Purity undrar: Färgar du håret?




Färgar du håret? I så fall, vilken färg? Vilken är din naturliga hårfärg?


Mitt svar: Jajamensan! Jag har färgat håret regelbundet sen jag var 13 nånting. Just nu är det mörkt mörkt chokladbrunt. Jag hade svart hår i 6-7 år, sen blev det blodrött förra julen, och tomatrött nu i våras. I somras blev jag brunett eftersom jag har mitt hår på utväxt, det kommer nog bli rött igen när det har blivit lite längre och jag har en roligare frisyr. Jag tror jag är råttfärgad naturligt, jag är däremot inte säker men så såg håret ut sist jag såg det i alla fall =P






Purity asks you: Do you dye your hair? If so, what colour? What is your natural hair colour?


My answer: Yes sir, I do! I've been dyeing my hair regularly since I was 13 something. At the moment, my hair is a dark chocolate brown. I had black hair for 6-7 years, and then I dyed it blood red last christmas, which went tomato red this spring. This summer, I became a brunette since I'm waiting for my hair to grow longer (ie look better). I think I'm mouse-coloured naturally, although I'm not 100% sure. That was the colour of my hair the last time I saw it anyway =P




sara

jag färgar mitt hår! min naturliga hårfärg är blond (en typ 9a på färgskalan), men är nu en 10-11. Har vart brunett under vintern men har nu fått den blonda färg jag vill ha! :)

2009-09-08 @ 18:01:58
URL: http://saranilsssoon.blogg.se/
Matilde

Ja det gör jag!

Just nu färgar jag det (eller snarare tonar) i en röd färg. Det är meningen att den ska vara riktigt röd men just nu är jag mer röd-brun-orange.. Men det är rätt fint iaf ;) Toning försvinner ju tyvärr lite efter ett tag. Innan det röda hade jag svart hår i 2 år och innan det hade jag min naturliga hårfärg. Men jag har haft rosa, lila slingor, rött underhår och röda slingor genom åren ;)

Min riktiga hårfärg är extremt ljus, platinablond skulle jag nog säga. Jag har alltid varit tjejen med ljusast hår i klassen så då förstår du nog graden av ljushet som mitt hår är..

2009-09-08 @ 18:05:36
Maria

Jag är nog färga-håret-beroende. Just nu är det ljusbrunt/mörkblondt, men imorn ska det bli mörkbrunt. Jag tröttnar fort och har väl haft de flesta hårfärger från platinablondt till knallrött till svart och allt därimellan. Min naturliga hårfärg har jag inte sett sedan jag var 10 år.

2009-09-08 @ 18:07:47
URL: http://readingmary.blogg.se/
Viktoria

Just nu färgar jag håret minst en gång i månaden. Färgen är brun med lite rött i det, mockabrun tror jag att den kallas.

Min naturliga hårfärg är superblont med gula reflexer i det...

2009-09-08 @ 18:25:42
Johanna

Ja det gör jag och har gjort sedan jag var 13. Den senaste tiden har det ofta blivit en blandning av bått och lila. Men jag har haft nog haft de flesta färger utom svart. :3 Och min naturliga färg är väl råttfärgat/brunt någonting. Det fick jag reda på när jag rakade undercut för ett tag sedan och håller den ofärgad. Annars har jag varit snällt ovetande om den i ett par år.. ^^

2009-09-08 @ 18:26:25
URL: http://lithia.blogg.se/
Caroline

Ja jag tonar det mörkare (Svart) ibland men inte ofta :)



En liten fråga bara, vilken färg använde du för att få ditt ´mörka chokladbruna hår?

2009-09-08 @ 19:04:48
Maria

Jaaa, jag blonderar det typ varannan månad eller så (mest utväxten), fast när jag började färga mitt håt typ i 12års-åldern färgade jag det röd brunt i ett år och sedan dess har det bara varit mer eller minder blondt. Fast naturligt har jag den där vackra råttfärgen alla blonda verkar få..

2009-09-08 @ 19:20:27
Purity

Caroline: Sist använde jag en toning från L'oreal, casting creme gloss i färgen #454, Brownie hette den =)

2009-09-08 @ 19:24:35
URL: http://purity.webblogg.se/
Unn

Jag har ändrat färg på håret sedan jag var runt 12 år. I början var det toningar i rött som gällde. Det övergick till brunt och sedan fick håret vara ett tag.



När jag gick i sjuan klippte jag av mig allt hår och färgade håret svart några månader efter det (till min mammas stora fasa). Håret förblev svart fram till vintern 06 då det blev rött återigen. Efter det så har det skiftat lite beroende på hur uttråkad jag har varit. Nu har jag en blandning utav svartbrunt och lilarött som är ganska fräsig och jag tror den får vara såhär en stund.

2009-09-08 @ 19:40:45
URL: http://unnhenriksson.blogg.se/
Linda

Ja- har haft svart, blont, mörkbrunt, rött och lila! Just nu är det rött och får nog så förbli framöver. Min riktiga nyans är "råtta" eller cendré färgad.

2009-09-08 @ 19:43:10
URL: http://bettieli.blogg.se/
Ika

Jepps. Jag färgar mitt hår i en lite mörkare röd nyans, men har tidigare länge haft det lila (eller försökt ha, mitt hår blir rödbrunt hur jag än gör). Har färgat det i 15 år nu, och har förutom rött och lila även haft blont, svart och brunt hår, samt gröna slingor nångång när jag gick i gymnasiet. Min riktiga färg är nån sorts gråaktig råttfärg urk

2009-09-08 @ 19:57:43
URL: http://miika79.blogspot.com
elvira0lsson

Jag färgar mitt hår!

Mitt riktiga hårfärg är askblond, men i början var jag helt blond. Men sen när jag blev äldre vid 11 års åldern blev håret mörkare, till askblond.

Har haft blonda slinger, bruna slinger, röda slinger, olika bruna nyanser i hela håret och rött. Men nu är det mörkbrunt men funderar på och färga rött... :)

2009-09-08 @ 20:11:33
URL: http://elviraolsson.blogg.se/
Jun

Jag älskar att färga hår, både mitt och andras XD

Min naturliga hårfärg är ganska mörk brun. Men jag har haft blond, "naturlig röd", knallrött, orange, blå, rosa, grön... för tillfället har jag svart hår ^^

2009-09-08 @ 22:07:00
URL: http://junsui88.blogspot.com/
Kabuki-Emma

Japp, använder Wellas toning i färgen Intense Coffee man köper hos frisören, den är jättebra, håret blir glansigt och fint! Har egentligen nästan samma färg naturligt men med lite mer koppar i, med toningen blir hårfärgen lite roligare och fräschare.

2009-09-08 @ 22:32:00
URL: http://www.kabukibeauty.blogspot.com/
Veronica

Jag färgar håret, men ytterst sällan. Då jag inte har ork och skit. Brukar bli brunsvart eller svart, sen så är det inget mer med det. Färgar kanske håret två gånger per halvår eller så.

2009-09-08 @ 22:50:22
URL: http://macaddicteds.wordpress.com
Lea (Marisu)

Jag har råttfärgat så jag färger mitt hår. Har provat på det mesta, men svart var det länge, sedan rött. Men jag lyckades på något vis få det vitt (och inte helt trasigt!) så nu har det varit det i två år.

2009-09-09 @ 11:09:20
Erika, PlastikMuffin

du har ju redan sett det på hairdrobe, men jag kommenterar ändå.:) Jag tonar mitt hår röd, brukar variera nyansen mellan lite mörkare och knalligare. Innan dess var jag svarthårig och har haft delar av luggen i massor av konstiga färger, roligast var nog neongult.

Natruligt är jag någon slags mörk/mellanbrun med lite rött i. Inte fult, men tråkigare än det jag har nu :P

2009-09-09 @ 13:05:48
URL: http://plasticmuffin.blogspot.com
Fröken Frodig

Nix, mitt hår är helt "au naturel", inte så vanligt kanske, tycker alla färgar/tonar/slingar utom jag. Är nog faktiskt den enda jag vet som inte fixar färgen ibland. (bland mina kvinnliga bekanta, av dom manliga så färgar sig inte så många) Har testat att tona två-tre ggr för ca 10 år sen men thats it. Lär väl börja när dom gråa håren kommer...

2009-09-09 @ 14:39:29
Kerstin

Nix pix, jag trivs med röda hårman som den är.

2009-09-10 @ 08:58:03
URL: http://skimmerskuggan.blogspot.com
Lotta

nej, jag färgar inte mitt hår alls och känner precis som kerstin ovanför att det verkar som om nästan alla andra gör det. mitt hår är naturligt ljusblont och jag trivs med det. jag har färgat håret två gånger, dels ljusbrunt när jag gick i ettan på gymnasiet, och sen mörkmörkbrunt när jag gick i trean. det hade jag knappt ett år sen gick jag tillbaka till min vanliga färg som jag haft sen dess. jag måste säga att jag uppskattar min blonda färg mycket mer nu när jag testat att ha de mörkt, än vad jag gjorde innan.

2009-09-10 @ 11:22:20
Lotta

oj, menade inte kerstin här ovanför utan självklart fröken frodig!

2009-09-10 @ 11:24:10
Julia

Jag har färgat mitt hår regelbundet sedan jag var 12, och har haft nästan alla möjliga hårfärger. Storfavoriten är dock rött i varierande nyanser, men förtillfället är jag blond.

Jag vet inte vad jag har för naturliga hårfärg längre. Sist jag såg den var det blond, men jag tror den har mörknat till ljusbrunt...

2009-09-29 @ 00:26:55
URL: http://juliasjodin.blogg.se/

Lämna en kommentar:

Jag svarar alltid på kommentarer i samma inlägg för att konversationen ska vara lätt att följa. Kommentarer som innehåller spam eller reklam publiceras ej.

Namn:
Kom ihåg mig
E-mail: (publiceras ej)

URL/Hemsida:

Kommentar:

Trackback




Blog Widget by LinkWithin

    Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin

























RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.



© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy