Skönhetsmyt #5
Skönhetsmyt #5 - "Extensions sliter på mitt egna hår och gör det tunnare."


En hårförlängning eller förtjockning som är korrekt isatt skadar inte ditt hår på något sätt. Du tappar ca 100 hårstrån naturligt varje dag, dessa fastnar i fästena till dina extensions och trillar ur allihopa på en gång när du tar ur hårförlängningen och då ser det ut som att du tappar jättemycket hår. Dessutom har du under tiden du har haft hårförlängningen i vant dig vid att ha en tjockare hårvolym, så håret känns tunnare när du tar ut dina extensions fastän det är lika tjockt som innan. Något som däremot kan skada/torka ut ditt eget hår är vissa lösningsmedel som krävs för att avlägsna extensions isatta med lim eller keratinvax (t.ex. aceton), så vill du undvika slitage bör du använda dig av en metod som inte behöver något lösningsmedel för att ta ur hårförlängningen, till exempel microringar eller flätning.
 

 

 

Beauty myth #5: "Hair extensions damages my own hair and makes it thinner."

 

 

A hair extension that is properly installed won't damage your hair in any way. You naturally loose about 100 strands of hair every day, these will be caught in the attatchments of the extensions and will all come out at once when you remove the hair extensions and makes it look like you loose a lot of hair. Plus, you get used to the extra volume you get from the extensions, so at removal, your hair will feel thinner when it's acctually just as full as before you had your extensions done. Something that can damage your hair, however, are some solvents that are used to remove extensions installed with glue or keratin was (like acetone), so if you want to avoid damage to your hair it's recommended that you use a method that don't need a solvent to remove the extensions, like micro rings or braiding.


anki

Nja, Naomi Campbell är ju känd för att extensions gjort henne skallig på vissa ställen på huvudet...

2010-09-26 @ 16:58:01
Fridde

Äh, det stämmer det du säger och alla andra kan ta sig :D

Fast att få ut microringar var i mitt fall ett rent helvete, och iom att jag tappade tålamodet och slet lite extra kanske mitt hår skadades.

2010-09-26 @ 17:00:01
Purity

Anki: som jag skrev så sliter det inte på håret om man sätter i och tar ut sina extensions på rätt sätt, och använder en metod där inga lösningsmedel som sliter på håret behövs för att ta ur extensionsen. Blir man skallig på vissa ställen beror det med största sannolikhet på att man har belastat hårsäckarna med för mycket tyngd - dvs att man har satt i hårförlängningen på fel sätt.Fridde: microringar kan vara bra att ta hjälp av någon annan att ta ur eftersom dom kan böja sig om man inte är noggrann. Köp en sån där tång med hålrum i, det underlättar enormt när man ska öppna upp ringarna eftersom ringen blir oerfekt rund när man öppnar upp den =)

2010-09-26 @ 17:15:47
URL: http://purity.webblogg.se/
anki

Du har säkert rätt, men jag tänker att någon som Naomi borde ju kunna ha råd med experter när det kommer till hennes hår, och därför är det ju konstigt att det blivit som det blivit. Det är ju knappast så att hon går till salongen runt pressbyrån när hon är ute och tjackar sina bullar... :P

2010-09-26 @ 17:26:35
Purity

Anki: sen kan det ju så klart vara så att Naomi inte sköter sina extensions efter dom har blivit isatta ;-)

2010-09-26 @ 18:04:31
URL: http://purity.webblogg.se/
anki

Skulle inte förvåna mig alls, men isf borde ju hon ha råd att ha en anställd som gör det åt henne :P

2010-09-26 @ 18:12:49
Unn (Syndroma)

Ang Naomi's: Även om man har råd att betala för något som ska vara bra betyder det inte att det blir bra ;) Det är inte alltid man får bra grejer även om man pungar ut en halv förmögenhet.

2010-09-26 @ 19:12:27
URL: http://syndromas.blogg.se/
Emma

Mycket bra skrivet och väl förklarat. Är lite sugen faktiskt och detta gjorde det ju lite mer intressant =)

2010-09-26 @ 20:05:11
URL: http://sminkhornan.wordpress.com
anki

Men självklart, men å andra sidan förväntar ju man sig att en salong ska veta vad som är bra och vad som inte är bra, oavsett prisklass. Personligen tänker jag som så att om man betalar stora summor för något så SKA det bli bra och inte resultera i att håret ramlar av... Sen hur Naomi skött håret är ju en annan femma, men jag kan tänka mig att hon är en människa som inte ens borstar sitt eget hår själv, utan har andra som gör det åt henne. Så att hon nu har skalliga fläckar är ju lite sisådär.Jag är hur som helst väldigt skeptisk till extensions övht, och lämnar härmed diskussionen om det.

2010-09-26 @ 21:21:11

Lämna en kommentar:

Jag svarar alltid på kommentarer i samma inlägg för att konversationen ska vara lätt att följa. Kommentarer som innehåller spam eller reklam publiceras ej.

Namn:
Kom ihåg mig
E-mail: (publiceras ej)

URL/Hemsida:

Kommentar:

Trackback
Blog Widget by LinkWithin

    Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin

RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy