halvkassa bilder idag...

Ansikte
  • MAC prep + prime
  • MAC studio fix fluid foundation i NW20
  • MAC select cover up color correctors i peach och green
  • MAC loose blot powder i medium
  • Everyday minerals blush i färgen best friends
  • MAC accentuate shaping powder
  • MUS face mist
Ögon
  • UDPP
  • MAC royal hue shadestick
  • MAC entremauve pigment
  • MAC violet pigment
  • MAC vanilla pigment
  • MUS tri brow color
  • MAC rave pearlglide liner
  • MAC blacktrack fluidline
  • MAC plush lash mascara
  • H&M brow fix
Läppar
  • MAC lightly ripe lipstick
  • MAC slicked pink lipgelée







Det syns inte så bra att det är två väldigt olika lila nyanser, vilket är lite synd... Både entremauve och violet kommer verkligen till sin rätt på en bas av royal hue! Har väldigt svårt att få intensitet i violet annars, men på en lila bas blir den bara för snygg! Provade lösrouget från Everyday minerals idag igen, det var lättare att applicera med min snedskurna rouge/contouringborste #168 från MAC än med kabukiborste.




Deep truth och Parrot FOTD


Blev inspirerad av den här tutorialen på Specktra.net, har gjort den här sminkningen några gånger innan men har aldrig kommit mig för att ta kort på den innan av någon anledning... Parrot och Deep truth är två av mina favorit MAC-skuggor och bland de första jag köpte också faktiskt!

Ansikte
  • MAC prep + prime
  • Everyday minerals fairly light foundation (intensive)
  • Everyday minerals intensive concealer
  • MAC loose blot powder i medium
  • MAC sculpt sculpting powder
  • MAC accentuate shaping powder
  • MUS face mist
Ögon
  • UDPP
  • MAC sea me shadestick
  • MAC deep truth e/s
  • MAC parrot e/s
  • MAC solar white e/s
  • MUS tri brow color
  • MAC fly-by-blue pearlglide liner
  • MAC blacktrack fluidline
  • Cliniderm gentle volume mascara
  • MAC plush lash mascara (cliniderms funkade jättebra, men jag kände att jag behövde lite mer volym till den här mörka sminkningen och la därför på ett lager plush lash över clinidermmascaran)
  • H&M brow fix
Läppar
  • MAC lovelorn lipstick
  • Jelly pong pong strawberry lippity clicks









Har kommit fram till att fairly light från everyday minerals är liite i mörkaste laget för mig; ska nog beställa ett nytt gratis provset med foundation i en nyans ljusare... Fairly light funkar så länge, och den kommer nog vara jättebra till början av sommaren nästa år!




Gästrecension: Sephora Hydrating & Smoothing foundation


Min kära syster Tove var söt nog och erbjöd sig att recensera Hydrating & Smoothing foundation från Sephoras egna märke för mig att publicera här på bloggen =) Vi har väldigt olika hydtyper hon och jag; jag har blandhy med feta partier och stora porer i T-zonen, Tove har torr hy som är en eller två nyanser mörkare än min. Så här kommer alltså en recension på en produkt för alla er torrisar!





Jag har väldigt torr hy som blir ännu torrare på vintern, och då är det jättesvårt med foundation -- hur mycket jag än smörjer in ansiktet blir det nästan alltid "flagigt" när den kommer på och det är ju lagom snyggt... så jag blev jätteglad när jag hittade en foundation som funkar till och med i smällkalla vintern! Den kommer från Sephoras egna märke (självklart var det tvunget att vara ett märke som inte finns i Sverige!) och heter Sephora Brand Hydrating & Smoothing Foundation, och den funkar verkligen superbra för mig. Precis lagom konsistens, glider på lätt och täcker lagom mycket utan att bli kakigt även om man kletar på lite extra där det behövs. Och så luktar den supergott! Finns i en mängd olika nyanser för både rosa- och gultonad hy och kostar $20 per tjusig matt glasflaska med pump. Finns som sagt var inte i Sverige (buuuu, hit med Sephora nu!) men om någon torris som råkar läsa det här ska ut och resa någon gång kanske det kan vara värt att prova på? :)







MAC "Princess Jade" facechart


En av årets halloween-facecharts som av någon anledning inte kom med på den officiella hemsidan maccosmetics.com är "princess jade", skapad av MAC-makeupartisten Krisztián Makkai från Ungern. Den är bara sååå vacker, men samtidigt lite läskig...






Fler av årets opublicerade halloween face charts kan ni hitta på MAC Cosmetics Facebook!




Gratis är gott!


Idag damp en tub med gratis mascara ner i brevlådan hos mig som jag fick som tack för att jag var med i en undersökning. Mascaran kommer från ACO's egna märke Cliniderm och heter gentle volume mascara. Någon som har testat den här? Jag föredrar volymmascaror framför förlängande mascaror så det ska bli spännande att testa den här och se om den håller samma mått som min plush lash mascara från MAC =)









MAC - Chill collection


Jag som älskar kalla toner är väldigt nyfiken på Chill-kollektionen som släpps i Sverige någon gång januari. Speciellt glossen, några av ögonskuggorna och eyelinern är jag extra sugen på!


MAC Chill
Release date: 26 december 2008 (US/Canada), Unknown 2009 (International)



Lipglass (LE)
  • Icescape - Sheer pale pink with pink pearlized pigments
  • Naked Frost - Sheer taupe with silver pearlized pigments
  • Frozen Dream - Sheer cool mid-tone pink with pearlized pigments
  • Snowscene - Sheer white with multi-dimensional pearlized pigments

Eye shadows (LE)

  • Arctic Grey - Frost mid-tone grey
  • Wintersky - Frosted neutral mid-tone pink
  • Apres-Ski - Matte dark brownish grey
  • Mont Black - Sparkly black with multi-dimensional pearlized pigments
  • Vellum - Pale white duochrome with violet opalescent shimmer

Penultimate liner (Permanent)
  • Rapidblack - Contains carbon black pigment. transfer-, smudge-, flake- and fade- resistant. lasts up to 12 hours.

Glitter (PRO)
  • Reflects Transparent Teal - Sparkling white with turquoise
  • Reflects Antique Gold - Sparkling taupe

Lash
  • #41 lash - a set of sythetic hair lashes that deliver a slightly dramatic length. overlapping hairs give a lush, luxe look.









Arctic Grey och Mont Black ser ju bara såå fina ut... Alla lipglassen är superfina med. Eyelinern verkar jättepraktisk, har aldrig testat sådana här filtpennor innan faktiskt. Är filttoppen tillräckligt hård så kommer den nog bli en favorit hos mig! Promo-bilden är ju bara så vacker, den ser verkligen riktigt iskall ut...

Källa: Specktra.net
Bilder: lushiousbabe




Bath & Body Works holiday traditions


Bath & Body Works är ett märke jag passar på att shoppa på mig när jag eller någon annan åker till USA. Fruktansvärt bra hudkrämer, duschtvålar och annat smått och gott! Så himla synd att de inte skickar varor från hemsidan utanför USA =(

Varje år släpper B&BW en kollektion med LE-dofter till jul; vanilla bean noel, twisted peppermint och winter candy apple är de som finns i år. Vanilla bean noel fick jag tag på för några år sedan, och jösses vilken härlig doft! Folk frågade vem som hade bakat när jag klev in i rummet =P Vanilla bean noel har en härlig vanilj/koladoft utan att vara för tung eller slötsliskig, jag älskar den! Dessutom är själva hudkrämen väldigt behaglig och sjunker snabbt in i huden. Min pappa åker till USA imorgon så gissa vad jag har bett honom köpa med sig hem åt mig? ;-)



Varje doft finns representerade i flera olika produkter; body lotion, body cream, shower gel, body splash, soap & lotion osv. Twisted peppermint ska tydligen dofta av en blandning av mint, socker och lite vanilj, och Winter candy apple doftar äpple, ananas, apelsin och kanel.




Ny design


Som ni ser har jag gjort om designen på bloggen lite, vad tycks? Gillar ni den här eller den gamla bättre? Funderade på om jag skulle sätta menyn på höger sida istället för på vänster sida som nu, men det känns som att bloggen blir helt annorlunda då och jag vet inte om jag gillar det... Tror ni det skulle kännas enklare att navigera om jag satte menyn på höger sida? Eller ska jag ha den kvar som den är? Tar gärna emot tips och åsikter!

In English: I've changed the design on the blog a bit, what do you think? Is this one better than the old one? I'd love to hear your opinions!





Purity recenserar: I.D. Bare Escentuals


Har på sistone snöat in på mineralfoundation, hade inte testat det innan jag beställde hem mitt provkit från Everyday Minerals och var väldigt skeptisk till att det faktiskt skulle fungera på min rätt så ojämna blandhy med feta partier och stora porer... Blev väldigt positivt överraskad och ville så klart testa fler märken efter succén med EM-foundationsen! Söta Hanna var gullig nog att skicka ett paket med foundation, mineral veil och bronzingpuder från det lite dyrare och mer välkända märket I.D Bare Escentuals så att jag fick tillfälle att testa ett annat märke och jämföra med EM! Hon skickade även med I.D-borsten flawless face.






I.D Bare Minerals foundation spf15





Nyansen jag testade heter Light, den ser väldigt gul ut i burken men blir hyfsat bra på min lite rosatonade hy. Är i aningen mörkaste och gulaste laget, så resten av den här burken kommer jag nog spara till i sommar eftersom min hy får en lite mer gyllene ton när jag blir solbränd =) Är många som säger att den här foundationen blir skimrig och nästan metallisk på huden, men det är inget jag har märkt av. Buffar man in den ordentligt i huden med en bra kabukiborste (jag applicerar med min från Everyday minerals) så blir den matt och fin med lite, lite glow i sig. Är väldigt lätt att applicera och väldigt dryg! Nackdelen är att nyansutbudet är aningen begränsat och lite konstigt; vill du ha en kalltonad nyans måste du antingen välja den ljusaste nyansen (fair) eller den fjärde ljusaste nyansen (medium), för den näst ljusaste (fairly light) är neutral och den tredje ljusaste är gultonad (light). Jag tror att fairly light är den perfekta nyansen för mig, min hud är relativt ljus med svaga kalla undertoner (NW20 i MAC-fpundation).

Pris: 315 kr hos lookfantastic.com
Betyg: 4/5




I.D Bare Minerals mineral veil



Det här är ett väldigt lätt löspuder som även kan användas som puderprimer för att foundationen ska sitta så bra som möjligt. Har provat både att använda mineral veil under och att använda MAC prep + prime under foundationen, och jag föredrar nog prep + prime eftersom den funkar så bra ihop med min hy. Mineral veil ser lite rosa ut i burken men blir helt transparent på huden, det varken syns eller känns men håller ändå foundationen på plats och ser till att man inte blir blank under dagen. Ett riktigt bra löspuder, med andra ord!

Pris: 275 kr hos lookfantastic.com
Betyg: 5/5




I.D Bare Minerals Soft focus Warmth






Det här är en bronzer i mineralform med en perfekt varm, sommarbrun ton. Jag har använt den som contouring-puder och som bronzer, produkten funkar jättebra till både och men jag föredrar en kallare nyans till contouring tror jag. Pudret glider jättelätt på huden, blir jämnt och fint och är både lätt att applicera skirt och att bygga lite tjockare lager med.

Pris: 282 kr hos lookfantastic.com
Betyg: 4/5




I.D Bare Minerals flawless face brush





Den här borsten är verkligen inte värd sina pengar, det finns ingen stuns i borsten och den är inte tillräckligt tät för att buffa in foundation i huden med. Den känns stickig och obehaglig mot huden och är inte alls trevlig att jobba med. Gick helt okej att lägga på mineral veil och rouge med den, men mina MAC-borstar slår den med hästlängder!

Pris: ca 249 kr hos lookfantastic.com
Betyg: 1/5


Sammanfattning och jämförelse mellan I.D och EM
Jag gillar I.D's produkter, nu när jag har testat dem förstår jag varför de är störst på mineralsminksmarknaden! Produkterna sitter bra och är lätta att arbeta med, dessutom är dom snälla mot min hy. Kvalitetsmässigt så är de väldigt lika Everyday Minerals, med skillnaden att jag gillade I.D's mineral veil mer än EM's finishing dust. Både I.D. och EM har provkit, vilket jag tycker är bra eftersom man då får chans att prova på produkterna innan man köper fullsize! Jag kommer nog köpa I.D's mineral veil och foundation när de här provburkarna har tagit slut, samma sak med Everyday Minerals! Ska testa MACs mineralfoundation i lösform med, min pappa åker till USA imorgon och jag har bett honom handla med sig lite MAC åt mig, därbland deras lösa mineralfoundation, pressade mineralpuder och kabukiborsten #182. Är som ni vet ett fan av MAC-foundations, så jag har höga förhoppningar!





Swatches - Jelly Pong Pong och Luscious


Lovade er swatches på Jelly Pong Pong-produkterna + glosset från Luscious jag fick hem från HQhair igår, så varsågoda, här kommer bilderna!



Dynamic duo-skuggorna, från vänster till höger: Champagne truffle, Peppermint chic och Sugar Coated, alla applicerade på en bas av UDPP. Som ni ser så är skuggorna inte speciellt högpigmenterade, vilket är lite synd... Ska testa och se hur de beter sig på ögonlocket. De verkar sitta bra och glida på jämnt däremot, och de har massvis med skimmer!



Luscious Lip Deleties - Palm beach. Glosset är knallorange i flaskan men blir väldigt skirt på läpparna. Luktar lite skumt också, men det blir en ganska fin färg! Ska tydligen ha plumpande egenskaper med, men det var inget jag märkte av när jag testade det på läpparna...



Jelly pong pong lip sorbet - blood orange. Luktar ljuvligt av blodapelsin! Superfin färg också, riktigt jordgubbsrosa. Lite jobbigt med den lilla flaskan när det gäller att applicera, eftersom det är svårt att få bra grepp om den korta korken.



Jelly pong pong lippity clicks - strawberry. Superfint skimmer i den här! Luktar jordgubbar med och känns skönt på läpparna, är lätt att applicera med den inbyggda borsten med!



Jelly pong pong primp stick - belly aches. Slarvigt applicerat, ni får leva med det =P Känns väldigt skönt på läpparna, på bilden har jag använt både färgsidan och sedan gloss-sidan över. Jättefin färg med! Det smetar däremot ganska lätt, men det känns inte alls på läpparna som ett vanligt läppstift gör.




Veckans bloggtema - ögonbryn


Varje vecka så skriver medlemmarna i bloggnätverket på pret-ty.se om ett gemensamt tema. Veckans tema står Sminkan för, hon vill veta hur vi sköter/formar våra ögonbryn!

Jag har turen att vara född med ganska mörka ögonbryn och ögonfransar, trots att jag är ljusbrun/råttfärgad i håret naturligt (den färgen har däremot inte sett dagens ljus på en sisådär 6-7 år så jag har egentligen ingen aning om vilken färg mitt hår har längre) och har ganska ljus hy (med fördelen att jag lätt blir brun i solen och sällan blir röd). Däremot så har de en rätt trist form när de får växa "vilt", så jag plockar och trimmar mina bryn rätt mycket och ofta, och fyller istället i mina bryn för att få till den fyllighet och form jag vill ha. Jag har dessutom ett ärr i yttre delen av ögonbrynet som jag fick när jag var 4 år, där växer det inte speciellt mycket hår och det brynet är svårt att få till rätt form på utan att plocka, trimma och fylla i brynen.


Brynen ramar in ansiktet!

Min "grundvård" består av att ansa under brynen/in mot näsan ungefär varannan dag, eftersom jag har väldigt mörka strån så syns det direkt så fort de oönskade håren börjar växa ut. Jag formar och trimmar brynen ungefär en gång i veckan för att behålla formen på dom och längden på stråna; har man lite kortare strån så blir brynen betydligt lättare att tämja! När jag trimmar gör jag så att jag kammar alla strån i brynet uppåt med hjälp av en frans/brynborste (dvs i princip en ren mascaraborste). Sedan klipper jag ner de strån som sticker upp ovanför övre linjen av brynet med hjälp av en nagelsax, då får man lagom längd på stråna! Nackdelen med att trimma brynen är att de blir lite glesare, men eftersom jag ändå fyller i mina bryn så gör det mig ingenting.


En pincett från vitry hjälper till att
hålla mina bryn i schack!


När jag fyller i mina ögonbryn använder jag mig av en platt snedkantad brynborste (MAC #208) och brynskugga (Make up store tri brow, en mix av de två mörkare nyanserna). Jag börjar med att dra en linje längs undre kanten av den tjocka delen av brynet fram tills den högsta punkten på brynet där det börjar smalna av, sedan en längs den övre kanten. Sedan fyller jag i mitt emellan linjerna, och avslutar med att fylla i den tunna delen. Sen suddar jag eventuella skarpa/tjocka linjer med en tops. Till sist fixerar jag brynen med hjälp av bryngel (H&M brow fix) för att hålla brynen på plats under hela dagen.


Jag använder MAC #208 och MUS tri
brow för att fylla i mina bryn


Jag fyllde aldrig i mina bryn fram tills för ett år sedan ungefär, jag tyckte inte det behövdes eftersom jag hade så mörka bryn naturligt... Gud så fel jag hade! Ett par välformade bryn gör så himla mycket för helhetsintrycket av en makeup, numera fyller jag alltid i brynen oavsett om jag kör på en stark sotning av ögonen eller bara lite mascara och kajal!


Oifyllda bryn....


...VS ifyllda bryn!

Hur sköter ni era bryn? Plockar ni, fyller ni i, färgar ni, rakar/vaxar ni och målar på helt nya? Eller låter ni dom helt enkelt växa fritt?




Följ min blogg med bloglovin'!


Bloglovin' är ett verktyg som hjälper dig att hålla koll på de senaste inläggen i dina favoritbloggar, allt samlat på samma ställe! Oerhört praktiskt, då du slipper klicka dig runt mellan olika fönster eller flikar. Prenumerera på min blogg genom att klicka på länken nedan!

Följ min blogg med bloglovin'!





In English: Bloglovin' is a tool which helps you keeping a track on the latest entries at the blogs you're following, all gathered in the same place. Pretty neat, huh? Click on the link above to follow my blog with bloglovin'!






Mina jelly pong pong-goodies är här!


Jag beställde lite Jelly pong pong-produkter från HQhair i onsdags, och idag damp det ner i brevlådan. Snacka om snabb leverans! =D



2 läppglans, 1 läppkrita, 3 ögonskuggor + ett plumpande läppglans från Luscious. Jag bara älskar den lilla spetspåsen som ena läppglanset kom i, den här ska jag ha i handväskan!


Bilder på skuggduosen; Sugar coated, Peppermint chic och Champagne truffle. Bilden blev lite knas för jag ville fota i dagsljus, men solen börjar ju tyvärr stå lägre och lägre på himlen för varje dag nu så det blev en del dumma skuggor... Men färgerna är ganska korrekt återgivna i alla fall! Suuupersöta förpackningar <3


Läpp-produkterna! Trodde att läppkritan skulle vara mycket mindre, måste hitta en tillräckligt stor vässare om det nu ens finns =P Luscious-glosset kommer få bo tillsammans med lip sorbeten i spetspåsen i handväskan tror jag!


Katterna var jättenyfikna på vad det var för roliga saker jag hade lagt upp på bordet, speciellt spetspåsen var extra kul att leka med... Dom får inte vara på bordet egentligen, försöker lära dom att dom bara får använda det som transportväg för att ta sig upp till fönsterbrädan men det går väl sådär =P

Ska swatcha och testa allting imorgon då jag har tillgång till lite bättre ljus. Testade skuggorna på en bas av UDPP; de verkar sitta bra och har fint skimmer, men tyvärr är dom inte speciellt högpigmenterade så de är ingenting för den som vill ha riktigt starka färger... Men färgerna är superfina så de passar nog jättebra när man vill ha en skirare applicering! Alla tre glossen är jättefina; de har inte så mycket färg utan mer skimmer. Läppkritan är jättebehaglig att måla med, det blir väldigt jämnt och fint. Swatches på läpprodukterna kommer imorgon också!




Darling #2


När vi skaffade Pixel hade vi även en annan katt i åtanke, eftersom det är allra bäst för katterna att vara två när dom är innekatter... Så vi var och tittade på det andra lilla pyret igår, som bodde hos en stödmatte och tillhörde ett katthem eftersom hans mamma blev påkörd när han var 4 veckor gammal, och vi fick ta honom med oss hem eftersom dom tyckte att det var bra att han fick träffa Pixel så snart som möjligt =) Så här är han, vår nya lilla bebis som nog är runt 2 veckor yngre än Pixel och fortfarande har bebispälsen kvar. Han var dessutom minst i sin kull så Pixel ser väldigt stor ut bredvid honom...






Dessutom är han lite hjulbent ;-) Han har inte fått något namn än, på papprena heter han Moosberg men jag tycker inte om det namnet tror jag... Förslag uppskattas! Han och Pixel har busat och bråkat hela natten, men nu börjar dom lugna ner sig litegrann. Tror dom har kommit fram till att det är Pixel som bestämmer här i huset, eftersom han har varit här längst. Båda har varit lite stirriga och velat slinka ur famnen eftersom kattkompisen är mycket roligare än husse och matte.. Men Pixel kom och la sig hos mig nyss och ville bli klappad, så jag hoppas att han blir sig själv snart igen...


In English: When we got our first kitty, we also had another cat in mind. He moved in with us today, so here he is! Isn't he the cutest thing ever? =D he's getting along great with Pixel so far, we haven't named him yet (his previous owner had named him Moosberg, which I don't like).






Bloggrunda v.42


Nu när jag har gått med i bloggnätverket på pret-ty tänkte jag passa på att bjuda er på den här veckans favoriter från några av mina medbloggerskor i nätverket!


Badbomben ger oss en superrecension av min favoritfoundation från MAC, studio fix fluid.

Beautyblogger visar en kavalkad av fina mönster hon har gjort på sina naglar med hjälp av sina Konad-stämplar. Vill ha! Så synd att jag inte kan ha nagellack på jobbet...

BettieLi visar en underbar EOTD i silver och blått som får mig att länga till vintern...

Bjooti tipsar om budgetfavoriten blush pearls från Viva la diva. Gjorde mig nyfiken på produkten!

Maria på El Mika tipsar om Sephoras on the go-servetter. Varför har vi inte Sephora i Sverige för? Sverige är ett riktigt U-land när det kommer till smink...

Emlanemelie recenserar Rosenseriens lermask.

Fake Lashes ger oss en titt ner i hennes nyinköpta jula-väska!

Fröken rosa visar oss underbara mineralize skinfinish i färgen petticoat från MAC, och söta lila kabukin #181, också från MAC. Jag äger faktiskt inget MSF än, men nu blir jag riktigt sugen på att skaffa ett!

Heavy makeup har en nyfiken katt!

In the make avslöjar att ett välkänt internationellt märke äntligen kommer börja säljas över disk i Sverige!

Lipgloss Bitch ger oss ett smakprov på L'oréals höstkollektion Oriental Beauty.

Rocketqueen recenserar Urban Decays Book of Shadows. Vill ha!

Rouaa låter sin man Mike välja färger i hennes ögonmakeup hela veckan. Som vanligt gör hon ett enastående jobb med varenda urtjusig kombination!

Sminkan visar sina läckra zebra-naglar hon skapat med hjälp av Konad-stämplar.

Sminkjante visar fina färgen Tempest från China Glaze på sina naglar.

Sublimit tipsar om billiga Jelly Pong Pong-kap från HQhair! Skynda att fynda!


Mer läsning hittar ni under blogglistan på pret-ty!


In English:
These are my favourite entries this week from some of my fellow beauty networkers at pret-ty.se!

Badbomben reviews my favourite liquid foundation, Studio Fix Fluid from MAC.

Beautyblogger shows us a whole bunch of pretty Konad patterns on her nails.

BettieLi looks stunning in this beautiful blue and silver makeup. Gorgeous!

Bjooti gives us a tip about blush pearls from Viva la Diva

Maria @ ElMika raves about on the go wipes from Sephora. Sephora to Sweden, now please!

Emlanemelie reviews the clay mask from Rosenserien

Fake Lashes shows us her new train case!

Fröken Rosa tempts me with MSF Petticoat and the #181 mini kabuki brush, both from MAC.

Heavy makeup
has got a curious cat!

In the make brings news about a well known makeup brand that has finally launched in Sweden! Wooh!

Lipgloss Bitch shows us a sneak peak from the Oriental Beauty collection by L'oréal.

Rocketqueen
reviews the book of shadows from Urban Decay. I want it!

Rouaa lets her husband Mike chose the colours in her makeup the whole week. Stunning, as always!

Sminkan
shows us her neat zebra nails created with Konad stamping

Sminkjante gives us a NOTD with China Glaze Tempest

Sublimit tips us off with cheap Jelly Pong Pong goodies at HQHair. Hurry off to make a bargain!








Två nya paket i brevlådan!


Orkade inte hämta ut paketet från Taylor made minerals igår, så idag när jag hade fått en avi på I.D.-sminket söta Hanna skickade åt mig kunde jag inte hålla mig från att cykla ner till postombudet och hämta ut mina nya leksaker =)

Paketet från TMM innehöll 6 st skuggor, 2 glitter samt 5 tomma burkar:




Övre raden: Crush, Throne, Mirrors, Leucite.
Undre raden: Killer, Vegas, Centaur, Sapphire

Killer, Crush, Vegas, Mirrors, Centaur och Throne

Det är liite synd att Killer drar så mycket åt rosa, jag hade hoppats på att det skulle vara en klar, blåtonad röd (i stil med MAC-pigmentet basic red) med skimmer i...  Men det är en fin färg ändå =) Centaur är en favorit, den perfekta guldfärgen! Throne är i princip identisk med MAC-skuggan vibrant grape.


Paketet från Hanna innehöll 1 foundation, 1 mineral veil, 1 soft focus-puder samt flawless face-borsten, allt från I.D. Bare Escentuals:




Stora burken: foundationi nyansen light
Små burkarna: soft focus-puder i nyansen warmth, mineral veil-löspuder.

Jättegulligt av dig att skicka alltihopa, ska bli kul att testa produkterna och jämföra med Everyday minerals =) Provade dom faktiskt i ansiktet idag, har hört från så många håll att I.D.-foundations ska vara så skimriga men det är inget jag har märkt av hittils, i alla fall inte i lampljus framför spegeln... Kanske blir annorlunda med mineral veil över och under? Hur som helst, en recension kommer när jag har testat produkterna ordentligt! Ett litet paket med pigmentprover kommer trilla ner i brevlådan hos Hanna som tack =)




Purity har blivit bloggnätverkare!


Idag gick jag med i nätverket för beautybloggar på pret-ty.se! Superroligt, ska bli jättekul att diskutera beautybloggande, skriva om teman tillsammans med er andra, ta bloggrundor någon gång i veckan och förhoppningsvis lära mig och ta till mig många nya saker från er andra beautybloggare!





In English: Today I joined the network for beaty blogs on the Swedish beauty forum pret-ty! I'm really looking forward to be a part of this =)






Fyndshoppat på HQhair!


HQhair har superrea på bland annat Jelly Pong Pong-produkter, ynka £1 (= ca 13 kr) / st! Tack söta Sublimit för tipset =) Har aldrig testat Jelly Pong Pong förut, så självklart var jag tvungen att klicka hem lite godbitar till det oslagbara priset! 3 duo-skuggor, en läppenna och två lipgloss blev det, plus ett läppglans från märket Luscious. 137 kr betalade jag för de 7 produkterna inkl. frakt. Ska bli kul att testa! Här hittar ni £1-rean! Det här beställde jag:


Jelly Pong Pong dynamic duo - champagne truffle

Jelly Pong Pong dynamic duo - Sugar coated

Jelly Pong Pong dynamic duo - peppermint chic

Jelly Pong Pong lippity clicks - strawberry

Jelly Pong Pong lip sorbet - Blood orange

Jelly Pong Pong primp stick - belly aches

Luscious lip delities - palm beach


Visst är Jelly Pong Pong-förpackningarna fina? Om inte annat så är dom tjusiga att ha i sminksamlingen ;) Om ni undrar varför jag beställde två gröna skugg-duos så är den ena till min syster, hon passar så bra i grönt och gillar söta förpackningar så jag kunde inte låta bli =)




So Scarlet FOTD


Jag älskar röda läppstift. Är så synd att jag måste ta bort det här innan jag ska till jobbet ikväll =(  Går inte att stressa runt på jobbet i röda läppar, då slutar det med att man är röd i hela ansiktet...

Ansikte
  • MAC prep + prime
  • Everyday minerals fairly light foundation (intensive)
  • Everyday minerals multitasking concealer
  • MAC blot powder i medium
  • MAC sculpt sculpting powder
  • MAC accentuate shaping powder
  • MAC dame blush
  • MUS face mist
Ögon
  • UDPP
  • MAC cash flow paint pot
  • MAC bare study paint pot
  • MAD embrace
  • MAC warming trend eyeshadow
  • MAC chocolate brown pigment
  • MAC shroom eyeshadow
  • Urban Decay 24/7 glide on eye pencil i bourbon
  • MAC blacktrack fluidline
  • MUS tri brow color
  • MAC plush lash mascara
  • H&M brow fix
Läppar
  • MAC cherry lipliner
  • MAC so scarlet lipstick
  • MAC cult of cherry lipglass














Regnbågs-FOTD


Ber om ursäkt att det har varit lite dött i bloggen under helgen, jag har jobbat 10-timmarspass både lördag och söndag så jag har helt enkelt inte orkat sätta mig framför datorn när jag kommit hem sent på kvällen... Och idag när jag är ledig orkade jag självklart inte sminka mig =P Så jag bjuder på en FOTD från i somras i regnbågens alla färger!

Ansikte
  • MAC prep + prime
  • MAC studio fix fluid foundation i NW20 + ytterst lite NW35
  • Make up store cover all mix
  • MAC medium loose blot powder
  • MAC sculpt sculpting powder
  • MAC accentuate shaping powder
Ögon
  • UDPP
  • MAD taxi
  • MAD big money
  • MAD temptress
  • MAC acid orange pigment
  • MAD big apple
  • MAD illegal
  • MAD pizzazz
  • MAD speed
  • MAC solar white eyshadow
  • MUS tri brow color
  • MAC blacktrack fluidline
  • MAC plush lash mascara
  • MAC graphblack technakohl
  • H&M brow fix
Läppar
  • MAC slicked pink lipgelée








Nu längtar jag tillbaka till sommaren... Imorgon kommer en fräsch FOTD, lovar!




Swatches - MAC pearlglide liners


Har blivit mycket ögonpennor på sistone... Dom här pennorna påminner väldigt mycket om Urban Decay-pennorna i konsistensen; de glider lätt på huden och sitter bra. De innehåller dock mer skimmer och glitter än UD-pennorna =) Alla fyra blir rätt mörka på huden, men så fort ljuset faller på dom  så kommer det ljusare skimret fram. Superfina! Ska försöka hålla mig från att köpa resterande fyra pennor...







Från vänster till höger: Wolf, Black Russian, Fly-by-blue och Rave. Bilden är tagen i direkt solljus utan bas under.




Ytterligare ett paket...


Har bara blivit nätshoppande på sista tiden, senaste paketet kommer från trammie på Specktra.net som var söt och köpte 4 pearlglide liners åt mig från MAC-kollektionen Suite Array!



Dom här pennorna är lika underbara som jag hade föreställt mig; glider på som en dröm och glittrar såå fint på huden! Fina och unika färger också =) Jag köpte Black Russian, Wolf, Fly-by-blue och Rave.




My darling <3


Okej, jag vet att det här är fruktansvärt OT med tanke på att det här är en beautyblogg, men jag var tvungen att lägga upp en bild på våran nya familjemedlem som vi hämtade idag:




Han har inte fått något namn officiellt än, men vi funderar på Pixel =) har ni några namnförslag som skulle passa vår lilla sötnos får ni jättegärna dela med er! Han kommer antagligen att få en kompis om 10 dagar, en i princip likadant tecknad hankatt fast grå =)


In English: This is wayyy OT, but I just had to show off our new kitty =D He hasn''t got a name yet, but we're thinking about naming him Pixel. He will get a kitty friend in about 10 days aswell, a grey male.




Purity recenserar: Everyday minerals


Fick hem mitt prov-paket från Everyday Minerals för lite mer än en vecka sen och har nu hunnit prova produkterna tillräckligt för att kunna recensera dom =)

Jag beställde alltså ett sample-kit, ett prov på löspuder samt en kabukiborste. I sample-kitet ingick 3 prover på foundations, 1 prov på concealer och 1 prov på rouge eller bronzer. Foundationen går att få i 4 olika varianter, allt från lätt täckande och skimriga till mycket täckande och matta. Jag valde den mest täckande och matta varianten, Intensive. Vill jag ha skimmer i ansiktet lägger jag hellre på en highlighter på väl utvalda punkter i ansiktet istället!
Prov-kitet är gratis, det enda du betalar är frakten. Man får generösa prover, antingen en fullproppad 5-gramsburk eller en halvfylld 10-gramsburk!





Everyday minerals intensive foundation





Innan jag testade Everyday minerals var jag en mineralfoundation-noob. Det enda mineralsminket jag hade testat innan var ögonskuggor. Jag trodde inte att en puderprodukt skulle kunna ge ett naturligt (dvs opudrigt) och täckande resultat. Oj, vad fel jag hade! Den här foundationen glider på som en dröm, täcker bra utan att kännas kakig och är lätt att tona ut (jag applicerar den med EM's egna kabukiborste). Dessutom sitter den bra under hela dagen utan att glida av huden, plus att den är riktigt dryg, det syns knappt att jag har använt något ur provburken! Nyansen Beige - fairly light passar mig helt perfekt, men jag använder även nyansen Buff - fairly light neutral på områden där min hud är lite rödlätt eftersom den nyansen är lite gulare, och därmed neutraliserar det röda. Det finns väldigt många olika nyanser att välja på, vilket kan kännas lite förvirrande när man ska välja nyans första gången, därför är det bra att man får med tre olika nyanser i prov-setet! De tre jag valde var av samma ljushetsgrad, men med olika undertoner; en neutral (buff), en svagt rosatonad (beige) och en lite mer rosatonad (cool). Det kan vara en bra idé att ta reda på vad du har för underton i huden innan du beställer; jag har nyans NW20 i MAC-foundation och visste därmed att min hud är åt det rosa hållet snarare än åt det gula hållet.

Pris: 18 kr (prov) / 36 kr (mini) / 86 kr (big)
Betyg: 5/5


Everyday minerals multitasking concealer





Precis som med mineralfoundation hade jag inte testat concealer i puderform förut. Nu när jag har det kan jag ju säga att jag tycker att den slår vilken krämconcealer som helst med hästlängder, den är så himla lätt att tona på huden och täcker både bra under ögonen, runt näsvingarna och på finnar utan att se kakig ut, sitter på plats under hela dagen gör den med. Jag applicerar den med min MAC #227, som är en tät paddelformad borste (tänk en vanlig platt ögonskuggsborste fast ca 1,5 cm bred) under ögonen och runt näsvingarna, det är samma borste som jag använder för att lägga på min highlighter-skugga på brynbenet och för att sudda skarpa ögonskuggskanter. Till mindre områden som ska täckas, t.ex. finnar, applicerar jag den med min concealerborste från MAC, #194. Det här är en nyans som passar mig utmärkt, både för att ljusa upp under ögonen och för att täcka röda områden och ojämnheter i resten av ansiktet!

Pris: 18 kr (prov) / 29 kr (mini) / 58 kr (big)
Betyg: 5/5


Everyday minerals matte blush





Rouge i lös form är något jag inte har testat förut, och tyvärr måste jag säga att jag föredrar den traditionella kakformen. Det är svårt att ta upp löst rouge jämnt på borsten; antingen blir det alldeles för mycket eller så lägger det sig bara på ena sidan borsten. Kan ha att göra med att rouget kom i en 5-gramsburk att det är svårt att få upp på borsten, men överlag tycker jag att det var svårt att få på en lagom mängd och att få ett jämnt resultat. Färgen är fin (jag beställde "best friends") men jag föredarar nog mina andra rouge (som är i kakform) framför det här!

Pris: 18 kr (prov) / 29 kr (mini) / 58 kr (big)
Betyg: 3/5


Everyday minerals Finishing dust





Löspuder är en produkt jag använder dagligen, jag skulle nog inte klara mig utan det i min sminkväska! Här gjorde jag nog tyvärr fel val; vanligtvis brukar jag använda Blot powder från MAC, och jag borde ha valt Start to finish rice powder istället för finishing dust. Jag har kombinationshy med feta partier i t-zonen och behöver därmed ett puder som mattar ner ordentligt och håller oljorna i schack under dagen, vilket det här pudret inte gör. Det är säkert ett jättebra puder för de som har torr/normal hy och bara vill ha något som fixerar makeupen, men det här pudret är tyvärr ingenting för mig!

Pris: 18 kr (prov) / 43 kr (mini) / 86 kr (big)
Betyg: 2/5


Everyday minerals Long Handled kabuki


Jag hade ingen kabukiborste hemma, så jag passade på att beställa EM's egna kabuki i syntet för att kunna applicera produkterna på rätt sätt. Vanligtvis tycker jag inte om borstar i syntet till puderprodukter, men den här är faktiskt riktigt bra för sitt låga pris och för att vara i syntet! Den är tät och är lätt att applicera och tona mineralfoundation med och känns skön mot huden. Minus dock för att det är svårt att få bort sminkrester från den vid tvätt, och att det tar hiskeligt lång tid för den att torka... Nej, jag vill nog fortfarande testa MAC #182, trots att ni som har testat båda säger att EM's är bättre, för jag tror att båda är suveräna borstar med olika egenskaper så den ena tar nog inte ut den andra =)

Pris: 72 kr
Betyg: 4/5


Obs! Priserna är baserade på dagens dollarkurs, dvs $1 = 7,17 kr.


Sammanfattning och mitt intryck av produkterna överlag
Jag är positivt överraskad över mineralfoundation och mineralconcealer, dock är jag inte speciellt förtjust i lösrouget eller löspudret. Jag använder MAC-primern prep + prime under foundationen och den funkar precis lika bra med mineralfoundation över som med flytande foundation över. För tillfället använder jag mitt blot powder från MAC istället för EM-löspudret, men jag har en beställning på ingång från fyrinnae innehållandes ett oil-controlpuder + en mineralprimer i puderform som jag hoppas ska fungera bra ihop med mina EM-produkter! När mina prover tar slut kommer jag nog defenitivt att beställa större burkar av de produkter jag är nöjd med, men jag är även sugen på att testa mineralfoundation från andra märken som MAD minerals och I.D. Bare Escentuals.





Purity recenserar: Pure luxe pore eraser


Allright, jag vet att ni är många som väntar på den här recensionen så här kommer den!




Jag hade varit världens lyckligaste människa om den här hade fungerat som jag förväntade mig att den skulle göra; dvs trolla bort mina stora porer på kinderna bredvid näsan. Tyvärr måste jag göra er besvikna och säga att den här produkten inte fungerar alls till detta ändamål =( Jag har provat att stryka på den, dutta på den, applicera under primern, applicera över primern, applicera tillsammans med flytande foundation och med mineralfoundation - med samma resultat varje gång. Det känns som att den liksom inte vill stanna kvar när jag applicerar min foundation, utan gnids ut så att porerna blir synliga igen... Nej, det blir nog till att testa Smashbox photo finish primer och se om den funkar bättre till att dölja porerna, synd att den ska vara så himla dyr bara!

Pris: ca 58 kr för 5 ml
Betyg: 1/5





Blue brown FOTD


Idag var en sån dag då jag verkligen inte orkade sminka mig, det är inte ofta det händer kan jag ju säga... Men jag var trött och seg och hade helst av allt bara legat kvar i sängen istället för att gå och jobba!  Så det blev en enkel sminkning med MAC-pigmentet blue brown över hela locket. Å andra sidan så är det så den är som finast, utan att behöva konkurrera med någon annan färg för den är så himla fin i sig =) Använde inga krämprodukter heller för jag orkade inte tvätta penslarna, haha =P

Ansikte
  • MAC prep + prime
  • Everyday minerals Fairly light + fairly light neutral foundation (intensive)
  • Everyday minerals multitasking concealer
  • MAC loose blot powder i medium
  • MAC dame blush
  • MUS face mist
Ögon
  • UDPP
  • MAC blue brown pigment
  • MAC vanilla pigment
  • Urban Decay 24/7 glide on eye pencil i färgen 1999
  • MAC plush lash mascara
  • MUS tri brow color
  • H&M brow fix










FOTD - pink pearl


Dagens smink, ska iväg till jobbet om en timme. Usch, jag orkar verkligen inte jobba ikväll, det är visserligen bara 4 timmar men ändå... Är trött, stängde igår så jag var inte hemma förrän efter 1 på natten =( Märks verkligen att det börjar bli höst nu, för det bra dagsljuset att ta sminkbilder i är borta efter kl 15 på dagarna!

Ansikte
  • MAC prep + prime
  • MAC studio fix fluid i NW20
  • Pure luxe pore eraser
  • MAC select cover up color correctors i green och peach
  • MAC loose blot powder i medium
  • MAC sculpt sculpting powder
  • MAC accentuate shaping powder
  • MUS face mist
Ögon
  • UDPP
  • MAC nice vice paint pot
  • MAC pink pearl pigment
  • MAC sunset B eyeshadow
  • MAC sushi flower eyeshadow
  • MAC shroom eyeshadow
  • MUS tri brow color
  • Pure luxe luxurious gel liner + MAC entremauve pigment
  • Urban Decay 24/7 glide on eye pencil i Lust
  • MAC plush lash mascara
  • H&M brow fix
Läppar
  • MAC slicked pink lipgelée










Om ni undrar om håret; nej det är inte SÅ kort, jag har det uppsatt i tofs på bildern =P Fast överhåret är riktigt ordentligt uppklippt, var det enda som gick att göra... Men det mesta av längden är kvar i alla fall, även om mycket av överhåret är väldigt kort... Nåja, håret växer ju!




MAC - Dame Edna collection


Äntligen har MAC släppt mer information om den här kollektionen! =D Jag tycker att Dame Edna är en stencool dam och det är hur kul som helst att MAC väljer göra en kollektion tillsammans med henne. Och förpackningarna, dom är ju inte helt tokiga dom heller (och jag brukar inte vara speciellt förtjust i LE-förpackningarna, jag gillar de stilrena svarta dosorna...)!


MAC Dame Edna
Release Date: 26 December 2008 (US/Canada), Unknown (International)



Lipstick (LE)
  • Kanga-rouge – Creamy dark blue red (amplified creme)
  • Gladiola – Matte mid-tone blue pink (matte)
  • Coral polyp – Creamy mid-tone coral (amplified creme)

Lipglass (LE)

  • Hot Frost – Sheer mid-tone blue pink with multi-dimensional pearlized pigments (frost)
  • Splendid – Frosty pale pinky coral (frost)
  • Possum Nose Pink – Sheer bright coral with multi-dimensional pearlized pigments (frost)

Royal Tour Eye Trio (LE)
  • Royal Tour – Mid-tone cool lilac (satin)
  • Dame’s Desire – Frosty mid-tone reddish purple (frost)
  • Climate Blue – Dark blue violet with pink pearlized pigments (velvet) (Repromote from Cool Heat)

Wisteria Eye Trio (LE)
  • Fineshine - Frosty true-silver (lustre) (Repromote from Lustrevision)
  • Wisteria – Frosty robin’s egg blue (velvet)
  • Divine Night – Frosty charcoal with silver pearlized pigments (velvet)

Highlight Powder (LE)
  • What a Dame! – Pale orangey pink
  • Spectacle – Pale soft pink

Nail Lacquer (LE)
  • Asiatique – Creamy classic red (creme) (Repromote from Ornamentalism)
  • Varicose Violet – Frost mid-tone pinkish purple (frost)






Förpackningarna är ju stencoola! Är nog mest sugen på highlight-pudren och nåt eller några av lipglassen och läppstiften... Wisteria eye trio låter ju onekligen fin med. Usch, jag hoppas verkligen att dom inte släpper den här kollektionen i Sverige förrän nästa år, alla december-kollektioner kommer att ruinera mig!

Källa: Specktra.net




Nytt i sminkväskan från Pure luxe!


Har varit sugen på pore erasern från pure luxe ett tag nu, så jag klickade hem ett prov på den plus lite annat förra veckan, och idag damp det ner i brevlådan! :D




Utöver pore erasern beställde jag ett prov på deras glow in the dark-skugga och deras luxurious lining gel; en genomskinlig gel-liner som man blandar med valfritt pigment för att få färg på den! Ska bli kul att testa pore erasern och se om den funkar, gör den det så blir jag överlycklig... Men man ska väl inte hoppas på för mycket kanske. Recension kommer senare när jag har testat den ordentligt!




Swatches - MAC shroom vs. MAC vanilla pigment


Erika ville se en färgjämförelse på MAC-skuggan shroom vs. MAC-pigmentet vanilla.




Shroom till vänster, vanilla till höger. Vanilla skimrar i guld och rosa, shroom är mer en varm, skimrig champagne/beige färg.




FOTD i lila


Dagens smink, som numera är borta eftersom jag tog en dusch så fort jag kom hem efter att ha varit och klippt mig hos Hanna på studio 54 i Karlshamn... Så nu är jag omsminkad, självklart är det för mörkt att ta bild på sminket (vilket är så synd för jag blev så nöjd med det!) och ska strax ut och käka middag med min sambo. Så bilder på hur håret blev kommer väl imorgon antar jag =)

Ansikte
  • MAC prep + prime
  • Everyday minerals foundation i fairly light neutral
  • Everyday minerals foundation i fairly light
  • Everyday minerals multitasking concealer
  • Everyday minerals finishing powder
  • MAC dame blush
  • MUS face mist
Ögon
  • UDPP
  • MAC nice vice paintpot
  • MAC royal hue shadestick
  • MAC lotusland eyeshadow
  • MAC violet pigment
  • MAC entremauve pigment
  • MAC indian ink eyeshadow
  • MAC vanilla pigment
  • Urban Decay 24/7 glide on eye pencil i färgen lust (med pigmentet violet över)
  • Urban Decay 24/7 glide on eye pencil i färgen zero
  • MAC blacktrack fluidline
  • MAC plush lash mascara
  • MUS tri brow color
  • H&M brow fix
Läppar
  • MAC lightly ripe lipstick











Ett tips är att inte använda både paint pots och shadestick samtidigt, det blev alldeles för tjockt tyvärr och sminket satt inte speciellt bra =/ provade en ny teknik att lägga på shadestick med, att pensla på shadesticket på en pensel istället för att lägga på direkt med stiftet på ögonlocket. Funkade jättebra, var mycket lättare att applicera!




Swatches - Urban Decay 24/7 glide on eye pencils


Jag älskar dom här pennorna redan, trots att jag inte har hunnit sminka mig med dom än... Så fina färger, glider på huden som en dröm, glittrar och skimrar superfint på huden (de som innehåller glitter och skimmer då, dvs), sitter som berget gör dom med. Alla är fina på sitt eget vis, det är svårt att välja en favorit! Jag har samtliga färger ur både VIP och Velvet Rope-setet. Det går även att köpa pennorna separat, då är de däremot i fullsize. Minipennorna är ungefär 2/3 så långa som fullsizepennorna.






Från vänster till höger: Yeyo (VR) , Zero (VIP + VR), Bourbon (VR), 1999 (VR), Lust (VIP), Electric (VIP), Covet (VIP), Stash (VR) och Lucky(VIP).




Mer paket!


Äntligen börjar paketen dimpa ner i brevlådan! =D Idag kom mitt paket från lookfantastic.com med mina UD-liners (velvet rope), samt ett paket från Krasevaydancer på specktra.net med 2 shadesticks från MAC, 4 Urban Decay-mini eyeliners och en paint pot från MAC.




Från vänster till höger: Yeyo, 1999, Zero, Bourbon och Stash.
 



Uppifrån och ner: MAC sea me shadestick, MAC royal hue mini shadestick , UD-miniliners i Lust, Electric, Covet och Lucky. TIll höger: MAC nice vice paint pot (LE från Fafi-kollektionen), som är aningen mer lila och mindre röd irl än på bild.




Swatches på royal hue, sea me och nice vice. Jag måste ha royal hue i fullsize, den är sååå fin! Finns inte med på hemsidan längre, men MAC på Åhléns city i Stockholm sa att dom antagligen skulle få in den den här veckan, så de finns i alla fall att köpa här i Sverige fortfarande. Phew. MAC håller ju på och tar bort shadesticksen en efter en, jättetrist tycker jag eftersom det är en sån superbas! Lite knepig att applicera, men färgerna blir så intensiva och fina att det är värt det. Är lite lättare att applicera shadesticks på en silikonbas, typ UDPP, än på bar hud.




Everyday minerals FOTD


Kunde inte hålla mig från att testa mina EM-produkter nu när jag väl fått hem dom, så koppar-sminkningen åkte snabbt av! Blev en snabb, lätt sotning av ögonen eftersom jag ville fokusera på huden.

Ansikte
  • Everyday minerals fairly light neutral foundation
  • Everyday minerals fairly light foundation
  • Everyday minerals multitasking concealer
  • Everyday minerals finishing dust
  • Everyday minerals best friends blush
  • MUS face mist
Ögon
  • UDPP
  • MAC smoke & diamonds eyeshadow
  • MAC top hat eyeshadow
  • MAC solar white eyeshadow
  • MAC engraved powerpoint pencil
  • MUS tri brow color
  • MAC plush lash mascara
  • H&M brow fix
Läppar
  • MAC slicked pink lipgelée









Fairly light neutral passar min hy perfekt, fairly light är aningen för gul men passar därmed bra att lägga på områden där jag är lite rödlätt för att neutralisera. Fair medium var lite för rosa i tonen, så den kommer jag nog inte använda speciellt mycket. Jag blev väldigt förvånad över hur pass bra täckning man kan få med mineralprodukterna, det väntade jag mig faktiskt inte! Går enkelt att bygga flera lager, det blir inga fula skarvar någonstans och ingen kakig foundation och concealer som samlar sig vid näsvingarna och på hakan. Foundationen applicerade jag med kabukiborsten från everyday minerals, concealern applicerade jag under ögonen och runt näsvingarna med min MAC #227 som är en fluffig, tät ögonskuggsborste modell större. Sedan lade jag på finishing dust med kabukin, och sist rouget även det med kabukiborsten. Rouget var lite knepigt att få dit för mig som inte är van vid rouge i lösform, men man vänjer sig nog snart! Dock tycker jag att jag blev lite blank i ansiktet, även efter att jag har haft på finishing dust. Så jag väntar med spänning på mitt oil control powder och rice powder primer från fyrinnae, det borde göra susen! En mer utförlig recension av everyday minerals kommer när jag har använt produkterna ett tag!




Paket från Everyday Minerals!


Cyklade iväg och skulle hämta ett paket som kommit till postombudet, jag antog att det var mina kontaktlinser eftersom det är det enda skrymmande paketet jag hade på ingång... Tji fick jag när jag fick paketet från Everyday minerals jag har väntat på i 2 veckor nu i handen! Väldigt konstigt att jag inte har fått det levererat till dörren däremot, eftersom det utan problem skulle gått ner i brevinkastet... Och så börjar jag undra lite vart mina linser tagit vägen =S







Provburkarna man får är STORA. Hälften av proverna kom i proppfyllda 5-gramsburkar med sifters, andra hälften kom i till hälften fyllda 10-gramsburkar med sifters. Jag föredrar det sistnämnda, eftersom det är svårt att få ner en kabukiborste i ett lock till en 5-gramsburk.




FOTD - expensive pink & coppering


Är mulet och grått ute idag, men det spöregnar i alla fall inte som det gjorde hela dagen igår... Inga paket har kommit idag heller. Så jag tänkte att lite varma koppartoner skulle vara uppiggande en dag som denna!

Ansikte
  • MAC prep + prime
  • MAC studio fix fluid i NW20
  • MAC select cover up color correctors i peach och green
  • MAC loose blot powder i medium
  • MAC sculpt sculpting powder
  • MAC accentuate shaping powder
  • MUS face mist
Ögon
  • UDPP
  • MAC expensive pink eyeshadow
  • MAC coppering eyeshadow
  • MAC glamour check! eyeshadow
  • MAC shroom eyeshadow
  • MAC blacktrack fluidline
  • MUS tri brow color
  • MAC engraved powerpoint pencil
  • MAC plush lash mascara
  • H&M brow fix
Läppar
  • MAC moistly lipgelée (efter mycket om och men, var svårt att hitta något som passade ögonskuggan!)

























Blog Widget by LinkWithin

    Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin
























RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.



© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy