Purity undrar: Vad bär du med dig för smink i handväskan?

 

 

 

 

Vad bär du med dig för smink i handväskan? Har du med dig allt som behövs för en komplett sminkning, eller nöjer du dig med det viktigaste?

 

 

Mitt svar: Jag har en liten sminkväska i min handväska med nödgrejer i; concealer, brynpenna (använder brynskugga vanligtvis men penna är snabbt och enkelt och behöver inga borstar), svart kajalpenna, pressat blot powder från MAC, en minimascara, en puder/rougeborste med kort skaft (MAC #129SE), ett läppbalsam, en spegel och en touch up tube från Japonesque med fem små penslar i. Jag brukar slänga ner ett läppstift eller läppglans också om jag använder det under dagen. Jag känner att jag saknar ett rouge, en kompakt mineralfoundation och en liten kabukiborste, däremot.




 

 

 

Purity asks you: What makeup do you carry with you in your purse? Do you bring everything you need for a complete makeup, or do you only bring the most important products?

 

 

My answer: I have a small makeup bag that I carry with me in my purse containing emergency stuff; concealer, brow pencil (I usually use brow shadow but a pencil is easier when you're on the go since you don't need a brush), black eyeliner pencil, pressed blot powder from MAC, a mini tube of mascara, a powder/blush brush with a short handle (MAC #129SE), a lip balm, a mirror and a touch up tube from Japonesque containing 5 small brushes. I usually toss a lipstick or lipgloss in there aswell if I'm using one that day. I feel that I'm missing a blush, a compact mineral foundation and a mini kabuki brush, though!





Maddis

Jag har inte med mig något smink alls. Bara försvarets hudsalva för läpparna :>

2009-11-17 @ 09:27:58
URL: http://sindrobe.se
Johanna

Jag har bara med mig mina två lipgeele, slicked pink och moistly, till vardags. Ska jag på galej blir det ju lite mer: Svart kajal, rouge, concealer ev. mineralfoundation.

2009-11-17 @ 10:12:26
URL: http://www.jollasblogg.blogspot.com
Maggie

Jag brukar ha med mig det läppstiftet eller läppglanset som jag tar på mig på morgonen. Sen brukar jag visserligen glömma att tömma väskan så efter en vecka brukar jag göra det när jag undrar vart sjutton alla mina läppgrejer är! :P

2009-11-17 @ 10:18:53
URL: http://trappedathyper.blogg.se/superficial
Sminkan

Jag har ingenting med mig förutom kanske ett läppbalsam eller liknande. Handkräm i och för siog, men det är inte smink.

2009-11-17 @ 10:35:13
URL: http://sminkan.blogg.se/
Elena

I mitt pennfodral har jag ett lipsmackers strawberry, solar balm och ett body shop born lippy Tangerine.

På vårt universitet har vi ganska kalla och väldigt torra salar, så att sitta en hel dag på föreläsningar är döden för mina läppar, oavsett om jag har färg eller inte på dem, lipsmackers i typ lypsyl-form är min bästa vän. Enormt fuktgivande, bildar en hinna på läpparna som håller fukten kvar och det verkar som att det inte GÅR att torka ut dem när lipsmackers är på.



solar balm från CND räddar nagelbanden i den torra luften, att mjuka upp både huden runt naglarna och själva nagelbanden håller från att sitta och bita bort det torra vilket jag ofta gör.



varför jag har born lippy i pennfacket vet jag inte, helt omotiverat slängde jag ner det där när jag höll på att packa ihop från senaste praktiken i sollefteå.

2009-11-17 @ 12:36:29
URL: http://www.stiftprinsessan.se
Kairn

Till vardags bär jag följande make-up-produkter i en liten necessär:

* MAC Slimshine Funshine

* MAC blotpuder och borste #129SH

* DiorKiss läppglans Red Currant

* Miniparfymflaska från Muji (parfymen är dock någon från Estee Lauder

* Liten BalmBalm-burk

2009-11-17 @ 12:57:05
URL: http://minislandshast.blogspot.com
Lea (Marisu)

Oj, jag har bara med mig MAC Prep + Prime Lip och läppstift eller glans jag använt på morgonen. Ibland även concealer och lypsyl om det känns som det kommer behövas.

2009-11-17 @ 13:19:27
Anonym

Brukar vara lite olika beroende på vart jag är och smink för dagen, men ett puder med fyra nyanser, borste och spegel ifrån Givenchy samt läppglans/läppstift är alltid med. Sedan åker eyeliner, mascara och concealer med då och då.

2009-11-17 @ 13:46:09
Kairn

Jag tror att mängden saker man bär med sig även beror lite på om man jobbar och hur man jobbar osv. Jag jobbar på kontor hela dagarna och här är luften så torr att jag måste ha blotpudret med mig. Hade iofs kunnat lägga necessären här på jobbet men kan lika gärna bära med mig det. :)

2009-11-17 @ 14:01:03
URL: http://minislandshast.blogspot.com
Helena/LipGloss Bitch

Jag har typ 17 läppen eller nåt, glömmer alltid att plocka ur när jag lägger i nytt :) Annars är det oftast bara puderdosan som får följa med för touch ups under dagen.

2009-11-17 @ 14:03:53
URL: http://lipglossbitch.se
Emma

Blotting papers, läppglans, concealer om det behövs (typ nu när det är förkylningstider.

Sen har jag alltid med mig handkräm, cerat och någon all round salva!

2009-11-17 @ 15:12:26
Marie

Jag är alltid ute efter den perfekt touch up-väskan, med bara grejer som det går skitfort att fixa till.

För tillfället brukar jag ha med mig:

nagelfil, nagelolja, handkräm, pincett, lypsyl, concealerstift (Maybelline) och rent silica-puder i en dosa med svamp och spegel från Everyday Minerals. Det är mitt "ordinarie sortiment" :)

Sen tillkommer sådant som hör till dagens smink, oftast läpprodukter, men också kanske en kajalpenna eller ögonskugga.

2009-11-17 @ 17:29:48
URL: http://fizzivy.blogspot.com
sminkjante

Jag har bara ett cerat med mig.

2009-11-17 @ 17:44:35
URL: http://sminkjante.blogspot.com
Fröken Frodig

Läppbalsam och ett transparent puder. Ev nån läppfärg om jag ska på fest.

2009-11-17 @ 21:44:56
Carolina

Förr bar jag med mig i stort sett allt jag använt när jag sminkat mig, alternativt alla basprodukter varje gång jag gick någonstans, numera sminkar jag mig inte lika regelbundet så oftast följer det bara med ett läppbalsam! liiite skillnad det har blivit på tyngden av handväskan, hehehe... men vid festligare tillfällen brukar jag ha med mig lite extra, som puder, concealer, brynpenna, tops, sax, pincett och några penslar ;)

2009-11-18 @ 02:07:48
Emma

Har faktiskt inte med mig något under dagen, skule iså fall vara samma läppstift/läppglans som jag tog på på morgon. Brukar nog ha ett lypsyl eller liknande med mig!

2009-11-18 @ 20:46:31
URL: http://emla82.blogspot.com
Emma P

Det beror på tillfället. Till vardags brukar jag kasta ner något läppglans eller stift i väskan. Sen brukar jag iofs glömma att rensa så har kanske 5 stycken läppgrejer med mig. Brukar även ha ett puder eller blottinpapper med puder i väskan men det är mer för säkerhets skull, pudrar sällan under dagen.



Ska jag ut eller på fest brukar jag ha med lite mer grejer. Något till läpparna såklart, samt puder, till fest brukar jag dessutom använda det. Sen brukar jag dessutom ha en kajalpenna och framslim för säkerhets skull, inte kul om en frans skulle släppa i kanten...

2009-11-20 @ 11:43:02
Maria

jag har läppbalsam, handkräm, kajalpenna och puder i min väska!

2010-03-07 @ 13:07:07
URL: http://lilliss84.blogspot.com/

Lämna en kommentar:

Jag svarar alltid på kommentarer i samma inlägg för att konversationen ska vara lätt att följa. Kommentarer som innehåller spam eller reklam publiceras ej.

Namn:
Kom ihåg mig
E-mail: (publiceras ej)

URL/Hemsida:

Kommentar:

Trackback




Blog Widget by LinkWithin

    Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin

























RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.



© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy