Purity recenserar: ArtDeco eyeshadow base


En bra ögonskuggsbas kan göra all skillnad i världen för hur resultatet av en ögonmakeup blir. Det jag önskar från en ögonskuggsbas är att den gör skuggorna mer intensiva och jämna i pigmenteringen, att de blir lätta att tona, att dom sitter på plats hela dagen och att dom inte lägger sig i veck.

Min favoritprimer har under många år varit Urban Decays Eyeshadow Primer Potion (UDPP) men då jag har hört så mycket gott om tyska ArtDecos eyeshadow base och sprang på ett hel ArtDeco-ställ i Riga så tänkte jag att det kunde vara kul att testa om den håller samma höga kvalitet som UDPP.



ArtDeco Eyeshadow Base (original)

 

 

Eyeshadow Base kommer i en liten burk med skruvlock på 5 ml och finns både som parfymerad (originalet i svart förpackning) och oparfymerad (från mineralserien i beige förpackning). Själva primern är en fluffig kräm som känns lite silkig på huden och är lätt hudtonad och skimrande. Den är lätt att tona in i huden, jämnar ut hudtonen och kan med fördel användas ensam på ögonlocket om man önskar att bara pigga upp ögonen litegrann.

 

 

 

ArtDeco eyeshadow base (original)

 

 

 

Tycker du att UDPP blir aningen för torr och är svår att tona skuggorna på så kan nog Eyeshadow Base vara något för dig. Jag upplever att den ligger någonstans mittemellan en krämögonskugga och UDPP i konsistens och torrhet, krämskuggor har en tendens att lägga sig i veck på mig eftersom jag har ganska oljiga ögonlock så ska jag använda det som bas måste jag använda UDPP under.

 

Har du däremot väldigt, väldigt oljiga lock så kan det vara så att Eyeshadow Base lägger sig lite i veck, eftersom den har en lite silkig konsistens. På mina ögonlock håller den sig dock på plats hela dagen. Den gör skuggorna mer intensiva och det är väldigt lätt att tona skuggor snyggt över basen. Dock så vill inte alla skuggor klistra sig fast lika bra som på UDPP eller krämskuggor, speciellt när det kommer till lösa pigment - MUS eyedusts är ett exempel på skuggor som inte vill fästa alls.

 

 

 

ArtDeco eyeshadow base (original)

 

 

Sammanfattningsvis är det här en suverän primer som passar speciellt bra till naturliga sminkningar, då det är lätt att tona och få ett lite diffust resultat. Den är dessutom lättare att få tag på här i Sverige än UDPP. Det jag inte gillar med den är att vissa skuggor inte vill fästa, att den är parfymerad (det är inget som stör mig eller irriterar min hy men det känns bara så onödigt) och att den kommer i burk vilket gör den lite smått ohygienisk, man får vara väldigt noga med att använda rena fingrar eller en spatel för att undvika en bakteriehärd i burken.

 

Jag sträcker mig gärna efter den här primern när jag gör naturliga eller skira sminkningar, vill jag ha lite mer oompf till färggranna sminkningar väljer jag UDPP och vill jag ha en klistrigare bas för skuggor som är svårt att få och fästa väljer jag en krämögonskugga. Olika baser för olika ändamål, med andra ord!

 

 

Pris: ca 130 kr för 5 ml hos Nails Body Beauty och utvalda hudvårdssalonger

Betyg: 4/5





In English: A good eyeshadow base can make all the difference for how the result of an eyemakeup turns out. What I wish from an eyeshadow base is that it makes the eyeshadows more intense and even in pigmentation, that they are easy to blend, that they stay put all day long and that they don't crease.

My favourite primer of many years have been Urban Decay Eyeshadow Primer Potion (UDPP) but since I've heard so many good things about german ArtDeco's eyeshadow base and ran into a huge ArtDeco stand in Rig, I thought it could be fun to see if it could be a challanger for UDPP.

Eyeshadow Base comes in a little 5 ml jar with a screw top lid and is available in both scented (the original in a black box) and unscented (from the mineral series in a beige box). The primer itself is a fluffy cream that feels a bit silky on the skin and has got a sheer skintone tint and a hint of shimmer. It's easy to blend into the skin, evens out the skintone and can also be used on its own if you only wish to brighten the eye area a little.

If you find that UDPP is a tad too dry and hard to blend on, Eyeshadow Base might be something for you. My experience is that it's somewhere in between a cream eyeshadow and UDPP in consistensy and dryness, creme eyshadows have a tendency to crease on me since my lids are pretty oily so if I'm using that as a base, I need to apply UDPP underneath.

However, if your lids are extremely oily, Eyeshadow Base might crease on you because of the silky texture. It stays put on my lids all day long, however. It makes the eyeshadows more intensive and it's really easy to blend eyeshadows on top of the base. All eyeshadows won't adhere to it as good as they do on UDPP or cream eyeshadows however, especially when it comes to loose pigments - Make up store eyedusts are an example of eyeshadows that won't adhere to it at all.

To sum it up, this is a great primer that's especially great for more natural eye makeup, since it's easy to blend on to get a diffuse result. Plus, it's easier to get ahold of here in Sweden than UDPP. What I don't like about it is that some eyeshadows won't adhere to it, it's scented (it's not something that bothers me or irritates my skin, but I just find it really unnescessary) and that it comes in a jar which makes it a bit unhygienic, you have to be really careful to use clean fingers or a spatula to avoid bacteria.

I like to use this primer when I do natural or sheer makeup, if I want more oompf for more colourful makeup I choose UDPP and if I need a stickier base for eyeshadows that are hard to adhere to the skin, I choose a cream eyeshadow. Different bases for different purposes, in other words!


Price:
about $10 for 5 ml
Rating: 4/5





peachgirl

Tackar så mycket för denna recension, underbart att få se bilder! Jag vill ha den här för färgens (eller icke-färgens) skull, det ser ut som en perfekt "nej jag har inte smink"-produkt. Är lite oroad för parfymen dock...undrar varför man parfymerar ögonprodukter alls.

2010-10-19 @ 17:26:48
Emelie

Jag gillar faktiskt den här bättre än UDPP eftersom jag har så torra ögonlock. Jag tycker inte den blir lika torr som MAC Paint Pots men den sitter inte riktigt lika bra och ibland får jag veck. Men inte alltid. Jag har dock inte upplevt att en del färger inte vill fästa - jag kanske bara har haft tur!

2010-10-19 @ 18:24:22
URL: http://www.pssion.se
Madde

Jag blev rekommenderad Artdecos ögonskuggsbas av en hudterapeut som säljer Artdeco, köpte den och gillar den. Har även UDPP orginalet och Sin. Håller med dig om att vissa skuggor inte vill fästa alls på artdeco, medans vissa gör det bra på UDPP. Har även testat Make up stores highteclighter, som jag nu tycker är helt ok, men i början gillade jag den inte alls vilket nog berodde på att jag tog för mycket av den. Just till vardagsmakeuper tar jag artdeco men till mer fest makeup så använder jag UDPP eller highteclighter =)

2010-10-19 @ 20:04:22
URL: http://onelipstickmom.blogspot.com
Sexy Sadie

Artdeco øyeskyggebase er min favoritt. Totalt.

2010-10-19 @ 21:30:11
URL: http://www.sexysadie.norblogg.net
SaintBella

Jag har inte kommit mig för att testa den än! Men den luktar onödigt mycket tycker jag. Men så länge som det inte känns hela dagen eller irriterar huden är jag nöjd :)

2010-10-19 @ 23:02:29
URL: http://saintbellabeauty.blogspot.com
Maria

Jag köpte den här i Göteborg för nåt år sedan, men trots att jag inte har speciellt oljiga lock (heller inte väldigt torra, utan.. eh, normal-oljiga? :)) så creasade den mina skuggor :( UDPP är det som funkar bäst för mig, crease-mässigt.

2010-10-20 @ 11:10:22
URL: http://elmikas.blogspot.com
Purity

peachgirl: Varsågod, vad kul att du gillade den! Den är jättebra att bära för sig själv på locket för att jämna ut hudtonen litegrann. Undrar också över parfymeringen, det stör mig inte när den är på plats men det är så onödigt =/



Emelie: Jag tycker att paint pots blir krämigare än Eyeshadow base, men det beror nog lite på vilken färg på paint pot man använder eftersom dom har lite olika konsistens och "klistrighet".



Madde: Jag har en hightechlighter hemma som jag dock inte har använt än, men det verkar som att dom verkar vara ganska lika MAC paint pots när dom väl är på ögonlocket. Får se till att prova den jag har och se om det funkar bra på mig med, vet att det är många som älskar hightechlighters som ögonskuggsbas!



Sexy Sadie: Fick jag bara välja en skulle jag ta UDPP, men eyeshadow base är en klar bubblare!



SaintBella: Jag tycker också det är onödigt med parfymen. Emelie köpte ju den utan parfym, ångrar lite att jag inte gjorde det jag med, även fast själva parfymeringen inte stör mig när den väl är på plats. Ska bli kul att höra vad du tycker om den när du har testat den!



Maria: Ah, vad trist att den inte funkar för dig! Vet att musings of a muse hade problem med att den la sig i veck på henne också. UDPP verkar vara den enda som inte lägger sig i veck alls, har bara hört folk klaga på att den är för torr eller för svår att blenda på.

2010-10-20 @ 13:19:14
URL: http://purity.webblogg.se/
Fridde

Jag har jättetorra ögonlock nu på vintern, är detta något att prova?

Använder just nu Paint Pot i Bare Study med NYX Jumbo pencil i Milk.

2010-10-22 @ 20:28:02
Purity

Fridde: Kan vara, men vore jag du skulle jag satsa på en bra ögonkräm istället så att du får bukt med dina torra ögonlock =)

2010-10-23 @ 14:30:40
URL: http://purity.webblogg.se/
Magdalena

Jag köpte Artdecos eyeshadow Base i Berlin på Douglas och gav 6,80Eur för den med parfym och 7,5Eur för Parfymfri på Kaufhof. Ögonskuggorna sitter nu på plats hela dagen och ser lika fint ut på kvällen. Tack för tipset.

2010-10-26 @ 09:04:45
Purity

Magdalena: Vad kul att du är nöjd med den! =)

2010-10-27 @ 18:13:31
URL: http://purity.webblogg.se/

Lämna en kommentar:

Jag svarar alltid på kommentarer i samma inlägg för att konversationen ska vara lätt att följa. Kommentarer som innehåller spam eller reklam publiceras ej.

Namn:
Kom ihåg mig
E-mail: (publiceras ej)

URL/Hemsida:

Kommentar:

Trackback




Blog Widget by LinkWithin

    Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin

























RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.



© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy