Purity undrar: Hur mycket smink bär du till vardags?

 

 

 

Hur mycket smink bär du till vardags? Kör du på snabba morgonar eller gillar du att piffa till dig lite extra vissa dagar i veckan?

 

 

Mitt svar: Det beror helt på hur trött jag är när jag vaknar på morgonen och hur mycket inspirationen faller på! Det jag alltid kör på är concealer, foundation, puder, ögonbryn, kajal eller eyeliner, mascara och rouge eller contouring. Nästan alltid lägger jag på ögonskugga, ibland bara en enkel i naturliga färger och ibland vräker jag på med massor av färg. Sen försöker jag alltid att ha ett gloss eller läppstift i väskan så jag kan lägga på något på läpparna under dagen om jag inte hinner eller orkar på morgonen!




 

 

 

Purity asks you: How much makeup do you wear on work/shcool days? Is your morning beauty routine quick, or do you like to look extra pretty certain days?

 

 

My answer: It really depends on how tired I am when I wake up in the morning and if I feel inspired to do something special or not! My basic makeup that I always do is concealer, foundation, powder, eyebrows, mascara, eyeliner and blush or contouring. I then almost always add eyeshadow, sometimes just something simple in neutral colours, and sometimes with loads of colour. I try to keep a lipstick or lipgloss in my purse so that I can apply it during the day if I don't have the time in the morning!





Viktoria

Det blir oftast allt som jag orkar dvs. primer, foundation, blush, puder, ögonskuggor, bryngrejs nått på läpparna och kankse nått mer som jag glömt. Sen finns det såklart dagar när jag inte har nått elelr bara orkar med maskara, brynen och lite mineralpuder.

2009-11-03 @ 15:12:33
Matilde

Nu kanske jag verkar överambitiös när jag skriver det här, men jag brukar faktiskt ha "allt" till vardags. Dvs. mineralfoundation, concealer, puder, rouge, fylla i brynen, mascara, eyeliner, ögonskuggor i allt annat än neutrala färger och någon form av färg på läpparna som oftast består av läppstift. Har säkert glömt något nu :P

Jag tycker att det går rätt fort att sminka mig fast att jag har allt det där, kanske 20 min. Jag tycker helt enkelt att det känns så mycket roligare att gå upp om jag får ha någon rolig färg på ögonskuggan eller så ;) Men visst finns det dagar då jag skippar ögonskuggan, mascaran och eyelinern. Men då känner jag mig nästan ännu tröttare.. Vaknar liksom aldrig riktigt upp då.

2009-11-03 @ 16:55:28
Emma P

Min grundsminkning ser ganska precis ut som din. sen är det lite olika beroende på hur mycket tid jag har. Ska jag till skolan så kastar jag ofta på ett par tre skuggor och en eyeliner och tar med mig ett läppstift eller glans. är jag ledig och typ ska träffa kompisar så passar jag gärna på att sminka ordentligt och kanske fota då. Just nu kör jag dock nästan bara basen till vardags. Har praktik på sjukhus och då vill jag helst inte se allt för målad ut.

2009-11-03 @ 17:32:45
maria

för det mesta foundation, concealer, puder, mascara, rouge och läppglans bara

2009-11-03 @ 18:10:28
Marlene

Jag står framför spegeln mellan 15 minuter och en halvtimme varje morgon förutom söndag! Jag tycker att det är så himla roligt att sminka mig och hålla på att jag gärna tar tid på mig. Sen så har jag glasögon också vilket gör att sminket "försvinner" lite, så det gör att jag sminkar mig lite mer än jag kanske skulle ha gjort annars för att det ska synas överhuvudtaget.

2009-11-03 @ 19:20:32
URL: http://surrealistiskt.blogg.se/
Marlene

Jag står framför spegeln mellan 15 minuter och en halvtimme varje morgon förutom söndag! Jag tycker att det är så himla roligt att sminka mig och hålla på att jag gärna tar tid på mig. Sen så har jag glasögon också vilket gör att sminket "försvinner" lite, så det gör att jag sminkar mig lite mer än jag kanske skulle ha gjort annars för att det ska synas överhuvudtaget.

2009-11-03 @ 19:21:06
URL: http://surrealistiskt.blogg.se/
Linda

Oj.. Har verkligen ingen ork på morgonen. Iaf inte om jag bara ska till jobbet. Det blir bara mascara och puder. Och fylla i ögonbrynen givetvis =)

2009-11-03 @ 19:24:19
URL: http://paivys.blogg.se/
Fröken Frodig

Som alla andra sagt, det beror ju på tid och ork. Idag är jag hemma med förkylning och har inte sminkat mej ett skvatt. Den vanligaste sminkvarianten är dock: concealer, mineralfoundation (ev primer), fylla i brynen, puder, en neutral ögonskugga, mascara (ev primer här med) och ett färgat läppbalsam.

2009-11-03 @ 19:33:58
Johanna

Om jag har tid, och verkligen gått upp när klockan ringer: Primer, consealer, mineralfoundation, ögonbrynsmink, brungråblank ögonskugga, eyeliner, mascara, rouge. Och läppglans i handväskan på vägen.

På helgen sminkar jag ögonen lite nogrannare och mer.

2009-11-03 @ 20:42:19
Tintomara

Det blir oftast foundation, concealer, puder, mascara, rouge och brynskugga. Ögonskugga orkar jag oftast bara lägga någon vardag i veckan, men oftast är jag för stressad och trött för att orka. Önskar jag orkade lägga ögonskugga oftare, känner mig mycket piffigare med!

2009-11-03 @ 21:38:54
Adeline

foundation, concealer, puder, ögonbryn, kajal (fast jag målar den genom att blöta den snedställda penseln samt samma tricolor jag har till ögonbrynen, men bara den mörkaste), böja ögonfransarna, mascara, rouge. Så ser de flesta dagar ut för mig oavsett hur tidigt eller sent jag går upp. Har jag bråttom så är det det som gäller ändå, får bara se till att vara snabb! Så det spelar ingen roll om jag jobbar eller inte heller. Väääldigt sällan har jag ögonskugga på vardagar. Bär bara ögonskugga till fest nu för tiden typ..

2009-11-03 @ 22:57:51
URL: http://adeline.nu
Elena

Ids jag absolut inte alls så kör jag i alla fall brynskugga.

2009-11-04 @ 16:24:48
URL: http://www.stiftprinsessan.se
Sexy Sadie

Du, jeg må ha mascara, liner og lebestift som minimum.

2009-11-04 @ 17:51:14
URL: http://www.sexysadie.norblogg.net
lovisa

mitt standard är rouge, det tycker jag är viktigast av allt. så det vanligaste är rouge och mascara. eyeliner om jag orkar. täckstift om det behövs någonstans.

2010-01-22 @ 15:45:09
URL: http://polichinelle.webblogg.se/

Lämna en kommentar:

Jag svarar alltid på kommentarer i samma inlägg för att konversationen ska vara lätt att följa. Kommentarer som innehåller spam eller reklam publiceras ej.

Namn:
Kom ihåg mig
E-mail: (publiceras ej)

URL/Hemsida:

Kommentar:

Trackback




Blog Widget by LinkWithin

    Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin

























RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.



© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy