Nyårsnaglar


Idag är det den sista dagen på 2009, så jag vill passa på att önska alla er läsare ett gott nytt år och ett fortsatt bra år 2010 =) Nyårsafton är ett perfekt tillfälle att bära blingiga naglar, så jag letade fram mitt glittrigaste nagellack; China Glaze meteor shower, som jag har visat er tidigare. Två lager av det, och sedan stämplade jag två olika snöflingsmönster från Konadplatta M59 med Konads vita speciallack och China Glaze Millennium i metallicsilver. Toppade allt med två lager Seche Vite, och voilá: instant nyårsbling på naglarna!
In English: Today is the last day of 2009, so I'd like to wish all of my readers a happy new year and hope you'll have a great 2010 =) New year's eve is the perfect occasion to wear blinged out nails, so I reached for my most glittery nail polish; China Glaze meteor shower, which I've shown you before. Two coats of that, and then I stamped two different snowflake patterns from Konad image plate M59 with Konad white special polish and China Glaze millennium in metallic silver. I topped it off with two coats of Seche Vite, and voilá: instant new years blingy nails!
Beauty Basics - Ögonskugga


Ögonskugga är mitt favoritområde när det kommer till smink. Det finns däremot oändligt med metoder, tekniker och former man kan använda sig för att applicera ögonskugga, och här finns det inget rätt eller fel. Låt kreativiteten flöda helt enkelt! Många tycker däremot att det är svårt att få till en snygg skuggning för att framhäva det bästa med sina ögon, så i det här inlägget hade jag tänkt gå igenom några basic ögonskuggstekniker, olika sorters ögonskuggor, hur man får skuggorna att sitta så bra som möjligt, vilka verktyg som passar bäst till vad och vilka färger på ögonskugga som framhäver olika ögonfärger bäst.Appliceringstermer

Det kan vara lite svårt att hänga med i alla sminktermer och placeringar av skuggor runt ögat. Följande vanliga termer brukar jag använda mig av när jag beskriver hur jag har applicerat en ögonmakeup:
1. Ögonlocket - Den del av ögonlocket som i princip försvinner ur synhåll när man öppnar ögat helt; det "rörliga" locket. Jag brukar tala om inre och yttre ögonlocket, där inre locket helt enkelt betyder den del av ögonlocket som ligger åt näsans håll, och det yttre locket är den del som ligger ut mot tinningen. På ögonlocket applicerar jag med fördel klara, ljusare eller färgstarka nyanser.
2. Globlinje - Vecket där ögongloben och brynbenet möts, den djupaste delen av ögonlocket. Här applicerar jag med fördel en mörkare nyans för att definiera ögats form och ge blicken djup, och har jag använt en skimrig skugga på ögonlocket ger en matt skugga i globlinjen lite mer struktur.
3. Yttre v - Där det yttre ögonlocket möter ögonhålans kant, globlinjen och den yttre delen av övre fransraden. Här applicerar jag med fördel samma skugga som i globlinjen eller en ännu mörkare för att ge ögat ytterligare inramning och djup.
4. Brynben - Området mellan globlinjen och ögonbrynet. Här applicerar jag nästan alltid en ljus, gärna skimrig highlighterskugga för att "lyfta" ögonbrynet och ge ögat ett piggare intryck.
5. Inre ögonvrå - Punkten där det inre ögonlocket möter undre fransraden. Här applicerar jag gärna samma highlighterskugga som på brynbenet för att ge ögat ett öppnare och piggare intryck.
6. Undre fransrad - Området precis under ögat, i linje med de undre ögonfransarna. Här applicerar jag gärna samma skugga som jag använt ovanför ögat eller en kajalpenna för att rama in ögat ytterligare samt ge ett förstorande intryck.Produkter

Det finns många märken som gör bra ögonskuggor; själv är jag väldigt förtjust i ögonskuggor från MAC då de kommer i många nyanser och finishes och håller en hög och jämn kvalitet. Det som spelar störst roll för att få en snygg, jämn och hållbar skuggning, däremot, är en bra ögonskuggsbas. Med en ögonskuggsbas så blir ögonskuggorna mer färgintensiva, håller sig på plats hela dagen, appliceras jämnt och lägger sig inte i veck under dagens gång. Dessa olika produkter använder jag då det kommer till att lägga ögonskugga:
1. Urban Decay eyeshadow Primer Potion (UDPP) - Det här är den absolut bästa ögonskuggsbasen, eller ögonprimern som det även kallas, som jag någonsin har testat. UDPP torkar till en ganska torr bas och håller de allra flesta skuggor på plats under hela dagen och kvällen, utan att de lägger sig i veck.
2. Krämögonskugga - Krämskuggor kan med fördel användas för sig själva, men även som en ögonskuggsbas som blir lite klistrigare än primers som t.ex. UDPP. Med en färgad krämskugga kan du även förstärka eller förvränga nyansen på de skuggor som du applicerar över. Jag gillar krämögonskuggorna Paint Pots från MAC.
3. Matt ögonskugga - Matta ögonskuggor ger ett diskret och effekfullt resultat, men är svårare att applicera och tona jämnt än en skimrig ögonskugga då de är ganska torra.
4. Skimrig ögonskugga - Skimriga ögonskuggor är allra lättast att jobba med och applicera jämnt och snyggt, eftersom de oftast är aningen krämigare i konsistensen än matta ögonskuggor.
5. Glitter - Glitter i alla dess former kan med fördel användas för att blinga upp vilken ögonmakeup som helst; på hela ögonlocket eller längs fransraden som en glittereyeliner. Löst glitter behöver en lite klistrigare bas för att fästa, jag använder ett genomskinligt s.k. mixing medium från Urban Decay, eyeshadow transforming potion, till detta.
6. Lös ögonskugga - Att arbeta med en lös ögonskugga är i princip samma sak som att arbeta med en pressad, med skillnaden att en lös skugga kan yra runt aningen mer om man inte trycker in den i penseln ordentligt innan applicering. Se till att jobba in skuggan ordentligt mot t.ex. ögonskuggsburkens lock för att undvika detta.
7. Highlighterögonskugga - En highlighterskugga är en ljus, ofta skimrig skugga som appliceras på de partier som du vill lyfta eller förstora. Appliceras med fördel på brynbenet och i inre ögonvrån.Verktyg

Bra ögonskuggspenslar är en viktig grund tycker jag när det kommer till att få ett snyggt resultat. Jag använder i princip uteslutande penslar från MAC då jag tycker att de är de absolut bästa jag har testat. Jag använder olika sorters penslar till olika delar av ögonlocket och till olika ändamål. De penslar jag använder till puderproukter är i äkta hår, medan de jag använder till krämprodukter är i syntet. Dessa borstar använder jag för att applicera olika sorters ögonskuggor på olika delar av ögonlocket:MAC #239 är en platt och tät ögonskuggspensel i vitt gethår. Den här penseln passar utmärkt för att packa på ögonskugga med på locket för hög färgintensitet.

MAC #217
är en fluffig pensel i vitt gethår med lite längre borst, perfekt för att tona och sudda skuggor med, men även att applicera skugga med för ett skirare resultat, till exempel på brynbenet.

MAC #226 är den pensel jag använder främst för att applicera skugga i globlinjen och ögats yttre del med. Det är en droppformad, tät pensel i svart gethår, och tack vare att den smalnar av lite mot toppen så är den perfekt att komma åt med i globlinjen, samtidigt som fluffigheten gör det lätt att tona in skuggan.

MAC #222
är en ganska smal, rund pensel med längre borst i vitt gethår. Den är utmärkt att applicera skugga med i globlinjen med cirkulära eller svepande rörelser för en diffus skuggning, eller för att lägga highlighterskugga med i inre ögonvrån.

MAC #224
är en ganska stor, fluffig pensel i svart gethår och kan liknas vid en större och fluffigare version av #222. #224 passar perfekt för att tona skarpa linjer med eller för att applicera skirt med skugga.

MAC #219
är en liten, tät pensel med korta borst i vitt gethår. Den här penseln är utmärkt för detaljskuggningar, till exempel för applicering av skugga i yttre delen av ögat, längs undre fransraden eller i inre ögonvrån.

MAC #214
är en platt pensel med korta borst i svart gethår. Denna borste kan liknas vid en mer kompakt version av #239 och passar utmärkt för detaljskuggningar, till exempel vid cut crease-sminkningar eller för applicering av skugga längs undre fransraden.

MAC #242
är en platt, fyrkantig pensel med medellånga syntetborst. Den här penseln använder jag för att applicera krämskuggor med.


Som nybörjare kan man tycka att det känns lite överflödigt med alla dessa penslar; till att börja med kommer man väldigt långt på en bra platt pensel (t.ex. #239) och en fluffig pensel (t.ex. #217).Appliceringstekniker

Det finns i princip oändligt med appliceringstekniker, alla för olika effekter, ögonformer, färger och strukturer. Till "vanliga" ögonsminkningar brukar jag däremot använda mig av tre olika bastekniker som jag tänkte beskriva nedan.1. Inifrån och ut - Börja med den ljusaste ögonskuggan i inre ögonvrån och på den inre delen av ögonlocket. Applicera en mörkare skugga på yttre delen av ögonlocket och i yttre v:et, och bind ihop dessa två skuggor antingen med en tredje skugga eller genom att tona ihop dem med en fluffig pensel. Den här skuggtekniken brukar jag använda till färger som är kontraster till varandra och därmed svåra att tona ihop, t.ex. rosa och grönt.
2. Nedifrån och upp - Applicera en skugga på hela ögonlocket, och sedan en annan i globlinjen. Tona ihop noga med en fluffig pensel. Med den här tekniken kan man få flera olika effekter, beroende på om du väljer att lägga den mörkare eller ljusare skuggan på ögonlocket.
3. Markerad globlinje och yttre v - Den "klassiska" skuggtekniken som jag använder mig av allra oftast, då den framhäver ögats form, förstorar ögat och ger det djup och skulle kunna beskrivas som en kombination av de två tidigare nämnda teknikerna. Lägg en eller två ljusa skuggor på ögonlocket, en mellanmörk skugga i globlinjen och en tredje ännu mörkare i det yttre v:et.Färgteori

Vill du framhäva din egen ögonfärg så mycket som möjligt så finns det vissa nyanser som gör det bättre än andra. Själv tycker jag att det inte finns några "måsten" - alla passar i alla nyanser på ögonskugga! Men som sagt, vill du framhäva din ögonfärg så är det färgteorins kontrastfärger du ska använda dig av enligt färgcirkeln. Rött är kontrastfärgen till grönt, gult och orange är kontrastfärgen till blått, och blågrönt är kontrastfärgen till brunt. Nedan ser ni några förslag på nyanser som framhäver blå, bruna och gröna ögon bäst.
Blå ögon - Brunt, guld, äppelgrönt, gult, orange, rosa
Gröna ögon - Lila, rosa, orange, koppar
Bruna ögon - Blått, turkost, grönt, blålilaTips och Tricks

 • Applicera ett tjockt lager med löspuder under ögat innan du lägger på ögonskuggan. Pudret fångar upp eventuellt nedfall och gör det lätt att borsta bort tillsammans med pudret när du är klar med skuggningen.
 • Ljusa skuggor förstorar, mörka skuggor förminskar.
 • Har du ögon som sitter tätt och vill ge ett intryck av att de sitter glesare isär? Koncentrera kraften på skuggningen till den yttre delen av ögat, och använd ljusa skuggor närmast den inre delen av ögat.
 • En markerad eyeliner längs övre fransraden ger ögat ett piggare intryck och kompletterar din skuggning. Den gör även lite mer svårburna färger på ögonskugga, som t.ex. rosa, betydligt lättare att bära upp.
 • Tycker du att det är svårt att få matta skuggor jämna och snyggt tonade? Testa att lägga dom tillsammans med en skimrig skugga, det gör den matta skuggan lättare att jobba med och ger struktur till den skimriga finishen.
 • Ett par markerade ögonbryn gör att din skuggning ser ännu mer intensiv ut.
 • Glöm inte mascaran!

In English: Eye shadow is my favourite area when it comes to makeup. There are thousands and thousands of methods, techniques and shapes you can use to apply eye shadow, and there's no right or wrong. Be creative! Some people do find it a bit tricky to do eyeshadow to enhance the best things about their eyes though, so in this entry, I'm going to cover some basic eye shadow applying techniques, different kinds of eyeshadow, how to make eyeshadow stay put all day, what tools to use for what purpose and what shades that brings out the own eye colour the best.Application - terms and placement

It can be a bit difficult to remember and understand all the makeup terms and placements around the eye. I use the following terms when describing how I've applied an eye makeup:
1. The eyelid - The part of the eyelid that "dissapears" when you open the eye. I usually speak of the outer and the inner lid, where the inner lid is closer to the nose, and the outer lid is closer to the temple. I like to apply bright, lighter and colourful shades on the lid.
2. The crease - The fold where the eye lobe and the brow bone meets; the deepest set part of tye eyelid. I like to apply a darker shade here to define the shape of the eye and give depth, and if I've used a shimmery colour on the lid, I like to apply a matte shadow in the crease to provide more texture.
3. Outer v - Where the outer lid meets the edge of the eye socket, the crease and the outer part of the upper lash line. I like to apply the same colour as in the crease here, or an ever darker one to give even more definition and depth.
4. Brow bone - The area between the crease and the eyebrow. I almost always apply a light, preferally shimmery highlighter eyeshadow to "lift" the eyebrow and make the eye look more open and alert.
5. Inner corner of the eye - The point where the inner lid meets the lower lash line. I like to apply the same highlighter as on the brow bone here to open up the eye and make it look more alert.
6. Lower lash line - The area right beneath the eye, along the lower lashes. I like to apply the same eyeshadow as I've used above the eye or an eye pencil to frame the eye and make it look bigger.
Products

There are many brands that make good quality eyeshadows; myself, I really like eyeshadows from MAC since they are available in many shades and finishes and are of high quality. The thing that matters the most, however, when it comes to get an even and durable eye makeup is to use a good eyeshadow base. With an eyeshadow base, the eyeshadows apply more intense and even, stays in place and does not crease during the day. You can see the different kinds of products I use when applying eyeshadow below:

1. Urban Decay eyeshadow Primer Potion (UDPP) - This is by far the best eyeshadow base, or primer, I've ever tried. UDPP dries into a pretty dry base and keeps almost all eyeshadows in place all day and all night long.
2. Creme eyeshadow - Creme eyeshadows can both be used by themselves or as an eyeshadow base that's more sticky than for example UDPP. With a coloured creme eyeshadow, you can also enhance or tweak the colour of the eyeshadows you apply on top of it. My favourite creme eyeshadows are paint pots from MAC.
3. Matte eyeshadow - Matte eyeshadows gives a more descrete and toned down result, but is harder to apply and blend nicely than a shimmer eyeshadow since they're pretty dry in texture.
4. Shimmery eyeshadow - Shimmery eyeshadows are the easiest to work with and to apply and blend nicely, since they almost always are a bit creamier in texture than mattes.
5. Glitter - Glitter in all its forms can be used to bling any eye makeup; on the entire lid or along the upper lash line as a glitter eyeliner. Loose glitter need a sticky base to stick to the skin, I use a clear mixing medium from Urban Decay, eyeshadow transforming potion, for this.
6. Loose eyeshadow - To work with a loose eyeshadow is almost the same thing as working with a pressed one, with the one difference that a loose eyeshadow can create a lot more fallout than a pressed one if you don't work it into the brush properly before applying it. Make sure to work the shadow into the brush against the lid of the eyeshadow jar to avoid this.
7. Highlighter - A highlighter eyeshadow is a light, often shimmery eyeshadow that's applied on the parts you want to lift, enhance or make look bigger. I like to apply this in the inner corner of the eye and on the brow bone.Tools

I think that good eyeshadow brushes are an important start when it comes to getting a nice result. I almost only use brushes from MAC since they are the best I've ever tried and I'm very satisfied with them. I use different kinds of brushes for different parts of the lid and application techniques. The brushes I use for powders are made out of real hair, and for creams I use brushes with synthetic bristles. These are the different brushes I use to apply eyeshadow on different parts of my lid:


MAC #239 is a flat, dense eyeshadow brush made out of white goat hair. This brush is great for packing on eyeshadow on the lid for high colour intensity.

MAC #217
is a fluffy brush made out of white goat hair with a bit longer bristles, and it's perfect for blending eyeshadows with or applying eyeshadow sheerer, for example on the brow bone.

MAC #226 is the brush I use the most for applying eyeshadow in the crease and outer part of the eye. It's a drop shaped, dens brush made out of black goat hair, and thanks to its shape it's easy to apply eyeshadow with in the crease, while blending it at the same time.

MAC #222
is a pretty thin, rounded brush made out of longer white goat hair bristles. It's great for applying shadow with in the crease with circular or sweeping motions for a diffuse effect, or for applying highlighter eyeshadow with in the inner corner of the eye.

MAC #224
is a pretty large, fluffy brush made out of black goat hair and can be described as a bigger and fluffier version of the #222. #224 is great for blending harsh lines with or applying eyeshadow for a sheer result.

MAC #219 is a small, dense brush made out of short white goat hair. This brush is great for detail shading, for example when applying eyeshadow in the outer corner of the eye, along the lower lash line or in the inner corner of the eye.

MAC #214
is a flat brush made out of shorter black goat hair bristles. It can be described as a stubbier version of the #239 and is great for detail shading, for example when doing a cut crease or applying eyeshadow along the lower lash line.

MAC #242
is a flat, square brush made out of synthetic bristles. I use this brush to apply creme eyeshadows.


To start with, you don't need all of these brushes; you get a very long way with a good flat shader (like the #239) and a fluffy blending brush (like the #217).
Application techniques

There are almost an infinitive ammount of application techniques to use, all suitable for different effects, eye shapes, colours and textures. For "regular" eye makeup however, I usually use three basic techniques that I'll describe below.1. From the inner corner and out - start with the lighter eyeshadow in the inner corner of the eye and on the inner part of the lid. Apply a darker eyeshadow on the outer part of the lid and in the outer v, and blend these two together either using a third eyeshadow or blending the two shadows together. I like to use this technique when pairing two contrast shadows with each other that are not that easy to blend with each other, like pink and green.2. From the bottom and up - apply an eyeshadow on the entire lid, and then another in the crease. Blend them carefully together with a fluffy brush. You can get several different effects using this technique, depending on if you choose to apply the lighter or the darker shadow on the lid.
3. Defined crease and outer v - The "classic" eyeshadow technique that I like to use most often, since it enhances the shape of the eye, make it look bigger and provides depth. It can be described as an combination of the previous two techniques. Apply one or two lighter eyeshadows on the lid, a medium dark shade in the crease and a dark shade in the outer v.Colour Theory

If you want to enhance the colour of your eyes, some shades are better at this than others. There are no rules for which colours you "should" use, though - I think everyone can wear all shades of eyeshadow! But if you want to enhance your own eye colour, it's the contrast colours according to the colour circle that you should use. Red is the contrast colour for green, Yellow and orange are the contrast colours for blue, and blue-green is the contrast colour for brown. You can see some suggestions on shades that enhances blue, brown and green eyes the most below.
Blue eyes - Brown, gold, apple green, yellow, orange, pink
Green eyes - Purple, pink, orange, copper
Brown eyes - Blue, turquoise, green, blue-purple
Tips and Tricks
 • Apply a thick layer of loose powder under the eye before applying eyeshadow. The powder will catch any fallout from the eyeshadow and makes it easy to brush off together with the powder when you've finished your eye makeup.
 • Light shades enhances, dark shades decreases.
 • If you have close set eyes and make them look wider apart, you should concentrate the shading on the outer part of the eye, and use lighter shadows closer to the inner part of the eye.
 • A defined eyeliner along the upper lash line makes the eye look more alert and completes your eyeshadow. It also makes shades that are harder to wear around the eyes, like pink, look more wearable.
 • If you find matte eyeshadows hard to work with and blend, try to apply them together with a shimmery eyeshadow. It makes the matte easier to work with and provides texture to the shimmery finish.
 • Well defined eyebrows makes your eyeshadow look even more intense.
 • Don't forget the mascara!
Benefit Sugarbomb


Jag har faktiskt inte testat något av Benefits rouge i dösnygga kartonger än (fy på mig!) men det nya tillskottet till familjen, Sugarbomb, känner jag nästan att det är ett måste i min sminksamling!

Sugarbomb består av fyra olika nyanser i en dosa, som använda alla tillsammans blir en underbar persikorosa, lätt skimrig nyans. What's not to like, liksom? Jag väntar med spänning på att den här skönheten ska komma in till någon av de europeiska webshoparna så jag kan klicka hem ett exemplar!In English: I haven't tried out any of the face powders from Benefit yet (shame on me!), but I really want the newest addition to the lineup; Sugarbomb.

Sugarbomb consists of 4 shades in one compact.
Swirl the 4 flattering shades of peach, soft plum, shimmering pink and rose powders together and sweep on cheeks for a sweet rush of gorgeous.
Swatches: Magic, Mirth and Mischief


Magic, Mirth and Mischief heter MACs julkollektion för 2009, och kollektionen i sig består av fem delkollektioner: Colour Collection, Holiday Kits, Lip/Eye bags, Kits/Sets och Mischief Makers. Jag köpte faktiskt ingenting(!) från någon av kollektionerna, däremot fick jag dazzleglasset She-Zam, Mineralizekitet Pinkzapoppin! och ögonskuggspaletten Devil may Dare i julklapp, så här kommer swatches på dessa =) 

She-Zam Dazzleglass (Colour Collection) 

Devil may Dare 6 Warm eyeshadows (Holiday Kits)

Oh my darling, Dare ya!, Sorcery

Gold tease, Prankster, Devishly dark
Light Flush MSF (Pinkzapoppin! mineralize kit) 

Dainty mineralize blush (Pinkzapoppin! mineralize kit) 

Love Connection mineralize eyeshadow (Pinkzapoppin! mineralize kit) 

She-Zam dazzleglass 

Oh my darling, Dare ya!, Sorcery

Gold tease, Prankster, Devishly dark 

Light Flush MSF, Dainty mineralize blush 

Love Connection mineralize eyeshadow
In English: This year's holiday collection from MAC is called Magic, Mirth and Mischief and consists of five parts: Colour Collection, Holiday Kits, Lip/Eye bags, Kits/Sets and Mischief Makers. I acctually didn't get anything at all(!) from this collection, allthough I got the dazzleglass She-Zam, the mineralize kit Pinkzapoppin! and the eyeshadow palette Devil may Dare for christmas, so here's swatches of those =)

Topp tio 2009: Nagellack


Något annat jag upptäckt under 2009, förutom läppgunk, är nagellack. Min lacksamling var i princip obefintlig fram tills i våras då jag klickade hem min första beställning från Head2Toe. Tyvärr har H2T slutat att leverera bland annat China Glaze utanför USA, så min nya hovleverantör är den snabba och alltid väluppdaterade webbutiken Trans Design. Självklart har jag även inom denna kategori fastnat för några speciella favoriter, vilka ser ni nedan!


In English: Another thing I've discovered during 2009, besides from lippies, are nail polish. My polish collection was very very small until this spring when I ordered from Head2Toe the first time. Unfortunally, H2T has stopped delivering China Glaze among other brands outside the US, so my new place to go for nail polish is the always fabulous company Trans Design. Of course, I've found my favourites in this category aswell, and you can see which ones below!#10: OPI Koala Bear-yDen här knallrosa skönheten är en vinnare på naglarna under sommarmånaderna. För vem gillar inte rosa naglar, liksom?

In English: This bright pink beauty is a winner on the nails during the summer. Because who doesn't like pink nails?


#9: China Glaze Ruby PumpsDet här röda glitterlacket är en klassiker vid det här laget, och det är lätt att förstå varför. En perfekt röd nyans, fullspäckat med små glitterpartiklar som ger lacket ett otroligt djup.

In English: This red glitter polish is a classic by now, and it's easy to understand why. A perfect shade of red, chock full of tiny glitter particles that gives this polish and incredible depth.


#8: China Glaze RecycleGrått är inte en speciellt spännande färg, men på naglarna kommer den verkligen till sin rätt. Recycle går varken mot blått eller brunt och är lika snyggt i både blankt och matt utförande.

In English: Grey is not a very exciting colour, but it does look stunning on the nails. Recycle doesn't lean towards either blue or brown, and it's just as pretty matte as shiny.


#7: China Glaze Emerald Sparkle


Jag är lite svag för gröna lack, och den här smaragdgröna lilla juvelen är Ruby Pumps gröna motsvarighet med samma otroligt vackra glitter som ger lacket djup och liv.

In English: I do love green polishes, and this emeral green jewel is the green version of Ruby Pumps with the same gorgeous glitter that gives the polish depth.


#6: Zoya Midori

 

Jag suktade länge och väl efter det här äppelgröna lacket innan jag till slut klickade hem det från eBay. Jag är väldigt glad att jag köpte det, för det är verkligen helt bedårande!

 

In English: I lemmed for this apple green polish for quite a while before I finally ordered it from eBay. I'm very happy that I got it, because it's simply stunning!#5: MAC MercenaryJag köpte faktiskt inte det här lacket direkt när det släpptes med Style Warriors-kollektionen i somras, men när jag såg Maggies ursnygga Cirkusinspirerade manikyr med det här lacket var jag tvungen att ha det! Lacket är en blandning mellan metallic och skimmer och ser ut lite som hamrad brons på naglarna.

In Enlgish: I had acctually my mind set on skipping this polish when it was released with the Style Warriors collection this summer, but when I saw Maggie's gorgeous Circus inspired manicure with this polish, I had to get it! It's like a mix between a metallic and a shimmer polish, and looks a bit like hammered bronze on the nails.


#4: OPI Vodka & Caviar

 

Jag velade lite ett tag om jag skulle köpa antingen det här lacket eller Alix från Zoya, för hur många röda krämlack kan man behöva egentligen? Det slutade med att jag köpte båda två, och det är jag väldigt glad över eftersom det visade sig att de är väldigt olika när de väl är på naglarna. Det finns nog inget mer klassiskt än rött krämlack när det kommer till att måla naglarna, och Vodka & Caviar har nog den mest tilltalande röda nyansen jag någonsin har sett.

 

In English: I had a hard time making up my mind if I should get either this polish or Zoya Alix, because how many red cremes does a girl need anyway? I ended up getting both of them, and I'm very happy that I did since it turned out that they do look very different once they are on the nails. When it comes to nail polish, a red creme is probably the most classic shade, and Vodka & Caviar is probably the most appealing shade of red I've ever seen.#3: China Glaze liquid leather


När jag gick i gymnasiet var svart den enda färgen som gällde, och självklart även den enda färgen som fick pryda mina naglar med några få undantag. Liquid Leather är det svartaste och blankaste svarta krämlack jag har testat, och även om jag har blivit väldigt mycket färggladare på senare år så har svart fortfarande en väldigt speciell plats i mitt hjärta!

In English: When I went to high school, black was THE colour for me, and the only colour that was allowed to be painted on my nails with a few exceptions. Liquid Leather is the blackest and shiniest black creme polish I've ever tried, and even though I do have found a new love for colours during the past few years, black will always have a special place in my heart!


#2: Zoya Demi

 

Lila. En av mina absoluta favoritfärger, och jag är töntigt förtjust i just krämlack. Demi är nära nog den perfekta varma lila nyansen när det kommer till nagellack; inte för mörkt, inte för ljust, inte för starkt i färgen och inte för mesigt i färgen. Nu gäller det bara att hitta det perfekta kalltonade lila lacket...


In English: Purple. One of my absolute favourite shades, and I'm very fond of creme polishes. Demi is close enough the perfect warm shade of purple when it comes to nail polish; not too dark, not too light, not too bright and not too dusty. The hunt still goes on for the perfect cool purple polish...


#1: MAC Peppermint Patti


Jag hävdar bestämt att mintgrönt nog är den perfekta nyansen när det kommer till nagellack, oavsett vad jag än får för kommentarer från den äldre delen av min familj och släkt. Peppermint Patti var inte helt enkelt att få tag på eftersom det enbart kom 6 exemplar totalt till Sverige, så jag klickade hem mitt från eBay. Det är helt fantastiskt både i färg och formula, och är antagligen det lack jag har burit mest på mina naglar sedan jag köpte det i våras.

In English: My mind is set on that mint green is the perfect shade when it comes to nail polish, no matter what the older part of my family says about it. Peppermint Patti was not that easy to get ahold of here in Sweden since we only got a total of 6 bottles delivered here, so I ordered mine from eBay. It's absolutly fantastic, both the shade and formula, and is probably the shade I've worn the most times on my nails since I bought it this spring.


Julklappar!


Som ni kanske minns så önskade jag mig lite skönhetsprylar i julklapp, och jag hittade flera av dom under granen =D Här ser ni smink-looten:


MAC Pinkzapoppin'! mineralize kit 

MAC Light Flush MSF (Pinkzapoppin'!) 

MAC Dainty mineralize blush (Pinkzapoppin'!) 

MAC Love Connection mineralize eyeshadow (Pinkzapoppin'!) 

MAC #181SE brush (Pinkzapoppin'!) 

MAC Devil May Dare 6 warm eyeshadows palette 

MAC Devil May Dare 6 warm eyeshadows palette 

MAC Blushbaby blush 

MAC Dipdown fluidline
Fick ni någon beautypryl under granen i år?


In English: As you might remember, I wished for some beauty products for christmas, and I found some of them under the christmas tree =D You can see the makeup I got above. Did you get anything beauty-wise for christmas this year?
Devil May Dare


Hej! Hoppas alla har haft en bra jul =) Själv passar jag på att ta mig lite ledigt nu runt jul och nyår, därav den ganska sporadiska aktiviteten här på bloggen. Idag tänkte jag visa er sminkningen jag hade på julafton som jag inte har hunnit lägga upp här än. Jag ber om ursäkt för dom lite dåliga bilderna, ljuset är inte riktigt optimalt att fota i så här års.


Ansikte / Face
 • MAC prep + prime skin
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish natural - light
 • MAC blush - fleur power
 • MAC Fix+
Ögon / Eyes
 • UDPP
 • MAC eyeshadow - Oh my darling
 • MAC eyeshadow - Sorcery
 • MAC eyeshadow - Gold tease
 • MAC eyeshadow - Prankster
 • MAC eyeshadow - Devishly dark
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MUS tri brow colour
 • MAC plush lash mascara
 • H&M brow fix
Läppar / Lips
 • MAC see thru lip colour - secret crush
 • MAC lipglass - snowscene


Skuggornas placering: Gold tease på inre delen av locket, Devishly dark på yttre delen av locket och i globlinjen samt längs undre fransraden. Sorcery i globlinjen och yttre v:et och längs den undre fransraden. Prankster applicerat lätt över hela det rörliga locket över de andra skuggorna. En blandning av Oh my darling och Gold tease som highlighter på brynbenet.

In English: Hi! I hope that everyone have had a great christmas =) I'm taking the opportunity to take some vacation around christmas and new years, hence the pretty slow activity here on the blog. Today, I thought I'd show you the makeup I wore on Christmas eve which I haven't had the time to upload yet. I apologize for the bad pictures, the daylight isn't that great to photograph in this time of the year...

Shadow placement: Gold tease on the inner half of the lid, Devishly dark on the outer half of the lid, in the crease and along the lower lash line. Sorcery in the crease and outer v, and along the lower lash line. Prankster sweeped over the entire lid on top of the other shadows. A mix of Oh my darling and Gold tease as a highlighter on the brow bone.
MAC - Spring colour forecast collection


Julen är knappt här men ändå börjar många märken redan släppa information om sina vårkollektioner. 2010 års vårkollektion från MAC heter Spring forecast collection och består av 4 minikollektioner med ett färgtema i varje kollektion. Bland annat lanseras ett nytt rouge; Blush ombre, och metallpigment; Crushed metal pigment.


MAC Spring colour forecast
Release date: February 11th 2010 (US/Canada), Feb/March 2010 (International)
Spring Colour 1 forecast

Lipstick

 • Bubble Gum - Light lavender pink (Glaze) (Limited Edition)
 • Laugh-a-lot - Mauve pink (Lustre) (Limited Edition)
 • Phlox - Sheer light pink (Glaze) (Limited Edition)
 • Pink Burst - Clean bright pink with pearl (Frost) (Limited Edition)

Lipglass
 • Cultureclash - Frosty clear baby pink with multi-dimensional pearl (Frost) (Limited Edition) (Repromote)
 • Hush, Hush Rose - Mid-tone blue pink with pearl (Frost) (Limited Edition)

Eyeshadow
 • Da Bling - Pink with gold pearl (Veluxe Pearl) (Permanent)
 • LaLa - Mid-tone pink (Frost) (Limited Edition)
 • Rosy Outlook - Frosted baby pink (Satin) (Limited Edition)
 • Very Violet - Dark violet (Frost) (Limited Edition)

Crushed Metal Pigment: Stacked 1

 • Pale pink, light lilac, mid-tone rose, dark purple (Limited Edition)

Plushlash
 • Plushblack - Black

Blush Ombre
 • Azalea Blossom - Light cool pink (Limited Edition)

Nail Lacquer
 • Galore Pink - Creamy mid-tone blue pink (Cream) (Limited Edition)

Creations: Pinkaura
 • Lingeringly floral, slightly foxy. Starts off green then bursts into a flowery bouquet of freesia, black violet and magnolia petals. Sashays into a rich warm amber and balmy vetiver. (Limited Edition) (Repromote)


 


Spring Colour 2 Forecast


Lipstick

 • Colour Me Coral - Frosted light coral (Frost) (Limited Edition)
 • Fresh Salmon - Sheer bright pink-orange (Lustre) (Limited Edition)
 • Rose Maiden - Frosted bright berry (Frost) (Limited Edition)
 • Victorian - Frosted light golden pink (Frost) (Limited Edition)


Lipglass

 • Cha Cha - Mid-tone pink with gold pearl (Frost) (Limited Edition)
 • Ember Glow - Creamy light apricot (Cream) (Limited Edition)
 • Kumquat - Frosty tangerine (Frost) (Limited Edition)


Eyeshadow

 • Hot Hot Hot - Mid-tone coral (Satin) (Limited Edition)
 • Nanogold - Sheer yellow beige with pink pearl (Lustre) (Limited Edition) (Repromote)
 • Perky - Light salmon pink (Satin) (Limited Edition)
 • Straw Harvest - Frosty light yellow-orange (Veluxe Pearl) (Limited Edition)


Crushed Metal Pigment: Stacked 2

 • Pale gilded beige, yellow gold, green gold, copper gold (Limited Edition)


Plushlash

 • Plushblack - Black


Blush Ombre

 • Ripe Peach - Light coral (Limited Edition)


Nail Lacquer

 • Malibu Peach - Bright creamy tangerine (Cream) (Limited Edition)


Creations: MV2

 • Cool, calm, and classic. Vanilla teased with lemon, melted with lavender creme, and then given a warming shot of vanilla bourbon mixed with vanilla mousse and heliotrope. (Permanent)


 

 

 

Spring Colour 3 Forecast

 

Lipstick

 • Hang-up - Deep berry (Cremesheen) (Permanent)
 • Radicchio - Sheer mid-tone blue-mauve (Lustre) (Limited Edition)


Lipglass

 • Lavender Wind - Lavender with pearl (Frost) (Limited Edition)
 • Purple Rage - Dark berry with pearl (Frost) (Limited Edition)


Eyeshadow Quad — Colour 3

 • Black Tulip - Frosted dark grape (Frost) (Limited Edition)
 • Bruised Plum - Frosted mid-tone dirty mauve (Veluxe Pearl) (Limited Edition)
 • Jungle Moon - Blackened deep eggplant (Matte) (Limited Edition)
 • Mink Pink - Neutral soft pink (Veluxe) (Limited Edition) (Repromote)


Blush Ombre

 • Vintage Grape - Mid-tone violet pink (Limited Edition)


Nail Lacquer

 • Imperial Splendour - Deep creamy violet (Cream) (Limited Edition)


 

 

 

Spring Colour 4 Forecast

 

Lipstick

 • Beigeland - Frosted light pink beige (Frost) (Limited Edition)
 • Bronzilla - Frosted mid-tone yellow brown (Frost) (Limited Edition)


Lipglass

 • Almondine - Pale gold with pearl (Frost) (Limited Edition)
 • Gold Dust - Mid-tone copper with pearl (Frost) (Limited Edition)


Eyeshadow Quad — Colour 4

 • Aztec Brick - Frosted true copper (Veluxe Pearl) (Limited Edition)
 • Creole Beauty - Frosted dark golden brown (Frost) (Limited Edition)
 • Flip - Bronze gold (Frost) (Limited Edition) (Repromote)
 • Manila Paper - Pale frosted white gold (Veluxe Pearl) (Limited Edition)


Blush Ombre

 • Springshine - Neutral suntan (Limited Edition)


Nail Lacquer

 • Abalone Shell - Light creamy warm beige (Cream) (Limited Edition)


 

 

 

Sluuuta MAC, jag kommer bli ruinerad! Speciellt de tre första minikollektionerna lockar mig något enormt, det är bara dags att börja spara då med andra ord.... Är lite nyfiken på crushed metal pigment, hur dom ser ut och beter sig på huden och vad dom kostar. Är inte jätteförtjust i stack jars men är produkten bra till ett okej pris kan jag mycket väl tänka mig att köpa ett set eller båda! Jag gillar promobilderna för den här kollektionen också, riktigt fina. Vad säger ni om den här kollektionen, bu eller bä?

 

 

In English: Christmas hasn't passed by yet, but the cosmetic companies are already releasing info about the spring collections. The 2010 spring collection from MAC is called Spring colour forecast collection and consists of 4 mini collections with a colour theme in each. Two new products are being launched; Blush ombre and Crushed metal pigments.

 

MAC, you're torturing my wallet! Especially the three first mini collections are really tempting, I have to start saving money now. I'm a bit curious about crushed metal pigment, how they look and act on the skin and also what the pricing will be. I'm not a huge fan of stack jars but if there's a good product for a reasonable price, I might consider picking up one or two of the sets. I really like the promo pictures for this collection aswell, really pretty. What do you say about this collection, yay or nay?

 

Source: Temptalia

 

Purity undrar: Vilken är din favorithudkräm?


 

 

Vilken är din favorithudkräm? Är det någon speciell doft du gillar mer än andra?

 

 

Mitt svar: Jag älskar The Body Shops body butter! Coconut är favoriten nu på vintern, på sommaren gillar jag de lite tunnare, fruktigare varianterna som Satsuma och Raspberry.

 
 

 

 

Purity asks you: What is your favourite body lotion? Do you prefer a certain scent?

 

 

My answer: I love the body butters from The Body Shop! I prefer Coconut in the winter, and during the summer I like the fruitier and less heavy ones like Satsuma and Raspberry.
Puritys guide till nätshoppar


Det är en del av er som har efterfrågat en guide till nätshoppar för skönhetsprodukter, så här kommer ett inlägg fullspäckat med info och tips om nätshoppar att handla från! Jag kommer uppdatera det här inlägget löpande, och om det är någon som vill tipsa om en nätshop ni tycker jag borde lägga till i listan så får ni jättegärna lämna en kommentar eller maila mig på puritysblogg [at] gmail.com =)

In English: A couple of you have asked about a guide to web shops where you can buy beauty products, so here's an entry dedicated entirely to info and tips about web shops selling beauty products! I'll update this entry contineously, and if you think there's a shop missing in the list, feel free to leave a comment or e-mail me at puritysblogg [at] gmail.com and I'll add it to the list =) Info about non-swedish shops are translated to english.


0-9

8ty8 Beauty

Amerikansk sida som säljer nagellack, pedikyr och manikyrprodukter, smycken, lösnaglar m.m. Här kan du köpa de flesta stora märkena som OPI, China Glaze och Creative till ett betydligt billigare pris än i Sverige.

Plus:
Hyfsat stort utbud av produkter
Minus: Leveranstiden kan vara lång och det kan dröja innan man får svar på mail.
Frakt: 1-6 lack kostar $15, 7-12 lack kostar $30, 13-24 lack kostar $48, 25-50 lack kostar $82, 51-100 lack kostar $142.

American site that sells nail polishes, pedicure and manicure products, jewlery, false nails etc. Carry the larger brands as OPI, China Glaze and Creative.

Thumbs up:
A fairly large range of products
Thumbs down: International delivery can take a long time, customer service is a bit slow to reply to e-mails.
Shipping: US: $6 and up. International: 1-6 polishes $15, 7-12 polishes $30, 13-24 polishes $48, 25-50 polishes $82, 51-100 polishes $142


A

Accessora

Svensk sida som säljer skönhetsprodukter, väskor, underkläder och accessoarer. Finns även som fysisk butik i Stockholm.

Plus:
Stort utbud av produkter som kan vara svåra att få tag på i fysisk butik i delar av Sverige. Erbjuder möjlighet att hämta upp produkterna i butiken för att man ska slippa fraktkostnad.
Minus: Lägsta orderbelopp är 145 kr
Frakt: 39 kr, fraktfritt om du beställer över 600 kr.


All Cosmetics Wholesale

Amerikansk sida som specialiserar sig på att sälja slutsålda limited edition-produkter från märken som MAC, Stila, YSL, Smashbox, Bobbi Brown och Urban Decay med flera.

Plus: Säljer många märken som inte går att köpa online i Sverige
Minus: Sortimentet ändras ständigt, lagret är begränsat
Frakt: ca $5 och uppåt, beroende på vad du beställer.

American site that specialises in selling discontinued products from brands such as MAC, Stila, YSL, Smashbox, Bobbi Brown, Urban Decay among others.

Thumbs up:
Sells a lot of brands not available for purchase in many countries
Thumbs down: The stock is limited and the range varies from time to time
Shipping: US: Free. International: about $5 and up, depending on what you're ordering


Asos

Brittisk sida som säljer kläder, skor, smink, nagellack, hudvård, hårvård och övriga skönhetsprodukter.

Plus: Ett stort utbud av olika märken och produkter, ligger inom EU så du riskerar inte att behöva betala tull.
Minus: Dyr frakt vid beställning av tunga produkter, som t.ex. skor
Frakt: €7

British site that sells clothing, shoes, makeup, nail polish, skincare, hair care and other beauty products.

Thumbs up:
A huge selection of brands and products
Thumbs down: Expensive international shipping when ordering heavier products, such as shoes
Shipping: Free in the UK, €6-10.50 International


B

Beauty Bay

Brittisk sida som säljer smink, hudvård, hårvård och parfymer.

Plus: Stort utbud, tar in märken som är svåra att få tag på inom EU som t.ex. Stila
Minus: -
Frakt: £3.50 för en produkt + £0.50 för varje ytterligare produkt du beställer

British site that sells makeup, skincare, haircare and perfumes.

Thumbs up:
Large range of products, carry brands that are hard to get in the EU such as Stila.
Thumbs down: -
Shipping:
£1.95 and up to the UK, £3.50 and up to Europe, £2.95 to the US, £5.95 to the rest of the world.


Bjuti

Svensk sida som fokuserar på att sälja produkter som är så naturliga som möjligt och inte är djurtestade. Säljer framförallt mineralsmink från lite mindre kända märken.

Plus: Många av produkterna är till ett väldigt bra pris, butiken levererar varorna inom 24 timmar
Minus: Saknar som sagt de större märkena i sortimentet, vilket för det lite svårare att hitta omdömen om produkternas kvalitet
Frakt: 39 kr, fraktfritt om du beställer över 600 kr


Blush

Svensk sida som säljer smink, hudvård, hårvård, parfym och underkläder

Plus:
Har märken som inte finns i butik i Sverige, som t.ex. Urban Decay
Minus: Har krånglat rejält med beställningarna sedan ägarbytet; produkter har saknats eller tagits bort ur beställningar utan att informera kunden innan, vissa har även fått undermåliga exemplar av de produkter de har beställt.
Frakt: 55 kr inom Sverige, fraktfritt på beställningar över 600 kr.


Brite Bird

Svenska Sanna driver Brite Bird, där hon erbjuder sina egna handgjorda ögonskuggor, både i pressad och lös form.

Plus: Superbra kundservice, jättefina och bra ögonskuggor
Minus: -
Frakt:
15-25 kr inom Sverige, fraktfritt på beställningar över 600 kr

Thumbs up:
Awesome customer service, gorgeous and high quality eyeshadows
Thumbs down: -
Shipping:
International shipping varies depending on how much you order
Rating:


C

Cherry Culture

Amerikansk sida som säljer lite billigare och mindre kända märken som NYX, Jelly Pong Pong och Sinful Colours.

Plus: Bra priser, har ofta 20% rea mot rabattkoder
Minus: Frakttiden är lång, ofta över 2 veckor internationellt.
Frakt: $8.95 och uppåt

American site that sells cheaper and less known brands such as NYX, Jelly Pong Pong and Sinful Colours.

Thumbs up:
Good prices, do often have 20% off sales
Thumbs down: Pretty long international shipping, often more than 2 weeks and up
Shipping: US: $5.95 and up, free on orders over $40. International: $8.95 and up


Cheryl's Shiny Eyes


Amerikansk privatperson som säljer generösa prover av i princip alla pigment som MAC någonsin har släppt.

Plus: Jättebra kundservice, generösa prover och ger gratisprover vid större beställningar
Minus: Går ej att beställa mer än en burk av varje färg i ett set
Frakt: ca $10 och uppåt

American private seller that sells generous samples of almost every pigment that MAC has ever made.

Thumbs up:
Excellent customer service, generous samples and free samples at larger orders
Thumbs down: You cannot order more than 1 of each colour per set
Shipping: US: about $5 and up. International: about $10 and up


Club4Beauty

Svensk webshop som framförallt säljer parfymer och kroppvårdsprodukter, men även smink från märken som t.ex. Clinique, MaxFactor och YSL.

Plus: Helt okej priser, speciellt på parfymerna
Minus: Lite rörig sida
Frakt: 45 eller 65 kr beroende på vikt, fraktfritt på beställningar över 600 kr


E

Eleven

Svensk sida som säljer smink, hudvård, hårvård och parfym.

Plus: Säljer flera märken som kan vara svåra att få tag på i butik i vissa delar av Sverige, så som Too Faced. Skickar alltid med gratisprover på produkter.
Minus: -
Frakt:
55 kr inom Sverige, fraktfritt vid beställningar över 600 kr


ELF

Amerikanskt budgetmärke, säljer bland annat ögonskuggor, läppstift, verktyg, väskor m.m.

Plus: Bra priser, har några prisvärda guldkorn i sortimentet
Minus: Kvaliteten på produkterna är väldigt varierande, ofta får man det man betalar för.
Frakt: £3.95 per beställning

American budget brand, range includes eyeshadow, lipsticks, tools, bags and much more.

Thumbs up:
Great prices, have some real finds in the range
Thumbs down: The quality of the products vary a lot, you often get what you pay for.
Shipping: UK: £2.95, free on orders over £30. International: £3.95


Everyday Minerals


Amerikanskt mineralsminksmärke med ett stort utbud av foundations, ögonskuggor, concealers, rouge och verktyg.

Plus: Stort nyansutbud, erbjuder gratis provkit vid köp av minst en produkt
Minus: Lång leveranstid, ofta över 3 veckor
Frakt: ca $3.50 och uppåt

American mineral makeup brand with a huge range of foundations, eyeshadows, concealers, blush and tools.

Thumbs up:
Huge range of shades, offers free sample kits when buying at least one product
Thumbs down: Long international delivery, often over 3 weeks
Shipping: US: $2.60 and up. International: $3.50 and up.


F

Feelunique

Brittisk butik som säljer skönhetsprodukter, kläder och inredning.

Plus: Stort utbud på framförallt parfymer, bra priser, speciellt på de dyrare märkena som Chanel och YSL.
Minus: -
Frakt:
Gratis

British shop that sells beauty products, clothing and home decorations.

Thumbs up:
Large range of perfumes, great prices, especially on the more expensive brands such as Chanel and YSL.
Thumbs down: -
Shipping:
Free


Fyrinnae

Amerikanskt mineralsminkmärke med många unika nyanser på framförallt ögonskuggor.

Plus: Stort utbud, bra priser. Unika nyanser.
Minus: Personligen har jag svårt att få ögonskuggorna att fästa på mina ögonlock, men vet att många andra älskar dom. Lång leveranstid då alla produkter fylls på beställning.
Frakt: $2.75-3.30, Gratis vid beställning över $25

American mineral makeup brand that carries a lot of unique shades of especially eyeshadows.

Thumbs up:
Large range, good prices. Unique shades.
Thumbs down: I personally have a difficulty with making the eyeshadows stay put on my eyelids, but lots of other people love these eyeshadows. Long delivery time since jars are filled per order.
Shipping: US: $1.75-3, free over $20. International: $2.75-3.30, free over $25.


H

Head 2 Toe

Amerikansk webshop som säljer nagellack, akryl, nageldekorationer, hårvård och hudvård. Säljer flera av de större lackmärkena som OPI, China Glaze och Essie.

Plus: Stort utbud av lack, väldigt bra priser jämfört med vad lacken kostar i butik i Sverige.
Minus: Skickar inte vissa märken, som t.ex. China Glaze, utanför USA.
Frakt: 1-4 lack kostar $11.90 i frakt, 5-7 lack kostar $15.10 i frakt, 8-10 lack kostar $18.30 i frakt.

American shop that sells nail polish, acrylics, nail decorations, hair care and skin care. Carries a lot of the bigger polish brands such as OPI, China Glaze and Essie.

Thumbs up:
Huge range of polishes, great prices.
Thumbs down: Doesn't ship certain brands, such as China Glaze, outside the US.
Shipping: Depends on the weight.


HQ Hair

Brittisk sida som säljer smink, hudvård, hårvård, parfym och accessoarer.

Plus: Bra utbud och bra priser
Minus: Har slarvat med att uppdatera sitt lager på sistone, är ofta beställningen delas upp då saker man har handlat inte finns i lager. HQ hair betalar dock den extra frakten.
Frakt: Beror på vikten, men ca £2-3 och uppåt

British site that sells makeup, skincare, haricare, perfume and accessories.

Thumbs up:
Good range and good prices
Thumbs down: Products are often out of stock when order is about to ship, which leads to a split order. HQ hair pays the extra shipping fee, though.
Shipping: Varies with weight, but about £2-3 and up


I

IaMia's

Svensk webshop som säljer märken som t.ex. GloMinerals och Barry M, samt de stora ögonskuggspaletterna från Coastal Scents.

Plus: Tar in märken som inte finns att köpa i butik i Sverige
Minus: Vissa av produkterna är lite i dyraste laget och man tjänar på att beställa från en utländsk sida om man har möjligheten.
Frakt: 49 kr


Illamasqua

Brittiskt märke av hög kvalitet som säljer allt från foundation till ögonskuggor, lösfransar, läppglans och verktyg.

Plus: Unika och många nyanser, har ovanliga nyanser på foundation, nagellack och läppglans.
Minus: -
Frakt: £6.50

British brand of high quality that carries almost everything, from foundation to eyeshadows, false lashes, lipglosses and tools.

Thumbs up:
Many and unique shades, carries unusual shades of foundation, nail polish and lipgloss.
Thumbs down: -
Shipping:
UK: £3.50. EU: £6.50. Rest of the world: £7.50


Inezza

Svensk sida som säljer skönhetsprodukter, allt från smink till hudvård till hårvård.

Plus: Bra priser, säljer märken som är lite knepiga att få tag på i Sverige som t.ex. The Balm
Minus: Ganska få märken i lager
Frakt: 19 kr, fraktfritt på beställningar över 700 kr.


J

Jersey Beauty

Brittiskt företag som säljer från Jerseyöarna. Säljer Dermalogicaprodukter.

Plus: Säljer dermalogicaprodukter till nära halva det svenska butikspriset
Minus: Ganska lång leveranstid, 2-3 veckor
Frakt: Gratis

British company that's located on the Jersey islands, sells Dermalogica products.

Thumbs up:
Sells Dermalogica products at a very reasonable price
Thumbs down: Pretty long delivery time
Shipping: Free


K

KKCenterHK

Hong Kong-baserat företag som har ett enormt sortiment av lösögonfransar, peruker och övrig kosmetika.

Plus: Enormt stort sortiment till bra priser. Bra kundtjänst!
Minus: Seg hemsida som gör att det tar lång tid att titta igenom sortimentet.
Frakt: Varierar beroende på vad och hur mycket du handlar, men från ca $2 och uppåt.

Hong Kong based company that has got a huge range of false lashes, wigs and other cosmetics.

Thumbs up: Huge range at great prices. Good customer service!
Thumbs down: The website is pretty slow, takes a long time to browse the range.
Shipping: Depends on what and how much you buy, but from $2 and up.


L

L8 Nyberg

Svensk designer som säljer sina egna kläder, accessoarer, skor och smink.

Plus: Både penslar och smink är till ett väldigt bra pris
Minus: Ganska litet sminkutbud med enbart mineralögonskuggor och verktyg
Frakt: 19 kr för smink och smycken, 39 kr för kläder, 79 kr för skor.


Lime Crime

Amerikanskt sminkmärke skapat av Doe Deere. Säljer lösa ögonskuggor och läppstift i starka färger.

Plus: Många färgstarka nyanser, fina förpackningar
Minus: Lite i dyraste laget, liknande eller identiska nyanser finns att köpa billigare hos andra försäljare.
Frakt: $10, fraktfritt på beställningar över $100

American makeup brand created by Doe Deere. Sells loose eyeshadows and lipsticks in bright colours.

Thumbs up:
Many bright colours, nice packaging
Thumbs down: A bit expensive, similar or identical shades are available at a cheaper price at other sellers.
Shipping: US: $5, International: $10. Free shipping on orders over $100


Look Fantastic

Brittisk sida som säljer skönhetsprodukter.

Plus: Stort och bra utbud av produkter,  bra priser
Minus: Har krånglat lite med sin kundservice på sistone, vilket antagligen har med trycket från julshoppingen att göra.
Frakt: Varierar med vikten på det du beställer, men ca £2-3 och uppåt.

British site selling beauty products.

Thumbs up:
Huge and great range of products, good prices
Thumbs down: Some people have had some problems with their customer service lately, which probably is because of all the christmas shopping.
Shipping: Varies with weight, but about £2-3 and up.


M

MAD Minerals

Amerikanskt mineralsminkmärke med ett stort utbud av ögonskuggor, foundations m.m.

Plus: Många färger att välja mellan, bra priser. Har ofta rea.
Minus: Vissa av ögonskuggorna fäster lite sämre än andra
Frakt: $6.50 och uppåt

American mineral makeup brand with a huge range of eyeshadows, foundation etc.

Thumbs up:
Lots of colours to choose from, good prices. Offers sales from time to time.
Thumbs down: Some of the eyeshadows doesn't stay put as well as others
Shipping: US: $5.50, International: $6.50


Makeup Cosmetics

Svenskt mineralsminksmärke som säljer bland annat lösa ögonskuggor och foundations.

Plus:
Många fina färger, säljer prover på sina produkter
Minus: Lite rörig hemsida
Frakt: 19 kr, fraktfritt på beställningar över 400 kr


N

Nelly

Svensk sida som framförallt säljer kläder, men även skönhetsprodukter

Plus:
Säljer märken som inte är helt lätta att få tag på i vissa delar av Sverige, som t.ex. Too Faced och Barry M
Minus: Hyfsat litet utbud av skönhetsprodukter
Frakt: 39 k


Ninja Minerals

Svenskt mineralmärke som drivs av Sara. Erbjuder en mängd olika färger på ögonskuggor.

Plus: Många fina färger att välja på
Minus: -
Frakt: 7-12 kr, fri frakt över 220 kr

Swedish mineral brand run by Sara. Offers a huge selection of eyeshadows.

Thumbs up:
A lot of pretty colours to choose from
Thumbs down: -
Shipping:
Depending on your location.


O

OC Nail Art

Amerikansk butik som säljer Konadprodukter till ett bra pris.

Plus: Bra priser och bra utbud
Minus: -
Frakt:
Räknas ut i kassan, gratis för beställningar över $20 $40

American shop that sells Konad products to a great price.

Thumbs up:
Great prices and range
Thumbs down: -
Shipping:
Calculated during checkout, free shipping on orders over $20 in the US, free shipping on orders over $40 international.


P

Pure Luxe

Amerikanskt mineralmärke som säljer ögonskuggor, foundation, läpprodukter m.m.

Plus:
Många färger att välja på, bra priser
Minus: Lite rörig hemsida
Frakt: $3.50 och uppåt

American mineral brand that sells eyeshadow, foundation, lip products etc.

Thumbs up:
Many shades to choose from, great prices
Thumbs down: The website is a bit hard to navigate
Shipping: $3.50 and up


S

Satine

Svensk webshop som framförallt riktar in sig på att sälja ekologiska och naturliga produkter, men har även klassiska skönhetsprodukter.

Plus:
Många märken, varav flera är lite småknepiga att få tag på i vissa delar av Sverige, t.ex. Barry M och Japonesque.
Minus: Har haft dålig kundservice på sistone
Frakt: 39 kr, fraktfritt på beställningar över 500 kr


Sigma

Amerikanskt sminkmärke som bland annat säljer borstar som till utseendet liknar de från MAC.

Plus: Borstarna har ett helt okej pris, snygga förpackningar
Minus: Borstarna varierar i kvalitet
Frakt: $5.60 och uppåt

American makeup brand that sells brushes that looks like MAC brushes, among others.

Thumbs up:
The brushes are reasonably priced, nice packaging
Thumbs down: The brushes vary in quality
Shipping: US: $4 and up, International: $5.60 and up


Summer 365

Brittisk återförsäljare av Dermalogica-produkter.

Plus: Gratisprover vid varje beställning, snabb frakt
Minus: Aningen dyrare än konkurrenten Jersey Beauty Company
Frakt: Från £1.75 och uppåt, fri frakt vid beställningar över £50

British retailer of Dermalogica products.

Thumbs up: Free samples with each purchase, fast service
Thumbs down: A tad more expensive than the competitor Jersey Beauty Company
Shipping: From £1.75 and up, free shipping on order over £50


Strawberrynet

Amerikansk outletsida som säljer märkessmink och hudvård billigt

Plus: Många märken att välja på, bra priser
Minus: Vissa har råkat ut för fejkprodukter som har handlats från Strawberrynet
Frakt: Gratis

American outlet site that sells high end makeup and skincare for cheap.

Thumbs up:
Lots of brands to choose from, good prices
Thumbs down: Some people have recieved counterfeit products from Strawberrynet
Shipping: Free


StyleStore

Svensk webshop som säljer smink, ansikts-och kroppsvård, hårvård, parfymer och accessoarer.

Plus: Har ett utbud av märken som är lite svårare att få tag på när man handlar online inom Sverige. Snygg och lättnavigerad site.
Minus: Produktutbudet är inte så stort i dagsläget då siten är relativt nystartad. 
Frakt: 49 kr, fri frakt vid beställningar över 500 kr.


Sugarpill Cosmetics

Amerikanskt märke som fokuserar på högpigmenterade lösa och pressade ögonskuggor i starka färger.

Plus: Superfina färger, högpigmenterade skuggor, fina förpackningar
Minus: Relativt litet färgutbud än så länge
Frakt: $6-$12 beroende på hur mycket du beställer för, fraktfritt på beställningar över $75.

American brand which focuses on bright, highly pigmented loose and pressed eyeshadows.

Thumbs up: Super pretty colours, highly pigmented eyeshadows, nice packaging
Thumbs down: The colour range is pretty limited so far
Shipping: $5 in the US, $6-$12 depending on how big your order is internationally. Free shipping on all orders over $75 worldwide.


Söderfin

Svensk sida som säljer smink, hudvård, nagellack och hårvård från lite dyrare märken som YSL, Kanebo och Dolce & Gabbana

Plus:
Har många märken, bland annat flera som är lite småsvåra att få tag på i vissa delar av Sverige som t.ex. China Glaze.
Minus: -
Frakt:
39 kr, fraktfritt på beställningar över 700 kr


T

Trans Design

Amerikansk sida som framförallt säljer nagellack och nagelprodukter, men även smink, borstar, lösfransar och smycken.

Plus: Många lack att välja på till ett bra pris, snabb frakt, bra kundservice.
Minus: -
Frakt: en small flate rate box som rymmer upp till 9 lack kostar $20.

American site that mostly sells nail polish and products, but also makeup, brushes, false lashes and jewlery.

Thumbs up:
A lot of polishes to choose from to a good price, good customer service
Thumbs down: -
Shipping: US: Calculated in the shipping cart (about $5 and up), International: $20 for a small flat rate box that fits up to 9 polishes.


MAC She-Zam Dazzleglass


Jag tänkte att jag skulle visa er mitt absolut finaste läppglans jag har just nu, nämligen superglittriga och fina dazzleglasset She-Zam från årets julkollektion från MAC; Magic, Mirth and Mischief. Jag fick mitt exemplar av supersöta Bjooti, och jag älskar det så mycket att jag ska ge henne en fet glittrig puss på kinden nästa gång vi ses! Tyvärr var ljuset lite halvkasst när jag tog bilderna, som vanligt nu på vintern, så hälften av glittret går tyvärr och gömmer sig... Det är dubbelt så snyggt i verkligheten, och allra snyggast är det över ett rött eller rosa läppstift eller lipstain! 

 
In English: I thought I'd show you my absolute favourite lipgloss at the moment; the super glittery and gorgeous dazzleglass She-Zam from this year's MAC holiday collection Magic, Mirth and Mischief. I got my tube from super sweet Bjooti and I love it so much that I will give her a fat glittery kiss on the cheek the next time I see her! Unfortunally, the lightning was really bad when I took the pictures, as per usual during the winter, so half of the glitter is camera shy and have gone hiding... It's twice as amazing in real life and looks its best on top of a red or pink lipstick or stain!

MAC - All Ages, All Races, All Sexes Collection


I början av 2010 släpper MAC ytterligare en kollektion med basprodukter för ansiktet och jordnära nyanser på ögonskuggor, läppglans och läppstift. I och med den här kollektionen kommer även förpackningen på pigmentburkarna att göras om; från den större plastburken på 7.5 gram till en mindre och högre glasburk på 4.5 gram som påminner om nagellacksflaskorna.


MAC All Ages, All Races, All Sexes
Release date: January 7th 2010 (US/Canada), Jan/Feb (International)

Lipstick ($14.00)
 • Myself - Creamy pale yellow beige (Lustre) (Limited Edition)
 • Equality - Light dirty mauve with traveling pearl (Lustre) (Limited Edition)
 • Empowered - Creamy mid-tone neutral brown (Satin) (Limited Edition)
 • 5N - Plumy sheer brown (Lustre) (Limited Edition) (Repromote)


Lipglass ($14.00)
 • Glamour for All - Sheer pale baby pink with pearl (Limited Edition)
 • Spirit & Soul - Frosted dark cool brown (Limited Edition)
 • Liqueur - Frosted mid-tone pink brown (Limited Edition) (Repromote)
 • Naked Frost - Sheer taupe with silver pearl (Limited Edition) (Repromote)


Eyeshadow ($14.50)
 • All Races - Cool light mauve tapue (Matte) (Limited Edition)
 • Cross-Cultural - Dark yellow brown (Matte) (Limited Edition)
 • Banshee - Dirty taupe with frost and sparkle (Lustre) (Limited Edition) (Repromote)
 • Showstopper - Deep blackened brown (Matte) (Limited Edition) (Repromote)


Pigment ($19.50)

 • Universal Mix - Sparkly white gold (Limited Edition)
 • Rich Life - Dark cool brown with silver pearl (Limited Edition)


Beauty Powder Blushes ($19.50)
 • Personal Style - Light mauve taupe (Limited Edition)
 • All’s Good - Cool deep rose (Limited Edition)


Impeccable Brow Pencil ($15.00) (Permanent)
 • Blonde - Pale yellow brown
 • Dirty Blonde - Cool light brown
 • Taupe - Mid-tone taupe
 • Black - Blackened dark neutral brown


Penultimate Brow Marker ($16.50) (Limited Edition)
 • Universal - Sheer neutral brown


Brow Set (Permanent)
 • Mink
 • Clear


Brow Pencil (Permanent)

 • Lingering
 • Stud


Blot Powder/Pressed (Permanent)

 • Medium
 • Deep Dark

5N, Empowered, Equality, MyselfGlamour For All, Liqueur, Naked Frost, Spirit & SoulAll Races eyeshadowBanshee eyeshadowCross Cultural eyeshadowShowstopper eyeshadowUniversal Mix pigmentRich Life Pigment
All’s Good Beauty Powder Blush
Personal Style Beauty Powder Blush
Blond Penultimate BrowDet babyrosa läppglanset låter som att det kan vara jättefint. Jag är däremot lite less på bruna och jordnära färger nu, jag vill ha en kollektion med lite färg i! Och det är nog dags att börja köpa på sig de pigment jag vill ha om dom ska göra om förpackningarna, eftersom de mindre kommer kosta lika mycket som de nuvarande större...


In English: In the beginning of 2010, MAC releases yet another collection with basic products and earthy tones for the eyes and lips. From this collection and forward, the pigment jars will also be re-designed; the bigger 7.5 gram plastic jars will be replaced by smaller 4.5 gram glass jars that reminds me of the nailpolish bottles.

The baby pink lipglass sounds like it have the potential to be gorgeous. Allthough I'm pretty tired of browns and neutrals by now, I want a collection with a bit of colour! And I'll probably have to start buying the pigments I want if they're re-designing the packaging since the smaller will costs as much as the current bigger ones...


Source: Temptalia

Julklappstips #5 - till lyxliraren


Nu är julen här om en vecka, det är inte klokt hur fort december har gått! Lyxiga skönhetsprodukter tycker jag är den ultimata julklappen, för det är något de flesta inte unnar sig själva. Så här kommer alltså lite sista-minutentips på lyxiga klappar att ge bort till någon under granen =)


1. Gucci Envy Me edt 50ml - Om det är något som är någolunda ekonomiskt försvarbart att köpa från Gucci så är det parfymerna. Envy Me är en sensuell och feminin doft av jasmin, rosépeppar, granatäpple, sandelträ och mysk och kostar ca 549 kr för 50 ml.
2. Chanel Rouge Allure laque - Chanels omtalade läppstift i flytande form har suktat många beauty-addicts sedan de landade i diskarna. Själv är jag dödligt sugen på orangeröda Dragon! Rouge Allure Laque kostar ca 360 kr i butik.
3. Revitalash - Det omtalade mirakelbalsamet som gör fransarna längre och tjockare är inget för den magra plånboken! ca  1295 kr får du punga ut för en flaska.
4. FACE Icelandic Sollution 50ml - Med den här mirakelgelen baserad på marina enzymer från Island lovar FACE att den reparerar solskador, exfolierar, lugnar, återfuktar, läker acne och jämnar ut fina linjer och rynkor. Ca 1300 kr får du punga ut för en förpackning på 50 ml!
5. YSL Palette Duo Pour Les Yeux - Vad känns inte lyxigare än en liten ögonskuggsduo i silverask från YSL? Palette Duo Pour Les Yeux innehåller två ögonskuggor samt spegel och pensel, 495 kr.
6. Dr Brandt Vacuum cleaner - Denna produkt beskrivs av Dr Brandt som en dammsugare i flytande form. Lägg på ett tunt lager och låt verka i fem till tio minuter innan du tvättar bort. Vacuum Cleaner suger effektivt upp orenheter och pormaskar samtidigt som den minskar porstorleken, 495 kr.In English: Christmas is only one week away, it's insane how fast december has passed by! Luxurous beauty products is the ultimate christmas present if you ask me, because it's something that most people don't treat themselves with that often. So here are some last minute tips on luxury presents to give someone under the christmas tree!

1. Gucci Envy Me edt 50ml - If there's one thing that's economically defenseable to buy from Gucci, it's their perfumes. Envy Me is a sensual and feminine scent of jasmine, rose pepper, pomegranate, sandal wood and musk and costs $65 for 50ml.
2. Chanel Rouge Allure laque - The hyped liquid lipsticks from Chanel have made lots of beauty addicts drool since they were launched this fall. I'm head over heels about the red orange Dragon and I want one! $32.
3. Revitalash - The highly discussed miracle lash balm that makes the lashes longer and fuller is not a friend of the slimmer wallet. A tube costs $150.
4. FACE Icelandic Sollution 50ml - With this miracle gel based on marine enzymes from Iceland, FACE promises that it repairs sun damage, exfoliates, calms and moisturises the skin, heals acne and evens out fine lines and wrinkles. A bottle of 50ml costs whopping $179!
5. YSL Palette Duo Pour Les Yeux - What's more luxurious than a small eyeshadow trio in a silver compact from YSL? Palette Duo Pour Les Yeux contains two eyeshadows plus a brush and a mirror, $75.
6. Dr Brandt Vacuum cleaner - Dr Brandt describes this product as a liquid vacuum cleaner. Apply a thin layer and let it work for five to ten minutes before rinsing it off. Vacuum cleaner will efficiently remove dirt and blackheads, while shrinking the size of the pores, $45.

MAC #214


MAC #214 är en platt, tät ögonskuggspensel med korta strån av svart gethår. Den är perfekt att skugga under ögat med och för att göra detaljskuggningar med.
Eftersom penseln har så pass korta och täta borst så är den lätt att göra precisionsarbeten med, som att komma åt med under ögat eller skugga skarpa linjer med, till exempel när man vill göra en cut crease-sminkning eller en ansiktsmask. Tycker du om att måla under ögat med en kajalpenna fungerar den här penseln kanon för att mjuka upp en skarp kajallinje.

Ett annat användningsområde för den här penseln är att fylla i den tjockare delen av ögonbrynen med; det går ruskigt fort och man får en riktigt snygg och mjuk linje!

Den här penseln är desvärre LE och släpptes senast med Style Black-kollektionen, men ingen av de svenska diskarna verkade ha fått in den så min är köpt av en tjej på Specktra. Jag hoppas verkligen att MAC gör den här penseln och #226 permanenta i sortimentet någon gång i framtiden, för båda två är riktigt suveräna! MAC #214 kostar runt 250 kr.


In English: MAC #214 is a flat, dense eyeshadow brush with short bristles made out of black goat hair. It's great for applying eyeshadow along the lower lash line and for sharper lines.

Because of its short bristles, this brush is a piece of cake to make presicion work with, such as lining the lower lash line or create sharp lines, for example when making a cut crease eye makeup or a face mask. If you like to line your lower lash line with a pencil, this brush is great for softening harsh pencil lines with.

Another great place to use this brush is for filling in the thicker part of your brows; it's fast and the line gets nice, neutral and soft at once!

This brush is unfortunally LE and was latest released with the Style Black collection, but none of the Swedish MAC counters got it in stock so I bought mine from a girl at Specktra. I really hope that MAC adds this brush and the #226 to the permament product lineup some time in the future, because both are awesome! MAC #214 costs about 250 SEK.


MAC - Love Lace collection


Lagom till årsskiftet släpper MAC en kollektion inspirerad av spets, där sotade ögon står i fokus och den populära svarta kajalpennan Feline gör återigen en comeback. Det här är definitivt en kollektion i min smak, jag älskar sotningar med lite färg i och kollektionsbilderna är sjukt läckra!MAC Love Lace
Release date: December 26th 2009 (US/Canada), January 2010 (International)

Lipstick ($14.00)
 • Pretty Please - Pale pink pearl (Lustre) (Permanent)
 • Intricate - Frosted cool icy taupe (Frost) (Limited Edition)


Lipglass ($14.00)
 • Icescape - Sheer pale pink with pink pearl (Limited Edition) (Repromote)
 • Utterly Discrete - Sheer frosted cool icy mauve (Limited Edition)


Eyeshadow ($14.50)

 • Pincurl - Dusty white (Frost) (Repromote) (Limited Edition)
 • Hypnotizing - Frosted grey mauve (Frost) (Limited Edition)
 • Love Lace - Frosted mid-tone greyish blue (Veluxe Pearl) (Limited Edition)
 • Suave Intentions - Light frosted silver blue (Veluxe Pearl) (Limited Edition)


Kohl Power ($14.50)

 • Sense of Style - Blackened deep marine blue (Limited Edition)
 • Raven - Intense red with black pearl (Limited Edition)
 • Feline - Rich black (Limited Edition)


Nail Lacquer ($12.00)
 • Light Affair - Creamy pale grey taupe (Cream) (Limited Edition)


Eye Kohl
 • Fascinating (Permanent)


Zoomlash Mascara
 • Zoomblack (Permanent)


Brow
 • Stud (Permanent)


Lash

 • #44 (Permanent)Pretty Please, Intricate
Icescape, Utterly Discrete
Hypnotizing Eyeshadow
Love Lace Eyeshadow
Pincurl Eyeshadow
Suave Intentions Eyeshadow
Feline, Raven, Sense of Style
Light Affair Nail Lacquer


Ögonskuggorna Hypnotizing och Love Lace kommer nog att få följa med mig hem, ihop med läppglanset Icescape som jag skippade med Chill-kollektionen i början av året. Är det något som lockar er från den här kollektionen?


In English: Right before New year's, MAC releases a collection inspired by lace, where smoky eyes are in the spotlight and the famous black kohl pencil Feline returns once again. This is definately a collection in my taste, I love smoky eyes with a bit of colour and the promo pics are just gorgeous!

The eyeshadows Hypnotizing and Love Lace will probably come with me home, together with the lipglass Icescape that I skipped when it was released with the Chill collection earlier this year. Do you want anything from this collection?


Source: Temptalia

Swatches: Stila All Doll'd up eyeshadow palette


Här kommer lite swatches på min nya Stila-palett! Det här är första gången jag testar något från Stila faktiskt, eftersom det inte är helt enkelt att få tag på i Sverige, men hittills är jag grymt imponerad =)

Alla skuggor är applicerade på en bas av UDPP.
Trio #1


 

Trio #2 

Trio #3 

Trio #4 

Trio #1 

Trio #2 

Trio #3 

Trio #4In English: Here are some swatches of my new Stila palette! This is the first time I've tried a product from Stila since it's not that easy to get ahold of in Sweden, but I'm very impressed so far =)

All shadows are applied on a base of UDPP.

Stila All Doll'd up eyeshadow palette


Hej igen alla söta läsare! Nu har jag kommit hem från Karlshamn och tentan är avklarad med bra resultat, så nu har jag äntligen tid att sätta mig vid datorn och blogga igen =)

När jag klev innanför dörren när jag kom hem så hittade jag ett litet paket från söta Viveka. I paketet låg All doll'd up-paletten från Stila, som jag har trånat så över och Viveka tyckte jag skulle få den i tidig julklapp =D Tack tack tack söta du, jag är helt kär i den!

All doll'd up-paletten var limited edition med Barbie loves Stila-kollektionen som släpptes tidigare i år, enbart i USA. Den finns däremot fortfarande att köpa utan Barbie-framsidan på under namnet Boldly Beautiful eyeshadow palette hos bland annat Beauty Bay.In English: Hi everyone! I'm back from Karlshamn and my exam is over with a good result, so now I finally have time to sit in front of my computer and start blogging again =)

When I stepped through my door at home, I found a small package from sweet Viveka. In the package were the All doll'd up palette from Stila which I've been lemming a lot and Viveka thought I should have it as an early christmas present =D Thank you so much sweetie, I love it!

The All doll'd up palette was released with the limited edition Barbie loves Stila collection earlier this year in the US only. It's still available without the Barbie print under the name Boldly Beautiful eyeshadow palette and can be bought at Beauty Bay among others.
Purity recenserar: Dove hair minimising antiperspirant deodorant


När det var dags att köpa ny deo nyligen så högg jag Hair minimising-versionen från Dove, eftersom jag var nyfis på att se om den verkligen funkade!Det Dove lovar med denna roll-on är att håret under armarna både ska kännas och synas mindre med regelbunden användning. Nu är det ju så att jag inte har några enorma mängder hår under armarna, men jag upplever faktiskt att den lilla mängd jag har känns aningen mindre stickigt när det växer ut. Däremot suger den som deodorant och antiperspirant. Den luktar gott, men trots detta och att jag inte har några problem med svettiga armhålor överlag så gör den inte sitt jobb med att varken motverka fukt eller att dölja eventuella lukter. Efter en halv dag så har den förlorat sin verkan och jag känner mig ofräsch. Nej, nästa gång blir det nog min favorit, Anti-white marks antiperspirant deodorant från samma märke!

Pris: ca 40 kr
Betyg: 1/5In English: I picked up this deodorant a while ago since I needed a new one and wanted to try if it acctually works!

What Dove promisies with this deodorant is that the hair under the arms is supposed to both feel less and be less visible with regular use. I don't have that much hair in my armpits to begin with, but I do feel that the little I have does feel a bit softer. What doesn't work however is the deodorant part. It smells nice, but allthough I don't have that much problems with sweating, it doesn't do its job with either preventing sweating or neutralizing unwanted odour. It has lost its efficency after half a day and I don't feel fresh. Next time, I'll buy my favourite from the same brand, Anti-white marks antiperspirant deodorant from the same brand!

Price: £2.49

Rating: 1/5

Topp tio 2009: Ögonskuggor


Jag älskar ögonskuggor och har svårt att motstå att köpa nya, spännande färger. Självklart har jag fastnat för några favoriter under året som gått, och det var svårt att bara välja ut 10 stycken....


In English: I love eyeshadows and have a hard time resisting buying new, exciting colours. Of course, I've fallen in love with a couple of favourites during the year, and it was hard to only choose 10...#10: MAC Deep Truth eyeshadowDet här var en av de första MAC-skuggorna jag köpte, och jag tycker fortfarande att den är helt fantastisk. En djup, mörkblå metallic som går att matcha med nästan allt och är grymt fin även på egen hand!

In English: This was one of the first MAC eyeshadows I bought, and I still think it's fantastic. A deep dark blue metallic that looks great with almost everything, and it's awesome on it's own aswell!#9: MUFE #92Lila är min absoluta favoritfärg när det kommer till ögonskugga eftersom det framhäver mina gröna ögon, och jag är ständigt på jakt efter den perfekta lila ögonskuggan. Den här är nog det närmaste jag har kommit; varken för varm eller varken för kall. Nu gäller det bara att hitta den perfekta skimriga lila också!

In English: Purple is my favourite colour when it comes to eyeshadow since it brings out the green in my eyes, and I'm constantly looking for the perfect purple eyeshadow. This is the closest I've come so far; not too cool or too warm. I'm still looking for the perfect shimmery purple though!#8: MAC Wondergrass eyeshadowDet är något med äppelgrönt som bara gör mig alldeles lycklig inombords. Wondergrass fick jag tag på genom en trevlig tjej på Specktra.net eftersom den släpptes innan jag upptäckte MAC, och jag är jätteglad över att ha den i min ägo!

In English: There's something about apple green that makes me all warm and happy inside. I bought Wondergrass from a nice girl at Specktra.net since it was released before I discovered MAC, and I'm really happy to own it!#7: MAC Vanilla pigmentEn av mina absoluta favoriter när det kommer till highlighterskuggor. Den kan både packas på för lite mer färg, eller läggas skirt för att ljusa upp och ge lyster. Vanilla skimrar i rosa och guld, dock verkar bara guldskimret vilja fastna på bild.

In English: One of my absolute favourites when it comes to highlighter eyeshadows. You can either pack it on for colour, or apply it sheer for brightening up and give glow. Vanilla has pink and gold shimmer, allthough only the gold seem to want to show up in pictures.#6: MAC Carbon eyeshadowMirror mirror on the wall, who's the blackest eyeshadow of them all? Det enda jag har sett som är svartare än Carbon i ögonskuggsväg är pigmentet Black Black, även det från MAC, men det är en marginell skillnad. En matt svart ögonskugga är oumbärlig vid sotningar, som är min favoritögonsminkning!

In English: Mirror mirror on the wall, who's the blackest eyeshadow of them all? The only eyeshadow I've seen that's blacker than Carbon is the pigment Black Black, also from MAC, but it's a very slight difference. A matte black eyeshadow is a must have when doing smoky eyes, which is my favourite kind of eye makeup!#5: MAC Espresso eyeshadowEspresso är en matt, mörkbrun skugga som jag älskar att använda i mer naturliga sminkningar för att ge djup och struktur.

In English: Espresso is a matte, dark brown eyeshadow that I love to use with more neutral eye makeup to provide depth and structure.#4: MAC Shroom eyeshadowMin absoluta favorithighlighter till brynbenet, jag har använt upp nästan hela skuggan på lite mer än 1½ år, så mycket tycker jag om den! Den är väldigt diskret och ger snarare lyster än skimmer och passar både till neutrala, färgstarka och sotade sminkningar.

In English: My absolute favourite brow bone highlighter, I've used up almost the entire eyeshadow in a little more than 1½ years, that's how much I like it! It's very subtle and gives more of a glow than shimmer and looks great with both neutral, colourful and smoky eye makeup.#3: MAC Satin Taupe eyeshadowSatin taupe kanske inte ser så mycket ut för världen swatchad på handen, men den är helt fantastisk så fort den kommer på ögonlocket. Den här brukar jag köra på när jag har bråttom på morgonen eller bara vill ha något enkelt som piggar upp ögonen lite!

In English: Satin taupe may not look that exciting when swatched on the hand, but it's amazing once it's on the eyelids. I usually go with this when I'm in a hurry in the morning or only want something simple that makes my eyes look more alert!#2: MAC Firespot eyeshadowFirespot... Som jag har letat efter denna. Här var jag i samma sits som med Wondergrass, och även denna fick jag tag på genom en tjej på Specktra. Är det inte den mest perfekta orange ni sett så säg?! Den här skuggan är definitivt en liten guldklimp i min samling.

In English: Firespot... How I've been searching for this. I was in the same situation as with Wondergrass with this, and I got ahold of this one through Specktra aswell. Isn't it just the most perfect orange you've ever seen?! This eyeshadow is definately a little jewel in my collection.#1: MAC Woodwinked eyeshadowOch vinnaren är.... denna guldbruna skönhet! Även fast jag älskar färg så är woodwinked en av mina favoritnyanser, all time. Den drar lite åt det varma hållet så den är helt fantastisk ihop med mina gröna ögon och min hudton, och jag sträcker mig väldigt ofta efter den här skuggan när jag ska göra en neutral eller lätt sminkning.

In English: And the winner is... this golden brown beauty! Even though I love colour, woodwinked is one of my all time favourite shades. It leans towards the warmer end of the golden brown specktra, so it's just amazing with my green eyes and my skin tone. I reach for this shade all the time when I'm doing neutral or lighter eye makeup!


L'oréal Studio Secrets Professional


Studio Secrets Professional är L’oréals första kompletta, professionella makeup-serie med ett integrerat utbildningskoncept, utvecklad i samarbete med makeupartister och modellen Linda Evangelista.

Tanken bakom serien är att göra professionella makeupprodukter och tekniker tillgängliga för alla kvinnor världen över. Studio Secrets består av 5 olika delar; fem olika "beauty secrets" för att lägga en perfekt och professionell makeup, och serien är så pass stor att den kommer ha en helt egen monter i butik. Studio Secrets Professional kommer att säljas exklusivt på Kicks och lanseras i Sverige den 8 Februari 2010.L'oréal Studio Secrets Professional
Release date: February 8th 2010 (Sweden)

Secret No. 1: Prep, smooth & prime

Smoothing resurfacing primer (225 SEK)


Denna primer är inspirerad av professionell makeup och maskerar rynkor och ojämnheter i hudytan så att din hud blir otroligt slät och mjuk med en fantastisk, silkeslen känsla.

En lättflytande, silikoniserad olja gör det lätt och behagligt att applicera basen utan att huden blir fet.
Primern kan användas ensam eller tillsammans med en foundation, och garanterar dig en perfekt hy!

Tips:
Applicera Smoothing Resurfacing Primer på de områden som ligger i skugga, som ögats nedre kontur, och på de mindre släta områdena som pannan och näsvingarna, samt på läpparnas konturer för att hålla läppstiftet på plats.


Anti-shine mattifying primer (195 SEK)


Bort med glansighet! Den här concealern är behaglig, mattgörande och tar bort glansighet – den perfekta kombinationen. Den är lätt att applicera, behaglig att ha på huden och ger ett förbluffande resultat: hudens finish blir matt, slät och silkeslen, som genom ett trollslag!

Tips: Applicera Anti-Shine Mattifying Primer med små rörelser på de glansiga områdena (pannan, näsan, hakan) och runt näsan och stryk ut produkten mot ansiktets yttre delar.Secret No. 2: Correct & Restore

Anti-redness primer (195 SEK)

Alla kvinnor kan utöva magi med concealer för att ge en illusion av en hudfärg utan ojämnheter. Det gäller bara att följa komplementfärgernas lag: för att neutralisera en nyans måste man applicera dess komplementnyans. I det här fallet är det grönt som upphäver det röda och ger huden en jämn färg.


Anti-dull skin primer (195 SEK)

 • Light skin
Ingenting är bättre än en touch av rosa för att väcka fräschören i en ljus hy och ge den lystern tillbaka på ett ögonblick! Den här primern innehåller rosaskimrande pärlemor, mikrokorn för en softad effekt och en återfuktande substans som väcker liv i glåmig hy och gör huden fantastiskt mjuk och full av lyster.
 • Medium skin
En matt, medium hy kan behöva piggas upp! För att återge hyn sin lyster utnyttjar makeup-artisterna den energi som finns i aprikosfärg. Ingenting är bättre än en touch av aprikos för att ge nytt liv åt en matt hy och väcka dess lyster på ett ögonblick! Lika lätt att applicera som en creme. Stryk ut produkten över ansiktet inifrån och utåt.

Tips: För en hälsosam glow effekt: före foundation applicerar du ett par små klickar primer i pannan, näsan, kinderna och hakan.Secret No. 3: Unify & Perfect


High definition smoothing foundation (245 SEK)

Tack vare High Definition Smoothing Foundation med precisionsborste finns stjärnlooken numera inom räckhåll. Denna foundation passar perfekt för normal till torr hy. Den fångar ljuset och formar ansiktet för ett silkeslent, jämnt och strålande resultat värdigt en make up artist. En precisionsborste som förenar sig med hudens enhetliga struktur, för ett jämnt resultat och en perfekt täckning. För att ge dig en perfekt hy finns tio olika nyanser för alla hudtyper:
 • 011 - Rosy Porcelain
 • 013 - Gold Porcelain
 • 021 - Rosy Ivory
 • 023 - Gold Ivory
 • 131 - Rosy Sand
 • 133 - Gold Sand
 • 143 - Gold Amber
 • 251 - Caramel
 • 253 - Gold Caramel
 • 263 - Warm Chocolate
Tips: Klicka ut foundation på ansiktets fem huvudområden (runt ögonen, vid sidan om näsborrarna, hakan, pannan och kinderna) och arbeta med borsten utåt mot tinningarna.


Shine Absorbing mattifying foundation stick (225 SEK)

Lekande lätt och ruskigt effektiv! Man märker den inte, men den professionella hållbarheten finns där och gör hela skillnaden. Den här Shine-Absorbing Mattifying Foundation Stick passar för blandad till fet hy. Den ger ett garanterat täckande resultat som håller länge. Ojämnheterna slätas ut och huden blir matt och silkeslen. Produkten finns i fem olika nyanser:
 • 13
 • 21
 • 131
 • 132
 • 143
Tips: Applicera Mattifying Foundation Stick på de glansiga områdena (T-zonen: panna, näsa, haka) och stryk sedan ut den med fingrarna från mitten av ansiktet mot tinningarna.Secret No: 4: Eyes

Eye intensifiers (125 SEK)

I studion leker alltid make up artister med ögonskuggor i olika färger för att förändra blickens intensitet: en färg förstärks när den kombineras med sin komplementfärg. Välj bland en hel serie mono-ögonskuggor
som utvecklats enligt colorimetrins regler. Colormetri-cirkeln visar exempelvis att komplementfärgen till grön är violett. Gröna ögon förstärks alltså exempelvis av mörklila eller plommonfärgade ögonskuggor.
Studio Secrets Professional ögonskuggor är pigmenterade för att variera effekterna – matt, skimrande eller gnistrande – för ett resultat från naturligt till mer intensivt. Välj mellan 24 nyanser:
 • Blå ögon: 220, 222, 223, 282, 283, 284
 • Gröna ögon: 321, 322, 360, 362, 370, 380
 • Bruna ögon: 511, 552, 560, 571, 581, 590
 • Mörka ögon: 600, 630, 630, 640, 650, 660, 670
Tips: Brunt, beige och orange förstorar blå ögon och gör dem azurblå. Mörklila ögonskuggor gör gröna ögon smaragdgröna. Blå nyanser tar fram guldskimret i bruna ögon. Regnbågsskimrande och metallicfärgade
ögonskuggor ger ett intensivare djup i svarta ögon.High definition eyeliners (125 SEK)

En komplett serie ögonpennor i 15 nyanser från ljus till mörk som framhäver blicken genom att förstora den eller skapa en illusion av kraftigare ögonfransar. Pennan passar för både lätt och intensiv makeup. Den är lätt att använda och ger ett resultat värdigt ett proffs. Du kan korrigera, framhäva och lysa upp.

Ögonpennor kan användas separat eller i kombination med ögonskuggor för en intensivare eller mer sofistikerad blick. Till skillnad från läpp-makeup behöver inte färgen på ögonpennan och ögonskuggan vara perfekt anpassade till varandra.
 • Blå ögon: 270, 271, 281, 282
 • Gröna ögon: 360, 361, 381, 390
 • Bruna ögon: 500, 550, 581, 590
 • Mörka ögon: 540, 650, 690


Secret No. 5: Lips


Lipstick (145 SEK)

Upptäck L’Oréal Paris första serie skräddarsydda läppstift som har utvecklats enligt fyra olika utseendetyper: mörk hy, brunett, mörkblond och blond. Läppstiften finns i 12 nyanser som skapats för
att harmoniera med över 30 naturliga läppfärger.

Läppstiften är perfekt pigmenterade för en naturlig till intensiv makeup. Konsistenserna och effekterna ger en glansig, silkeslen eller matt finish. Den krämiga konsistensen har en bra balans mellan oljor och mjukgörande cremer, och den innehåller en mjukgörande och spridande substans som framhäver färgen på ett bra sätt.
 • Blond: 212 (Nude), 214 (Nude), 220 (Pink)
 • Mörkblond: 411 (Nude), 421 (Pink), 461 (Brown)
 • Brunett: 640 (Plum), 650 (Red), 665 (Brown)
 • Mörk hy: 830 (Coral), 842 (Plum), 850 (Red)

High Definition Lipliner (125 SEK)

Läppennan är ett trick från studion som gör hela skillnaden. Penndraget måste vara osynligt och genomfört ton i ton, så perfekt att det försvinner när läppstiftet appliceras och bara lämnar kvar intrycket av en perfekt läppkontur. Läppennans stift har en hög precision: stiftet i High Definition Lipliner har den fördelen att den följer läpparna på ett bra sätt och gör det lekande lätt att få fram ett mycket precist penndrag.

För första gången har L’OREAL PARIS utvecklat en serie läppennor som är koordinerade med våra läppstift för att ge en perfekt färgharmoni.
 • Blond: 012 (Nude), 013 (Nude), 022 (Pink)
 • Mörkblond: 013 (Nude), 040 (Pink), 065 (Brown)
 • Brunett: 040 (Plum), 053 (Red), 066 (Brown)
 • Mörk hy: 030 (Coral), 040 (Plum), 053 (Red)
Tips: Hemligheten med en perfekt kontur är att den ska vara osynlig. För att uppnå det är det viktigt att jobba med linjen så att färgen smälter längs läppkonturen och in över det inre området. Konsistensen i High Definition Lipliner är mycket lättflytande och underlättar denna rörelse.


Ultra-glossy lip lacquer (135 SEK)

För första gången har L’oréal Paris tagit fram 15 nyanser av läppglans som går ton i ton med fyra universella utseendetyper: mörk hy, brunett, mörkblond, blond. För dig som inte gillar täckande läppstift finns läppglansen som förskönar dina läppar samtidigt som den är transparent och ger tre olika effekter: lackerad, paljetterad eller pärlemorskimrande. Med hjälp av pigment och pärlemor får din mun en ny och läckert sensuell rondör.

 • Blond: 220, 221, 230
 • Mörkblond: 410, 411, 420, 450
 • Brunett: 620, 651, 660, 661
 • Mörk hy: 831, 840, 850, 860

 

 

 

 

 

 

 

Produktbeskrivningarna är saxade ur pressmaterialet, jag återkommer med mina egna tankar och erfarenheter samt swatches när jag har testat produkterna!

 

 

In English: Studio Secrets Professional is the first complete, professional makeup series from L'oréal Paris, with an integrated educational concept. The series have been developed together with makeup artists and the model Linda Evangelista.


The idea behind the concept is to make professional makeup products and techniques available for women all over the world. Studio Secrets consists of 5 different parts; five different beauty secrets to apply a perfect and professional makeup, and it will have it's own shelf in store. Studio Secrets Professional will launch on February 8th 2010 in Sweden.


 

Julklappstips #4 - till beauty-junkien


Beauty-junkien älskar att få skönhetsprylar i present. Det spelar egentligen ingen roll om man har önskat sig det man får eller inte, man blir lika lycklig som ett barn i en godisaffär vilket som! Här kommer lite tips på produkter man kan köpa till sminkälskaren.1. Too Faced Naugty or Nice set - Ta fram din snälla eller stygga sida med de olika sidorna i den här paletten, 295 kr hos eleven.se. Varje sida av paletten innehåller 3 ögonskuggor och 3 läppglans eller läppstift, och i det utdragbara facket hittar du en liten pensel.
2. YSL Parisienne EdP 30ml - Parisienne är en modern och mer lättburen variant av klassikern Paris från samma märke och kommer i en bedårande snygg flaska. Det är en träig blommig doft med pudrig och myskig accent. Ca pris 495 kr.
3. Benefit Celebutante - Den här fullproppade paletten från Benefit innehåller 2 ögonskuggor, ett bronzingpuder, 2 läppstift, en highlighter, ett läppglans, en lip & cheek stain samt en ögonskuggspensel och en rougeborste. Setet finns att köpa för £24 hos ASOS.
4. Illamasqua pantomime nail duo - Illamasqua gör dödligt snygga nagellack, tyvärr har jag inte kommit mig för att köpa något än. I det här duokitet får du ett mörkblått glitterlack och ett mörkblått krämlack, och det finns att klicka hem i deras webshop för £25.
5. Konad Gold kit - Älskar du pyssel och fina naglar så är antagligen Konad någonting för dig. Det här lyxiga setet innehåller 8 bildbrickor, 10 speciallack, ett överlack och stämpel och skrapa. $94.99 hos OC Nail art.
6. Dermalogica precleanse - Påsminkning i all ära, men produkter för att ta bort sminket ordentligt är minst lika viktigt. Precleanse är en oljerengöring som löser upp allt ansiktssmink, inklusive vattenfast mascara, och en flaska på 150 ml kostar £20.45 hos Jersey Beauty.
7. Redken Gift box - Jag gillar redkens schampo och balsam, och nu lagom till jul finns flera av deras olika hårvårdsserier att köpa i en snygg presentbox innehållandes schampo, balsam och ett läppglans. £19.70 hos lookfantastic.In English:
The beauty junkie loves to get beauty products as a present. Weather it's on the wishlist or not, we always act like kids in a candy store when finding makeup or other beauty products inside the wrapping! Here are some tips on what to get the makeup addict for christmas.


1. Too Faced Naugty or Nice set - Bring out the naugthy or nice side of yourself with the different sides in this palette, $29.50 at toofaced.com. Each side of the palette contains 3 eyeshadows and 3 lipglosses/lipsticks.
2. YSL Parisienne EdP 30ml - Parisienne is a modern and lighter version of the classic scent Paris from the same brand, and comes in an adorable bottle. It's a wooden flowery scent with a powdery and musk accent. $39.
3. Benefit Celebutante - This chock full palette from Benefit contains 2 eyeshadows, one bronzer, 2 lipsticks, a highlighter, a lip gloss, a lip & cheek stain plus an eyeshadow brush and a blush brush. The set is available at ASOS for £24.
4. Illamasqua pantomime nail duo - Illamasqua makes gorgeous nail polishes, I haven't had the pleasure to try them out yet unfortunally. In this duo kit, you'll get one dark blue glitter polish and a dark blue creme, and it can be bought through their webshop for £25.
5. Konad Gold kit - If you love being crafty and pretty nails, you'll probably love Konad. This luxurious set contains 8 image plates, 10 special stamping polishes, a top coat and a stamp and a scraper. $94.99 at OC Nail art.
6. Dermalogica precleanse - A good makeup remover is essential for a makeup addict. Precleanse is an oil cleanser that dissolves all makeup, even water proof mascara. A bottle of 150 ml costs £20.45 at Jersey Beauty.
7. Redken Gift box - I like the shampoo and conditioner from Redken, and right now there's a christmas box available in several of their hair care ranges containing shampoo, conditioner and a lipgloss. £19.70 at lookfantastic.

China Glaze Emerald Sparkle


Jag lackade faktiskt naglarna med det här lacket tidigare i veckan, men väntade med att publicera det tills nu för det inte skulle bli alltför mycket lack-spam i bloggen ;-) Emerald Sparkle är ett smaragdgrönt glitterlack med många små små glitterpartiklar som får lacket att se ut som en glittrande juvel. Visst är det helt fantastiskt!

In English: I acctually did this manicure earlier this week, but I waited to publish it until now because I didn't want to spam you with nail polish entries ;-) Emerald sparkle is an emerald green glitter polish with lots of tiny glitter particles that makes the polish look like a glittery jewel. Isn't it just breathtakingly gorgeous!


På pressvisning hos L'oreal


Igår höll L'oreal en pressvisning av sin kommande lansering, Studio Secrets professional, på Sturecompagniet i Stockholm. Jag hade den stora äran att få närvara, så jag tänkte visa er lite bilder från kvällen!

In English: Last night, L'oreal had a press preview of their upcoming launch, Studio Secrets professional, at Sturecompagniet in Stockholm. I had the honor of attending it, so I thought I'd show you some pictures from the evening!


Bild lånad av Kicki

 

Kvällen började med lite mat, mingel och ett glas vin, och på det följde själva presentationen av Studio Secrets professional. Serien är utvecklad i samarbete med modellen Linda Evangelista och makeupartister, och tanken bakom produkterna är att göra professionella produkter och tekniker tillgängliga för alla kvinnor. Studio Secrets har redan släppts ute i Europa, och till Sverige landar den den 8 Februari 2010 och kommer säljas exklusivt på Kicks.

In English: The evening began with some food and a glass of wine, and after that the presentation of Studio Secrets professional. The line is developed together with the model Linda Evangelista and makeup artists, and the thought behind the products is to make professional products and techniques available for every woman out there. Studio Secrets has already been launched in a couple of other european countries, and it's released in Sweden on februari 8th 2010.


Bild lånad av Kicki


Kicki från Daisy Beauty och jag.

In English: Kicki from Daisy Beauty and me.Efter pressvisningen blev vi inbjudna backstage för att kolla in produkterna och se makeupartisterna in action inför modevisningen av märket Dagmars vår-och sommarmode som hölls efteråt. Tyvärr glömde jag att ta med mig en vettig kamera så det blev bara mobilbilder, men dom kanske duger ändå =)

In English: After the presentation, we were invited backstage to check out the products and to see the makeup artists in action preparing the models for the fashion show that was held afterwards. Unfortunally, I forgot to bring my camera so there are only pictures taken with my phone...


Bild lånad av Kicki


Både modeller, kläder, smink och skor var dödligt snyggt, och vi satt på front row. Jättekul! Tyvärr så såg man inte Linda Sundblad som sjöng därifrån vi satt eftersom det var en bardisk i vägen.

In English: Both models, clothes, makeup and shoes were gorgeous, and we had seats on the front row. It was great! Unfortunally, we couldn't see Linda Sundblad who were singing from our seats since it was a bar in the way...Vi fick med oss en påse hem med denna smärre hög av produktprover, så nu ska det hårdtestas för fullt! Mer detaljer om vad serien innehåller för produkter kommer under helgen =)

In English: We got a bag to take with us home, containing this pile of product samples, so now it's testing time! More details about the line and the products will be posted during the weekend =)
Topp tio 2009: Läpprodukter


2009 har varit året då jag verkligen upptäckt läppgunk på riktigt. I början av året ägde jag 6 läppstift och 10 läppglans; nu, 11 månader senare, är samlingen uppe i 36 läppstift och 29 läppglans och den växer ständigt. Självklart har jag fått några favoriter under året som jag tycker lite extra mycket om, och jag tänkte visa er dessa i det här inlägget =)


In English: 2009 has been the year of discovering lippies for me. In the beginning of the year, I owned 6 lipsticks and 10 lipglosses; now, 11 months later, the collection consists of 36 lipsticks and 29 lipglosses, and it just keeps growing. Of course, I've found some favourites during the year that I like a little extra, and I thought I'd show you these in this entry =)#10: MAC Adore it lipstick


Jag fick det här läppstiftet som freebie någon gång i våras, och blev positivt överraskad av det. Det är varken rött eller rosa, och eftersom det är så skirt så är det faktiskt väldigt lättburet!

In English: I got this lipstick as a freebie this spring, and I was positively surprised by it. It's neither red or pink, and since it's so sheer it's very wearable!


#9: MAC Funtabulous dazzleglassDazzleglass är i regel ganska skira, men att det här är det gör det inte så mycket eftersom det är så fullspäckat med lila glitter och skimmer. Dödligt snyggt över ett rosa eller lila läppstift!

In English: Most dazzleglasses are pretty sheer, but with this one it doesn't matter that much since it's chock full of purple glitter and shimmer. Gorgeous on top of a pink or purple lipstick!


#8: MAC Creme in your coffee lipstick

 

Jag köpte det här läppstiftet när det lanserades med Creme Team-kollektionen i vintras, och jag tycker det är kanon att det blev permanent i sortimentet eftesom det är riktigt, riktigt snyggt. Det är någon sorts mellanting mellan rosa och brunt och passar i princip alla!

 

In English: I bought this lipstick when it was launched with the Creme Team collection in the beginning of the year, and I think it's great that MAC added it to the permanent line because it so, so pretty. It's somewhere in between pink and brown and suits almost everyone!#7: MAC Patisserie lipstick


Jag som har rätt pigmenterade läppar naturligt tycker det är lite halvknepigt att bära nude-stift och få det att se så där naturligt ut. Patisserie passar mig därför väldigt bra eftersom det är hyfsat skirt och drar lite mot rosa, så det gör bara mina läppar några snäpp ljusare och låter min egna läppfärg skina igenom. Ett perfekt vardagsläppstift!

In English: Since I've got pretty pigmented lips, I think it's a bit tricky to wear nude lipsticks and make them look natural. That's why I like Patisserie since it's pretty sheer and leans towards pink, so it only makes my pink a couple of shades lighter and allows my natural lip colour to shine through. A perfect every day shade!


#6: MAC Cockney lipstick

 

Rött läppstift kan vara lite svårburet ibland och kan ta lite för lång tid att applicera snyggt på morgonen då man har bråttom. Därför gillar jag Cockney, som är skirare än ett klassiskt rött läppstift, eftersom det ser bra ut applicerat direkt ur hylsan. Dessutom ger det en schysst tint till läpparna när det börjar nötas bort!

 

In English: Red lipstick can be a bit hard to wear sometimes, and it can be a bit of a hassle to apply perfectly. That's why I like Cockney which is sheerer than a classic red lipstick, since it looks great when applied directly out of the tube. Plus, it gives a nice tint to the lips when it starts to wear off!#5: MAC Blow Dry lipstick

 

När det här läppstiftet släpptes blev jag först besviken på att det inte var den där snygga, färgstarka korallnyansen jag hade förväntat mig, utan snarare var en "my lips but better"-nyans på mig som drog aningen mot korall. När jag hade ställt in mig på att det var den här sortens nyans däremot så blev jag störtförtjust i det, och jag sträcker mig väldigt ofta efter det här läppstiftet när jag bara vill ha det där lilla extra för att få mina läppar att se naturligt snygga ut!

 

In English: When this lipstick was launched, I was first dissapointed that it wasn't that gorgeous, vibrant coral shade that I had imagined, but was rather a "my lips but better" shade for me that leaned somewhat towards coral. When I had accepted the fact that this was how the shade looked however, I fell in love with it and I often reach for this lipstick when I want that little extra for making my lips look naturally gorgeous!#4: MAC Lustering lipstick

 

Det här är ett av de läppstift jag fick när jag Back 2 MAC:ade mina 66 tomma förpackningar mot nya läppstift i Tallinn i somras. Jag hade lite bråttom däremot och hann inte prova det på läpparna, men testade det på handen och tyckte det såg fantastiskt snyggt ut. När jag applicerade det på läpparna blev jag ännu mer förtjust i det; det är ett mellanting mellan rosa och korall och är i den härliga lustre-formulan, precis som många av de andra läppstiften på den här listan. Se till att testa det här läppstiftet om du går förbi en MAC-disk, för det är riktigt riktigt snyggt och en perfekt sommarnyans!

 

In English: This is one of the lipsticks that I got when I Back 2 MAC:ed my 66 empties and got 11 new lipsticks in return in Tallinn this summer. I was in a bit of a rush when I was there though and didn't have the time to try it on my lips, but I swatched it on my hand and thought it looked great. When I applied on my lips I fell even more in love with it; it's somewhere between pink and coral and it's in the lustre formula, just as with a lot of the other lipsticks on this list. Make sure to try this one out if you walk by a MAC counter, because it's so pretty and a perfect shade for summer!

 


#3: MAC Snowscene lipglassDet här läppglanset ser inte mycket ut för världen när man ser det i tuben, men när man lägger det på läpparna kommer det verkligen till liv. Det ger inte direkt någon färg utan snarare en lite frostad finish, men det regnbågsfärgade glittret och skimret för läpparna till en ny dimension och gör sig speciellt bra över ett läppstift eller lip stain. Det här är en av få LE-produkter jag har en backup på, för jag vill aldrig att det ska ta slut!

In English: This lipgloss doesn't look that special when in the tube, but when applied to the lips it really comes to love. It doesn't really provide any colour but rather a frosted finish, but the rainbow coloured glitter and shimmer puts your lips into a new dimension and looks its best on top of a lipstick or lip stain. This is one of the few products I've bought a backup of, because I never want to run out of it!


#2: MAC Moistly lipgeléeDet här var den första läpprodukten jag köpte från MAC, och jag är lika förtjust i det nu som jag var när jag köpte det. Det är ganska skirt, så låt det inte avskräcka er när ni ser det i tuben där det ser extremt mörkt ut. Det ger en mjuk hallonröd nyans till läpparna, och det är mjukt och skönt på läpparna utan att kännas klistrigt.

In English: This was the first MAC lip product I bought, and I'm still as fond of it now as I was when I got it. It's pretty sheer, so don't let it put you off when you see it in the tube where it looks extremely dark. It gives your lips a soft raspberry red shade, and it's nice and soft on the lips without feeling sticky at all.


#1: MAC Viva Glam VI SE lipstick

 

Viva Glam VI SE är vinnaren på listan eftersom det är den läpprodukt jag har använt mest av alla sen jag köpte det. Det är mjukt och skönt på läpparna, ger en svag kallrosa nyans och passar verkligen alla personer och till alla sminkningar. Jag håller tummarna att MAC gör det här läppstiftet permanent i sortimentet!

 

In English: Viva Glam VI SE is the winner of this list since it's the lip product I've used the most since I bought it. It feels nice and soft on the lips, gives a soft cool pink hue and suits everyone and looks great to what other makeup you decide to put on. I keep my fingers crossed that MAC adds this shade to the permanent product lineup!

 

Julklappstips #3 - till honom


Killar i alla åldrar brukar generellt sett vara ganska dåliga på att köpa skönhetsprodukter åt sig själva, men när det väl kommer till kritan så använder dom gärna grejerna om dom väl finns hemma. Så, för att du ska få ha dina produkter i badrumsskåpet ifred så kommer här lite tips på skönhetsprylar att ge till pojkvännen, brorsan, eller pappa i julklapp!
1. The Body Shop for Men Maca Root Raizor relief - Ett effektivt, fjäderlätt och silkeslent balsam som svalkar av och lenar huden efter rakningen, och hjälper till att dämpa de irritationer som kan uppstå av rakning. 165 kr hos The Body Shop.
2. Diesel Only the brave, 50ml - Vilken kille som helst skulle bli helt till sig över den här balla flaskan, och doften inuti beskrivs som orientalisk, läderaktig med träbotten och med inslag av citrus, amber och svart ros.  Ca pris 495 kr.
3. L'oreal Men expert Hydra energetic turbo booster - Killar behöver en annorlunda sammansatt hudvård än vi tjejer eftersom vår hud reagerar olika på olika saker. Den här hudkrämen från L'oreal, 120 kr, återfuktar och ger huden en energiboost.
4. Goldwell Wild Superego moulding gum 75 ml - Den här matta mud-vaxet ger struktur och form, och är lätt att forma om i håret under dagen om man så önskar. Finns att köpa hos frisörer och kostar ca 185 kr.
5. Man Glaze Matte is murder - Matt nagellack är snyggt, och det är extra snyggt på ett par manliga naglar. Svarta Matte is murder från ManGlaze finns att klicka hem för $6.66 i deras webshop.
6. MAC Mineralize skinfinish natural - Även killar kan behöva piffa upp huden ibland, även om dom själva inte vill erkänna det. Mineralize skinfinish natural från MAC är ett bakat mineralpuder som ger lätt med täckning och syns knappt på huden. Finns att köpa hos din närmaste MAC-disk för ca 270 kr.
7. Lush Razorantium - Hemligheten för att slippa röda plitor efter rakning är fräscha rakblad, bra återfuktning efter och en bra rakkräm eller raklödder. Razorantium luktar manligt av vetivert som lugnar huden och mandelolja som tillför fukt till skrapiga hakor. Detta och mycket mer blandas med krämig linfrögelé som mjukar upp skäggstubben och gör den lättare att raka av. 149 kr hos Lush.In English: Guys of all ages tend to be pretty lousy at buying beauty products for themselves, but if they find a product at home they will gladly use it. So, for you to get to keep your products for yourself in the bathroom cabinet, here are some tips on beauty products to give to the boyfriend, brother or dad for christmas!


1. The Body Shop for Men Maca Root Raizor relief - An effective, light and soft balm that soothes and softens the skin after shaving, and helps preventing irritated skin.
$18 at The Body Shop.
2. Diesel Only the brave, 50ml -
What guy wouldn't go crazy over this cool bottle?! The scent is described as oriental, leathery with wooden base notes, with a touch of citrus, amber and black rose, £35 for 50ml.
3. L'oreal Men expert Hydra energetic turbo booster -
Guys need skincare different formulated than ours since our skin reacts differently on different ingredients. This moisturiser from L'oreal, £10.50, moisturises and gives the skin an energy boost.
4. Goldwell Wild Superego moulding gum 75 ml -
This molding gum provides structure and shape, and it's easy to re-shape the hair during the day if you wish. £9.35 for 75ml.
5. Man Glaze Matte is murder - Matte nail polish looks great, and it looks extra awesome on a guy's nails. The black matte polish Matte is murder from ManGlaze can be bought through their web shop for $6.66.
6. MAC Mineralize skinfinish natural - Even guys need to touch up their skin once in a while, even though they probably don't want to admit it. Mineralize skinfinish natural from MAC is a baked mineral powder that gives sheer coverage and is almost invisible on the skin. $25 at your local MAC counter.
7. Lush Razorantium - The secret behind a smooth shave is fresh razor blades, a good moisturiser after and a good shave cream during shaving. Razorantium contains jojoba oil, cocoa and coconut butters to help softening the stubble. $20.45 at Lush.
Redken-kap!


Jag var på julklappsjakt på Åhléns city igår och såg det här prisvärda kitet med Redkenprodukter förpackade i en snygg svart låda uppställda på ett bord.
Det innehåller ett schampo, ett balsam och en hårspray och fanns både i colour extend-serien, extreme-serien och all soft-serien. Mitt Redkenschampo är i princip helt slut så självklart passade jag på och högg ett Colour extend-set åt mig själv i tidig julklapp. Setet ligger på 495 kr (värdet på produkterna är ca 720 kr) men jag utnyttjade en 20% rabattkupong jag hade och en 50-kronorscheck, så det landade runt 350 kr för mig vilket är ett väldigt okej pris =)


In English: I bought this Redken set yesterday, containing Colour Extend shampoo and conditioner and a bottle of hair spray. It was also available in the Extreme and All soft series and cost 495 SEK (product value is 720 SEK) but I had a 20% off coupon and a 50 SEK gift card, so I got it for 350 SEK which is a bargain for being Sweden =) My dad bought me two 1 litre bottles for the same price in the US last year, I really don't get why everything has to be so darn expensive over here!


Blog Widget by LinkWithin

  Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin
RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy