Håren genom åren


Förutom smink och andra skönhetsprodukter så är en av mina största passioner hår och extensions, som jag har sysslat med på hobbynivå sedan 2004. Eftersom jag precis bytte hårfärg för första gången på 7 år så tänkte jag visa hur mitt hår har sett ut innan jag blev rödhätta!

Vi kan ju börja med min naturliga hårfärg, eller snarare hur den såg ut runt år 2000 nånting (jag har ingen aning om exakt vilken färg jag har naturligt nu, men jag misstänker att den liknar färgen jag hade sist jag såg den, möjligtvis aningen mörkare):



Sen började den långa resan med svart hår runt 2001, långt hår med självfall och mittbena. Den enda bilden jag hittade från den här tiden har jag dock självklart uppsatt hår, men det räckte ungefär nånstans mellan brösten och midjan:



2004 skaffade jag mina första extensions, blå syntetslingor isatta på salong mot ett grymt överpris. Jag gillade dom grymt mycket däremot! Här ser ni mer av signaturfrisyren:



Senare samma år blev det mina allra första syntetdreads (egengjorda), även de i blått och svart. Superlånga var dom med, när dom var utsläppta var dom ner till rumpan! Speciellt välgjorda var dom inte, men ruskigt bekväma och lätta att sätta upp:



Det blå dreadshåret återanvändes 2-3 ggr, några gånger med lite plast i (vilket jag tyvärr inte har bild på). I slutet av sommaren 2004 hjälpte min syster mig att sätta i mitt första och enda plasthår, som bestod av ca 300 meter av en platt plast som heter rexlace. Det är fruktansvärt tungt eftersom plasten inte är ihålig, så det här håret vägde ca 1,5 kilo. Tungt! Ångrade mig ang. färgvalet efteråt, men jag orkade inte göra om det så det fick vara. Synd att jag inte var mer intresserad av färgglatt smink på den tiden, fatta vilka neongröna och gula sminkningar man hade kommit undan med med det här håret!:



Någon månad senare var det dags för mitt andra egna set syntetdreads, och då hade jag hunnit göra några övningsset åt kompisar emellanåt, så de här dreadsen blev riktigt snygga jämfört med de första!:



Våren 2005 gav jag mig på att göra mina första transitional dreads (dreads som tonas från en färg till en annan), från mörkblått till turkosblått till vitt. Jag hade även syntethår i blått iflätat i luggen. Det här är nog mitt favorithår genom tiderna tror jag:



Hösten 2005 gjorde jag mitt första dreadsset med single ended dreads (varje dread är en dread med en öggla högst upp där man flätar fast dreaden i det egna håret; alla mina tidigare dreads hade varit double ended dreads, dvs varje dread är en dubbelvikt dread med två ändar som man viker på mitten, flätar in den ena änden från mitten och låter den andra änden hänga löst) och jag blev frälst, SE-dreads är så himla mycket skönare, lättare att göra och ligger snyggare mot huvudet!:



Sen blev det extensionspaus på ungefär ett och ett halvt år på grund av diverse orsaker (jag var upptagen med att vara upp över öronen förälskad i min sambo Fredrik som jag träffade i december 2005). Då var nog mitt hår det längsta jag någonsin har haft (Fredrik fick vara med på bilden med, jag har däremot högklackat på mig på bilden för jag går egentligen in under hans haka):



Våren 2006 klippte jag håret i etapper och uppklippt mot ansiktet lagom tills att jag skulle ta studenten:



Sen hände det inte så mycket med mitt hår förrän sommaren 2007. Då hade jag gjort syntetdreads till försäljning i ca ett år och hade mitt senaste dreadshår (dags för ett nytt snart, med andra ord!), ett set med SE-dreads i svart och olika lila nyanser:



I november 2007 fick jag ett ryck och tröttnade helt plötsligt på mitt långa hår. Det klipptes i en kort a-line:



Det svarta piffades upp med syntetslingor i mörkblått, petrolgrönt och svart:



Våren 2008 ångrade att jag hade klippt en frisyr som var så svår att hålla snygg på utväxt, så håret jämnades ut så att det var lika långt fram som bak och jag började spara ut det:



Ungefär så här långt hann det bli till sensommaren 2008:



Sen råkade jag tyvärr ut för en smärre hårkatastrof i och med en misslyckad ettappklippning hos en annan frisör än min vanliga (eftersom det var i samma veva som jag flyttade till Karlshamn från Stockholm) som innebar att underhåret hade samma längd som innan, men allt mitt överhår var väldigt kort. Jag höll håret uppsatt mest under den här perioden och undvek att ta kort på det för jag trivdes absolut inte med det. Julen 2008 klippte jag mig därför i en kort page igen hos min vanliga frisör när jag var hemma i Stockholm över jul och nyår, dock hade den inte lika mycket lutning som den jag klippte vintern 2007. Sen påbörjades operation redhead! 2 bleach baths krävdes för att få mitt hår orangebrunt med mörka toppar och gula rötter, och över detta la vi extremtoningen blood red från special effects. Resultatet:



Vilket leder oss fram till nutid! Topparna på håret ska blekas en gång till i samband med att jag bleker utväxten nästa gång så att hela håret får en mer jämn färg, och eventuellt ska jag lägga i mörka slingor i hela håret istället. Vi får se. Målet just nu är i alla fall att spara ut håret igen, fast rött istället för svart den här gången. Vi får väl se hur det går!




Anna

Jag kommer aldrig glömma det svartlila dreadhåret från hairdrobe. Det ligger fortfarande på min top3 snyggaste hår genom tiderna.

2009-01-15 @ 22:11:11
URL: http://xvergeltungx.blogg.se/
redvelvet @ bdb

Kul med en hårresa! Hur tycker du special fx's håller? Det ska vara en permanent färg va, som inte blir dassig efter några tvättar? Den täcker även om håret inte är kraftigt blekt?



Tacksam för svar. MVH//Jeanette

2009-01-15 @ 23:54:04
Purity

Anna: Vilken komplimang, tack ska du ha!



redvelvet: Special effects är en enkomponentstoning, alltså ingen permanent färg. Däremot sitter den bra mycket bättre än andra extremtoningar gör, men man måste bleka håret innan för att den ska sitta så bra som möjligt. Det räcker med att man öppnar upp hårstrået lite, håret behöver inte vara kraftigt blekt och ljust utan det räcker med att det är poröst av blekningen så att färgen suger in och sitter fast. Däremot bör man tänka på att ju ljusare hår du har innan du lägger på toningen, desto starkare blir färgen (som du ser på mina hårtoppar).

2009-01-16 @ 00:42:25
H_B

Vilken snygg röd färg du bytt upp dig till, men din hudfärg blev kusligt vit på bild.

2009-01-16 @ 01:36:02
Ninni

Åh vad roligt att se. Jag tycker ändå att du är sötast i det korta. Du har så himla sött och kvinnligt ansikte att det kommer fram bäst då. Själv passar jag inte alls i kort, men det gör verkligen du!

2009-01-16 @ 10:07:17
Pleu

Alltså, ditt mörkblå>turkosa>vita hår är helt klart ett av mina top tre favorithår någonsin.



För övrigt måste jag bara påpeka att du passar alldeles för bra i den gothiga stilen du har på dom två första bilderna för att jag riktigt ska tro på att det är du, har ju aldrig sett dig som en sån person liksom. :P



Och det röda du har nu är helt fantastiskt. :D

2009-01-16 @ 10:33:05
inthemake

Ojoj, vila förändringar du gjort genom åren, du har tur som passat i allt ;) Ditt långa svarta hår med blå syntetslingor var supersnyggt!

2009-01-16 @ 10:35:45
URL: http://inthemake.se
Chaosophia

Vad kul att se massor av hår! Och vad kul att se mer utav dig också! Nog för att det syns att du är vacker i den vinkel du oftast visar upp ditt smink i, men här syntes det ännu bättre.

Tycker nog att det långsvarta med blå slingor i var tuffast ändå. :)

2009-01-16 @ 10:49:33
URL: http://chaosophia.blogg.se/
vejjo

vad kul att se :D jag gillade din a-line bäst.

2009-01-16 @ 12:01:29
URL: http://eightbits.blogg.se/
sminkjante

Vilken härlig resa. Du ser verkligen ut att vara duktig på det här med extension. Kul och varierande.

2009-01-16 @ 13:32:14
URL: http://sminkjante.blogspot.com
Purity

H_B: Ja det blev nåt knas med ljuset på den bilden =P jag är inte så blek på riktigt, lovar!



Ninni: Awh, tack ska du ha! Fast jag kan inte låta bli att sakna det långa, trots att jag trivs i det korta... Dilemma det där! Och när man har det på utväxt vill man ha långt och kort på samma gång.



Pleu: Liten, smal och svartklädd ;) min garderob består fortfarande till största delen av svart och jag älskar lack, korsetter, stora kängor, sotade ögon och breda chokers, men nu för tiden är det något jag bär när jag klär upp mig och inte till vardags som jag hade när jag var 15-16 =)



inthemake: Det är det som är bra med extensions, man kan variera håret mycket utan att behöva klippa eller färga =)



Chaosophia: Awh, tack ska du ha =) blir ju lätt så, att man bara visar upp ansiktet och fokuserar på sminket, så man ser inte speciellt mycket av resten av personen. Jag gillade också mina blå slingor!



vejjo: Tack!



sminkjante: Jag älskar att pilla med hår =)

2009-01-16 @ 14:55:28
Lina

Kul att se din hårresa! Måste säga att jag älskar den röda färgen som du har i håret nu, så otroligt snyggt!

Du passar otroligt bra i dreads måste jag säga, blev lite förvånad när jag såg det först eftersom helt nyligen har börjat läsa din blogg så det hade jag aldrig anat! Väldigt fint dreadsen i blått och vitt!

2009-01-16 @ 16:36:48
URL: http://www.makeitfab.blogspot.com
Sminkan

Otroigt rolig hårresa! Och vad söt du är på varje bild! Verkligen! Du passar i alla dina hår och alla dina färger!

2009-01-18 @ 08:00:17
URL: http://sminkan.blogg.se/
CrazyNails

Det syns att du bara blev duktigar och duktigare på dreads. Super läckra var dom! Brukar annars tycka att dom kan se lite trista och tråkiga ut, men dina var jätte fina.

Blood Red är verkligen den häftigaste färgen har haft den själv men jag var lite kass på att lägga i den så jag la ner det.

2009-01-18 @ 18:52:53
URL: http://crazy-nails.blogspot.com/
Purity

Lina: Tack ska du ha =) är väldigt förtjust i min röda färg med, längtar tills jag har blekt ner topparna liiite till så jag får samma färg i hela håret!



Sminkan: awh, tack söta du! =)



CrazyNails: Tack så jättemycket! Sålde ju dreads åt andra ett tag, det syns på mitt sista dreadsset att jag hade övat rätt mycket innan om man jämför med dom tidigare ;-) Blood red har suttit förvånadsvärt bra på mig hittils, det enda som är sämre med den färgen än permanent svart är att man måste bleka utväxten innan man lägger på toningen vilket är lite drygt, men färgen är så fin så det är värt lite extra jobb. Blandar i lite färg i mitt schampo och balsam med så jag får en extra färgkick varje gång jag tvättar håret, så färgen mattas inte av så fort mellan omfärgningarna.

2009-01-18 @ 22:42:00
Rocketqueen

Jag är så förtjust i den färgen som du har nu!

2009-02-03 @ 13:38:31
URL: http://rocketqueens.blogg.se/
annahita

jag är mest förtjust i håret på den första bilden! det ser så friskt, glansigt och härligt ut, haha. det är förresten inte många som kan bära upp en sån ilsket röd hårfärg som du, grymt!

2009-11-12 @ 14:48:00
URL: http://whinar.se
Olivia

sjukt lik min syrra på 11e bilden.............. hon r också hairfreak..

2010-02-23 @ 19:12:59
URL: http://minipri.blogg.se/

Lämna en kommentar:

Jag svarar alltid på kommentarer i samma inlägg för att konversationen ska vara lätt att följa. Kommentarer som innehåller spam eller reklam publiceras ej.

Namn:
Kom ihåg mig
E-mail: (publiceras ej)

URL/Hemsida:

Kommentar:

Trackback




Blog Widget by LinkWithin

    Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin

























RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.



© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy