Purity recenserar: The Body Shop Peppermint cooling foot lotion


Jag fick hem en kupong förra veckan, där jag kunde hämta ut ett gratispaket med prover från the body shop. När jag väl var där så såg jag att de hade 30% rabatt på de 30 mest populära varorna under 30 dagars tid i samband med att dom firar 30-årsjubileum, så jag passade på att köpa med mig en av de produkter som var nedsatta som jag velat testa ett tag: Peppermint cooling foot lotion.


 


Jag har använt den här fotkrämen efter varje gång jag har duschat nu, i hopp om att råda bot på mina extremtorra fötter som bokstavligen flagnar under fotsulorna och mellan tårna. När man smörjer på den känns den inte som att den ska vara speciellt återfuktande, eftersom den, som namnet antyder, har mer en lotionkonsistens än krämkonsistens. Tji fick jag då den absorberades snabbt som attan av huden och lämnade mina fötter mjuka och lena. Dessutom har den en lätt kylande effekt tack vare pepparminten, som är jätteskönt mot trötta fötter. Inom en vecka hade nästan alla torrflagor försvunnit, och mina fossingar är mjuka och glada. Purity rekommenderar!

Pris: 139 kr på The Body Shop
Betyg: 4,5/5


In English: Swedish Body Shop celebrates their 30th birthday with 30% off on their 30 most popular products, so I picked up this foot lotion that I've been wanting to try for a while; peppermint cooling foot lotion.

I've used this foot lotion after each time I've taken a shower for a week now, hoping that it would help my extremely dry feet. My skin has been peeling of the soles of my feet and between my toes. Not very nice. When you apply this lotion, it doesn't feel like it should be very moisturising since it's got quite a thin consistensy. It does get absorbed by the skin very quickly, though, and left my feet soft and nice. Plus, it also has a cooling effect thanks to the peppermint, which is very nice on tired feet. Almost all the dry flakes had dissapeared within a week, and my feet are soft and happy now. Purity recommends!

Price: $16
Rating: 4,5/5

De sju dödssynderna: Girighet (greed)


Dagens dödssyndstolkning är girighet. När jag hör girighet tänker jag guld och extra allt, så jag körde på massor av guld, strass och en massiv eyeliner! Metallic-guld är väldigt svårt att fånga på bild, därför kan det se lite flammigt ut här och var... Vilket det inte är på riktigt.


Ansikte / Face
 • MAC prep + prime skin
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish natural - light
 • MAC irridescent loose powder - silver dusk
 • MAC sculpting powder - sculpt
Ögon / Eyes
 • UDPP
 • NYX ultra pearl mania - yellow gold pearl
 • MAC pigment - gold
 • MAC eyeshadow - firespot
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MUS tri brow colour
 • MAC dazzle lash mascara
 • H&M brow fix
 • Gold rhinestones from ebay
Läppar / Lips
 • MAC lipstick - sunsational
 • MAC pigment - gold
 • MAC lipglass - gold rebelSkuggornas placering: Yellow gold pearl från frans till bryn, ut i en tonad spets mot tinningen. Gold på det rörliga locket, Firespot under ögat.

In English: Today's interpretation of a deadly sin is greed. When I hear greed, I think of gold and extra everything, so I played with lots of gold, rhinestones and massive eyeliner! Metallic gold is quite hard to capture in a photo, so that's why it might look a bit blotchy in some pictures. It doesn't look like that in real life!


Shadow placement: Yellow gold pearl from lash to brow in a blended point outwards the temple. Gold on the lid, Firespot along the lower lash line.


Purity undrar: Målar du naglarna?


 

 

Målar du naglarna? I så fall, hur ofta? Vilket är ditt favoritlack just nu?

 

 

Mitt svar: Visst gör jag det, som ni kanske har märkt ;-) Hur ofta jag lackar naglarna varierar ganska mycket, beroende på vilket humör jag är på. Ibland känner jag inte för att bära lack på veckor, och ibland lackar jag om 3-4 ggr på en vecka för jag tröttnat på färgen. Mitt favoritlack just nu är nog det matta överlacket Matte about you från Essie. Det är suveränt!
 

 

Purity asks you: do you polish your nails? If you do, how often do you apply nail polish? What is your favourite polish at the moment?

 

 

My answer: I do polish my nails, as you might have noticed ;-) How often I apply nail polish vary quite a lot, depending on how I feel at the moment. Sometimes, I go without nail polish for weeks, and sometims I redo my nails up tp 3-4 times a week because I'm bored with the colour. My favourite polish at the moment is probably the matte top coat from Essie, Matte about you. It's great!


Beauty Basics - Contouring och HighlightingPrecis som med rouge så ger contouring (kallas även ibland sculpting) och highligting med djup och liv till ansiktet efter att man har applicerat den rätt så platta basen. Contouring och highlighting är dessutom perfekt om du vill fuska till dig höga kindben, en smalare näsa eller en mer definierad käklinje.


Produkter

Det kanske inte är självklart för alla vad contouring och highlighting innebär, så jag tänkte börja med att gå igenom lite snabbt vad man använder för produkter och till vilket ändamål.

Som ni kanske vet så förminskar matta, mörka färger, medan ljusa, skimriga färger förstorar. Det är just det här fenomenet man utnyttjar när man arbetar med contouring och highligting. Contouring innebär att man lägger ett matt, lite mörkare puder på områden i ansiktet man vill förminska eller smalna av, och highlighting innebär att man lägger ett ljust, ofta skimrigt puder på områden i ansiktet man vill få att "poppa ut" eller lyfta.

Ett highlightingpuder kan både vara "matt" med lite glow (#1 på bilden, Accentuate shaping powder från MAC) eller skimrigt (#3 på bilden, Perfect topping mineralize skinfinish från MAC), beroende på vilket resultat man vill uppnå. Ett skimrigare puder passar bäst till kvällssminkningar eller om man vill lägga mycket fokus på huden, medan ett lite mer nedtonat highlightingpuder passar bäst till lite mer diskretare sminkningar. Ditt highlightingpuder bör vara minst ½-1 nyans ljusare än din egen hy.

Ett contouringpuder (#2 på bilden, Sculpt sculpting powder från MAC) är med fördel matt, eftersom det inte är meningen att det här pudret ska "synas". Det ska skapa en illusion av en skugga på huden, och bör heller därför inte vara för många nyanser mörkare än den egna hudtonen. Själv föredrar jag ett contouringpuder som drar lite mot grått eftersom det ser mer naturligt ut. Du kan även använda ett bronzingpuder om du vill, men dessa brukar dra mer mot det varma och guldiga hållet så de lämpar sig bäst på sommaren om man ska använda det till contouring.

En flytande highlighter (#4 på bilden, Sun rush lustre drops från MAC) är perfekt om man vill ha ett mjukt, mer naturligt "glowigt" resultat. Du kan antingen tona in en flytande highlighter med fingrarna eller en borste på utvalda ställen i ansiktet, eller så kan du blanda highlightern med en flytande foundation för en bas med mycket glow.Verktyg

Jag använder i princip samma borstar till contouring och highlighting som jag gör när jag applicerar rouge, helt enkelt för att man använder sig lite av samma tekniker. Speciellt när det kommer till contouring så är det viktigt att man använder en bra borste för att inte få ett flammigt resultat med skarpa kanter, för då kan det verkligen se påklistrat och nästan smutsigt ut.

En duofiberborste (#1 på bilden, #188 från MAC) är perfekt för highlighters som är i det glittrigaste eller skimrigaste laget, eftersom den ger en skirare applicering.

En klassisk, platt rougeborste (#2 på bilden, #116 från MAC) är perfekt att applicera ett glowigt till mediumskimrigt highlightingpuder med, eftersom den ger ett mjukt och lagom skirt resultat.

Med en fluffig snedskuren borste (#3 på bilden, #168 från MAC) går det lätt som en plätt att lägga contouringpuder under kindbenen och längs käklinjen, tack vare den snedskurna kanten. Håll borsten med det högre "hörnet" uppåt, dvs. i motsatt riktning du tänkt svepa borsten, så får du en snyggt tonad linje med tyngden på appliceringen i början av svepet.

En s.k. "mop" brush (#4 på bilden, #109 från MAC) fungerar även den utmärkt för att applicera contouring med, eftersom man kommer åt väldigt bra och kan sudda skarpa linjer tack vare att den är så tät.


Appliceringstekniker


Det kan vara lite svårt att veta var och hur man ska applicera contouring och highlighting för att uppnå bästa resultat. Jag tycker att en karta, en sån jag har gjort ovan, illustrerar var man ska lägga vilken produkt väldigt bra. Från början har ansiktet ovan en helt enfärgad bas, precis som när man har lagt foundation i ansiktet. Lite som en blank målarduk, ungefär. När man sedan lägger på contouring (röda siffror) och highlighting (svarta siffror) så får ansiktet mer djup och framträdande drag. Contouring och highlighting kan användas var för sig, men får mest effekt när man använder det ihop. Några vanliga ställen att applicera contouring är:


1. I globlinjen. Här är det vanligt att lägga en mörkare ögonskugga för att ge ögat mer djup, men det fungerar även alldeles utmärkt att använda ett contouringpuder eller bronzingpuder om man vill ha en lite mer naturlig look. Min favoritborste att applicera skugga med i globlinjen är #226 från MAC. Den är desvärre en LE-borste, vilket är synd för den är verkligen kanon, men liknande varianter finns hos andra märken.
2. Under kindbenet. Det här är det stället de allra flesta tänker på när man pratar om contouring. Lite mörk skuggning precis under kindbenet kan ge ett stort lyft och mer dimension till ansiktet på nolltid. Här brukar jag använda en fluffig snedskuren borste för att applicera, #168 från MAC.
3. På sidan av näsbenet. Vill du ge intryck av en smalare näsa kan du applicera lite contouringpuder här. Till det ändamålet tycker jag om att använda en lite mindre, fluffig borste, t.ex. #224 från MAC. Var lätt på handen och var försiktig med mängden skuggning. Här kan det lätt se smutsigt ut om man applicerar för mycket!
4. Längs käklinjen. För att ge intryck av en skarpare käklinje kan du applicera lite contouringpuder precis på kanten av käkbenet. Var noga med att tona noga för att inte få någon synlig skarp kant. Här gillar jag att använda MAC #168 eller #109.
5. I tinningen. Vill du få pannan att smalna av lite kan du lägga lite contouringpuder precis i tinningen. Här tycker jag om att applicera med MAC #109.


Några vanliga ställen att applicera highlighter på är:


1 och 2. På brynbenet och i inre ögonvrån.
En highlighter på brynbenet ger intryck av att lyfta ögonbrynet, och i inre ögonvrån får den ögat att se piggare och öppnare ut. Till detta ändamål brukar jag använda en ljus, skimrig skugga, men det går som sagt utmärkt att använda ett highligtingpuder med. På brynbenet tycker jag om att applicera med en fluffig blending brush, MAC #217, och i inre ögonvrån använder jag gärna en lite mindre borste för bättre precision; MAC #219 om jag vill ha highlightern mer intensiv, eller MAC #222 om jag vill ha en lite lättare applicering. Jag har skrivit lite mer om highlighting runt ögat här.
3. Ovanpå kindbenet. På samma sätt som en highlighterskugga lyfter brynbenet så lyfter den även kindbenet och ger lite mer liv till ansiktet. Highlighter på kindbenet går utmärkt att kombinera med rouge och/eller contouring, eller att använda ensamt för en lite lättare makeup. Här tycker jag om att använda MAC #188 eller #116.
4. På näsbenet. I kombination med skuggning av näsbenets sidor så får man en ännu större effekt om man applicerar en highlighter på näsbenets högsta punkt. Även här gillar jag en mindre borste, som MAC #224.
5. I amourbågen. För att ge intryck av en fylligare överläpp kan man lägga lite highlighter i amourbågen. Här tycker jag om att använda mig av lite lättare applicering med t.ex. MAC #222.
6. Ovanför käkbenet. Lägger du contouringskugga längs käkbenet får du en ännu större effekt om du lägger en highlighter precis ovanför där du lagt contouring. Här använder jag gärna MAC #168 eller #116.
7. På pannbenet. Vill du ge intryck av en högre panna kan du lägga lite highlighter på den högsta punkten av pannbenet, precis innan hårfästet. Även här passar #116 eller #168 mig bra.Tips och Tricks

 • Hittar du inget bra contouringpuder? Kolla bland de matta bruna ögonskuggorna!
 • Istället för puder kan du använda en foundation som är en eller ett par nyanser mörkare än din egna hudton till contouring.
 • En skimrig lösögonskugga fungerar lika bra till ögonen som till resten av ansiktet. Min favorit bland lösa multitasking-highlighters är pigmentet Vanilla från MAC.In English: Just as with blush, contouring (also known as sculpting) and highligting give depth to the face after you've applied your base. Contouring and highlighting are also great if you want to cheat yourself to high cheekbones, a narrower nose or a more defined jaw line.Products

Since everyone might not know what contouring and highlighting are, I thought I'd start out by explaining which products to use for what purpose.

As you might know, matte dark colours minimizes, while light shimmery colours enhances. This is the theory we'll use when working with contouring and highlighting. Contouring means that you apply a matte, slightly darker powder at places you want to minimize or look slimmer, and hihgliting means that you apply a light, often shimmery powder at places you want to lift or make "pop".

A highlighting powder can be both "matte" with a bit of glow (#1 in the first picture of the entry, Accentuate shaping powder from MAC) or shimmery (#3 in the first picture of the entry, Perfect topping mineralize skinfinish from MAC), depending on what result you're after. A shimmery powder suits better for night time makeup or if you want to focus on the skin, while a bit more toned highlighting powder suits better for more discrete makeup. Your highlighting powder should be at least ½-1 shade lighter than your own skin.

A contouring powder (#2 in the first picture of the entry, Sculpt sculpting powder from MAC) is often matte, since it's not supposed to show too much on the skin. The point of using a contouring powder is to create an illusion of a shadow on the skin, and should therefore not be too many shades darker than your own skintone. Myself, I prefer a contouring powder that leans towards grey since it looks more natural. You can also use a bronzing powder if you like, but since it tends to lean more towards golden tones, bronzers are best to use in the summer for contouring purposes.


A liquid highlighter (#4 in the first picture of the entry, Sun rush lustre drops from MAC) is perfect if you want a softer, more natural and glowy look. You can either blend a liquid highlighter into the skin with your fingers or a brush at certain spots in your face, or you can mix it with your liquid foundation for a more glowy all over base.Tools


I basically use the same brushes for contouring and highlighting as I use when applying blush, since I use almost the same techniques. A good brush is especially important to use when it comes to applying contouring, because it can look almost dirty if it's not evenly applied.

A duo fibre brush (#1 in the second picture of the entry, #188 from MAC) is perfect for applying highlighters that are a bit too shimmery or glittery, since it provides a sheer application.

A classic, flat blush brush (#2 in the second picture of the entry, #116 from MAC) works great to apply highlighters that are more glowy than shimmery, since it gives a soft result.

With a fluffy angled brush (#3 in the second picture of the entry, #168 from MAC), applying contouring under the cheekbones and along the jaw line is a piece of cake.

A so called mop brush (#4 in the second picture of the entry, #109 from MAC) also works great for applying contouring, since you get a very precise applcation and easy blending, thanks to it's fullness.Application TechniquesIt can be a bit difficult to know where to apply contouring and highlighting to achieve the results you're after. I think that a face map, like the one I've made above, works well to illustrate where to apply which product and why. The face in the picture above was blank to begin with, just as when after you've applied your foundation. Kind of like a blank canvas! When you add contouring (red numbers) and highlighting (black numbers), the face gets more depth. Contouring and highlighting can be used seperately, but you'll get the largest effect if you use them together. Here are a couple of common ways to apply contouring:


1. In the crease. This is a common place to apply a darker eyeshadow to give more depth to the eye, but it also works great to use a contouring powder or a bronzing powder for a more natural look. My favourite brush to apply eyeshadow in the crease with is #226 from MAC, which sadly enough is LE.
2. Under the cheek bone. This is the first place most people think of when you talk about contouring. A tiny bit of contouring right under the cheek bone can lift and give more dimension to all faces in no time. I usually use a fluffy angled brush to apply contouring here, #168 from MAC.
3. At the sides of the nose bone. If you want to give the impression of a more narrow nose, you can apply some contouring powder here. For this purpose, I like to use a smaller fluffy brush, like the #224 from MAC
. Use a light hand and be careful not to apply too much, because that can make the nose look dirty.
4. Along the jaw line. To give the impression of a more defined jaw line, you can apply some contouring powder along the jaw bone. Make sure to blend it thoroughly though to avoid any sharp edges. I like to use MAC #168 or #109 for this.
5. In the temple. If you want to make your forhead look a little more narrow, you can apply some contouring powder in the temple. I like to apply contouring here with MAC #109.


A couple of common ways to apply highlighter are:


1 and 2. On the brow bone and inner corner of the eye. A highlighter on the brow bone gives an impression of a higher set eyebrow, and in the inner corner of the eye makes your eyes look more alert and open. For highlighting these areas, I usually use a light shimmery eyeshadow, but you can also use a highlighting powder. I like to use a fluffy blending brush, MAC #217, on the brow bone, and a smaller brush for better presicion in the inner corner of the eye, MAC #219 (more intensity) or MAC #222 (a lighter application). You can read more about hihglighting the eye area here.
3. On top of the cheekbone. In the same way as a highlighter lifts the brow bone, it also lifts the cheekbone and gives more dimension to the face. You can combine highlighter on the cheekbone with blush and/or contouring, or use it on its own. I like to use MAC #168 or #116 for this.
4. On top of the nose bone. Combined with contouring the sides of the nose bone, you get an even more intense effect if you highlight the highest point of the nose bone. I usually use the MAC #224 here aswell.
5. In the cupid's bow. To give the impression of a fuller upper lip, you can apply some highlighter in the cupid's bow. I like to apply this kind of highlighter lightly with a brush like the MAC #222.
6. On the jaw bone. If you contour the jaw bone, the effect is even more noticeable of you apply a highlighter right above where you've applied the contouring powder. I like to use brushes like MAC #168 or #116 here.
7. On the frontal bone. If you want the impression of a higher forehead, you can apply some highlighter on the highest point of the frontal bone, right under the hairline. I like using MAC #116 or #168 here aswell.Tips and tricks


 • Can't find a contouring powder that suits you? Look among the matte brown eyeshadows!
 • Instead of powder, you can use a foundation that's one or a couple of shades darker than your own skintone when contouring.
 • A shimmery loose eyeshadow works as well on the eyes as in the rest of the face. My favourite multitasking highlighter is the pigment Vanilla from MAC.
Vinnare i Garnier-tävlingen


Det har varit en rätt död blogghelg här, det var inte meningen att det skulle bli så, men min pojkvän överraskade mig genom att köra 56 mil från Karlshamn hit spontant över helgen så ja, det blev som det blev =)

Garnier-tävlingen avslutades ju igår, och det var jättekul att läsa allas bidrag. Svårt som attan var det att välja med eftersom alla kommit med så bra hudvårdstips och motiveringar, men till slut föll valet på Malin med motiveringen:

"Så varför ska jag vinna detta pris? Jo, jag har nyss blivit varslad från jobbet och min sambo blev varslad för en månad sen. Så snart är vi arbetslösa båda två och då finns det inte möjlighet till några större utgifter eller vardagslyx. Därför hade jag gärna velat ha detta priset! :)"

Klart alla ska få unna sig lite vardagslyx, hoppas du tycker om produkterna Malin! 

 

In English: I haven't had the time to blog this weekend, because my boyfriend surprised me by driving all the 560 kilometers from Karlshamn here to Stockholm over the weekend =)


The Garnier contest ended yesterday, and the winner is Malin. Congratulations!

 

De sju dödssynderna: Högmod (vanity)


Först ut i temat de sju dödssynderna valde jag att tolka högmod. På engelska heter den synden vanity, vilket betyder fåfänga, så jag valde att jobba med glitter, lösfransar och mycket färg =)


Ansikte / Face
 • MAC prep + prime skin
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC studio sculpt foundation - NW20 + MAC lustre drops - sun rush
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish natural - light
 • MAC sculpting powder - sculpt
 • MAC mineralize skinfinish - perfect topping
Ögon / Eyes
 • UDPP
 • MAC pigment - violet
 • MAC eyeshadow - crystal avalanche
 • MAC pigment - Push the edge
 • MUFE eyeshadow - #92
 • Urban Decay eyeshadow transforming potion
 • MAC glitter - neon 60's
 • Urban Decay 24/7 glide on eye pencil - lust
 • Fangzhou false eyelashes - 034
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MAC dazzle lash mascara
 • MUS tri brow colour
Läppar / Lips
 • MAC lipstick - lavender whip
 • MAC lipglass - snowscene
 

 

Skuggornas placering: Violet över hela det rörliga locket, #92 i hela globlinjen och ut i en tydlig spets. Push the edge i samma linje för att fördjupa färgen. Crystal avalanche som highlighter precis under brynet och i inre ögonvrån, neon 60's glitter blandat med eyeshadow transforming potion över hela ögonlocket från frans till bryn.

 

 
In English: First out in my seven deadly sins theme is vanity. I chose to work with lots of glitter, false lashes and colour!

Shadow placement: Violet on the lid, #92 in the crease and in a sharp v. Push the edge in the same lines as #92 to deepen the colour and enhance the shape. Crystal avalanche as a highlighter right underneath the brow and in the inner corner of the eye. Neon 60's pink glitter mixed with eyeshadow transforming potion all over the lid.


De sju dödssynderna


Det är många av er läsare som har efterfrågat ett sminktema, och andra har frågat efter lite mer kreativa och ovanliga sminkningar. Idag tänkte jag därför dra igång ett med tema "de sju dödssynderna", där jag kommer tolka högmod, girighet, vällust, avund, frosseri, vrede och lättja.

Eftersom jag hade tänkt gå lite utanför ramarna för en "normal" sminkning med dessa kommer jag därför inte kunna avverka alla på en vecka, då jag måste göra sminkningarna på mina lediga dagar då jag inte ska till skolan, men jag ska försöka ha hunnit med alla under de närmaste två veckorna!

Om det är någon som vill hänga med på temat så är det bara att hojta till när jag har postat mina tolkningar, så länkar jag till era versioner =)
In English:
A lot of you have requested theme makeups, and others have requested more creative and out of the box makeups. So today, I thought I'd start a new theme; the seven deadly sins, where I'll interpret vanity, greed, lust, envy, gluttony, wrath and sloth.

Since I have planned to go a bit outside the box with these, I won't be able to finish them all in a week since I have to do them on my free days when I don't go to school, but I'll try to have finished them all within two weeks!

If someone wants to
come on board and contribute with their own interpretation of each theme, post a comment and I'll link to your version!


Image credit: blackeri @ deviantart

OPI Need sunglasses? med prickar


Gula lack. De faller inte alla i smaken då de inte är helt lättburna, men jag tycker det är jättesnyggt! Blandat med rött blir det dessutom lite mer lättburet. Dagens manikyr är alltså en gul med röda prickar. Jag började med ett lager Strong adhesion base coat från China Glaze. Sen lackade jag tre lager med det gula krämlacket Need sunglasses? från OPI. Prickarna stämplade jag med Konadplattan M60 och Konads röda speciallack. Avslutade med ett lager snabbtorkande överlack, Fast dry top coat från Seche Vite.
In English: Yellow polishes. Some people love them and some people don't, because they can be a bit hard to wear. Myself, I love them and topped with red, it gets a bit easier to wear. Today's manicure is yellow with red dots. I started with a coat of Strong adhesion base coat from China Glaze. I then followed up with three coats of the yellow creme polish Need sunglasses? from OPI. I stamped the dots with Konad image plate M60 and Konad red special polish. I finished off with a layer of Fast dry top coat from Seche Vite.
Vinnare utsedd + lite svar på era frågor och undringar


Nu är födelsedagstävlingen avslutad, och det är dags att kora en vinnare. Jag drog en vinnare på måfå, och vinnaren blev Gabriella. Grattis! Din vinst postas efter helgen =)


Vad kul att så många ville vara med och bidra med sina åsikter och tankar för att göra min blogg så bra som möjligt, jag uppskattar det verkligen! Det var en del frågor och funderingar som flera personer hade, så jag tänkte försöka svara på en del av dom i det här inlägget.Varför har du en sån konstig uppdateringsfrekvens i vissa perioder?
För tillfället pluggar jag på heltid och har ett distansförhållande med min pojkvän på 56 mil, vilket betyder att det kan komma perioder då jag inte ens sätter på min dator på flera dagar. Så där har ni förklaringen, jag ska försöka tänka på att uppdatera mer jämnt och ofta!

Jag vill se videobloggar!
Eftersom jag fotar med systemkamera har jag tyvärr ingen kamera man kan filma med. Plus att jag är lite rädd för att höra min egen röst och tycker inte om att se mig själv på film... Men jag ska se om jag kan få låna en kamera man kan filma med så ni kan få en videoblogg =)

Det är lite tråkigt att du nästan bara använder MAC. Jag vill se fler och billigare märken!
Allt smink jag använder köper jag själv, jag får alltså inga pressutskick och gratisprodukter som vissa andra bloggar får för att recensera och testa. Därför blir det mycket MAC, eftersom det är det märket jag känner mig mest sugen att lägga mina slantar på.

Vad mycket nagellack det har blivit på sistone...
Japp, jag har blivit väldigt nagelfrälst på senaste tiden. Jag har inte fått bära lack på jobbet på 1½ år och håller på och utbilda mig till sjuksköterska, så det gäller att passa på innan det blir lackförbud igen!

Jag vill se mer recensioner/tutorials/temasminkningar
Jag har varit dålig på dom här bitarna på senaste tiden, ska göra mitt bästa för att pilla ihop fler såna inlägg åt er framöver!


In English: The blog birthday contest has ended, and it's time to choose a winner. The winner was chosen by random, and Gabriella was the lucky number! Congrats, your prize will be sent out to you after the weekend =)


I feel so happy and honored that so many of you wanted to enter the contest and share your thoughts and opinions, to make my blog as good as possible. I really appreciate it! There were a couple of questions and thoughts shared by quite a few of you, so I thought I'd try to answer them in this entry.


Why do you update your blog so irregulary during some periods?
At the moment, I'm a full time student and have a long distance relationship with my boyfriend, which means that there are periods when I don't even turn on my computer for days in a row. So there's the explanation, I'll try to update more regulary in the future!


I want to see video blogs!

Since I take my pictures with a system camera, I can't shoot any videos. Plus, I'm a bit scared to hear my own voice and don't like to see myself on video, to be honest... But I'll see if I can borrow a camera that I'm able to make videos with.

It's a bit boring that you're almost only using MAC. I want to see more and cheaper brands!
I buy all the makeup I use myself, I don't get press samples and free products as some other blogs do for review and testing purposes. Therefore, there's a lot of MAC since it's the brand that I feel I want to spend most of my cash on.

There have been an awful lot of nail polish posts lately...
Yep, I've become nail crazy lately. I haven't been able to wear polish at work for 1½ years and I'm studying to be a nurse, so I have to take the opportunity before it's no nail polish allowed again!

I want to see more reviews/tutorials/themed makeup
I've been bad at posting these kind of entries lately, I'll do my best to post more of them in the future!
Purity undrar: Hur ser din hudvårdsrutin ut?


 

 

Hur ser din hudvårdsrutin ut? Håller du dig till en serie från ett märke, eller tycker du om att blanda dina favoriter från olika märken?

 

 

Mitt svar: Har jag burit smink under dagen börjar jag med att ta bort min ögonmakeup med Gently off eye and lip makeup remover från MAC. Sedan masserar jag in en oljerengöring, precleanse från Dermalogica, i torrt ansikte för att lösa upp ansiktssmink och oljebaserade orenheter i huden. Efter det fuktar jag händerna och tvättar bort precleanse, som då får en mjölkig konsistens. Efter det trycker jag ut en liten klick special cleansing gel, även den från dermalogica, och tvättar rent ansiktet med. Avslutningsvis använder jag en mild exfoiliering, daily microfoliant från dermalogica, och smörjer in ansiktet med en lätt men återfuktande kräm, aqualia thermal light från Vichy. På morgonen tvättar jag enbart med special cleansing gel och återfuktar med ansiktskräm.
 

 

Purity asks you: what is your skin care routine? Do you stick to a special product line from a certain brand, or do you like to mix and match?

 

 

My answer: If I've worn makeup during the day, I start off by removing my eye makeup with gently off eye and lip makeup remover from MAC. I then gently massage my face with an oil cleanser, precleanse from dermalogica, on dry skin to resolve makeup and oil based dirt. I follow up by wetting my hands and cleanse off the precleanse, which turns into a milky sollution when adding water. After that, I take a small ammount of special cleansing gel, also from dermalogica, and wash my face. To round up, I use a gentle exfoiliant, daily microfoliant from dermologica, and moisturise my skin with a light but hydrating creme, aqualia thermal light from vichy. In the morning, I just cleanse with special cleansing gel and moisturise.

Beauty Basics - Rouge


När du har lagt din bas har du oftast samma färg över hela ansiktet, vilket ibland kan ge ett lite platt intryck. Med ett rouge lyfter du fram kinderna och ger ansiktet mer djup. Rougeapplicering är något man behöver öva på innan man får till det så där nyponfräscht snyggt varje gång, men övning ger färdighet! Här tänkte jag visa några tekniker, produkter och verktyg man kan använda sig av när man applicerar rouge.


Produkter

De rouge jag har i min samling är antingen lösa eller pressade mineralrouge, pressade traditionella rouge och ett gelrouge. Jag tänkte berätta lite mer om mina favoriter inom varje kategori.

Lösa mineralrouge (# 1 på bilden, best friends från Everyday Minerals) kan vara lite svåra att få kläm på i början när det kommer till applicering eftersom det är lätt att plocka upp för mycket på borsten. De ger däremot ett jättefint resultat när man väl får kläm på dom, och ett rougeprov från EM kostar nästan ingentig men räcker väldigt väldigt länge eftersom man får en full 5-gramsburk. Ett bra budgettips med andra ord!

Pressade rouge (#2 på bilden, dame från MAC) är de jag har flest av i min samling eftersom de finns i så många färger och finishes, och dessutom är både lätta att jobba med och ta med sig.

Ett gelrouge (#3 på bilden, just a pinch från MAC) eller krämrouge ger ett naturligt och lätt rosat resultat. Det appliceras med fördel med fingrarna, men min favoritmetod är att applicera med en duofiberborste, #188 från MAC. Gelrouge kan även användas på läpparna som en lätt och skir läppfärg.


Verktyg

En bra borste för att applicera rouge är nästan lika viktigt som rätt teknik för att det ska se snyggt ut. En bra borste ger ett jämnt resultat utan några skarpa kanter eller ojämn pigmentering.

Har du ett väldigt högpigmenterat rouge är en duofiberborste (#1 på bilden, #188 från MAC) ett jättebra verktyg. Eftersom de stråna du plockar upp rouget med är av syntet och de sitter hyfsat glest ifrån varandra blir appliceringen lätt och skir utan att det blir flammigt eller fläckigt.

En klassisk, platt oval rougeborste (#2 på bilden, #116 från MAC) gör det lätt som en plätt att applicera rouge. Den är tät nog för att både plocka upp och ge ifrån sig mycket pigment, samtidigt som den är fluffig nog att ge en jämn och fin applicering utan några skarpa linjer.

En fluffig snedskuren rouge/contouringborste (#3 på bilden, #168 från MAC) föredrar många framför en klassisk rougeborste tack vare att det är så lätt att följa kindbenens form med den snedskurna kanten. Dessutom fungerar den utmärkt för att applicera både highlighter och contouring med, så den här borsten är bra för dig som vill ha många borstar i ett!

En annan multitaskingborste är en s.k. "mop" brush (#4 på bilden, #109 från MAC). Den här borsten är speciellt bra till lösa rouge eftersom man kan buffa in produkten så bra i huden med den. Dessutom fungerar den finfint till att applicera både foundation och contouring med!Appliceringstekniker


Det kan vara lite knepigt att veta var man ska applicera rouget för den effekt man vill uppnå, och utan att se ut som en översminkad docka i ansiktet. Tricket är att vara lätt på handen och hellre applicera flera tunna lager än ett tjockt, det är alltid lättare att lägga till än att ta bort! De här tre appliceringsteknikerna brukar jag använda mig av för att uppnå olika resultat.


Teknik 1: På själva "äppelkinden". Vill du få ett intryck av rosiga kinder, såna som man får när man har varit ute i kylan eller sprungit, är det på själva äpplet av kinden du ska applicera ditt rouge. Detta gör även att ditt ansikte ser lite rundare och fylligare ut, så den här tekniken passar speciellt dig som har ett lite avlångt ansikte och vill få det att se rundare ut. För göra det lättare att hitta själva äppelkinden kan du le brett, då framträder just den delen där du ska applicera rouget för att få den där nyponfräscha känslan.

För att få till den här appliceringen brukar jag lägga borsten mitt på kinden, och sen arbeta in rouget utåt med cirkulerande rörelser. På så sätt undviker du skarpa kanter.

Teknik 2: På "äppelkinden" och upp mot själva kindbenet. Det här är den teknik jag använder mest själv, eftersom jag har ett lite runt ansikte och den här metoden gör att ansiktet smalnar av lite och kindbenen lyfts en aning. Det är viktigt att inte dra för mycket färg för långt upp mot tinningen, däremot, för det bli en lite för stark kontrast sett ur profil, speciellt om du använder dig av rosa rouge.

För att få till den här appliceringen brukar jag lägga borsten mitt på kinden, och sedan svepa den lätt uppåt på själva kindbenet (varken ovanpå eller under kindbenet, utan på själva "kanten"). På så sätt får du mest färg på själva kinden, och mindre upp mot tinningen.


Teknik 3: precis under kindbenets kant. Den här tekniken passar bäst om du använder ett brunt, alternativt persikofärgat rouge, eller en bronzer. Lägger du rouget precis under kindbenet framhäver och lyfter du kindbenen och får dom att framträda mer.

För att få till den här appliceringen brukar jag lägga borsten precis under kindbenets högsta punkt, närmast hårfästet, och svepa den neråt i linje med kindbenets kant. På så sätt får du mest djup där kindbenen framträder mest naturligt, och ingen skarp kant när du närmar dig kinden.Tips och Tricks

 • Hittar du inte den perfekta rosa nyansen? Kolla bland ögonskuggssortimentet! Samma sak gäller tvärt om; rouge går även bra att använda som ögonskugga.
 • Ett skimrigt rouge ger lyster och framhäver kindbenen. Men tänk på att skimmer även framhäver stora porer och fina linjer.
 • Svårt att få till rouge snyggt utan skarpa linjer? Buffa in rouget med en kabukiborste så smälter det in som en dröm!
 • Se till att fixera din bas med puder innan du applicerar rouge, annars finns risken för att rouget sugs upp av din foundation och resultatet blir flammigt.


In English: After you've applied you base, you have the same colour in your entire face, which sometimes can give a bit of a "flat" impression. With blush, you'll enhance the cheeks and cheekbones and give the face more depth. Blush application is something that you have to practice a bit before getting it perfect every time, but practice makes perfect! In this entry, I'm going to show you some techniques, products and tools you can use when applying blush.Products

The blushes I have in my collection are either loose or baked mineral blushes, traitional pressed blushes and a gel blush. I thought I'd tell you a bit more about my favourites in each category.

Loose mineral blushes (#1 in the first picture of the entry, best friends from Everyday Minerals) can be a bit of a hassle to apply in the beginning since it's easy to pick up too much product on the brush. They will look great when you've learned how to handle them, though, and a blush sample from EM cost almost nothing and lasts for a long time. A good choice if you're on a budget!

Pressed blushes (#2 in the first picture of the entry, dame from MAC) are the kind I prefer to use since they come in so many shades and finishes, plus that they are easy to work with and to take with you.

A gel blush (#3 in the first picture of the entry, just a pinch from MAC) or a creme blush gives a neutral and lightly flushed result. You can apply these with your fingers, but I prefer to use a duo fibre brush, #188 from MAC. Gel blushes can also be used on the lips as a light and sheer lip colour.ToolsA good brush for applying blush is almost as important as the right technique to get a nice result. A good brush gives a flawless result without any sharp edges or uneven pigmentation.

If you have a very highly pigmented blush, a duo fibre brush (#1 in the second picture of the entry, #188 from MAC) is a great tool to use. Since the bristles you pickt up the blush with are synthetic and sits quite wide apart, the application is light and sheer without getting blotchy.

A classic, flat domed blush brush (#2 in the second picture of the entry, #116 from MAC) makes it really easy to apply blush. It's dense enough to both pick up and deposit a lot of pigment, and fluffy enouth to provide a nice and even application without any sharp edges.

A fluffy, angled blush/contouring brush (#3 in the second picture of the entry, #168 from MAC) is what many prefer over a classic blush brush since it makes it so easy to follow the shape of the cheek bone, thanks to the angle. Plus, it also works great for applying both highlighter and contouring with, so this is a great multitasking brush!

Another multi tasking brush is a so called mop brush (#4 in the second picture of the entry, #109 from MAC). This brush is especially good for loose blushes since you can buff the product into the skin with it. It's also a favourite of mine for applying foundation and contouring!Application Techniques


It can be a bit tricky to know where to apply the blush for the result you want to achieve, and without looking like an doll with too much makeup on. The trick is to have a light hand and rather apply several thin coats than one thick, because it's always easier to add more than to remove! The following three techniques are the ones I use the most to achieve different results.


Technique no. 1: on the apple of the cheek. If you want the look of rosy cheeks, the ones you get when coming in from the cold or from a run, you want to apply the blush to the apple of the cheek. This also makes your face look a bit rounder and fuller, so this technique works especially well for those with an oval face shape who wants to make their face look a bit more round. To make it easier to find the apple of the cheek; smile wide and you'll notice where to put the blush.

To apply blush in this way, I usually put the brush on the middle of the apple of the cheek, and then blend the blush outwards using circular motions. By doing this, you're avoiding any sharp lines.

Technique no. 2: On the apple of the cheek and on the cheek bone. This is the technique I use mostly, since I have a bit of a round face, and this method makes the face a bit more narrow and makes your cheekbones stand out slightly more. It's important not to apply too much colour upwards the temples, because it can look a bit too harsh in profile, especially if you use a pink blush.

To apply blush in this way, I usually put the brush on the middle of the apple of the cheek, and then I sweep the brush lightly upwards on the cheekbone (not on top of the cheekbone or under the cheekbone, but on the actual cheek bone). By that way, you'll get more colour on the cheek, and less upwards the temple.


Technique no. 3: Right under the cheekbone. This technique looks best if you use a brown, alternatively peach blush, or a bronzer. If you apply the blush right under the cheekbone, you enhance and lift your cheekbones and makes them stand out a bit more.

To apply blush in this way, I usually put the brush right under the highest point of the cheekbone, i.e. closest to the hairline, and sweep it downwards along the line of the cheekbone. By doing that, you'll get more depth where the cheekbone is at it's highest naturally, and no sharp line when you get closer to the cheek.Tips and Tricks


 • Can't find the perfect pink shade? Look among the eyeshadows! The same thing goes the other way around; blush also works great as an eyeshadow.
 • A shimmery blush gives glow to the skin and enhances your cheekbones. Do consider that shimmer also makes enlarged pores and fine lines appear more, though.
 • Do you find it hard to get a nice blush application without any harsh lines? Buff the blush with a kabuki brush and it will blend in flawlessly!
 • Make sure to fix your base with a powder before applying your blush, or your blush might be absorbed by the foundation, resulting in blotchyness.
Grön sotning


Grön är en färg som är supertjusig till sotningar av olika slag. Här har jag använt tre olika gröna nyanser ihop, men grönt går faktiskt jättebra ihop med nästan vilken annan färg som helst!


Ansikte / Face
 • MAC prep + prime skin
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish natural - light
 • MAC beauty powder blush - eversun
 • MUS face mist
Ögon / Eyes
 • UDPP
 • MAC eyeshadow - springtime skipper
 • MAC eyeshadow - one off
 • MAC eyeshadow - humid
 • MAC pigment - vanilla
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MUS tri brow colour
 • MAC dazzle lash mascara
 • H&M brow fix
Läppar / Lips
 • MAC lipstick - blow dry


Skuggornas placering: Springtime skipper på inre tredjedelen av locket, One off på resten av ögonlocket. Humid i globlinjen och yttre v:et samt längs undre fransraden. Vanilla som highlighter på brynbenet och i inre ögonvrån.
In English: Green is a colour that's perfect for smokey eyes. I've used three different shades of green here, but as a matter of fact, green works great with almost every other colour aswell!

Shadow placement: Springtime skipper on the inner third of the lid, One off on the rest of the lid. Humid in the crease, outer v and along the lower lash line. Vanilla as a highlighter on the brow bone and the inner corner of the eye.
Julpaletter


Till hösten börjar sminkmärkenas julkollektioner ploppa upp, och julkollektioner innebär väldigt ofta tjusiga paletter i olika utföranden. Perfekt att önska sig, ge bort eller varför inte unna sig själv en grå höstdag?
1. MAC 6 Mystic Cool Eyes - En palett med 6 olika ögonskuggor i kalla nyanser. Perfekt till nyårsfesten kanske? Paletten släpps den 15 november i Sverige. Ca pris: 380 kr
2. Too Faced Glamour Revolution Beauty Collection - En palett med 9 ögonskuggor, 3 läppglans, en bronzer, ett rouge samt en shadow insurance. Släpps i Sverige under hösten. Ca pris: $39.50
3. Christian Dior 5-Colour Iridescent Eyeshadow Smoky Crystal - En ögonskuggspalett med 5 kalla användbara nyanser. Släpps i Sverige i oktober 2009. Ca pris: 530 kr
4. IsaDora Eye Shadow palette Snow Fairy - En ögonskuggskvintett som går i rosa, lila och silvriga toner. Lanseras i Sverige under vecka 43-48. Ca pris: 179 kr
5. Urban Decay Book of Shadows vol. 2 - Uppföljaren till förra årets book of shadows, med 9 permanenta ögonskuggor och 7 LE-skuggor, 2 ögonpennor och en miniversion av deras eyeshadow primer potion. Paletten släpps under hösten. Ca pris: $48
6. Yves Saint Laurent Palette duo pour les yeux - En riktig liten lyxduo med ögonskuggor som går i lila. Lanseras i Sverige under oktober 2009. Ca pris: 495 kr
7. Laura Mercier Colour Wardrobe - En palett som innehåller nästan allt, med ögonskuggor, rouge, läppstift, läppglans och två borstar. Paletten släpps internationellt under oktober 2009. Ca pris: $100In English: Fall is the season when most makeup brands release their christmas collections. Christmas collections do often include different kinds of palettes, perfect to wish for, give away or why not give to yourself a grey fall day?

1. MAC 6 Mystic Cool Eyes - A palette with 6 eyeshadows in cool shades. Perfect for the new year's party? The palette is released in October in the US. Price: $36
2. Too Faced Glamour Revolution Beauty Collection - A palette including 9 eyeshadows, 3 lipglosses, a bronzer, a blush and a shadow insurance. Out now at toofaced.com. Price: $39.50
3. Christian Dior 5-Colour Iridescent Eyeshadow Smoky Crystal - An eyeshadow palette with 5 cool very wearable colours. Release date in october. Price: $56
4. IsaDora Eye Shadow palette Snow Fairy - An eyeshadow quint with pink, purple and silvery shades. Launches in Sweden this fall. Price: 179 SEK.
5. Urban Decay Book of Shadows vol. 2 - The sequel to last year's book of shadows, with 9 permanent shades, 7 LE shades, 2 eye pencils and a mini version of the eyeshadow primer potion. Releases this fall. Price: $48
6. Yves Saint Laurent Palette duo pour les yeux - A real luxurious eyeshadow duo containing two purple shades. Launches internationally in october. Price: $75
7. Laura Mercier Colour Wardrobe - A palette containing almost every product you need! Eyeshadows, blushes, lipsticks, lipglosses and two brushes. The palette is released internationally during october 2009. Price: $100
Swatch: MAC Girlie


Creme-idiot ville se ögonskuggan Girlie från MAC swatchad. Visst kan du få det!

Girlie är en gammelrosa ögonskugga med lite lyster i. Den är i Satin-formulan, vilket gör att den ser matt ut från vissa vinklar och skimrig ut från andra. Perfekt för att ge lite djup till globlinjen med till en lätt och neutral ögonmakeup!
In English: Creme-idiot wanted to see a swatch of the eyeshadow Girlie from MAC.

Girlie is a dusty pink with a bit of glow. It's a Satin formula, which makes it look matte from some angles and shimmery from other angles. I'ts perfect to define the crease with when doing a light and neutral eye makeup!

Tävling: Pure Active från Garnier


Japp, nu drar jag igång ytterligare en tävling, den här gången i samband med Garnier och Bloglovin'!


 

 

Priset som ligger i potten den här gången är en årsförbrukning av Garniers senaste hudvårdsprodukt, Pure active. Det blir sammanlagt 20 produkter till ett värde av 1500 kr!

 

 

För att vara med och tävla behöver du lämna följande i en kommentar:

 

1. Ditt bästa hudvårdstips

2. En motivation till varför just DU ska vinna

3. För dig som har blogg eller bilddagbok: En länk till din blogg där du tipsar om den här tävlingen.

 

 

Tävlingen pågår till och med söndagen den 27/9-09 kl. 21.00. Vinnaren utses av mig och meddelas via mail, så se till att lämna en giltig e-mailadress i din kommentar. Lycka till!

In English: This contest is only open to Swedish readers. Sorry!

 

MAC Custom Palette


Har ni sett att MAC har lanserat en ny funktion på sin hemsida, där man kan sätta ihop sina egna paletter? Supersmart om man vill fundera lite över hur man ska sätta ihop en palett med skuggor eller rouge tycker jag, även fast de swatches på MACs hemsida i många fall är långt ifrån korrekta... Custom Palette hittar ni här.

(Sidan verkar inte fungera i Mozilla Firefox, däremot fungerar den i Internet Explorer)


In English: Have you seen that MAC has launched a new function on their website, where you can assembly your own palettes? I think it's a pretty neat idea, great if you're thinking about how you're going to put together a new palette or which ones to add to the palettes you already own. Allthough, the swatches on MAC's website are in many cases far from correct... You can find Custom Palette here.

(The page doesn't seem to work in Mozilla Firefox, it does work in Internet Explorer though)
Puritys guide till MAC - Foundation, Concealer och Puder


Jag får rätt många frågor om olika produkter ur MACs sortiment, så jag tänkte att jag ska sammanställa lite grundläggande information om märket och om dess produkter i en serie inlägg här på bloggen. Samtliga inlägg kommer ni så småningom hitta under kategorin "MAC". I det här inlägget hade jag tänkt gå igenom lite om basprodukter för ansiktet.

Observera att jag inte på något sätt arbetar för eller med MAC, utan att den här informationen baserar sig enbart på mina egna erfarenheter och upplevelser. Om du ser något som är felaktigt eller som du tycker jag bör lägga till så kommentera gärna!

MAC har en uppsjö med olika foundations, concealers och puder för (i princip) alla hudtyper och hudtoner. De finns i två olika undertoner; NW (neutral warm, drar mot rosa) och NC (neutral cold, drar mot gult). Varje färgbenämning startar med aningen NW eller NC, och sedan ett nummer från 15 till 55. Ju lägre nummer, desto ljusare är färgen.

Det kan vara lite svårt att hitta i den enorma djungeln av produkter när det kommer till foundation, concealer och puder. Vad som fungerar för en person fungerar inte alls bra för någon annan. Be gärna om hjälp att prova ut en foundation vars formula och nyans passar just din hud! MAC lämnar gärna ut prover på foundation, concealer och löspuder om du är osäker på formulan och/eller färgen, och gärna vill testa den innan du köper en hel förpackning.


Foundation

MAC har en uppsjö av olika foundationformulas, alla med olika egenskaper för olika behov och hudtyper. Dessa är de olika varianter som finns i det permanenta ordinarie sortimentet:

Studio Moisture Tint SPF 15 - En färgad dagkräm. Lätt täckning, passar bäst till torr hy.
Studio Sculpt SPF 15 Foundation - En gelbaserad återfuktande foundation med medium till hög täckning. Passar bäst för normal till torr hy.
Studio Fix Powder Plus Foundation - En kombinerad foundation och puder i kakform. Hög täckning, passar bäst för normal till fet hy.
Studio Tech - En foundation i kakform som återfuktar huden. Hög täckning, passar bra för alla hudtyper.
Select SPF 15 Foundation - En matt, flytande foundation som ger lätt till medium täckning. Passar alla hudtyper.
Studio Fix Fluid SPF 15 - En oljefri, matt flytande foundation som ger medium till hög täckning. Passar speciellt bra för normal till fet hy.
Select Moistureblend SPF 15
- En återfuktande foundation i kakform som hjälper till att dölja fina linjer. Ger medium täckning. Passar bra för normal till torr hy.
Studio Stick SPF 15 Foundation - En foundation i stiftform som ger medium täckning. Perfekt för snabb applicering. Passar bäst normal till torr hy.
Face and Body Foundation - En vattenbaserad, vattenresistent flytande foundation som kan användas på både ansikte och kropp. Ger lätt till medium täckning och passar alla hudtyper.
Mineralize Satinfinish SPF 15 Foundation - En ljusreflekterande flytande foundation innehållandes mineraler. Ger låg till medium täckning och passar bäst för normal till torr hy.
Mineralize SPF 15 Foundation/Loose
- En mineralfoundation i puderform. Ger medium täckning. Passar alla hudtyper.
PRO Longwear SPF 10 Foundation - En foundation med extra lång hållbarhetstid på huden, speciellt lämplig för dig med blandhy eller fet hy då den håller huden matt och fri från oljor. Ger medium täckning.


MAC-foundations kostar mellan 255 och 310 kr.Concealer

Precis som med MACs foundation så finns deras concealer i olika varianter, beroende på vilket resultat du är ute efter. Dessa är de som finns i det permanenta ordinarie sortimentet:

Studio finish SPF 35 Concealer - En vattenresistent, ganska torr concealer i burk. Hög täckning. Passar alla hudtyper.
Studio Sculpt Concealer - En krämig concealer i burk med matt finish som nästan smälter in i huden. Hög täckning. Passar alla hudtyper.
Select Cover-up - En tunn, flytande concealer på klämtub som blir i princip osynlig på huden. Medium täckning. Passar alla hudtyper.
Select moisturecover - En krämig concealer på tub med medium täckning. Passar alla hudtyper.
PRO longwear concealer - En flytande concealer på pumpflaska med extra lång hållbarhetstid på huden. Medium till hög täckning, fungerar både under ögonen och för att täcka blemmor och finnar och passar alla hudtyper.

MAC-concealers kostar mellan 155 och 175 kr.Puder

Ett bra puder fixerar din bas. Dessa olika varianter ur det permanenta ordinarie sortimentet kan du köpa hos MAC:

Select Sheer/pressed
- Ett mikrofint, lätt puder i pressad form som ger en halvmatt, transparent finish. Passar alla hudtyper.
Select Sheer/loose - Ett mikrofint, lätt puder i lös form som ger en halvmatt, transparent finish. Passar alla hudtyper.
Blot powder/pressed - Ett pressat puder som hjälper till att absorbera överflödiga oljor i ansiktet. Ger en matt, transparent finish. Passar speciellt bra till fet hy.
Mineralize skinfinish natural
- Ett pressat mineralpuder som ger en matt men samtidigt glowy look. Låg täckningsförmåga. Passar alla hudtyper.
Prep + Prime Transparent finishing powder - Ett oerhört finmalet, transparent puder som minimerar synliga porer, fina linjer och andra skavanker. Mattar ner. Passar alla hudtyper.MAC-puder kostar ca 235 kr.In English: I get quite a lot of questions about products from MAC, so I thought that I'd put together some basic info about the brand and the product line in a series of entries. You will find all of these entries under the category "MAC". In this entry, I'm going to focus on products for the face; foundation, concealer and powder.


Please note that I don't work for or with MAC in any way, this information is based on my own experiences only. If you see something that looks wrong or if you think that I should add something, please let me know!

 

MAC has got a lot of different foundations, concealers and powders for almost all skintypes and skintones. They are available in two different undertones; NW (neutral warm, lean towards pink) and NC (neutral cold, lean towards yellow). Each shade starts out with either NW or NC, followed by a number between 15 and 55. The lower the number, the lighter the shade is.

It can be quite a task to find the right product on your own in the huge jungle of products when it comes to foundation, concealer and powder. What works for one person might not work for somebody else. Don't be afraid to ask the staff for help to try out a foundation whose formula and shade fits your skin! MAC will gladly give out samples to you if you're uncertain about formula and/or shade when it comes to foundation, concealer and loose powder so that you can try it out before buying a fullsize product.
Foundation

MAC have a lot of different foundation formulas, each one with different properties for different needs and skintypes. These are the foundations that are available in the regular product line:

Studio Moisture Tint SPF 15 - A tinted moisturizer. Light coverage, best suited for dry skin.
Studio Sculpt SPF 15 Foundation - A gel based moisturising foundation with medium to high coverage. Best suited for normal to dry skin.
Studio Fix Powder Plus Foundation - A combined foundation and powder in pressed form. High coverage, best suited for normal to oily skin.
Studio Tech - A pressed foundation that moisturises the skin. High coverage, suits all skin types.
Select SPF 15 Foundation - A matte, liquid foundation that provides light to medium coverage. Suits all skin types.
Studio Fix Fluid SPF 15 - An oil free, matte liquid foundation that provides medium to high coverage. Especially well suited for oily skin.
Select Moistureblend SPF 15
- A hydrating pressed foundation that helps minimize the look of fine lines. Medium coverage. Suits medium to dry skin.
Studio Stick SPF 15 Foundation - A foundation in a stick that provides medium coverage. Perfect for quick and easy application. Suits normal to dry skin.
Face and Body Foundation - A water based, water resistant liquid foundation that can be used on both face and body. Provides light to medium coverage and suits all skin types.
Mineralize Satinfinish SPF 15 Foundation - A light-reflecting liquid mineral foundation. Provides light to medium coverage and is best suited for normal to dry skin.
Mineralize SPF 15 Foundation/Loose
- A loose mineral foundation. Provides medium coverage and suits all skin types.
PRO longwear SPF 10 foundation - a long-wear foundation especially suitable for those with combination or oily skin since it keeps the oils in control and the face looking matte all day. Medium coverage.

MAC foundations cost between $26 and $32.Concealer

Just as with the MAC foundations, their concealers are available in a couple of different formulas, depending on what result you're after. These are the concealers that are available in the regular product line:

Studio finish SPF 35 Concealer - A water resistant, pretty dry concealer in a pot. High coverage, suits all skin types.
Studio Sculpt Concealer - A creamy concealer in a pot with a matte finish that almost melts with the skin. High coverage, suits all skin types.
Select Cover-up - A thin, liquid concealer in a sqeeze tube that turns almost invisible on the skin. Medium coverage. Suits all skin types.
Select moisturecover - A creamy concealer in a tube with medium coverage. Suits all skin types.
PRO longwear concealer - a long-wearing liquid concealer in a pump bottle. Medium to full coverage, works just as well under the eyes as on spots and blemishes, suits all skin types.
MAC-concealers cost $16.50.
Powder

A good powder fixes your base. These are the different types of powder you can purchase from the regular MAC line:

Select Sheer/pressed
- A micro fine, light powder in pressed form that gives a semi-matte, transparent finish. Suits all skintypes.
Select Sheer/loose -
A micro fine, light powder in loose form that gives a semi-matte, transparent finish. Suits all skintypes.
Blot powder/pressed - A pressed powder that helps with absorbing excess oils in the face. Gives a matte, transparent finish. Especially well suited for oily skin.
Mineralize skinfinish natural
- A baked mineral powder that gives a matte but glowy look. Low coverage. Suits all skintypes.
Prep + Prime Transparent finishing powder - A very fine milled, transparent powder that minimizes the look of pores, fine lines and other flaws. Mattes the skin. Suits all skintypes.

MAC powders cost $21.

Purity undrar: hur ofta tvättar du håret?


 


Hur ofta tvättar du håret? Vad gör du för att hålla det fräscht mellan tvättarna?

 

 

Mitt svar: Jag försöker tvätta mitt hår ca var tredje till fjärde dag, men ibland blir det varannan dag om jag har tränat och svettats mycket. Min lugg blir fet ganska fort så för att hålla håret fräscht en extra dag använder jag torrschampo och hårspray för att inte se helt oljig ut i skallen, eller så sätter jag upp håret i en tofs.

 

 

 

 

Purity asks you: How often do you wash your hair? What do you do to keep it fresh between washes?

 

 

My answer: I try to wash my hair every three to four days, but sometimes I wash it every other day if I've been working out and swetting a lot. My fringe gets oily quite quickly so to keep it fresh an extra day, I use dry shampoo and hair spray, or I just put my hair up.


Födelsedagstävlingen - påminnelse!


Glöm inte att födelsedagstävlingen pågår till och med onsdag kväll (den 23/9-2009) kl 21.00. Var med och tävla om du inte redan är det!

Priset som ligger i potten är en ögonskuggstrio från Ninja Minerals. Tävlingen kan ni hitta HÄR.


 

 

In English: Don't forget the blog birthday contest that is open until wednesday night (september 23 2009), 9pm!


The price I'm giving away is an eyeshadow trio from Ninja Minerals. You can find and enter the contest HERE.

 

Höstlöv


Hanna ville se en sminkning med den orange skuggan Off the Page från MAC, och weezer ville se en sminkning med färger man inte använder ihop så ofta. Grönt och orange är ju motsatsfärger, men får man ihop det blir de himla snygga tillsammans! Påminner mig om ett höstlöv =)


Ansikte / Face
 • MAC prep + prime skin
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish natural - light
 • MAC mineralize blush - grand duo
 • MUS face mist
Ögon / Eyes
 • UDPP
 • MAC eyeshadow - off the page
 • MAC pigment - old gold
 • MAC pigment - golden olive
 • MAC eyeshadow - humid
 • MAC pigment - vanilla
 • MUS tri brow colour
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MAC dazzle lash mascara
 • H&M eyebrow fix
Läppar / Lips
 • MAC lipstick - creme in your coffeeSkuggornas placering: Off the page på inre tredjedelen av locket, Old gold i mitten och golden olive på yttre tredjedelen. Humid i yttre globlinjen samt under ögat, Vanilla som highlighter på brynben och i inre ögonvrån.

In English: Hanna wanted to see a makeup with the orange eyeshadow Off the page from MAC, and weezer wanted to see one with colours you don't use with each other too often. Green and orange are each other's opposites, but if you can make them work together, they look great! Reminds me of the trees in the fall =)


Shadow placement: Off the page on the inner third of the lid, Old gold in the middle and golden olive on the outer third. Humid in the outer crease and along the lower lash line, Vanilla as a highlighter on the brow bone and inner corner of the eye.
Purity recenserar: MAC Dazzle Lash mascara


Något många av er vill se mer av här på bloggen är recensioner. Jag har varit lite halvdålig på recensionsfronten på sistone, ska försöka skärpa mig! Tar tag i recenserandet nu och skriver om en mascara jag har blivit riktigt förtjust i; Dazzle Lash från MAC.

Dazzle Lash är en förlängande volymmascara som ger en otrolig svärta (bör nämnas att den finns i brunt också, men jag har testat den svarta). Fransarna blir nästan blanksvarta, och borsten är lagom stor för att ge en snygg böj på fransarna och massor med volym utan att dom klibbar ihop och blir till spindelben. Den ger inte riktigt samma volymresultat som min favoritmascara från MAC, plush lash, men den ligger i alla fall klart tvåa!

Pris: ca 140 kr
Betyg: 4/5
In English:
A lot of you have requested more reviews on the blog. I admit that I've been lackng with the reviews lately, I will try to shape up! I thought I'd start out with a review of a mascara that I've come to like a lot lately; Dazzle Lash from MAC.

Dazzle Lash is a mascara that provides both length and volume, and it's insanely black (I should mention that it's available in brown aswell, but I've tested the black one). The lashes almost looks shiny, and the brush is a great size to provide a nice curve and lots of volume without making the lashes stick together. It doesn't give quite as much volume as my favourite MAC mascara, plush lash, but it's defenitely number two in my book!

Price: $13
Rating: 4/5

Min sminksamling, ett år senare


Ungefär i samband med att jag startade upp bloggen för ett år sen så tog jag bilder på hela min sminksamling, eftersom jag själv tycker det är så roligt att titta på vad andra har i sina lådor (+ att produktbilder alltid är trevligt när man planerar ett inköp, eller hur?). Sedan dess har samlingen vuxit en hel del, vissa delar mer lavinartat än andra. Jag tänkte att det kunde vara kul att jämföra hur den ser ut nu jämfört med då, så jag har tagit nya bilder och under dom så har jag lagt in klickbara miniatyrer på hur samma del av samlingen såg ut för ett år sen!

In English: When I started my blog last year, I took some pictures of my entire makeup collection, since I love looking at what other people have in their drawers (+ the fact that product pictures are nice when you're planning a purchase, right?). Since then, my collection has grown quite a bit, some parts more than others. I thought it would be fun to compare how it looked then and how it looks now, so I've taken some new pictures, and added clickable thumbnails underneath showing the same part of the collection a year ago!


Förvaring / Storage

Jag använder fortfarande samma Malm-byrå från Ikea till förvaring. Lamporna och spegeln kommer också från Ikea, och likaså insatslådorna innuti byrån. Under nagellacken och läppstiften finns ett till lager med lådor som innehåller pigmentprover och blandat smink.

In English: I still use the same Malm chest of drawers from Ikea for storage. The lamps and the mirror are also from Ikea, plus the compartments inside the drawer. Underneath the polishes and lipst stuff, there's another layer of compartments containing pigment samples and random makeup. 


 


Borstar / Brushes

Min borstsamling har utökats rätt rejält. Borstar som saknas på den nya bilden är samma borstar ur touch up-tuben från Japonesque som finns med på gamla bilden, samt en liten detaljborste från Coastal Scents.

In English: My brush collection has grown quite a bit. Brushes that are missing in the new picture are the same brushes frmo the touch up tube from Japonesque that are in the old picture, plus a small detail brush from Coastal Scents.


 

MAC #150, #116, #109, #187, #188, #168, #129SE, #182


 

MAC #227, #224, #226, #222, #217, #195, #142, #213, #239, #194, #219, #208, #209, #204

 Ögonprodukter / Eye products

Här har det hänt en hel del, minst sagt. Jag älskar ju ögonskuggor, och framförallt har jag köpt på mig neutrala, gröna och orange skuggor det senaste året till mina paletter. Jag har även skaffat en hel del fullsize-pigment och färdiga paletter. Ögonpennorna har förökat sig med.

In English: This part have grown a lot. I love eyeshadows, and I've bought mostly neutral, green and orange eyeshadows for my palettes this year. I've also bought some fullsize pigments and palettes. The eye pencils have gotten more, too.


 

MAC eyeshadows: Gesso, Silverthorn, Divine Night, Club

Crystal Avalanche, Knight, Mont Black, Smoke & Diamonds

Finery, Charred, Carbon, Beauty Marked 

MAC eyeshadows: Solar White, Sugarshot, Grand Entrance, Henna, Espresso

Phloof!, Shroom, Style snob, Warming trend, Woodwinked

Femme fi, Brule, Satin taupe, Tempting, Glamour check! 

MAC eyeshadows: Passionate, Red brick, Orange, Amber lights, Bright future

Sushi flower, Coppering, Firespot, Juiced, Chrome yellow

Girlie, Expensive pink, Off the page, Goldmine, Canary yellow 

MAC eyeshadows: Top Hat, Satellite dreams, Vibrant grape, Hepcat

Indian ink, Lotusland, Stars n' Rockets, Romping

Purple haze, Wintersky, Sunset B 

MAC eyeshadows: Deep shade, Deep truth, Freshwater, Strike a pose, Cool heat

Climate blue, Blue flame, Electric eel, Stormwatch, Parrot

Wisteria, Haunting, Steamy 

MAC eyeshadows:

Gulf stream, Warm chill, One off, Velvet moss, Mink & sable

Newly minted, Aquavert, Wondergrass, Lime

Springtime skipper, Humid, Bitter, Rated "R"
MAC pigments: Frost, Reflects blackened red, Teal, Quietly, Pinked Mauve (vials)
Golden olive, Old gold, Cocomotion, Off the radar
Deep blue green, Push the edge, Violet, Vanilla
Pigment samples from Ninja Minerals (top left corner), Fyrinnae (middle top), MAC glitters (top right), MAD minerals (middle left), Taylor Made minerals (middle middle) and MAC (the rest).

MAC Colour forms cool eyes palette & warm eyes palette, Custom palette from Inglot
MAC Gilded ash metal x, MUFE #92, TBS Fusion blue
MAC paint pots: Nice vice, Artifact, Bare study, Cash flow
Mosscape, Blackground, Delft
MUS tri brow colour, Indelible cream eyeshadow (carbon), Indelible gel eyeliners (black cherry, venomous, peacock), MAC blacktrack fluidlineUrban Decay 24/7 glide on eye pencils: stash, zero, lucky, burboun, yeyo, lust, covet, 1999 and electric
MAC pearlglide eyeliners: molasses, wolf, miss fortune, fly-by-blue, Rave, Black russian
MAC powerpoint eye pencil: Engraved
MAC lip pencils: magenta, cherry
MAC creamstick lipliner: cranapple
H&M eyebrow fix, Urban decay eyeshadow primer potion, Urban decay eyeshadow transforming potion, MAC penultimate eyeliner, MAC prep + prime lip, MAC shadesticks (sharkskin, sea me, royal hue), MAC dazzle lash mascara, ACO mascara


Ansiktsprodukter / Face products

Här har det inte hänt så jättemycket. Jag är rätt nöjd med mina foundations och concealers, och provade mineralfoundation för första gången i vintras. Rouge, highlighters och bronzers är det jag köpt på mig mest av i den här kategorin under det gångna året!

In English: I haven't changed my foundation routines too much during the past year. I tried mineral foundation for the first time this winter, though. Blush, highlighters and bronzers are the face products I've bought the most of this year.

MAC prep + prime skin, MAC studio sculpt foundation (NW20), MAC studio fix fluid foundation (NW20 and NW35)
MAC select cover up colour corrector (peach and green), MUS cover all mix, MAC studio sculpt concealer (NW20)
MAC presset blot powder (medium), MAC mineralize skinfinish natural (light), MAC loose blot powder (medium), MAC prep + prime transparent finishing powder
Foundation, concealer and blush samples from everyday minerals, I.D bare escentuals foundation (light) an bronzer, MAC mineralize spf15 foundation/loose (light)


MAC mineralize blush: Moon River, Grand Duo. MAC on a mission beauty powder blush, MAC dame blush, MAC tippy beauty powder blush, MAC gingerly blush, MAC just a pinch gel blush, MAC eversun beauty powder blush.
MAC lustre drops (sun rush and pink rebel), MAC summer rose beauty powder, MAC refined golden bronzing powder, MAC accentuate shaping powder, MAC sculpt sculpting powder

Läpprodukter / Lip products

Den här kategorin har fullkomligen exploderat! Förra året när jag tog bilder ägde jag 4 läppstift och 2 läppglans...

In English: This category have literally exploded this year. When I took pictures last year I owned 4 lipsticks and 2 lipglosses...
MAC racy, so scarlet, lightly ripe, blankety, creme in your coffee, patisserie, sunsational, bubbles
MAC electro, CB96, blow dry, crosswires, barcelona red, lollipop loving
MAC Viva glam VI SE, Sweetie, Big Bow, chatterbox, lovelorn, lustering
MAC Milan Mode, Sweet thing, girl about town, lavender whip, rebel, purple rite
MAC MAC Red, Russian Red, Cockney, Adore it, London Life, mystic
MAC budding lustreglass, underage, ola mango, frozen dream, magnetique, quick tease, rich & ripe, cult of cherry, red devil, nice to be nice, gold rebel, naked frost, snowscene lipglass, not so shy see thru lip colour
MAC pink grapefruit lipglass, wonderstruck lustreglass, delicate crush, frostlight lipglass, ever so rich, petite indulgence cremesheen glass, funtabulous, steppin' out, utterly posh, rue d' rouge, love alert dazzleglass, slicked pink, moistly lipgelée

Naglar och övrigt / Nails and other

Lacken och nageldekorationerna har vuxit nästan lika mycket som läppstiften och läppglansen. Lack är ju så roligt, och nu får jag ju faktiskt ha lack när jag pluggar =)

In English: The nail polish section has grown almost as much as the lippie stuff. Polish are so much fun, and now I can acctually wear them since I'm in school =)

Konad image plates and nail decorations, backups of not so shy see thru lip colour, snowscene lipglass, accentuate shaping powder and sculpt sculpting powder
MAC brush cleanser, MUS face mist, MAC gently off eye and lip makeup removerPhew! Det var den större delen av själva sminket i alla fall. Både kul och läskigt på samma gång att se hur samlingen har vuxit, jag vill inte tänka på hur mycket pengar som finns i mina gömmor... Hur har era sminksamlingar vuxit det senaste året?

In English: Phew! That was almost all of the makeup. Both fun and scary at the same time to see how the collection has grown, I don't want to think about how much money there are invested in these beauties... How much have your makeup collections grown this past year?
Too Faced Holiday 2009


Too Faced är ett märke som lanserades i butik på den Svenska sminkmarknaden för lite drygt ett år sedan. Hurra sa jag, för jag rådiggar deras produkter! Snygga förpackningar och fantastiska produkter, tyvärr har jag inget i min samling än men jag har köpt från märket åt min syster i present, och jag kan inte låta bli att swatcha alla läckerheter när jag går förbi Too Faced-stället på Åhléns city, PUB eller Pashion i Stockholm. Så här ser deras julkollektion ut för i år, med paletter i drivor. Jag är sugen!


Too Faced Holiday 2009
Queen For a Day Makeup Collection ($40.00)

Too Faced treats you with royal admiration this Holiday season by offering a mix of everything her majesty might desire to create a luxe look for any opulent occasion. Filled with Too Faced’s most celebrated products, the Queen For A Day Makeup Collection also offers an exclusive shadow quad to create a variety of shimmery, rich combinations.  This limited-edition Collection comes in a custom-designed makeup clutch perfectly crafted to hold a Queen’s ransom of beauty items and includes:

 • Eyeshadow Quad (Set Exclusive!)
 • Snow Bunny Bronzer (winter bronze)
 • Lip of Luxury Lipstick in Free Love (pale pink)
 • Shadow Insurance (translucent beige)
 • Mini Lash Injection Pinpoint (black)
 • Flatbuki Brush

French & fabulous beauty collection ($28.50)

Transform into beauty royalty complete with a legion of followers that cater to your every whim and fancy! Of course you’ll mesmerize the masses with the new French & Fabulous Beauty Collection from Too Faced. This Parisian-inspired set includes six silky eye shadows that are rich, crease-resistant and long-wearing, plus the complexion-correcting Pink Leopard Highlighting Bronzer, and Sun Bunny, on e of Too Faced’s most-coveted bronzers. A queen’s treasure of Too Faced’s most legendary shades, this chic, wearable collection will be ranked amongst your favorite French confections, transporting easily from an intimate French bistro to the hottest night club in the City of Lights!  French & Fabulous includes:

 • Pink Leopard Highlighting Bronzer
 • Sun Bunny Bronzer
 • Totally Toasted Brown
 • Totally Toasted Beige
 • Poodle Puff Raisin
 • Poodle Puff Pink
 • Ooh & Aah
 • Mess In A Dress

Glamour To Go III ($19.50)

Designed to offer anything you need to get your glam on while on-the-go, Too Faced introduces Glamour to Go III, the third installment of the sought-after Glamour To Go series. Get your glam-on-the-go anytime with this pocket-sized beauty arsenal packed with everything a girl needs to get out the door in minutes! Eight silky shadows, four juicy lip shades, and one beautiful blush are all packed up and perfectly coordinated for a complete look or easy touch-ups anytime and anywhere! Slip this sleek and petite slice of pretty into the palm of your hand and dip into an oasis of color options for eyes, cheeks and lips.

 • 8 Too Faced EyeShadows
 • 1 Blush
 • 4 Lip Glosses

Glamour Revolution Beauty Collection ($39.50)

Unite in Too Faced’s quest to overthrow the confining rules of conservative beauty and revel in the illustrious light and soul-enhancing effects of pure glamour! This holiday, start a mutiny against ordinary makeup kits and march straight to Too Faced’s new Glamour Revolution Beauty Collection. Pledge your allegiance to the glossiest of lips, flushed cheek perfection and bronzed, beautiful skin with this all-inclusive, show-stopping kit that offers it all. The Glamour Revolution Beauty Collection houses an assortment of everything needed to overthrow an old beauty routine. This limited-edition makeup book includes 9 of Too Faced’s best-selling eye shadow shades, 3 lip glosses, the delectably indulgent Chocolate Soleil Bronzer, a gorgeous new shade of Brightening Blush, plus 3 Get-the-Look Cards to inspire a variety of glamorous looks.


 • Milk Chocolate
 • George & Weezie
 • Boy Toy
 • Label Whore
 • London Calling
 • Glamazon
 • Dirt Bag
 • Party Girl
 • Neptune
 • 3 lip glosses
 • Bronzer – Chocolate Soleil
 • Brightening Blush – La Vie En Rose
 • Shadow Insurance


 

 

In English: Too Faced was not launched in stores on the Swedish makeup market until about a year ago. This was very good news for me, because I love their products! Extremely stylish packaging and great products. I'm yet to own a product from the brand, but I have given my sister some of their products as gifts, and I can't help to swatch and play with all the products as soon as I walk by a Too Faced counter. This is how their christmas collection for 2009 looks, with lots of palettes and other goodness.

 

Source: Temptalia

 

Zoya Alix med fisknätsmönster


Igår kväll hade jag lite konadsstämplingsfabrik här hemma. Min moster fick gröna naglar med grodor, min kusin mörkblå naglar med silverblommor, och hennes storebror lät mig till och med göra en matt svart tumnagel med silverfärgat zebramönster. På mig själv stämplade jag ett fisknätsmönster från Konadplatta M57 över det röda krämlacket Alix från Zoya. Alix är fantastiskt; ett lager är nästan heltäckande och två lager blir perfekt. En riktigt riktigt vacker röd nyans som varken drar mot orange eller blått. Mönstret stämplade jag med Konads svarta speciallack.In English: I had a bit of a Konad stamping party at my place yesterday. I did green with frogs for my aunt, dark blue with silver flowers for my cousin, and her big brother even let me give him a matte black thumb nail with silver zebra pattern on it. For my own nails, I did a fishnet pattern from Konad image plate M57 over the red creme polish Alix from Zoya. Alix is fantastic; one coat is almost entirely opaque and two coats are perfect. A really beautiful red shade that's neither leaning towards orange or blue. I stamped the pattern with Konad black special polish.

Girlie


Nu var det ett tag sedan jag postade en FOTD. Jag har gjort några sminkningar den senaste veckan som jag helt enkelt inte har hunnit att ta kort på... Men gårdagens blev dokumenterad i alla fall!


Ansikte / Face
 • MAC prep + prime skin
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC studio sculpt foundation - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish natural - light
 • MAC beauty powder blush - tippy
 • MAC mineralize skinfinish - blonde
 • MUS face mist
Ögon / Eyes
 • UDPP
 • MAC eyeshadow - gesso
 • MAC eyeshadow - girlie
 • MAC eyeshadow - passionate
 • MAC eyeshadow - red brick
 • MAC eyeshadow - shroom
 • MAC eyeshadow - phloof!
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MUS tri brow colour
 • MAC dazzle lash mascara
 • H&M brow fix
Läppar / Lips
 • MAC lipstick - CB96
 • MAC dazzleglass - steppin outSkuggornas placering: Gesso på det rörliga locket, Girlie i globlinjen och upp på brynbenet samt under ögat. En blandning av passionate och red brick i yttre globlinjen och yttre v:et. Shroom som highlighter på brynbenet, Phloof! som highlighter i inre ögonvrån och precis under ögonbrynets högsta del.


In English: It's been a while since I posted a FOTD. I've done some looks during this week, but I haven't had the time to take any pictures of them =/ I did document the look I worn yesterday, though!


Shadow placement: Gesso on the lid, Girlie in the crease and up towards the browbone, plus along the lower lash line. A mixture of passionate and red brick in the outer crease and outer v. Shroom as a highlighter on the brow bone, Phloof! as a highlighter in the inner corner of the eye and right under the highest point of the brow.

Puritys guide till MAC


Som ni säkert har märkt så använder jag nästan uteslutande produkter ur sminkmärket MACs sortiment. Anledningen till detta är absolut inte för att jag tycker andra märken är dåliga, tvärtom så finns det guldpärlor hos nästan varenda märke där ute, men anledningen att jag gillar just MAC så mycket är för att en så stor del av deras sortiment håller väldigt hög kvalitet till ett rätt så överkomligt pris.

Jag får rätt många frågor om olika produkter ur MACs sortiment, så jag tänkte att jag ska sammanställa lite grundläggande information om märket och om dess produkter i en serie inlägg här på bloggen. Samtliga inlägg kommer ni så småningom hitta under kategorin "MAC". I det här inlägget hade jag tänkt gå igenom lite om märket, var man kan få tag på sortimentet och några vanliga frågor.

Observera att jag inte på något sätt arbetar för eller med MAC, utan att den här informationen baserar sig enbart på mina egna erfarenheter och upplevelser. Om du ser något som är felaktigt eller som du tycker jag bör lägga till så kommentera gärna!


Länkar till resten av inläggen i serien:

Puritys guide till MAC - Foundation, concealer och puder
Puritys guide till MAC - Läppar
Puritys guide till MAC - Ögon
Puritys guide till MAC - Prep + Prime
Puritys guide till MAC - Borstar och verktyg
Puritys guide till MAC - Rouge, bronzer och highlighter

Puritys guide till MAC - Hudvård och övrigt 

 

 

Vad är MAC?

MAC är ett sminkmärke som används främst av makeupartister, men kan självklart köpas och användas av oss vanliga dödliga med. MAC står för Makeup Art Cosmetics och är i grund och botten ett kanadensiskt företag. Numera ägs MAC av Estée Lauder.

Samtliga produkter ur sortimentet kan ses på deras hemsida www.maccosmetics.com. Där kan man även se vad de amerikanska priserna ligger på. De amerikanska priserna ligger på runt 75-80% av de svenska. Eftersom det inte finns någon svensk hemsida i dagsläget så existerar det heller ingen komplett prislista, men jag har sammanställt en som jag uppdaterar ständigt: http://purity.webblogg.se/2008/september/priser-pa-mac-produkter-i-sverige.html.

 


Var kan man köpa MAC i Sverige?

I dagsläget kan man endast köpa MAC-produkter över disk i Sverige, och från och med den 25 augusti 2010 kommer det även gå att handla MAC via kicks.se. MAC säljs inte genom någon annan återförsäljare än dem själva. De 5 MAC-diskar som finns i Sverige hittar ni här:

Stockholm

MAC Åhléns City
Klarabergsgatan 50
101 29 Stockholm
Tel: 08-676 60 28

MAC PUB
Målargatan 4
116 93 Stockholm
Tel: 08-791 89 08

MAC NK
AB Hamngatan
111 77 Stockholm
Tel: 08-762 87 53

Göteborg

MAC Åhléns City

Nordstadstorget 3, vån 4
404 39 Göteborg
Tel: 031-333 40 59

Malmö

MAC Spirit
Målargatan 4
S. Förstadsgatan 25
211 43 Malmö
Tel: 040-30 14 15

För den som inte bor i närheten av en disk finns det även möjlighet att beställa via postorder över telefon från MAC-disken på Åhléns city i Stockholm. Telefonnumret dit finner ni ovan. De tar ut en administrativ avgift samt en fraktavgift utöver priset på produkterna du beställer.

 

 

 

 


Vad är MAC pro?

En viss del av sortimentet tillhör PRO-sortimentet, och är främst riktat till makeupartister. Du är välkommen att handla pro-produkter även om du inte är makeupartist, men pro-sortimentet finns enbart i speciella pro stores, och någon sådan finns inte i Sverige. Pro-sortimentet hittar du på www.macpro.com. Där kan du även söka efter pro stores.


Hos MAC-disken på Åhléns city i Stockholm finns en del av det sortiment som de fristående butikerna utomlands har, som pigment, tomma paletter (plats för 4 respektive 15 skuggor, samt en med plats för 6 rouge) och refillskuggor och refillrouge. Dessa produkter finns enbart hos denna disk i Sverige.Vad är Back 2 MAC?

Back 2 MAC är ett återvinningsprogram som innebär att om man lämnar in 6 st tomma förpackningar, så som mascaratuber, puderdosor, flaskor, läppglanstuber och liknande, får man ett gratis läppstift (gäller dock ej Viva Glam-läppstiften, se nedan). Du kan se om förpackningen går att Back 2 MAC:a genom att titta på den ena av de inre flikarna på ytterkartongen. Är den märkt med "Back 2 MAC" går förpackningen att lämna in. Detta program finns tyvärr INTE i Sverige, närmaste länder som har programmet är Tyskland, Finland och Estland.

 

 

 

 

 

Vad är Viva Glam?

 

Viva Glam är ett välgörenhetsprogram som MAC driver, där 100% av vinsten från varje såld Viva Glam-produkt går direkt till att hjälpa personer som har drabbats av HIV och AIDS över hela världen. Viva Glam-serien består i dagsläget av 6 permanenta läppstift; Viva Glam I, II, III, IV, V och VI, samt två läppglans; Viva Glam V och VI. Flera olika kändisar har varit talesmän och modeller för Viva Glam-kampanjerna, däribland Pamela Anderson, Fergie och Dita von Teese. Du kan läsa mer om programmet på http://www.macaidsfund.org.

 


Hur vet jag vilken nyans och formula som passar mig?

Eftersom MAC-produkter säljs över disk betyder det att du måste be om hjälp för att få handla en produkt, det är alltså bara visningsexemplaret som står framme. Det går alldeles utmärkt att få prova och testa på egen hand, men var inte rädd för att fråga personalen om hjälp om du är osäker på vilken nyans du ska välja på t.ex. foundation. Dom är jätteduktiga och väldigt trevliga och hjälper till att hitta formula och nyans som passar just dig. Be gärna om ett gratis prov på produkten innan du handlar så du kan testa hemma och i flera olika ljus att formula och nyans verkligen passar just dig.

 

 

 

 

 

In English: As you might have noticed, I use almost only MAC products. The reason for this is not that I dislike other brands; on the contrary, almost all brands have at least one great product in their product line. The reason why I like MAC so much is that their products are of very high quality for a reasonable price.


I get quite a lot of questions about products from MAC, so I thought that I'd put together some basic info about the brand and the product line in a series of entries. You will find all of these entries under the category "MAC". In this entry, I'm going to focus on the brand, where you can buy it and some frequently asked questions.


Please note that I don't work for or with MAC in any way, this information is based on my own experiences only. If you see something that looks wrong or if you think that I should add something, please let me know!

 

 

Links to the other entries in the series:


Purity's guide to MAC - Foundation, concealer and powder
Purity's guide to MAC - Lips
Purity's guide to MAC - Eyes
Purity's guide to MAC - Prep + Prime
Purity's guide to MAC - Brushes and tools
Purity's guide to MAC - Rouge, bronzer and highlighter

Purity's guide to MAC - Skincare and other

 

 

 

What is MAC?

 

MAC is a makeup brand used mainly by makeup artists, but can of course be purchased and used by us regular consumers aswell. MAC stands for Makeup Art Cosmetics and started out as an indipendent Canadian brand. Today, it's owned by the Estée Lauder company.

 

All products from the permanent line can be seen at their website www.maccosmetics.com, where you also can see the american prices.

 

 

Where can I buy MAC products?

 

MAC counters and freestanding stores are available in most major cities all over the world. Please refer to their website to find a counter or store near you. Some countries have the option to order MAC from their official websites, like the US, UK, Canada and Germany. MAC can only be bought from their own counters or websites, and there are no other official retailers available.

 

 

What is MAC pro?

 

A certain selection of the product line is part of the PRO line, and has been mainly developed for being used by makeup artists. You are welcome to shop pro products even if you're not a makeup artist, but the pro product line is only available at pro stores. You can find the pro product lineup at www.macpro.com, where you also can find a pro store near you.

 

 

 

 

 

What is Back 2 MAC?

 

Back 2 MAC is a recycling program where you can turn 6 pieces of empty MAC packaging, like mascara tubes, eyeshadow pots, bottles, empty lipsticks and so on, into a free lipstick of your choice (you can not choose a Viva Glam lipstick though, see info below). You can see what packaging can be recycled by looking at one of the flaps of the cardboard box (see the picture above). If it's marked with "Back 2 MAC", the packaging can be recycled. Not all countries have the program, so make sure to check with your counter or store if they have it. At some freestanding stores in the US, you can also Back 2 MAC for a free eyeshadow or lipgloss.

 

 

What is Viva Glam?

 

Viva Glam is a charity program, where 100% of the sales winnings from every sold Viva Glam products goes to helping people with HIV and AIDS, all over the world. As of today, the Viva Glam series consists of 6 permanent lipsticks; Viva Glam I, II, III, IV, V and VI, plus two permanent lipglasses; Viva Glam V and VI. The program have had many celebrity spokespeople through the years, such as Pamela Anderson, Fergie and Dita von Teese. You can read more about the Viva Glam program at http://www.macaidsfund.org.

 

 

How do I know which shade and formula will suit me?

 

Since MAC products are sold over the counter, you need to ask for help to shop. There are testers of every product out in the store, which you are welcome to try on on your own, but don't be afraid to ask the staff for help if you're unsure about shades and formula. The people who work at MAC are really good at what they do and are always more than glad to help you find what you are looking for. You can ask for samples of almost all liquid and loose powder products so that you can try out the shade and formula at home in different lights so that you can see if it suits you or not.


Purity undrar: Vad är din 5-minuterssminkning?


 

 

Vad är din 5-minuterssminkning? Vilken del av ansiktet fokuserar du på?

 

 

Mitt svar: Min 5-minuterssminkning är lite concealer, lätt med foundation och sen lite pressat mineralpuder. Fylla i brynen är ett måste för mig när jag sminkar mig, för det lyfter liksom hela ansiktet på nåt sätt. Lite kajal runt ögat i valfri färg (svart, grå, lila, blå och brun är favoriter), mascara och ev. ett kallt rosa rouge på kinderna. På med ett mjukt och skönt, skirt gloss på läpparna, t.ex. ett lipgelée från MAC, och sen är jag ready to roll!

 

 

 

 

Purity asks you: What is your 5 minute makeup routine? What part of the face do you focus on?

 

 

My answer: My 5-minute makeup routine is some concealer, a light application with foundation and some pressed mineral powder. I fill in my brows because they do so much for my face. Some eye kohl in the colour of my choice (black, grey, purple, blue and brown are my favourites), mascara and maybe a cool pink blush on my cheeks. A nice and soft, sheer lipgloss on my lips (like MAC lipgelées), and then I'm ready to roll!

Springtime Skipper & Red Brick


Nu blir det väldigt många inlägg med nya grejer på raken, men jag kunde inte låta bli att visa er dom här skuggorna som äntligen trillade ner i min brevlåda efter nästan 1½ månads väntan; ögonskuggan Springtime skipper från Barbie-kollektionen och pro-skuggan Red brick, båda från MAC. Jag har trånat och trånat över Springtime skipper länge, och nu är den äntligen min <3 En liten överraskning låg i paketet med eftersom jag fått vänta så länge på det, nämligen en supersnygg ögonskugga från The Body Shop och en liten pigment vial från märket NYX. Ska bli jättekul att testa, har inte provat ögonskugor från nåt av dessa märken tidigare!Springtime skipper eyeshadow
Red Brick eyeshadow
TBS Fusion Blue, NYX Yellow gold pearl
Springtime Skipper
Red Brick
Red Brick, Springtime Skipper
Fusion Blue
Yellow Gold Pearl
Yellow gold pearl, Fusion blueIn English: I know you might throw up on my new stuff-entries by now, but I just had to show you what landed in my mailbox today after more than 6 weeks of longing; the eyeshadow Springtime Skipper from the Barbie collection and the pro eyeshadow Red Brick, both from MAC. I've been lemming Springtime Skipper for more than a year now, and it's finally mine <3 There was also a small surprise in the package since I had to wait for so long, an eyeshadow from The body shop and a pigment vial from NYX. I'm really excited about trying these two out since I haven't tried any eyeshadows from any of these brands before!
Swatches: Makeup art cosmetics


Passade på att swatcha mina nya skuggor och pigment när jag ändå hade kameran framme =) Ni kan se swatches på Dame Edna-paletten med i slutet av inlägget.


 

Cocomotion pigment

 

 

 

Push the edge pigment

 

 

 

Haunting eyeshadow

 

 

 

Off the page eyeshadow

 

 

 

Off the page, Haunting, Cocomotion, Push the edge

 

 

Jag velade mycket fram och tillbaka om dom här fyra nyanserna verkligen inte liknade nåt jag hade sen innan, men kom fram till att jag inte har några riktiga dupes i min samling. Enda undantaget är pigmentet Push the edge som är en nästan identisk kopia på pigmentet Entremauve, men det det var ett medvetet dubbelköp eftersom jag älskar Entremauve men det är otroligt svårt att få tag på en hel burk av den lilla LE-juvelen. Jag har swatchat alla skuggor mot andra skuggor jag har i min samling som liknar dem, om det är någon annan som velar över samma sak =)

 

 

 

Cocomotion pigment v.s. Woodwinked eyeshadow

 

 

 

Push the edge pigment v.s. Entremauve pigment

 

 

 

Haunting eyeshadow  v.s. Wisteria eyeshadow

 

 

 

Off the page eyeshadow v.s. Firespot eyeshadow

 

 

Och här kommer som sagt lite swatches på Dame Edna-paletten Wisteria eye trio.

 

 

 

Finery eyeshadow

 

 

 

Wisteria eyeshadow

 

 

 

Divine Night eyeshadow

 

 

 

Finery, Wisteria, Divine Night

 

 

In English: I swatched all the new shadows while I was at it and taking pictures of them, including the Dame Edna palette =)

 

I had a hard time deciding if I didn't have dupes of these shadows already, but when I swatched them, I saw that they were unique in my collection. The only exception is the pigment Push the edge which is a very close dupe to Entremauve pigment, but that was on purpose since I love Entremauve and it's really hard to get ahold of a fullsize jar of this LE beauty. I compared all the shadows against similar ones in my collection above if there's someone else wondering about dupes. You can see the pictures above!

 

Makeup Art Cosmetics


Igår släpptes höstens stora MAC-kollektion som bär samma namn som märket själv; Makeup Art Cosmetics. Det var mycket jag ville ha med mig hem, men man får tyvärr prioritera pengarna ganska noga nu när man är student =( Fyra små godbitar kunde jag däremot inte låta bli!


 

Cocomotion pigment, Off the page eyeshadow, Haunting eyeshadow, Push the edge pigment

 

 

 

Cocomotion pigment

 

 

 

Off the page eyeshadow

 

 

 

Haunting eyeshadow

 

 

 

Push the edge pigment

 

 

När jag skulle betala så plockade söta MUA:n Aleksandra fram en burk med Dame Edna-paletter och sa att jag fick välja vilken jag ville ha. Hurra, jag älskar när man får presenter när man handlar! =D Jag valde Wisteria eye trio.

 

 

Dame Edna Wisteria eye trio

 

 

 

Fineshine, Wisteria, Divine night eyeshadows

 

 

In English: The huge fall collection from MAC this year, Makeup art cosmetics, was released yesterday here in Sweden. I wanted to pick up a lot from this collection, but since I'm a student now I'm really on a budget =( I wasn't able to resist four things from the collection though!

 

When I was about to pay, the MUA Aleksandra grabbed two Dame Edna palettes from a jar and told me I could pick one. Yay, I love freebies! I chose the Wisteria eye trio.

 

Tävling!


I samband med att min blogg fyllt 1 år tänkte jag anordna en liten tävling! Priset som ligger i potten är en trio med fullsizeögonskuggor från Ninja Minerals. Färgerna väljer vinnaren själv!

För att vara med och tävla behöver du svara på frågorna nedan i en kommentar:


1. Vad tycker du är det bästa med bloggen?
2. Vad tycker du är det sämsta med bloggen?
3. Vilken sorts inlägg skulle du vilja se mer av framöver?


Du kan vara med och tävla fram till onsdagen den 23/9-09 klockan 21.00 och vinnaren dras slumpvis av mig. Glöm inte att ange ditt namn och en giltig e-mailadress så att jag kan kontakta dig om du har vunnit. Får jag inget svar inom 24 timmar efter jag har kontaktat vinnaren så kommer en ny vinnare att dras. Lycka till!In English: To celebrate my blog's one year annaversary, I thought I'd organize a small contest for you guys. International readers are very welcome to participate =) The prize I'm giving away is an eyeshadow trio from Ninja Minerals, and the winner gets to choose the colours!

To participate, all you have to do is to answer the following quesions in the comments section:


1. What do you like most about the blog?
2. What do you dislike about the blog?
3. What kind of entries would you like to see more of?


The contest is open until September 23rd 2009, 9pm (GMT+1). The winner will be drawn at random by me. Make sure to include your name and a valid e-mail address with your comment so that I can contact you if you win. If I don't get a reply within 24 hours after I've contacted the winner, a new winner will be drawn. Good luck!
China Glaze Recycle med Konad och Matte about you


Aminda ville gärna se Essies matta överlack matte about you in action, och lika nyfiken som hon var på att se det var jag på att testa det. Resultatet? Det blir MATT. Matt som i de matta lacken som OPI lanserade nu i somras. Torkar fort gör det med. Utlåtande so far? Jag älskar det! Ska pilla ihop en recension när jag har testat det lite mer.

Matt överlack innebär inte bara att man kan göra varenda lack man äger matt, man kan även göra matta konaddekorationer. Hur häftigt är inte det? =D Dagens manikyr är alltså en matt, konaddekorerad sådan. Jag började med ett lager underlack, strong adhesion från China Glaze. Över det la jag två lager av det gråa krämlacket Recycle, och sedan ett lager snabbtorkande överlack, dry fast top coat från Seche Vite. Sen stämplade jag ett blommönster från Konad bildbricka M64 och Konads silverspeciallack. Toppade med Essie Matte about you. Visst blev det läckert?


In English: Aminda wanted to see the matte top coat Matte about you from Essie in action, and I was just as curious to try it out. The result? It's MATTE. Matte as the matte OPI polishes that were released earlier this summer. It dries fast, too. My opinion so far? I love it! I'll review it as soon as I've put it to the test more thoroughly.

Matte top coat doesn't only mean that you can mattify every single polish you own, it also means that you can make matte Konad decorations. How cool is that? =D So, today's manicure is a matte, Konad decorated one. I started out with a base coat, Strong adhesion from China Glaze. Two coats of the grey creme polish Recycle, also from China Glaze, on top of that, and then a coat of fast dry top coat from Seche Vite. I then stamped a flower pattern from Konad image plate M64 and Konad silver special polish. I topped off with Essie matte about you. Turned out pretty neat, huh?
Purity fyller 1 år!


Tänk att det har gått ett helt år sen jag startade bloggen! Ca 400 inlägg och en enorm mängd erfarenheter senare är vi nu här. Jag vill passa på att tacka er, mina läsare, för era kommentarer, stöd och uppmuntran. Utan er vore inte min blogg någonting =)

Jag kommer att utlysa en liten födelsedagstävling efter helgen, jag befinner mig hos min pojkvän i Karlshamn tills på tisdag morgon nämligen. Återigen, stort tack, och jag hoppas att ni hänger med minst ett år till!In English: Purity's blog celebrates its one year aniversary! Wow, I can't believe it's been a whole year already. About 400 entries and a whole bunch of new experiences later, here we are. I want to thank you, my dear readers, for your comments and support. My blog wouldn't be anything without you =)

I'm going to announce a small birthday contest (international entries are very welcome!) after the weekend, since I'm visiting my boyfriend in Karlshamn until tuesday morning. Once again; thank you!

Månadens ha-begär


När jag såg Temptalias swatches och recension på All Dolled Up-paletten från Stilas senaste kollektion "Barbie loves Stila" fick jag ett plötsligt ha-begär efter den här Sephora-exklusiva godbiten. Är inte färgerna helt underbara? Varenda skugga är högpigmenterad och lättburen. Ge mig ett Sephora i Sverige, NU!


In English: When I saw Temptalia's swatches and review of the All dolled up palette from the Stila collection "Barbie loves Stila", I got a sudden craving for this Sephora exclusive piece of goodness. Aren't the colours just gorgeous?! Each and everyone of these shadows are highly pigmented and easy to wear. We need a Sephora in Sweden right NOW!
Urban Decay Holiday 2009


Urban Decay är ett av mina favoritmärken. Deras eyeshadow primer potion skulle jag inte klara mig utan, och deras ögonskuggor och ögonpennor är fantastiska. Årets julkollektion finns redan ute på urbandecay.com, och förhoppningsvis kommer den upp hos de europeiska nätshoppparna inom en snar framtid.


Urban Decay Holiday 200924/7 Super Stash ($36.00)
 • Five Existing Shades - Zero, Graffiti, Ransom, Rockstar, Stash
 • Four New Shades - Corrupt (chocolate-brown with sparkle), Binge (navy), Eldorado (golden), and Oil Slick (black with glitter)

Book of Shadows Vol. 2 ($48.00)

 • Seven New Shades - AC/DC (dark purple), Nylon (brown sparkle), Mushroom (gunmetal with taupe shift), Sphynx (pink w/glitter), Jinx (bright blue), Homegrown (bright green), Misdemeanor (dark teal)
 • Eight Existing Shades - Perversion, Sellout, Gunmetal, Ecstasy, Midnight Cowboy Rides Again, Twice Baked, Half Baked, Flipside, YDK
 • 24/7 Glide on eye Pencils travel size - Zero, Bourbon
 • Eyeshadow Primer Potion travel size

Apocalyptic Nail Kit ($26.00)

 • White Widow - white sparkle
 • Gunmetal - gunmetal sparkle
 • Apocalypse - black-purple
 • Grunge - metallic peacock
 • Meltdown - royal purple
 • Big Bang - sparkling hot pink
 • Fbomb - true red

Show Pony Shadow Box ($30.00)
 • Snatch - peachy-pink with glitter
 • Mildew - deep green
 • Flash - electric purple
 • Painkiller - turquoise shimmer
 • Smog - deep bronze
 • Toasted - copper
 • 24/7 Eye Pencil - Zero
 • Eyeshadow Primer Potion - Travel size

Smoke Out Kit ($34.00)
 • Sweet Lucy - Blacks/greys
 • Ju-Ju - Browns/neutrals
 • Yerba - Deep greens

Urban Decay Rocks ($18.00)


More sophisticated than “body bling”, these resplendent crystals come in a variety of 24 silver, gold, and iridescent stones. Use just one in the inner or outer corner of your eyes, try a smattering of different stones on one cheek, or ghetto-fabu-lize your nails. Get creative!


Oh my. LACKEN är tillbaka! Och jag är väldans sugen på Book of shadows II, jag missade ju den första... Setet med pennorna kan jag verkligen rekommendera, jag köpte två mindre set förra julen och dom är suveräna.


In English: Urban Decay is one of my favourite brands. Their eyeshadow primer potion is a HG product for me, and their eyeshadows and eye pencils are amazing. This year's holiday collection has already been launched on urbandecay.com.

Oh my. The NAIL POLISHES are back! And I'm really curious about Book of shadows II, I missed out on the first one.... I highly recommend the 24/7 pencil set, I bought two smaller sets last year and they're great!


Source: Temptalia, Urban Decay

Purity undrar: Färgar du håret?
Färgar du håret? I så fall, vilken färg? Vilken är din naturliga hårfärg?


Mitt svar: Jajamensan! Jag har färgat håret regelbundet sen jag var 13 nånting. Just nu är det mörkt mörkt chokladbrunt. Jag hade svart hår i 6-7 år, sen blev det blodrött förra julen, och tomatrött nu i våras. I somras blev jag brunett eftersom jag har mitt hår på utväxt, det kommer nog bli rött igen när det har blivit lite längre och jag har en roligare frisyr. Jag tror jag är råttfärgad naturligt, jag är däremot inte säker men så såg håret ut sist jag såg det i alla fall =P


Purity asks you: Do you dye your hair? If so, what colour? What is your natural hair colour?


My answer: Yes sir, I do! I've been dyeing my hair regularly since I was 13 something. At the moment, my hair is a dark chocolate brown. I had black hair for 6-7 years, and then I dyed it blood red last christmas, which went tomato red this spring. This summer, I became a brunette since I'm waiting for my hair to grow longer (ie look better). I think I'm mouse-coloured naturally, although I'm not 100% sure. That was the colour of my hair the last time I saw it anyway =P
Sotat i grönt


Hösten är nog den ultimata årstiden för sotningar. Jag älskar sotningar men bär dom inte så ofta på sommaren eftersom det lätt blir lite för tungt, så jag brukar hamna i en sotningsperiod när hösten börjar närma sig! Idag gjorde jag en snabb och ganska enkel sotning som drar mot grönt.


Ansikte / Face
 • MAC prep + prime skin
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC studio fix fluid foundation - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish natural - light
 • MAC beauty powder blush - eversun
 • MUS face mist
Ögon / Eyes
 • UDPP
 • MAC eyeshadow - club
 • MAC eyeshadow - humid
 • MAC eyeshadow - newly minted
 • MAC eyeshadow - phloof
 • MUS tri brow colour
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MAC dazzle lash mascara
 • H&M brow fix
Läppar / Lips
 • MAC lipgelée - moistly


Skuggornas placering: Club på det rörliga locket, Humid i globlinjen och yttre v:et samt längs undre fransraden. Newly minted tonat upp mot brynbenet ur globlinjen, Phloof som highlighter på brynbenet och i inre ögonvrån.
In English: Fall is probably the ultimate time of the year for smokey eyes. I love smokey eyes but I rarely wear them in the summer since it tends to get a bit too "heavy", so I tend to get into i smokey eye period when fall draws near! Today, I did this quick and pretty simple smokey eye using greens.

Shadow placement: Club on the lid, Humid in the crease, outer v and along the lower lash line. Newly minted blended upwards the browbone from the crease, Phloof as a highlighter on the brow bone and inner corner of the eye.
China Glaze Laced up med rosetter


China Glaze Laced up släpptes med vårens Kicks-kollektion, men den fick inte följa med den lackbeställningen jag la då. Däremot klickade jag med den i den här beställningen, och vilken rosa det är! Den är aningen starkare i färgen än på bilderna på riktigt, jag tänker på Barbie när jag ser den här färgen. Rosa krämlack tigger om att dekoreras, så jag stämplade en rosett från konadplattan M59 och konads pärlemovita speciallack på varje finger. Toppade med fast dry top coat från Seche Vite. Det här är nog de tjejigaste naglarna jag någonsin har haft, I love it!


In English: China Glaze Laced up was released with the Kicks collection this spring, but I didn't order it back then. I did now, though, and wow, what a gorgeous shade of pink! It's a tad more vibrant in real life than in the pictures, the shade makes me think of Barbie. Pink cremes almost begs for getting decorated, so I stamped a bow from Konad image plate M59 and Konad pearl white special polish on each nail. Topped off with fast dry top coat from Seche Vite. These are probably the girliest nails I've ever worn, I love it!
Lack i stora lass...


Paketen fullkomligen öser ner i min brevlåda just nu, ca en vecka efter min nagelnätshopping. I fredags trillade mina Zoya-lack in, och igår fick jag paket från både Trans Design och OC Nail Art. Mycket nya lack, med andra ord! Väntar fortfarande på mitt paket med två MAC-skuggor från säljaren på Specktra, jag hoppas verkligen hon har skickat det nu...

Från Trans Design beställde jag 6 lack och ett matt överlack. Det är första gången jag beställde därifrån, jag har ju som sagt använt H2T innan men nu har dom slutat skicka bland annat China Glaze utanför USA så jag behövde hitta en ny leverantör. Trans Design är verkligen kanon, låt inte fraktpriserna avskräcka er! Beställer du upp till 8 lack kan du be att de använder en flat rate box (skriv detta i kommentarsfältet) så korrigerar de frakten till $16 i efterhand. Helt okej fraktpris tycker jag!

Från OC Nail Art passade jag på att beställa Konad-grejer med en 25% rabattkupong. De erbjuder alltid fri frakt så länge ordern överstiger $20, även internationellt, och koden "Scrangie" ger 20% rabatt på hela sortimentet. Tjejen som driver OC Nail Art är verkligen supergullig, rekommenderas starkt!


Essie Matte about you, ChG Ruby Pumps, OPI Koala bear-y, ChG Laced up, OPI Need sunglasses?, ChG Watermelon rind, ChG Recycle

 

 

Konad red special polish, Plates m57, m64, m29, m59 and m60, Konad silver special polishIn English: Packages with goodies are stuffing my mailbox right now, about a week after my crazy online nail-stuff haul. Last friday, my Zoyas dropped in, and yesterday I got two packages; one from Trans Design and one from OC Nail Art. Lots of new polishes, in other words! I'm still awaiting my package with two MAC eyesahdows from a seller on Specktra, I really hope she has posted it out this time...

I ordered 6 polishes and a matte top coat from Trans Design. This is the first time I've ordered from them, I've used H2T before but since they don't ship China Glaze outside the US anymore, I had to find a new place to shop. Trans Design are really awesome! If you order 8 polishes or less, you can ask them to use a flat rate box (write this in the comment box) and they will adjust the shipping costs to a smaller ammount after you've placed your order. Great customer service!

From OC Nail Art, I ordered some Konad stuff with a 25% off coupon. They always offer free shipping on orders over $20, even internationally, and the coupon code "Scrangie" will give you 20% off. Awesome lady behind this shop, I really recommend her!

MAC - Flirt With Fall collection


Den 15 september lanserar MAC en kollektion med lösögonfransar i olika utföranden. Själv tycker jag att lösfransar är dösnyggt, men är desto sämre på att applicera dom och tycker det är extremt jobbigt att ha dom på ögonen... Jag kanske bara har testat dåliga fransar? Jag blir lite småsugen på dessa i alla fall...


MAC Flirt With Fall
Release date: August 27th 2009 (US/Canada), September 2009 (International)False Lashes
($12.00)

 • #43 Lash - Natural length. Wispy bundles that give even flirty fringe (Permanent)
 • #44 Lash - Unique combo of seperate bundles at inner corner and dramatic winged outer corner (Permanent)
 • #45 lash - Half lash. Long sep bundles, wispy and dramatic (LE)
 • #46 Lash - Full and short (Permanent in MAC Stores only)
 • #47 Lash - Extra long side swept hairs combine with fullness at the base to give an edgy look (LE)
 • #48 Lash - Slightly more dramatic length. Wispy bundles give flirty fringe (Permanent in MAC Stores only)


#43, #45

#44, #47

#46, #48

 

 

Så, vad tycker ni? Är lösögonfransar något som lockar er? Jag är bra sugen, men jag kommer nog lägga mina slantar på de andra höstkollektionerna som släpps nu i September.

 

 

In English: MAC releases a collection with false lashes this fall that reaches Sweden on September 15th. I love the look of false eyelashes, but sady I suck at applying them, and I can't stand the feeling of wearing them. Perhaps I've only tried crappy lashes?

 

So, what do you think? Do you feel intruged by these false lashes? I do, but I will probably spend my money on the other fall collections that are released this September.

 

Source: Specktra.net

Zoya Demi


Först ut av Zoya-lacken att premiärlackas med är Demi. Demi är ett varmtonat mellanlila krämlack som är otroligt lättlackat. Det flyter ut jämnt och fint på nageln och har snabb torktid. Två lager täcker alldeles utmärkt, och toppat med fast dry top coat från Seche Vite så var det yttorrt på 2-3 minuter. Tummen upp för Zoya hittils, med andra ord!In English: First one out to be tried on of my new Zoya polishes is Demi. Demi is a warm purple creme polish which is extremely easy to work with. It applies evenly on the nail and dries fast. Two coats is all you need for full coverage, and topped off with dry fast top coat from Seche Vite, it's dry within minutes. Thumbs up for Zoya so far!
Sculpt away!


Fia ville se en look med massor av sculpting och highlighting. Jag älskar att sculpta för det kan göra en så himla stor skillnad, även om man låter resten av sminket vara hyfsat neutralt =)

Ansikte / Face
 • MAC prep + prime skin
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC studio fix fluid foundation - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish natural - light
 • MAC sculpting powder - sculpt
 • MAC shaping powder - accentuate
 • MAC mineralize skinfinish - perfect topping
 • MUS face mist
Ögon / Eyes
 • UDPP
 • MAC shaping powder - accentuate
 • MAC sculpting powder - sculpt
 • MAC eyeshadow - espresso
 • MAC eyeshadow - brulé
 • MAC mineralize skinfinish - perfect topping
 • MUS tri brow colour
 • MAC pearlglide eyeliner - molasses
 • MAC dazzle lash mascara
 • H&M brow fix
Läppar / Lips
 • MAC lipstick - sweetie
 • MAC lipstick - sunsational


Skuggornas placering: accentuate från frans till bryn, sculpt längs hela globlinjen. Mörkaste färgen i MUS tri brow i yttre v:et, espresso i yttre globlinjen. Brulé på det rörliga locket, Perfect topping som highlighter precis under ögonbrynet samt i inre ögonvrån.

In English: Fia wanted to see a sculpted and highlighted look. I love to sculpt because it can make such a huge difference, even though the rest of your makeup is toned down =)


Shadow placement: Accentuate from lash to brow, Sculpt along the crease. The darkest shade in MUS tri brow in the outer v, espresso in the outer crease. Brulé on the lid, perfect topping as a highlighter under the brow and in the inner corner of the eye.

Zoya-paket


I fredags trillade ett paket ner i min brevlåda med tre stycken Zoya-lack som jag köpt på ebayaffären Nail polish elegance för en helt okej peng. I söndags beställde jag, så 5 dagar tog det att skickas från USA. Inte illa! Där kommer jag definitivt handla igen =) Det här är mina tre första Zoya-lack eftersom dom är lite småknepiga att få tag på här i Sverige, så det ska bli jättespännande att testa. Har höga förväntningar!


Zoya Alix, Midori och DemiIn English: This package arrived at my house a couple of days ago, containing three Zoya nail polishes that I bought from ebay store Nail polish elegance. I ordered last sunday and I had the polishes in my hand this friday. Five day shipping from the US is not bad, I'll definately order from there again! These are my first Zoya polishes since they are a bit hard to come by in Sweden, so I'll look forward to trying them out!

Purity undrar: Hur lång tid tar det för dig att sminka dig?


 

Hur lång tid tar det för dig att sminka dig? Lägger du ner lika mycket tid på en färgsprakande makeup som på en lite mer neutral?

 

Mitt svar: Trötta morgonar orkar jag sällan sminka mig längre än 10 minuter. Det jag sparar in tid på är framförallt att skippa eyeliner (kör på kajal istället) och färgglada ögonskuggor. Har jag lite mer tid på mig lägger jag gärna ner lite mer tid (ca 20-30 min), oavsett om jag gör en färgglad eller lite mer neutral makeup. Gör jag en neutral makeup lägger jag gärna lite extra krut på hyn och snygga ögonbryn!

 

 

 

 

Purity asks you: How long does it take you to do your makeup? Do you spend as much time on a more colourful makeup as on a more neutral?

 

My answer: Early mornings when I'm really tired, I rarely spend more time than 10 minutes on doing my makeup. My greatest time-savers are to skip gel eyeliner (I use a pencil instead) and colourful eyeshadows. If I have more time, I love to spend more time (about 20-30 minutes), on both colourful and more neutral makeup. If I do a neutral makeup I like to put a little extra effort into perfecting the skin and my eyebrows!

 

Viva la diva #10


Maggie tjatade på mig, så jag tänkte att jag skulle visa er dagens naglar =) Viva la diva #10 är ett lack som jag nästan glömt bort att jag hade i min ägo. Det släpptes förra julen i specialutgåva och är i en lite mindre flaska än de vanliga vld-lacken. Jag letade som en idiot hela julen efter det men gav upp för det var slut precis överallt. I våras däremot så hittade jag det på rea på Åhléns city i Göteborg. Vilken flax va? =) Massor, massor med minimala glitterpartiklar i en röd krämbas som drar aningen åt blått. Jag älskar det! Tre lager krävdes för att få lacket helt täckande, och jag toppade med ett lager dry fast top coat från Seche Vite.


In English: Maggie wanted to see today's nails, so I thought I'd show it to all of you guys =) Viva la Diva #10 is a polish that I'd almost forgot that I owned. It was released last christmas as a limited edition in a smaller bottle than the regular vld polishes. I searched high and low for this polish all christmas but finally gave up because I couldn't find it anywhere. This spring, on the other hand, I found it for sale in Gothenburg =) Loads of tiny glitter particles in a red creme base that leans slightly towards blue. I love it! Three coats were needed for full opacity, topped with fast dry top coat from Seche Vite.
Steamy, strike a pose!


Jag lovade ju er att jag skulle försöka göra så många av era önskesminkningar som möjligt. Weezer från Finland önskade en sminkning i turkost, så idag blev det turkost för hela slanten med nästan alla turkosa skuggor jag äger!


Ansikte / Face
 • MAC prep + prime skin
 • MAC studio sculpt concealer - NW20
 • MAC studio fix fluid foundation - NW20
 • MAC loose blot powder - medium
 • MAC mineralize skinfinish natural - light
 • MAC sculpting powder - sculpt
 • MAC shaping powder - accentuate
 • MUS face mist
Ögon / Eyes
 • UDPP
 • MAC eyeshadow - steamy
 • MAC eyeshadow - parrot
 • MAC eyeshadow - cool heat
 • MAC eyeshadow - strike a pose
 • MAC eyeshadow - stormwatch
 • MAC eyeshadow - femme fi
 • MAC shadestick - sea me
 • MUS tri brow colour
 • MAC fluidline - blacktrack
 • MAC dazzle lash mascara
 • H&M brow fix
Läppar / Lips
 • MAC lipstick - patisserie
 • MAC dazzleglass - utterly posh

Skuggornas placering: Steamy på inre tredjedelen av ögonlocket, parrot på mitten av ögonlocket. Strike a pose i globlinjen, stormwatch i yttre v:et. Cool heat tonat upp från globlinjen upp mot brynbenet, Femme fi som highlighter på brynbenet. Sea me under ögat med parrot och strike a pose över.
In English: I promised you guys that I would try to do as many of your requested makeups as possible. Weezer from Finland wished for a turquoise makeup, so today's turquoise with almost every single turquoise eyeshadow I own!

Shadow placement: Steamy on inner third of the lid, parrot on the center of the lid. Strike a pose in the crease, Stormwatch in the outer v. Cool heat blended from the crease upwards the brow bone, Femme fi as a highlighter on the brow bone. Sea me along the lower lash line with parrot and strike a pose over it.
Purity undrar: vilka produkter köper du om och om igen?


 

Vilka produkter köper du om och om igen? Har du några speciella favoriter du inte kan leva utan, eller gillar du att prova något nytt varje gång något tar slut?

 

Mitt svar: De produkter jag köper och och om igen är Urban Decay primer potion, MAC prep + prime skin, MAC brush cleanser och MAC blot powder, helt enkelt för att de är produkter som slår det mesta annat inom sina kategorier, enligt mig. Jag älskar däremot att prova nytt så jag testar gärna något annat när t.ex. min mascara, hudkräm eller hårspray tar slut!

 

 Purity asks you: Which products do you find yourself re-purchasing? Do you have certain favourites you can't live without, or do you love to try something new each time you run out of a product?

My answer: The products I constantly re-purchase is Urban Decay primer potion, MAC prep + prime skin, MAC brush cleanser and MAC blot powder, because I think they beat almost everything else in their respective category. I do love to try new things, though, so I love to try a new product when I run out of mascara, moisturiser or hair spray, for example!
Nytt i badrumsskåpet


Igår fick jag hem ett paket med nya hudvårdsprodukter från Dermalogica. Beställde gjorde jag från Jersey Beauty, och paketet var framme på mindre än en vecka. Himla smidigt och snabbt, enligt mig!


 

I paketet låg en flaska precleanse, som är en oljerengöring, och en burk med daily microfoliant, som är en mild peeling i pulverform. Jag har fått prov på dom här produkterna tidigare så jag hoppas dom kommer fortsätta fungera lika bra på min hud!


In English: Yesterday, I got a package with skincare from Dermalogica. I ordered from Jersey Beauty, and the package reached me in less than a week.

In the package was a bottle of precleanse, which is an oil cleanser, and a jar of daily microfoliant, which is a mild exfoliator powder. I've sampled these products before so I hope that they continue to work great on my skin!

Beauty Basics - Ögonbryn


Ett par snygga ögonbryn ramar in ansiktet. Valet är fritt om man vill fylla i dom eller inte, men ett par välvårdade ögonbryn gör verkligen skillnad! I det här inlägget hade jag tänkt dela med mig om lite tips om hur jag sköter om och fyller i mina egna bryn.


Produkter och verktygPå bilden ovan ser ni de produkter jag använder för att forma och fylla i mina bryn. En bra pincett (#1 på bilden, pincett från Vitry) är a och o för att hålla brynen i trim. Jag formar mina bryn ca en gång i veckan och sen går jag in ungefär varannan dag och plockar enstaka strån.

En borste för att forma brynen (#2 på bilden, #204 från MAC) är ovärdelig. Du behöver inte ha en speciell märkesborste för detta, det funkar bra att använda en gammal rengjord mascaraborste med. Jag använder den här eftersom jag gillar det långa skaftet, plus att borsten är aningen styvare än de på en mascaraborste.

En brynskugga (#3 på bilden, Tri brow colour från Make up Store) tycker jag är bättre att fylla i brynen med än att använda en ögonbrynspenna, eftersom skugga ger ett mjukare och mer naturligt resultat. Jag gillar tri brow eftersom det går att blanda till exakt rätt nyans som matchar dina egna bryn, och det går att "tona ner" brynen genom att blanda en ljusare nyans om du har lite mindre smink på dig någon dag. Själv använder jag en blandning på ungefär 50/50 av de två mörkare nyanserna till mina bryn, och vill jag ha dom lite nertonade tar jag aningen mer av den mellanmörka.

Snyggt ifylld bryn kräver en bra pensel (#4 på bilden, #208 från MAC). Jag föredrar en ganska smal, platt och snedställd borste i en blandning av syntetiskt och äkta hår. De syntetiska fibrerna bidrar till lite mer "stuns" i penseln, medan de äkta håren hjälper till att plocka upp pigment ur brynskuggan.

För att hålla brynen på plats under hela dagen använder jag mig gärna av en brynfix (#5 på bilden, Brow fix från H&M). Det är i princip en genomskinlig (det är den när den är ny i alla fall, min blir ganska snabbt brungrå av min brynskugga) gel som formar och håller brynen på plats.Form

Något många tycker är svårt när det kommer till ögonbrynen är att få till en snygg form. Själv tycker jag att det hjälper enormt mycket med formen genom att följa nedanstående mall:


 

Figuren till vänster illustrerar hur högt (B) och brett (D) ditt bryn "ska" vara. Vi har ju alla olika bryn så mallen går inte att anpassa till alla, men plockar du på rätt sätt så kan du ge illusionen av ett högre bryn. Ännu mer kan du fuska genom att fylla i brynen och måla den högsta punkten, bågen, på brynet aningen ovanför ditt egna bryn. Samma sak med längden på brynet, det bör sluta en liten bit utanför den yttre ögonvrån, och även detta går att fuska till sig väldigt bra när man fyller i brynen.

Figuren till höger illustrerar hur du mäter ut för att veta vart ditt bryn ska börja (A), var den högsta punkten, eller bågen, på brynet ska vara (B) samt var ditt bryn bör sluta (C) i förhållande till ögat. En penna eller pensel fungerar utmärkt för att mäta ut dessa punkter. För att hitta punkt A; håll pennan lodrätt mot sidan av ena näsborren och mät rakt uppåt. Där pennan möter brynet bör brynet alltså börja. För att hitta punkt B; titta rakt fram och håll pennan mot sidan av ena näsborren. Vinkla den lite utåt så att den korsar ögats pupill. Där pennan möter brynet bör den ultimata placeringen av din "båge" vara. För att hitta punkt C; håll pennan mot sidan av ena näsborren. Vinkla den utåt så att den korsar yttre delen av själva ögat. Där pennan korsar brynet bör det sluta.

 

 

Plockning och trimning

Det vanligaste sättet att hålla sina bryn i trim är pincetten. Det kan dock vara svårt att få med alla småhår med pincetten; många strån ser man inte ens i vissa ljus, och andra är så mjuka att de inte ens går att få tag i med pincetten. Därför har jag nyligen fått upp ögonen för en metod som heter trådning, eller threading på engelska. Den här metoden kräver lite övning, men å andra sidan så är det enda du behöver en bit vanlig sytråd. Det är jättesvårt att förklara i ord eller med stillbilder hur man trådar brynen, så därför har jag lånat videon nedan från Pursebuzz.com eftersom jag tycker hon förklarar den här metoden så himla bra!

Trådar brynen gör jag varje till varannan vecka, beroende på om jag har tid och hur mycket hår som har vuxit tillbaka. För er som är lite känsliga för smärta kan jag varna redan nu innan ni provar på det här att det gör ganska ont, men å andra sidan så är det så himla värt det eftersom man får med precis vartenda litet småhår och det tar lång tid innan de växer tillbaka. Jag bemästrar inte den här metoden så pass bra än att jag vågar mig på att forma brynen med den, däremot, så till stråna allra närmast själva brynet så tar jag till pincetten.

Efter jag har trådat och format brynen så brukar jag även passa på att klippa ner längden på vissa strån för att göra brynen mindre bångstyriga. Trimmar du brynen så kommer de att se lite glesare ut; därför bör du inte göra det om du inte vill fylla i brynen sedan. När jag trimmar brynen gör jag på så sätt att jag tar en brynborste (t.ex. MAC #204 eller en gammal mascaraborste) och borstar brynen rakt upp mot pannan, så de strån som är lite längre syns extra tydligt och är lättare att skilja ut från dom som är normallånga. Sedan tar jag en nagelsax och klipper ner de strån som sticker upp ovanför ögonbrynets överkant, och kammar tillbaka brynen i "normalläge". Det låter mer avancerat än vad det är, jag hade tänkt visa med bilder men tyvärr så har jag trimmat mina bryn lite för nyligen för att det ska gå och illustrera bra. Är det någon som gärna vill se bilder på detta så hojta till så ordnar jag det!


Fylla i brynen

Det viktigaste för att få ett par snyggt ifyllda bryn är egentligen att ha en bra pensel och att ha tålamod; det blir inte perfekt första gången, utan det krävs lite övning för att få till de där snygga brynen. Jag har gjort en liten bildserie nedan för att illustrera hur jag gör när jag fyller i mina bryn.

 

Fyll i längs undre linjen av brynet med valfri brynskugga och en platt, snedskuren borste.

 Gör samma sak längs övre linjen av brynet. Fyll därefter i mellanrummet mellan de två linjerna.Sudda eventuella snedsteg (t.ex. en för tjock linje) och skarpa kanter med en tops.Tips och Tricks

 • Ögonbrynen blir kortare ju äldre man blir. Kapa därför inte av längden på brynen, det gör mycket för helhetsintrycket!
 • Tycker du att det är svårt att plocka brynen på "fri hand"? Fyll i den del av brynet du vill ha kvar innan du plockar, eller fyll i de strån du vill plocka bort med en vit kajalpenna.
 • Har du ingen brynfix? Hårgelé fungerar minst lika bra!
 • Tycker du att det gör jätteont att plocka brynen? Gör det efter du har duschat, då har hårstråna mjukats upp av det varma vattnet och hårsäckarna har vidgats en aning. Kyl ner med is efter plockningen för att dämpa rodnaden.
 • Plocka brynen på kvällen eller på en dag du inte ska ut. Det kan ta några timmar för huden att lugna ner sig.


In English: A pair of nice eyebrows frames your face. It's your choice to fill them in or not, but a pair of well-groomed brows does make a difference! In this entry, I'm going to share some tips on how I groom and fill in my brows.


Products and tools
In the picture in the top of the entry, you can see the products I use for shaping and filling in my brows. A good pair of tweezers (#1 in the picture, tweezer from Vitry) is a basic tool to keep your brows in shape. I shape my brows about once a week, and then I tweeze one or two stray hairs every other day or so.

A brush to groom your brows in place (#2 in the picture, #204 from MAC) is great to have. You don't need a special high end brush for this, it works fine to use an old cleaned mascara wand. I use this since I like the long handle, plus it's a tad sturdier than a mascara brush.

A brow shadow (#3 in the picture, Tri brow colour from Make up Store) is, if you ask me, superior when it comes to filling in the brows compared to using a brow pencil. A shadow gives you a softer and more natural look. I like tri brow since you can blend your own shade that matches your brows, and you can "tone down" your brows by mixing a lighter shade for days when you don't wear as much makeup. I use a 50/50 mix of the two darkest shadows in the trio for my brows, and if I want to tone them down a bit I use a tad more of the middle shade.

Nice filled in brows need a good brush (#4 in the picture, #208 from MAC). I prefer a pretty thin, flat and angled brush with a mixture of synthetic and bristles made out of real hair. The synthetic bristles gives the brush some stiffness, while the bristles made out of real hair helps with picking up the pigment from your brow shadow.

To keep the brows in place during the day, I use a brow fix (#5 in the picture, Brow fix from H&M). It's basically a clear (or at least; it should be clear, mine turns brown-grey quickly since it get's coloured by the brow shadow) gel that shapes and keeps the brows in place.


Shaping

One thing that many people find difficult when it comes to brows is to get a nice shape. Myself, I find it extremely helpful to follow the following sketch:


The figure at the left illustrates how high (B) and wide (D) your brow "should be". We all have different eyebrows to begin with, so the illustration is not applicable to everyone, but if you pluck your brows in the right way, you can give the illusion of a brow set higher up. You can cheat even more by filling in your brows and draw the highest part of the brow, the arch, slightly above your own brow. The same thing applies to the length of the brow, it should end a bit outside of the outer part of the eye, this too can be faked if you fill in your brows.

The figure at the right illustrates how you measure to know where your brow should begin (A), where the arch should be (B) and where the brow should end (C) in porportion to the eye. A pen or brush works great for measuring these points. To find point A; hold your pen at the side of one nostril and measure straight up. Where the pen meets the eyebrow is where it should begin. To find point B; look straight forward and hold your pen at the side of the nostril. Angle the pen slightly outwards so it crosses your iris. Where the pen meets the brow is the ideal placement for the arch. To find point C; hold the pen at the side of one nostril. Angle it outwards so that it crosses the outer edge of the eye. Where it meets the brow, the eyebrow should end.


Grooming

The most common way to keep your brows' shape is to use a pair of tweezers. It can be hard to pick up all the tiny hairs with the tweezers though; a lot of hairs doesn't even show up in certain lights, and others are so soft that they are impossible to grab with a pair of tweezers. Therefore, I have recently opened my eyes for a method called threading. This method takes a bit of practice to master, but on the other hand, the only tool you need is a bit of sewing thread. It's quite hard to explain how to do this with words or pictures, so I borrowed a video from Pursebuzz.com since I think she explains the method so well! You can see the video earlier in this entry.


I thread my eyebrows about once a week or every other week, depending on if I have the time and on how much hair that has grown back. For those of you that are a bit sensitive to pain; I want to warn you before you try this because it hurts quite a bit. On the other hand, I think it's so worth it because you pick up every tiny hair and it takes quite a long time for them to grow back. I don't master this method entirely yet, so I don't shape my brows with it. I therefore tweeze the hairs nearest the brow.

After threading and shaping my brows, I usually trim the length of some hairs to make the brows more managable. Your brows will not look as full if you trim them, so I don't recommend doing that if you don't want to fill them in. This is how I trim my brows: I take a brow groomer (like MAC #204 or an old mascara wand) and brush my brows straight upwards to the forhead, so that the hairs that are a bit longer are exposed over the normal length hairs. I then take a pair of nail scissors and trim the hairs that stick up above the eyebrow, and then I comb the brows back to "normal" position. It sounds way more advanced than it is, I was going to take some pictures but I trimmed my brows so recently that the method doesn't show up too well in pictures. If you want to see some pictures of this, let me know and I'll take some for you!


Filling in your brows

The most important thing when it comes to filling in your brows is to have a good brush, and to have paitence; it doesn't turn out perfect the first time, you will probably need some practice! I've taken some pictures to show you how I fill in my brows.
Fill in the lower line of the brow with a flat, angled brush and the brow shadowof your choice.

 Repeat along the upper line of the brow, and then fill in the space between the lines.Clean up any mistakes (e.g. a line that's too thick) and soften harsh lines with a Q-tip.


Tips and Tricks

 • The eyebrows get shorter the older you get. Don't pluck your brows shorter, it may age your appearance!
 • Do you find it hard to freehand shape your brows? Fill in the part of the brow you want to keep before you pluck, or fill in the hairs you want to pluck out with a white pencil.
 • Don't have a brow fix? Regular hair gel works great!
 • Do you find it extremely painful to pluck your brows? Do it right after you've taken a shower, by then the hairs will have softened up and the follicles will have expanded a bit. Cool with ice afterwards to ease the redness.
 • Pluck your brows in the evening or during a day you're not doing anything special. It might take a couple of hours for the skin to calm down.

Blog Widget by LinkWithin

  Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin
RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy