Angående recensioner


Igår fick jag en kommentar från en anonym läsare angående mina produktrecensioner, där personen i fråga ifrågasatte min ärlighet när det kommer till att recensera produkter jag har fått skickade till mig i pressutskick. Söta Sublimt tog upp det här ämnet igår, vilket sporrade mig att skriva ett inlägg jag med eftersom jag, och säkert fler skönhetsbloggare med mig, tycker det känns jättetråkigt att bli anklagad på det här sättet.

Jag driver den här bloggen enbart som en hobby, och i princip alla produkter jag använder köper jag för mina egna pengar. På senaste tiden har jag även börjat få pressutskick på produkter hemskickade till mig i recensionssyfte, vilket jag tycker är otroligt kul och spännande eftersom det ger mig möjlighet att testa märken och produkter jag vanligtvis inte brukar köpa själv. Skönhet och smink är ingen billig hobby, och då jag är student så måste jag verkligen tänka efter när det kommer till att köpa något för att få pengarna att räcka till, oavsett om det är en utelunch eller en ny mascara.

Precis som Sublimt skriver så tror jag att det är få som verkligen förstår hur mycket arbete och tid det ligger bakom en recension, eller ett annat blogginlägg för den delen. Man testar, swatchar, fotar, redigerar bilder, skriver inlägg och publicerar, och jag spenderar otaliga timmar varje vecka av min fritid för att driva den här bloggen. Därför tar jag lite illa upp och blir ganska ledsen när någon anklagar mig för att vara "köpt" av gratisprodukter - det skulle aldrig falla mig in att skriva något positivt om en produkt jag inte tycker om, och jag har aldrig blivit erbjuden varken pengar eller gratis produkter i utbyte mot att skriva en positiv recension. Just recensionsinläggen skriver jag till väldigt stor del för er, mina läsares skull, och därför är det extra tråkigt att få en sån här kommentar angående just recensioner. Jag älskar att testa nya produkter och tycker det är jättekul att dela med mig av mina recensioner till er, och i och med pressutskicken får jag möjlighet att ge er mina åsikter på en större bredd av produkter och märken här på bloggen.

Tyvärr förekommer det säkert smygreklam och sålda inlägg på vissa bloggar, något jag tycker är enormt tråkigt, men jag tror inte att det är speciellt vanligt att det händer. Att skriva ett oärligt inlägg om en produkt i rädsla för att inte få fler pressutskick eller för att få några kronor i ersättning är inget jag ens skulle överväga att orka bemöda mig med - jag lägger hellre min tid och ork på att skriva sånt som JAG vill skriva om på min blogg.







In English: I got a comment yesterday from an anonymous reader concerning my product reviews, where the person in questioned my honesty when it comes to reviewing products that I've got as press samples.
Sweetheart Sublimt wrote an entry about this yesterday (entry in Swedish), which encouraged me to do the same since I, probably along with other beauty bloggers out there, find it really unfortunate to be accused in this way.


I run this blog as a hobby, and almost every single products I use I've bought for my own money. Lately, I have also started recieving press samples for reviewing, which I find really fun and exciting since it gives me opportunity to try out brands and products I usually wouldn't have tried out. Beauty and makeup isn't a cheap hobby, and since I'm a student I really have to think at least twice before I buy anything, whether it's a take away lunch or a new mascara.

Just as Sublimt says, I don't think that there are many people who really understand how much time and effort it takes to do a review, or another blog entry for that matter. You test it, swatch it, photograph it, edit pictures, write entries and publish it, and I spend countless hours every week of my spare time to run this blog. That's why I take offense and get pretty upset when someone accuses me of being a "sell-out" because of the press samples - I would never even consider writing something positive about a product I dislike, and I have never been offered money or free products in exchange for writing a positive review. I write these reviews mostly for you, my readers, and that makes it extra sad to get a comment like this one. I love trying out new products and I love sharing my reviews with you guys, and by recieving press samples I get an opportunity to provide my readers with my opinion on a larger span of products and brands on my blog.

Unfortunally, there are probably blogs out there that post fake reviews for the sake of money, which is really sad to me, but I don't think it's that common at all. To write an dishonest entry about a product for fear of not getting any more press samples or to get a few dollars for the trouble is something that I wouldn't even consider to put any effort into - I'd rather spend my time on writing about things that I want to write about on my blog.




Stephanie

I only found your blog a few weeks ago but I love it and please don't let one person spoil the fun I hope you have writing it. I personally see nothing wrong with free samples, in fact I'm very jealous.

2010-04-11 @ 16:47:55
Purity

Stephanie: Thank you so much for your kind words!

2010-04-11 @ 18:01:22
URL: http://purity.webblogg.se/
bella

Finns många avundsjuka människor i världen...

Keep up the good work:)

2010-04-11 @ 18:33:01
URL: http://bellamakeupartist.blogg.se/
Aila

Avundsjuka jävlar som tycker att du är "köpt". jag däremot tycker att du gör ett SUVVE jobb, med alla recensioner, tutorials, NOTD...keep the great work och strunta i alla avdsjuka människor!

2010-04-11 @ 18:48:53
Emilie

Jag tycker att det är väldigt tråkigt att det finns sådana människor som tror att alla, av någon anledning, är några slags parasiter som suger sig åt varenda gratisgåva de kan få tag på. Det är fel att dra alla människor över en och samma kam – visst, det finns de som gör allt, och säljer sig för fortsatt samarbete, men så finns det faktiskt sådana människor, som Sanna, som inte gör så.



Jag har följt den här bloggen så gott som ja, i evigheter, och jag har aldrig sett någon tendens till att Sanna på något sätt har låtit sig köpas av ett företag för att få fortsatt respons från företagets sida. Det är det jag har gillar med Purity, att recensionerna kommer från hjärtat och från någon som verkligen är makalöst duktig (som många andra tjejer på exempelvis pret-ty <3) och står för det som skrivs och det som visas upp.



Jag tycker att de här pressutskicken bara är ett sätt för Sannas blogg att komma ett snäpp framåt – då jag vet att hon studerar och dras med låg inkomst kan nya produkter inte bara ramla in, för det skulle nöta ett stort hål i hennes plånbok. Jag vet precis hur det är, för även jag studerar, och jag vet hur tråkigt det är att vända och vrida på alla pengar för att kunna få råd till det man brinner för. Jag tycker i vilket fall som helst att man ska glädjas åt att Sanna får den här chansen – då vi som läsare, också gynnas. Vi kan inte bara anta att Sanna kan spotta ut recensioner på nya produkter och att hon ska köpa dyrt smink gång på gång för vår skull – och varför då inte vara glad över att erbjudandena nått Purity, och på samma sätt mött oss läsare? Är det inte ett ypperligt tillfälle, istället för att börja anta att hon är ”som andra” och jagar efter gratisprodukter?



Jag vill veta vad som är bra, och vad som är dåligt med en produkt – jag vill kunna sprida informationen vidare till andra, för att de ska kunna ta del av något makalöst bra, eller för att få dem att avstå från en produkt som kanske är rena rama giftfällan, eller ja, bara är riktigt kass. Jag vill se ”normala” människor skriva om produkter jag inte testat istället för att läsa vad som står på företagens hemsidor om det hela där produkten verkar oslagbar. Jag vill ha det rätta, och det riktiga, och det anser jag, att jag hittar här på Purity, hos Sanna. Jag är enormt glad att många underbara beautybloggare ger oss chansen att veta vad som är bra, och vad som är dåligt, då jag själv inte har möjligheten att köpa alla dessa produkter själv för att se vad jag tycker om det hela. Jag är glad att det finns sådana som Sanna, som tar sig tid till att göra det här för oss, och jag tycker att det är orättvist att någon, som inte ens kan säga sitt namn, ska klanka ner på en människa sådär.



Jag bör väl även tillägga att jag inte är någon direkt nära vän till Sanna,eller ens bekant - utan bara pratat med henne lite kort via mail och forum och alltid, och då menar jag alltid, tyckt att hon är en skittrevlig tjej som ställer upp för både råd och sminklangning. Tack Sanna! <3 (Och sorry för megalång kommentar)

2010-04-11 @ 19:07:12
URL: http://vintertroll.blogg.se/
Purity

bella: Ja, tyvärr gör det ju det =/ Tack!



Aila: Tack så jättemycket för dina fina ord, dom värmer verkligen!



Emilie: Gulle du, nu blev jag nästan tårögd här framför datorskärmen. Tack så jättemycket för dina söta ord och för att du tog dig tid att skriva, det betyder jättemycket för mig!

2010-04-11 @ 19:15:47
URL: http://purity.webblogg.se/
Pernilla

Jag gillar verkligen din blogg och tycker att den fyller ett stort tomrum på den svenska bloggsidan. Du är suverän på olika looker och för en MAC-älskare som mig så är det ovärderligt med alla tips, info och bilder på MAC-produkter.



Jag blir även nyfinken på de produkter som du testar och jag litar fullt ut på ditt omdöme! Det är bara min plånbok som blir lidande ;-)



Emilie skrev så himla bra och jag håller med henne fullt ut! Men det skadar inte att säga det en gång till! Detta verkar vara en trend i resten av världen också (läser sminkbloggar från bla USA och England och de får också utstå elaka kommentarer).



Så fortsätt med det du gör och strunta i de som är avundsjuka! Jag försökte mig på en Beauty blogg ett tag men det tog så mycket tid så jag la ner det. Så snälla fortsätt med ditt underbara arbete. Sveriges utbud av skönhetsbloggar skulle drastiskt minska i kvalité om du slutade.



Kram Pernilla

2010-04-11 @ 19:25:23
Emilie

Det är väl klart att jag tar mig tid att skriva <3 Du är min favoritbeautybloggare och jag håller hårt om sådana jag tycker om! Fortsätt i samma stil som du gör och fortsätt göra Purity till allt vad det står för :)

2010-04-11 @ 19:34:05
URL: http://vintertroll.blogg.se/
keijukainen

Oh boy.. I've followed your blog for quite a while already even though I haven't commented much before and I must say it seems pretty odd to me that suddenly you would compromise all the hard work you've done with your blog and start giving false reviews.



Sure I can understand some readers getting worried when you think about bloggers like Blondinbella who have gone way too far with advertising but still there's no reason to accuse you before you've done anything wrong.



Personally I don't mind the freebies as long as bloggers tell in their reviews that the product was given to them. That's exactly what you did for example with the Eyeko products so I'm satisfied.



I really enjoy your blog and remember, it's still YOUR blog and you're free to decide what you do with it :)

2010-04-11 @ 19:38:15
Purity

Pernilla: Vad glad jag blir, tack så mycket för dina fina ord! Det är så himla tråkigt med alla haters där ute som tycker att dom måste hävda sig genom att trycka ner andra människor, både på nätet och ute i det verkliga livet.



Emilie: <3



keijukainen: Thank you so much for taking your time writing this comment, it really means the world to me! I think it's really important to specify if a product is a product sample or has been bought by the blogger him/herself, because that's a thing I look for when I read reviews myself.

2010-04-11 @ 19:45:04
URL: http://purity.webblogg.se/
Emilie

Aw, nu är det ju min tur att bli tårögd :O

2010-04-11 @ 19:49:17
URL: http://vintertroll.blogg.se/
Gabriella

Jag håller med de tidigare talarna, och kan bara säga: Tack Sanna, för att du står på dig!

Fortsätt vara bäst. :)

2010-04-11 @ 20:02:48
Sublim

Hear, hear!:) <3

2010-04-11 @ 20:13:28
URL: http://www.sublimt.se
Purity

Gabriella: Tack, vad glad jag blir =)



Sublim: Tack för ditt stöd <3

2010-04-11 @ 20:16:28
URL: http://purity.webblogg.se/
Veronica

Trökigt som fan att du blir bemött så. Din blogg är min favorit, läser den alltid sist när jag ser att den är uppdaterad. :D det bästa till sist, eller vad man säger. Men skit i de/den som säger sådan skit och fortsätt kör med ditt race! :)

2010-04-11 @ 20:27:10
badbomben

Som jag ren tidigare skrev i FB så är hela "du-är-köpt"-insinuationen så löjlig att jag skulle asgarva om jag inte skulle ta illa upp för din och andras skull som blir orättvist beskyllda. Gjorde häromdan samma som fina Sublim och skrev ett inlägg om just det här temat. Anyhoot, du vet själv hur bra du är på vad du gör och jag håller helt med alla tjejer ovan. U rock like hurricane.

2010-04-11 @ 20:44:40
URL: http://badbomben.blogspot.com
Vicky

Folk är såna jävla assholes ibland. Att dom inte har bättre saker för sig...

2010-04-11 @ 20:47:30
URL: http://vickypedia.blogg.se/
Bell

Läste inlägget på Sublimt men trodde aldrig det handlade om denna blogg. Kommenterar inte så flitigt men läser din blogg ofta och har aldrig tänkt på att det skulle vara så. Dina recensioner känns ärliga då du har både positiva och negativa. Och dina sminkningar är underbara :)

2010-04-11 @ 20:48:16
Purity

Veronica: Awh, tack, vad glad jag blir! =D



Badis: läste precis ditt inlägg, jättebra skrivet! Tack för dina söta ord =)



Vicky: Ja man undrar ju ibland!



Bell: Tack för dina söta ord, det värmer att läsa alla fina kommentarer jag får av er läsare varje dag <3

2010-04-11 @ 20:54:07
URL: http://purity.webblogg.se/
Sini

Huh, well there is always somebody trying to spoil other people's work. :/ I hope comments like that don't get you down and that you continue writing reviews (and your blogg in general!) because they are very good. :)



Also, I think it's really nice of you to write both in Swedish and English. It makes practicing Swedish so much easier when I can read about interesting stuff and then check from the English version if I understood the main points.



Keep up the good work! :D

2010-04-11 @ 21:25:08
Purity

Sini: Thank you for your comment, I really appreciate your kind words! And I'm so glad to hear that you find my translations useful!

2010-04-11 @ 21:30:41
URL: http://purity.webblogg.se/
Ninni

Skulle inte för ett ögonblick tro att dina recensioner inte kommer från hjärtat. Hejja dig!

2010-04-11 @ 21:40:01
URL: http://colourbyninni.blogspot.com
Doolallymakeup

Finns inte så mycket mer att tillägga, det är många som skrivit så bra. Ta inte åt dig även om det är svårt att inte du är grym på det du gör, Keep it up, kram

2010-04-11 @ 21:42:01
URL: http://doolallymakeup.wordpress.com
Des

Har inte mycket mer att tillägga än ett "väl rutet", och hoppas att du inte låter anonyma surkommentarer förstöra för dig.

2010-04-11 @ 21:43:00
URL: http://frokenrosa.wordpress.com
Krall

Jag gillar också din blogg jättemycket och har följt den länge (nästan sen starten?). För mig är det uppenbart att du inte är "köpt" av något/några företag, du brukar ju mest skriva om MAC-grejer som du köpt då kollektionerna kommer ut. Och det har du väl gjort sen urminnes tider, inte skulle MAC skicka en massa gratisgrejer till en nystartad sminkbloggare, om man säger så? Nej, tänker man lite logiskt så förstår man att det där "sell-out"-pratet bara är strunt :)

2010-04-11 @ 21:43:32
anonyma jag :-/



Oj, detta var verkligen ett känsligt ämne märker jag. Det var absolut inte min mening att framstå som en nätmobbare!. Men en snabb blick på t.ex. dina recensioner ger vid handen att medelbetyget du ger på det du recenserat torde bli runt 4 av 5 poäng. Det kan ju finnas olika orsaker till det, och kanske har du helt enkelt haft tur eller struntat i att recensera mindre bra produkter.



Men också skatteverket har ju börjat uppmärksamma fenomenet med utbytet av tjänster och varor mellan bloggare och företag. Ingen kritiskt tänkande människa kan undvika att ställa sig frågande till hur stark ställning bloggaren har gentemot dessa företag när företagen faktiskt förväntar sig att bloggaren utför detta marknadsföringsarbete!



Ingen påstår att det inte tar tid att skriva blogginlägg. Ingen påstår att man ska blogga gratis. Men jag påstår att det finns en risk med marknadsförda varor på en blogg och det är väl inte konstigt med det. Jag ber dig bara att vara uppmärksam. På att inte bara ge fyror eller femmor, -för det är inte trovärdigt.



2010-04-11 @ 23:21:14
Purity

Ninni: Tack, söta du, det värmer!



Doolallymakeup: Tack söta du!



Des: Alla era kommentarer värmer och gör det lättare att hantera dom elaka, tack <3



Krall: Tack för dina fina ord, uppskattar verkligen att du tog dig tid att kommentera!



Anonym: har du ens läst vad jag skrev i mitt inlägg? Jag bloggar inte för att jag vill ha gratis saker, och jag förväntar mig inte att få något som helst i utbyte från mitt bloggande - jag bloggar som en hobby, för min egen skull, och får jag någon gång testa något så ser jag det som en bonus. Jag bloggar mer än gärna gratis, och läser du igenom mina recensioner så ser du att det inte bara är fyror och femmor som delas ut som du påstår. Däremot är det ju självklart roligare att recensera en produkt man tycker är riktigt bra och vill tipsa om än en dålig som man absolut inte tycker om, eller hur? Jag försöker ha en bra mix på mina recensioner och slänga in några medelmåttor och riktiga stolpskott bland mina favoritprodukter, men ska jag för dens skull skriva ner produkter jag tycker förtjänar en fyra eller en femma bara för att det "inte är trovärdigt" att ge höga betyg till produkter man råkar ha fått testa i och med ett pressutskick? Är du orolig för att jag inte är ärlig i mina recensioner behöver du inte läsa dom. De produkter jag har fått i pressutskick har jag inte haft något som helst krav på mig att skriva om på bloggen - jag väljer själv vad jag publicerar på min blogg, och skriver bara om sådana produkter eller märken som intresserar mig själv.

2010-04-11 @ 23:47:20
URL: http://purity.webblogg.se/
Veronica

Men kära nån (syftar på den anonyma kommentaren). skakar på huvudet Jag tror förresten att skatteverket snokar bland de som får gåvor i de stora prisklasserna och som tar reklamintäkter osv. Jag tror inte att beautybloggarna som får gratisprover för att testa kommer att ingå för det handlar inte om så stora summor.

Och Sanna, jag tror inte du är köpt, skriver köpta recensioner eller något liknande. Bara att pyssla med sådant skulle vara både tröttsamt och framförallt tråkigt. Och angående betygsättningen så tänker jag inte ens kommentera det för det är så dumt. Men keep up the good work och fortsätt med det du gör så bra här. kram på dig

2010-04-12 @ 00:00:23
URL: http://venusvanity.blogspot.com/
anonym beundrare <3

men snälla nån.. Detta är en blogg av en tjej med ett stort intresse, inte en recensionsida som recenserar ALLA nya produkter som kommer. Hon lägger sina pengar på saker hon antar eller hoppas är riktigt bra och skriver mer än gärna och berättar om dessa produkter för er.. Varför i hela friden skulle hon lägga sina fjuttiga studiepengar på att köpa produkter som hon tror är dåliga eller inte har något intresse av att använda själv enbart för att ha lite negativa recensioner i bloggen? Om anonym vill ha lite ettor och tvåor i bloggen tycker jag att denne kan lägga sina egna pengar på dessa kassa produkter och sedan skicka till Sanna med några extra slantar för besväret. Eller varför inte skicka sig själv? lär ju inte bli mycket mer än 1-1.5/5 på dig..



och att börja prata om skatteverket? snälla? hon har fått ett litet ynka pressutskick som hon skrivit om.. jag tror itne du vill veta hur mycket pengar hon har spenderat på allt som det skrivits om i denna blogg..



"Ingen påstår att man ska blogga gratis"

Har Sanna någongång någonstans påstått att hon tjänar massa pengar på bloggen? Nej..



Låt henne nu få ge er gratis tipps om ögonskuggor och nagellack vid sidan av sina redan tidskrävande studier utan att få massa konstiga anklagelser utan någon grund.

2010-04-12 @ 00:12:57
Krall

Anonym, om man kollar på recensionerna så behandlar majoriteten av dem saker som Purity köpt för egna pengar. Lustigt nog verkar det också som att de produkter hon fått tillskickat sig får de lägre betygen.

2010-04-12 @ 09:11:08
Purity

Veronica: Bra skrivet, tack för dina fina ord <3



anonym beundrare: Tack söta du för att du tog dig tid att skriva din kommentar, det betyder jättemycket för mig!



Krall: well spotted!



2010-04-12 @ 10:25:07
URL: http://purity.webblogg.se/
madelene

Avundsjuka människor kommer det alltid att finnas, tyvärr!

Jag är inne på din blogg varje dag och din blogg är en av de bloggar jag måste gå in på varje dag, så mycket tycker jag om den. Så tjejen låt inte en persons dumma ord trycka ner dig. Du gör ett kanon jobb som uppskattas mycket. Du ser ju bara hur många som kommmenterat ditt inlägg och som är på din sida, pga att de gillar det du gör och att det är trovärdigt. Engergiutsugare kommer det alltid att finnas, det är bara att se till att hålla dem långt bort ifrån sig :)

Så fortsätt som förut...



Styrkekram

2010-04-12 @ 10:57:06
Pinch

This is the downside of the ability to be anonymous online. I hope you won't let one critical comment ruin your passion for blogging, which you do so well.



I think if you were to write a list of the expenses you have in order to give us reviews and looks it must be very high - of course you spend so much on makeup because it's your passion - and luckily for us, you share this passion and insight with us.



I'm happy firms have started to send you samples, it should make your life as a student a bit easier, and allow you to try some new products you wouldn't necessarily have bought on your own. I trust your integrity, Sanna, and don't think you would lie to us :)

2010-04-12 @ 11:58:18
URL: http://pinchypea.ch
anki

Det är bara löjligt. Stå på dig, Sanna.

2010-04-12 @ 12:28:28
Ponks

Men snälla, orka att det finns sånna människor!

2010-04-12 @ 14:34:14
URL: http://ponks.blogg.se/
Purity

madelene: Tack för dina fina ord, jag uppskattar så himla mycket att ni läsare kommenterar på min blogg varje dag. Det blir mycket lättare att ignorera negativa kommentarer då!



Pinch: Thank you so much for taking your time writing you comment, your kind words really warms my heart. Thank you for supporting me and reading my blog!



anki: Jag jobbar på det, era kommentarer hjälper mig definitivt en bit på vägen =)



Ponks: Håller med...

2010-04-12 @ 15:11:57
URL: http://purity.webblogg.se/
peachgirl

Kommenterade borta hos Sublim också...Jag tycker det verkar sjukt naivt att folk tror att företagen på nåt sätt inte skulle tjäna på att skicka gratisgrejer. Är det nåt som har stor spridning och cred så är det privatbloggar. Jag tycker fler borde få gratisutskicken, ju fler ärliga bloggrecensioner vi ser desto mer balanserad kritik av produkterna och i slutänden bättre för mig som ska shoppa grejerna. Alla vinner, alltså.

Att bloggaren inte skulle ägna tid/kraft åt inläggen...det ser jag inte. Tycker det svämmar över av fina bilder och swatches - och sånt älskar jag!

Sen ett extra tack (eftersom jag är rätt ny här) för dina urbra guider om MAC, jag har haft jättestor hjälp av dem och skaffat min allra första MAC-produkt baserat på vad jag läst här; en #217-pensel blev det :)

2010-04-12 @ 15:53:55
Purity

peachgirl: Tack för din kommentar, uppskattar att du tog dig tid att skriva ner din åsikt! =) Jag håller med dig, ju fler olika personer man kan läsa recension om samma produkt hos, desto lättare blir det att bestämma om man vill köpa produkten eller inte! Vad roligt att du har hittat hit förresten, hoppas du är nöjd med din MAC-pensel! =)

2010-04-12 @ 16:40:34
URL: http://purity.webblogg.se/
Bell

Till den anonyma kommentaren:



Visst, väldigt bra att du (och Skatteverket;)) tar upp det. Jag själv är väldigt trött på sådant men synd bara att kommentaren hamnar på fel blogg ;) Vore lite bättre att skriva på bloggar som till exempel blondinbellas där hon den ena dagen har en favoritsminkprodukt för att byta nästa dag. Har hon blivit sminkad för MUS och hyllar produkten, lycka till att jag litar på det omdömet då.



Men de här bloggarna är de jag känner att jag kan lita på när det gäller smink. När du fäller en sådan här kommentar tar bloggaren, naturligtvis, åt sig. Hon lägger ner sin tid, pengar och delar med sig av detta och det tackar vi för.



2010-04-12 @ 17:27:53
Sara

Tycker det är så synd att folk inte har något bättre för sig att förstöra för andra, bara för att de själva inte känner sig bekväma.

Jag litar på att dina åsikter är dina och skulle aldrig få för mig att tro något annat.

Stå på dig gumman =D

2010-04-12 @ 18:34:54

Lämna en kommentar:

Jag svarar alltid på kommentarer i samma inlägg för att konversationen ska vara lätt att följa. Kommentarer som innehåller spam eller reklam publiceras ej.

Namn:
Kom ihåg mig
E-mail: (publiceras ej)

URL/Hemsida:

Kommentar:

Trackback




Blog Widget by LinkWithin

    Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin

























RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.



© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy