Budget vs. Lyx: läppbalsam


Ny kategori på bloggen; Budget vs. Lyx! Det är många som har efterlyst mer tips på budgetprodukter, så i den här kategorin hade jag tänkt jämföra lite dyrare produkter med budgetalternativ. För ibland behöver det ju inte alltid vara så att dyrast är bäst, eller hur?

I det här första inlägget hade jag tänkt jämföra läppbalsam: The body shop hemp lip protector vs. Chapstick.Budget: Chapstick

Vad:
Ett läppbalsam som återfuktar och håller läpparna mjuka, utan att lämna en hinna efter sig. Originalet luktar pepparmint, men det finns även att köpa i andra dofter och smaker. Gör inte läpparna "beroende" av produkten som vissa läppbalsam har en tendens att göra. Produkten är på 4 gram och ett läppbalsam räcker väldigt länge.
Var: Finns inte att köpa i butik Sverige, men går att hitta på bland annat ebay.
Pris: ca $1-2


Lyx: The Body Shop hemp lip protector

Vad:
Ett mjukgörande läppbalsam där den vårdande ingrediensen är hampaolja. Återfuktar och gör läpparna mjuka, själva stiftet är rätt hårt så det är ingen risk att man råkar smeta på för mycket på en gång. Gör inte läpparna "beroende" av produkten som vissa läppbalsam har en tendens att göra. Produkten är på 4 gram.
Var: Finns att köpa på The Body Shop
Pris: 95 kr
In English:
Time for a new category here on the blog; Save vs. Spend! There are many of you who have asked about more tips about chepaer beauty products, so I'll compare pricier products to cheaper alternatives in this category. Because sometimes, the more expensive product doesn't have to be the better, right?

In this first entry, I'm going to compare lip balms: The body shop hemp lip protector vs. Chapstick.


Save: Chapstick

What is it:
A lip balm that moisturises the lips and keeps them soft, without leaving a layer of product on the lips. The original smells of peppermint, but it's also available in other scents and flavours. Doesn't make the lips "addicted" to the product like some lip balms have a tendency to do. The product weighs 4 grams and will last for a long time.
Where can you buy it: At your local drugstore if you're in the UK or US, also avaiable on ebay
Price: about $1-2


Spend: The Body Shop hemp lip protector

What is it:
A moisturising and softening lip balm where the active ingredient is hemp oil. Moisturises and makes the lips soft, the stick is pretty hard so there's no risk for getting too much product on your lips. Doesn't make the lips "addicted" to the product lie some lip balms have the tendency to do. The product weighs 4 grams.
Where can you buy it: at The Body Shop
Price: $8Kajsa

Försvarets hudsalva ftw!

2009-11-24 @ 14:51:17
Carolina

Nu vart jag minst sagt sugen att testa läppbalsamet med hampaolja, blev helt frälst när jag hittade mitt favorit hårwax som visde sig vara gjort på hampa, suverän ingrediens!

2009-11-24 @ 14:59:40
Katarina (bjooti, splodgy...crazy bloglady)

Ibland, på vissa kicks, om man har riktig riktig tur, så går det att hitta Chapsticks. Men bara ibland, som sagt.

2009-11-24 @ 15:10:59
URL: http://splodgy.org
Elena

Men nu måste du ju berätta vilken du föredrar och varför ;)

2009-11-24 @ 15:27:35
URL: http://www.stiftprinsessan.se
Veronica

Chapsticks är jag nyfiken på, får fråga min lärare om hon kan langa åt mig när hon åker hem till USA haha. Förresten, fick en liten bruk med pigmentet Teal från svärmor idag (den lilla från förra årets julkollektion) men den är inte som jag har sett på bild (dvs, blågrön typ) utan den är mer grön. :/ skall den vara så?

2009-11-24 @ 15:34:31
URL: http://macaddicteds.wordpress.com
Marianne

Ser ikke heeelt hvordan The Body Shop kan regnes som "lyx", men ok..

2009-11-24 @ 15:38:39
URL: http://ainareiel.blogg.no
Purity

Kajsa: Jag tycker det är lite för fett, och så använder jag det inte gärna eftersom det innehåller jordnötsolja och min syster är jätteallergisk, så vill inte utsätta henne för det. Men det funkar säkert jättebra för vissa!Carolina: Det är riktigt bra faktiskt, jag gillar det!Katarina: oooh, nu måste jag spana på alla Kicks jag hittar, haha!Elena: Jag tycker dom är ganska likvärdiga, är i princip bara priset som skiljer. Chapstick är billigare, men det från TBS är lättare att få tag på.Veronica: gör det, det kostar ju typ ingenting! Teal från förra årets julkollektion är grönare och lite mesigare än originalet av någon anledning, jag gillar originalet bättre!Marianne: Jag tycker det räknas som lyx eftersom det kostar 95 kr, klart det finns lyxigare och dyrare men jag tycker att nästan 100 kr är dyrt för ett läppbalsam ;)

2009-11-24 @ 17:23:49
URL: http://purity.webblogg.se/
Veronica

Men åh, så typiskt :(

2009-11-24 @ 18:16:02
URL: http://macaddicteds.wordpress.com
Tove

Jag tror att det Chapstick de har på Kicks är den versionen som finns i England, den är inte samma och inte alls lika bra...

2009-11-24 @ 23:57:30

Lämna en kommentar:

Jag svarar alltid på kommentarer i samma inlägg för att konversationen ska vara lätt att följa. Kommentarer som innehåller spam eller reklam publiceras ej.

Namn:
Kom ihåg mig
E-mail: (publiceras ej)

URL/Hemsida:

Kommentar:

Trackback
Blog Widget by LinkWithin

    Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin

RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy