Veckans bloggtema - Budget vs. Lyx


Den här veckans bloggtema på pret-ty är budget vs. lyx, och det är Sminkan som står för valet av tema! Jag använder gärna budgetprodukter som håller hög kvalitet, och ibland så är faktiskt en del budgetprodukter minst lika bra eller till och med ännu bättre än den dyrare märkesvaran. Jag har både budgetfavoriter och lyxfavoriter inom många skönhetsområden, så därför tänkte jag tipsa om några favoriter inom båda ändarna av prisskalan =)

Ögonskugga: MAC eyeshadow v.s. H&M eyeshadow

Min budgetfavorit nummer ett när det kommer till ögonskuggor är definitivt H&Ms egna ögonskuggor, både singelskuggorna och paletterna. De är väldigt högpigmenterade för sitt låga pris, 39.50 kr, och blir jämna och fina och sitter länge på locket så länge man använder en bra bas. Att min lyxfavorit är MACs ögonskuggor kommer kanske inte som någon större överraskning ;-) enormt stort färgutbud och skuggorna håller fantastisk kvalitet. MAC-skuggorna kostar ca 150 kr/st.


Brynfix: Make up store brow set fix v.s. H&M eyebrow fix

Eftersom alla brow fix innehåller i princip samma sak; hårgelé i en mascaratub, känner jag inte för att lägga speciellt mycket slantar eftersom jag får samma produkt om jag köper H&M's eyebrow fix för 49.50 kr som om jag köper Brow set fix från Make up store för 155 kr. Ett riktigt budgetkap är H&M's egna med andra ord!


Nagellack: OPI v.s. Mavala


Eftersom jag inte får ha nagellack på jobbet så är min nagellackssamling hyfsat liten och består till största delen av minilack från mavala. Dessa är perfekta för mig eftersom jag kan samla på mig många färger till ett lågt pris, ca 30 kr per flaska. Skulle jag kunna använda nagellack mer skulle jag nog däremot köpa på mig några OPI-nagellack, jag har testat ett en gång och min uppfattning från då var att det var ett helt fantastiskt lack, lättapplicerat och höll länge. OPI-lacken kostar ca 150 kr/flaska i den svenska handeln, men du kan få tag på dem billigare än så via ebay t.ex.


Schampo och balsam: Redken v.s. Aussie


I somras började jag använda Redkens schampo och balsam för färgat hår, och sen dess är jag frälst. Håret blir så himla mycket lättare att hantera, det känns bättre och ser bättre ut. Det finns en anledning till att frisörschampon är så dyra med andra ord, ca 250 kr/flaska får du betala hos en svensk frisör för en flaska schampo på 300 ml eller en flaska balsam på 250 ml. Jag köper däremot mitt via lookfantastic.com, eftersom det är betydligt billigare och man kan dessutom spara pengar på att köpa set med 2, 3 eller 4 produkter inom samma serie. Bäst är däremot att köpa direkt i USA eftersom det är där det tillverkas, min pappa köpte med sig ett set med 1 liter schampo och 1 liter balsam för $35! Innan jag använde Redken var min favorit bland schampo och balsam Aussie, ett märke som precis ska lanseras i Sverige som jag hade köpt med mig hem från England tidigare. Speciellt inpackningsbalsamet 3 minute miracle reconstructor är jag förtjust i, återfuktar håret riktigt riktigt bra och gör det mjukt och smidigt. I London kostar Aussie-produkterna mellan 50 och 100 svenska kronor.


Borstar: MAC v.s. Kicks


Bra verktyg är grunden till bra makeup har jag märkt sedan jag började bygga upp min samling av MAC-borstar. Smakar det så kostar det, däremot, MAC-borstar kostar mellan 200 och 500 kr i Sverige, men å andra sidan så kommer du aldrig att behöva byta ut dina MAC-borstar så länge du sköter om dom på rätt sätt. Vill du inte lägga riktigt så mycket pengar så har Kicks riktigt bra borstar för sitt låga pris, de kostar allt mellan 70 och 200-250 kr beroende på borste.


Mascara: Lancôme Hypnôse v.s. Maybelline Great Lash


För tillfället är min favvomascara plush lash från MAC, men innan jag hittade den var jag ett troget fan av den klassiska mascaran med grönrosa tub; Great Lash från Maybelline. Den gör ett riktigt bra jobb när det kommer till att separera fransarna, ge längd och volym, och den kostar under hundralappen. Har man tur kan man hitta den i tvåpack för samma pris som en! En lyxmascara jag själv inte har testat än men som hyllas lite överallt är Hypnôse från Lancôme, som kostar runt 200-250 kr, beroende på inköpsställe.


Vilka är era budget v.s. lyx-favoriter?




Anonym

Är borstarna från Kicks gjorda i syntet, eller "djur-hår"?



Letar efter syntetborstar som duger. Har ledan EMs borstar, men vill ha flera i samlingen ;)

2009-01-19 @ 11:25:02
Andréa

Hej! :) Jag är makeupartist, men vet väldigt lite om märket MAC... Har helt enkelt siktat in mig på Make Up Store's produkter. Men jag har en fråga: Var kan man köpa MAC? Finns det på Kicks och liknande?

Hoppas du får en kanondag!

2009-01-19 @ 12:13:12
URL: http://makeupartisten.blogg.se/
Purity

Anonym: Kicks borstar är gjorda av äkta hår. Är du ute efter bra syntetborstar så kolla in Too Faced, jag har pillat på deras (dock inte testat) och de är helt underbart mjuka och sköna! Snygga är dom också =)



Andréa: Du kan enbart köpa MAC i Stockholm, Göteborg och Malmö vid deras egna diskar. I Stockholm finns MAC på Åhléns city, PUB och NK!

2009-01-19 @ 14:50:50
Desiré

Vilket bra inlägg! Mer sånt tack! :D



Jag har länge funderat på just det där Redken-shampot och ser att det finns set med tre produkter på tradera med utropspris kring 400 kr. Tycker jag inte är så farligt :)

2009-01-19 @ 16:36:19
URL: http://www.dessi.se
Mimmi

Gud vad skönt att jag inte är den enda i världen som inte hatar Great lash. :D

2009-01-19 @ 20:45:34
URL: http://yta.bigmouth.se
Lisa

Hej! Jag har börjat handla mitt schampo och dylikt på www.feelunique.com. Men såg att det verkade ännu billigare på lookfantastic.com. Vad kostar frakten där? På feelunique ingår ju nämligen det i priset

2010-01-14 @ 23:25:03
Purity

Lisa: Det beror på hur mycket du handlar, testa att lägga varorna i korgen så ser du hur mycket frakten blir!

2010-01-14 @ 23:32:52
URL: http://purity.webblogg.se/

Lämna en kommentar:

Jag svarar alltid på kommentarer i samma inlägg för att konversationen ska vara lätt att följa. Kommentarer som innehåller spam eller reklam publiceras ej.

Namn:
Kom ihåg mig
E-mail: (publiceras ej)

URL/Hemsida:

Kommentar:

Trackback




Blog Widget by LinkWithin

    Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin

























RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.



© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy