Svar på era frågor från frågestunden


Nu är jag hemma igen efter en skön och ganska slapp långhelg, och tänkte svara på frågorna ni har ställt under frågestunden jag har haft öppen under tiden jag har varit bortrest!


In English: I'm back home again after a nice and relaxing long weekend, and I thought that I'd answer the questions that you've asked me during the question session that's been open while I've been away! 

 

Sara undrar: hur gammal är du? har du gått sminkutbildning? vilken linje gick du på gymnasiet? (om du nu inte går i skolan fortfarande) vart bor du?

 

 

Svar: Jag är 22 år och bor i Sollentuna, som är en förort som ligger strax norr om Stockholm. Jag har inte gått någon sminkutbildning men skulle väldigt gärna vilja göra det, kollar ständigt runt efter någon som motsvarar mina förväntningar men har inte riktigt hittat någon än. Jag gick Teknikprogrammet på Rudbecksskolan under gymnasiet, efter det har jag pluggat programmering i 1½ år på KTH och nu i höstas började jag plugga till sjuksköterska på Röda Korsets högskola i Stockholm.

 

 

 


Maja undrar: brukar ditt smink sitta kvar hela dagen?Svar: Jajamensan! Det enda jag brukar behöva bättra på under dagen är läpprodukter efter jag har ätit och eventuellt lite puder i t-zonen framåt eftermiddagen om min hy är väldigt oljig just då, annars brukar det i princip se likadant ut när jag kommer hem framåt kvällen som det gjorde när jag gick hemifrån på morgonen.

Pinch asks: I want to ask you to please do a look with Amber Lights! I see it in your collection, but can't find a look with it. It makes me look tired, so I'm looking for tips :) I'm very similar to you in coloring.

I want to ask how your studies are! I'm glad you're studying to be a nurse, it's an important job! You should feel grateful that you're on this road, I'm sure it will be a rewarding job both for you and your patients! Good luck :)

Oh, and maybe you'd do a blog sale? If you have something you don't use :)My answer: Amber lights is an eyeshadow I often use in quick, neutral makeups so that's probably why I haven't taken any pictures of me wearing it since I tend to reach for it when I have very little time. I'll try to whip something up for you this week and take pictures of it!

My studies are going great, it's tougher than I thought though. I'm studuýing anatomy and physiology at the moment and it's not easy! But it's very interesting and I learn so much, so it's def. worth all the time I spend trying to cram everything into my head =)

I'll consider the blog sale idea, that's not a bad idea!


Johanna undrar: Jättekulatt du läser till sjuksköterska! Jag är ssk, gick på Ersta. Alla fall, så undrar jag hur du gör för att ha så fin hy?! Och så vill jag önska mig en svart-grå/silver-rosa sotning..?Svar: Åh, vad roligt! Ser fram emot första praktiken som är nästa termin, då man verkligen får komma ut i "verkligheten" så att säga =) Min fina hy är mycket tack vare de hudvårdsprodukter jag använder som kommer från Dermalogica, de har verkligen gjort under för min bråkiga blandhy. Jag har däremot problem med stora porer och röda partier, oavsett vilka hudvårdsprodukter jag använder, så en bra bas med concealer, foundation och puder är absolut nödvändigt för mig de dagar jag bär smink. Klickar du på kategorin "FOTD" i menyn till vänster hittar du några svart-grå sminkningar, silver-rosa kan jag absolut försöka ge mig på!


Leonie undrar: Vad är ditt mål med studierna (ja, alltså förutom att ta examen)och vilket är ditt drömjobb?
Om du tvingades avstå från att köpa Macprodukter - vilket/vilka make-upmärken skulle du då föredra?Svar:
Mitt mål med studierna är att få min sjuksköterskeexamen så jag kan jobba som sjuksköterska, och förhoppningsvis orka ta tag i att specialistutbilda mig så småningom. Mitt drömjobb är makeupartist, men sjuksköterska kommer på andra plats och är det jag har valt att satsa på just nu, men jag hoppas på att jag får möjligheten att följa min andra dröm lite längre fram i livet med =) Om jag inte fick använda MAC-produkter skulle jag antagligen satsa på produkter från märken med liknande sortiment, som Illamasqua och Make up forever. 

 

Ulrika undrar: hur har du råd med allt smink och allt annat fint ? :)

 

 

Svar: Jag köper lite i taget =) Och mycket av det jag har handlade jag när jag jobbade, nu när jag pluggar är budgeten för smink och sånt tyvärr ganska mycket mindre.

 

 Anonym undrar: jag råkar vara en av de få som inte frälsts av UDPP. mitt smink lägger sig i veck och sitter inte så bra på mig som på alla andra. jag har på foundation och puder, sen kanske två streck UDPP på varje ögonlock. sen låter jag UDPPn torka innan jag har på skugga. set spelar ingen roll hur jag gör, har på skugga innan det torkar, olika märken på skuggor. jag fattar inte vad som är fel. har du tips? alla andra avgudar UDPP men jag är så fruktansvärt besviken.Svar:
Har du testat att applicera UDPP direkt på ögonlocket, utan att lägga foundation och puder under? Jag lägger min direkt på huden och det sitter som berget på mig. Kan vara foundationen och pudret som lägger sig i veck, och så följer liksom UDPPn med eftersom den ligger ovanpå.


Anonym undrar: hur applicerar du pigment, med vilka borstar och med vilken teknik?
vilka sorts borstar ska man investera i om man ska kunna sminka sig snyggt? Tycker du sigma-borst-kitet är ett bra alternativ? Du använder mest mac dock..:)Svar: När jag vill ha mycket färgintensitet så stöpplar och packar jag på pigmentet med en platt ögonskuggspensel (t.ex. MAC #239), vill jag ha det lite skirare sveper jag på det med en fluffig borste. När jag plockar upp det ur burken ser jag till att jobba in det ordentligt i penseln också för att det inte ska bli onödigt mycket nedfall som yr runt i ansiktet, jag brukar ta det som ligger i locket först och skulle det ta slut så plockar jag upp lite mer ur burken med penseln och jobbar in det i penseln mot locket.

Angående borstar så tycker jag att det väldigt ofta är så att man får vad man betalar för. Bra borstar kostar oftast lite mer, men å andra sidan så håller de i princip hur länge som helst sen så länge man tar hand om dom. Jag har inte testat Sigmas borstar, men de ser ut att vara inspirerade av MAC-borstar (de har till och med samma nummer som de MAC-borstar de liknar) och bland annat Sminkan talar gott om dessa, så vill du inte lägga ut alltför mycket pengar och gärna vill köpa i set så är det nog en bra investering! 

 

Dalia undrar: Vad fick dig att välja MAC o inte andra märken? Känner du någon skillnad mellan MAC och Make up stores produkter? Vilken är din favorit concealer? Vilken borste bör man använda till concealer

 

 

Svar: Jag kom in på just MAC efter att jag hade köpt en hög pigmentprover och en foundation, sen var jag fast och började utforska resten av sortimentet som jag är väldigt förtjust i. Jag tycker att MAC håller högre kvalitet överlag än vad Make up store gör; speciellt borstarna och penslarna är mycket bättre hos MAC och nyansutbudet är större än hos Make up store. Dessutom gillar jag att det är enkelt att sätta MAC-ögonskuggorna i paletter så att det går snabbt att organisera och hitta.

 

Jag har två favoritconcealers; select cover up och studio sculpt, båda från MAC. Dom påminner om varandra i strukturen men select cover up är tunnare och ger lite mindre täckning än studio sculpt. En syntetpensel är optimalt att använda till concealer, eftersom den tar upp och lämnar ifrån sig produkten bra, är lätt att göra rent och ger lite stadga så det är lätt att jobba in produkten i huden.

Matilde

Roligt att du gick på Rudbeck, det gjorde jag också! Fast jag tog studenten i år.. :P

2009-11-15 @ 20:16:24

Lämna en kommentar:

Jag svarar alltid på kommentarer i samma inlägg för att konversationen ska vara lätt att följa. Kommentarer som innehåller spam eller reklam publiceras ej.

Namn:
Kom ihåg mig
E-mail: (publiceras ej)

URL/Hemsida:

Kommentar:

Trackback
Blog Widget by LinkWithin

    Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin

RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy