Min sminksamling


På förfrågan tog jag kort på hela min sminksamling förra veckan. Den består till största del av MAC, jag är en riktig MAC-nörd! Min första MAC-produkt köpte jag i november 2007, så samlingen är ungefär 10 månader gammal och växer ständigt. Jag bodde däremot i Stockholm fram tills den 1:a September då jag och pojkvännen flyttade ner till Karlshamn i Blekinge, så närmaste MAC-disk ligger numera 15 mil bort, dvs i Malmö... Vilket är lite synd. Tur att det finns vänner, syster och mamma i Stockholm som kan köpa och skicka ner åt mig!Här förvarar jag mitt smink. Det är en MALM-byrå från Ikea, spegeln och lamporna kommer också från Ikea. Jag förvarar sminkpenslar, mascara och eyeliners och liknande på byrån, resten av sminket bor i översta byrålådan.
Mina borstar. De flesta är från MAC, men jag äger även några japonesque-borstar och en gammal, men hyfsat bra, H&M-borste.

Vänster till höger: MAC #150, #187, #168, #227, #222, #217, #239, #242, #219, #194, #208. Japonesque 232, H&M-borste, brynborste från Lindex, borstar ur Japonesques touch up tube som jag har i min handväska, hur smidiga som helst! Dom levereras i en plåttub.


Ögonskuggspaletter. Jag har 3 st paletter som rymmer 15 ögonskuggor, samt en palett som rymmer 4 ögonskuggor som jag använder när jag reser. Paletterna är magnetiska, vilket betyder att man kan flytta runt skuggorna hur man vill, samtidigt som dom hålls på plats (så vidare det sitter en magnet på baksidan av skuggan, dvs). Paletterna kommer från MAC pro och går inte att köpa i Sverige, tyvärr, alla mina är köpta via medlemmar på Specktra.net. Ögonskuggorna från MAC kommer i pots med snäpplock, för att få ner dom i paletterna finns det en teknik som kallas för "depotting" som innebär att man med hjälp av värme plockar ur själva ögonskuggspannan ur dess plastförpackning, en tutorial på hur man depottar sina skuggor kommer lite senare! Hos MAC pro kan man även köpa skuggorna i pro pan-form så man slipper depotta, tyvärr så finns inte dessa i Sverige =/
Alla skuggor i paletterna kommer från MAC.


Naturliga paletten:
Crystal Avalanche, Solar White (LE från cool heat), Shroom, Brulé
Glamour Check! (LE från starflash), Woodwinked, Espresso, Warming Trend (LE från cool heat), Mink & Sable (LE från starflash)
Beauty Marked, Carbon, Charred (LE från originals), Smoke & Diamonds (LE från starflash)


Varma paletten:
Top Hat (LE från starflash), Indian Ink (pro), Purple haze, Lotusland (LE från starflash), Vibrant Grape (pro)
Sunset B (LE från starflash), Sushi Flower, Expensive Pink, Coppering
Juiced, Canary Yellow (pro)


Kalla paletten:
Climate Blue (LE från cool heat), Deep Truth, Blue Flame, Freshwater
Parrot (LE från originals), Cool Heat (LE från cool heat), Gulf Stream (LE från cool heat), Warm Chill (LE från cool heat)
Lime (pro), Bitter


Ansiktsprodukter. MAC loose blot powder i medium, MAC studio fix fluid i NW35 och NW20, MAC prep + prime, Make up store cover all mix, MAC select cover up i färgerna peach och green (båda pro)


Rouge och contouring. MAC accentuate shaping powder, MAC sculpt sculpting powder, MAC gingerly blush, MAC dame blush. Backups av accentuate och sculpt.


Diverse ögonprodukter: Make up store tri brow color, Urban Decay Primer Potion (UDPP), Urban Decay eyeshadow transforming potion (UDETP), H&M brow fix, MAC sharkskin shadestick, MAC plush lash mascara


Läppennor och ögonpennor: MAC magenta lip pencil, MAC cherry lip pencil, MAC engraved powerpoint pencil, MAC graphblack technakohl.


Läppstift och glans: MAC russian red lipstick, MAC mystic lipstick, MAC lovelorn lipstick, MAC girl about town lipstick, MAC moistly lipgelée, MAC slicked pink lipgelée


Paint pots och gel liners: MAC moss scape paintpot, MAC delft paintpot, MAC bare study paintpot, MAC artifact paintpot, MAC blacktrack fluidline, MAD minerals carbon indelible cream eyeshadow, MAC venomous gel eyeliner, MAC peacock gel eyeliner, MAC black cherry gel eyeliner


Pigmentprover! Dom här har jag måååånga av, det är så billigt och dom räcker i evigheter och man kan samla på sig i princip hur många olika färger som helst! Det gäller att vara på sin vakt och se till att man köper från pålitliga försäljare dock, för det finns väldigt mycket fejkpigment som kan innehålla vilken skit som helst där ute... Följande pigmentprover kommer från MAC:

Black black, Dark soul, Softwashed grey, Silver fog
Platinum, Pure white, White, Vanilla


Gold dusk, Fairylite, Jardin Aires
Tan, Chocolate brown, Blue brown


Dusty coral, Off the radar, Acid Orange, Orange
Melon, Pink bronze, Neo orange, Electric coral
Revved up, Apricot pink


Smoke signal, Maroon, Ruby red
Basic red, Accent red


Red electric, Magenta madness, Bright fuchsia, Fuchsia
Pink, Pink vivid, All girl
Pink pearl, Kitschmas, Pinked mauve


Violet, Viz-a-violet, Rich purple
Entremauve, Grape, Full force violet


Cornflower, Naval blue, Steel blue, rr blue
Aire de blu, Clear sky blue, Deep blue green, Teal


Emerald green, Night light, Golden Olive
Golder's green, Green space, Chartreuse
Old gold, Rock it yellow, Primary yellow

MAC-glitter!

Golden lemon (ett pigment egentligen, men det har så stora glitterpartiklar att det får bo hos mina glitter), Crystallized lime, Jewelmarine, Turquoise, Crystallized purple
Fuchsia, Neon 60's pink, Red, Black, Reflects antique gold

MAD minerals samples

Embrace, Day dreamer, hot stuff, yam, green clay
Choc. grapes, speed, illegal, temptress, army green
poise, drama queen, pizzazz, copper foil, big money
No doubt, paranoid, violet, big apple, taxi


Lite smått och gott: MAC brush cleanser, Make up store face mist, MAC small pencil sharpener, Vitry pincett, Foundationpalett (=ljusfat från Ikea)


Nagellack. Jag har inte många lack alls eftersom jag inte får ha lackade naglar på jobbet =(


Min sminkväska, Traveller från MUS, som jag fick av min pojkvän i 21-årspresent. Den är perfekt, ett stort och ett litet fack innuti och 6 st små fack utanpå! Lagom stor för att rymma både paletter och borstar när jag reser.


Min borstväska från FACE. Jag älskar den!

Phew, det var väl allt. Skulle vara jättekul att se andras sminksamlingar, även om ni inte orkar ta kort på varenda grej och skriva ut namnen som jag har gjort!
badis

Åh herregud vilken läcker extravaganza! Såg din läckra fredagsfotd på Pret-ty och surfade hit:) Gillar vad jag beskådar!

2008-09-15 @ 23:09:13
URL: http://badbomben.blogspot.com
Purity

badis: Kul att du har hittat hit!

2008-09-16 @ 09:50:06
inthemake

Ojojoj det var ingen dålig sammling du har :)

2008-09-16 @ 10:23:49
URL: http://inthemake.blogg.se/
Purity

inthemake: det värsta är att man alltid tycker man har för lite och ständigt vill ha mer ;) vore jättekul att se vad ni andra bloggare har i sminksamlingen!

2008-09-16 @ 11:13:26
Des

Vad fint du har organiserat dina paletter, jag blir sugen på att göra något liknande! Hur matchar du Lotusland, förresten, jag vet inte alls hur jag ska använda min.

2008-10-28 @ 10:17:04
URL: http://frokenrosa.wordpress.com
Purity

Des: Tack! Jag brukar para lotusland med en mörkare lila (top hat eller entremauve pigment), en rosa (typ sunset B eller sushi flower) eller en blå. Den blir ju ganska skir i appliceringen, använder man en stark lila bas under så blir den mer intensiv! Jag brukar använda royal hue shadestick =)

2008-10-28 @ 10:33:29
Des

Låter som om jag får prova mig fram helt enkelt, tack för tipsen!

2008-10-28 @ 17:49:05
URL: http://frokenrosa.wordpress.com
Purity

Des: Så lite så, hoppas du hittar något som funkar för dig!

2008-10-31 @ 17:46:49
Mickie Page

Hur mycket fick du ge för spegeln, byrån och lamporna? :) Såg jättefint och praktiskt ut!

2008-11-11 @ 18:13:25
Purity

Mickie Page: Byrån kostade 995, spegeln runt 300, och lamporna 249 kr/st har jag för mig. Exakta priser finns på Ikeas hemsida!

2008-11-11 @ 22:36:02
madelene

Hej! Jag älskar också smink men problemet är bara att jag inte vet hur jag ska använda det jag har. Jag har exempelvis 15 olika bruna färger som ser någorlunda likadana ut, massa gröna etc. Känns som att jag måste börja slänga lite för man vet knappt vad man har eller när man ska använda det längre. Har du nåt tips?? Använder du verkligen alla olika nyanser av alla färger som du har??

2009-01-06 @ 12:27:31
e

Men nuförtiden så KAN man faktiskt köpa paletterna på MAC i Stockholm. Var på Åhléns och köpte tomma paletter och ett par skuggor. Hon som jobbade där sa att de numera har samma sortiment som macs egna affärer utomlands men inte samma som MAC PRO.

2009-01-07 @ 16:45:56
Purity

e: Från och med nån gång i december 2008 kan man köpa paletter och refiller, samt alla pigment, på Åhléns city i Stockholm, vilket är jättebra =) Skrev ju det här inlägget i september 2008 då paletterna inte hade kommit till Åhléns city än.

2009-01-07 @ 17:48:37
madelene

hej, får jag inget svar på mina frågor..???

2009-01-08 @ 00:41:30
Purity

madelene: Men gud, jag måste ha missat din fråga helt, förlåt så hemskt mycket! Jag använder oftast flera nyanser som liknar varandra ihop i samma sminkning, men försöker att köpa nyanser som inte är alltför lika varandra även om jag har en del dubbelgångare i samlingen... Blir mycket lättare att få översikt över vad man har om man har möjlighet att sätta skuggorna i paletter, tycker jag! Eller om du känner att du har flera skuggor som liknar varandra och vet med dig att du inte använder alla; behåll din absoluta favorit och lägg resten i en burk eller påse som du sedan kan sätta fram när du får besök så får dina vänner plocka på sig godbitar ur påsen som de kanske får mer glädje av än vad du har, det är bättre än att slänga tycker jag! Ett annat tips är att skriva en lista eller tänka igenom vad du ska köpa innan du handlar nya skuggor, så du vet vilka nyanser du har och vilka du saknar och försök motstå impulsköp. Jag har till exempel väldigt svårt att motstå turkosa skuggor för dom är så himla fina, men jag tänker efter en extra gång innan jag köper en ny så att jag inte får alltför många dubletter.

2009-01-08 @ 21:34:26
madelene

tack så jättemycket för svaret!!

2009-01-08 @ 21:47:58
Madelene

Är det stor skillnad på Mac och make up stores ögonskuggor och sminkborstar??

Jag får 40 % rabatt på MUS men är egentligen sugen på MAC.

Du verkar ju ha koll på smink å sånt mer än oss vanliga döda :)

2009-01-10 @ 16:08:30
Marielle

Hej. Vart har du fått borstarna ifrån? /Marielle :)

2009-02-11 @ 18:21:43
Purity

Madelene: Jag tycker att MACs borstar är väldigt mycket bättre än de borstar jag har testat från MUS, men det kanske är en smaksak =) Till 40% rabatt kanske MUS borstar är värda sitt pris däremot.Marielle: Jag har köpt dom själv direkt från en MAC-disk, eller så har andra handlat åt mig från MAC i USA. En borste (#187) har jag köpt från en tjej på specktra.net =)

2009-02-11 @ 19:03:29
URL: http://purity.webblogg.se/
emma

vill ha allt!

penselväskan såg riktigt bra ut! :)

2009-02-20 @ 18:41:12
URL: http://emmariah.blogg.se/
Kristina

vilken drömsamling alltså!

jo jag undrar var du har köpt dom små lådorna du förvarar sminket i din byrålåda?

2009-02-28 @ 09:32:18
Purity

emma: penselväskan rocks my socks! Har den visserligen bara när jag reser, men den är hur bra som helst ändå =)Kristina: Både de svarta tyglådorna och de vita plastlådorna är från Ikea =)

2009-02-28 @ 16:46:22
URL: http://purity.webblogg.se/
Aysel Lale R

- omg inte lite smink omg jag dööör ge mig allt :D den där primern från urban nått är skit bra :D

2009-03-18 @ 17:24:43
URL: http://ayseelciik.blogg.se/
Purity

Aysel Lale R: Och nu när jag tittar tillbaka på dom här bilderna så märker jag hur mycket samlingen har växt, det är nästan så man skäms lite =P Urban Decay primer potion rocks my socks! =D

2009-03-18 @ 17:46:46
URL: http://purity.webblogg.se/
Aysel Lale R

- ahhha absolut synd bara att mac inte finns i närheten där jag bor :/

2009-03-19 @ 14:30:27
URL: http://ayseelciik.blogg.se/
Filippa

vill ha allt det där nuuu ! :D

2010-04-26 @ 18:07:45
URL: http://filippakihlman.blogg.se/
Linéa

Oj vad mkt smink du har!

2010-08-22 @ 12:37:47
ANDREIA

I loved your collection, what color of blush?

2010-11-10 @ 13:50:22
Anna

Jättefint! Men har du dimmer på din belysning? Såg ut som en dimmerkontroll" till höger?

Dom lamporna ska man väl inte dimma... håller det! Köpte såna nyligen och då var det varningstext för att man ej skulle dimma ner belysningen.

ha det fint!

2010-11-22 @ 12:30:21
Purity

Anna: yes, jag kör med dimmer, 250W rakt i ansiket kan vara skönt att kunna dimma ner eftersom det blir så ofantligt varmt på så kort tid. Har inget minne av nån varningstext när jag köpte min belysning, har haft den i lite mer än 2 år nu och funkar finfint. Är min mammas kille som är elektriker som har installerat den åt mig så jag litar på att han vet vad han gör =)

2010-11-22 @ 14:23:34
URL: http://purity.webblogg.se/
Solelyshe

Fan va onödigt. Slösa pengar. Ingen behöver ens hälften. ;)

2011-02-18 @ 13:29:10
URL: http://solelyshe.com
hawler

vad har du köpt de lamporna?

2011-03-09 @ 10:13:17
Purity

hawler: Ikea!

2011-03-09 @ 16:12:21
URL: http://purity.webblogg.se/
Jessica

Den där malm-byrån du har, är det en sån med 3 eller 4 lådor? Ska nämligen köpa en sån för att sminka mig men funderar på höjden

2011-05-15 @ 21:00:30
Purity

Jessica: Min har fyra, den är perfekt höjd att stå upp vid. Jag är å andra sidan ganska kort, 159 cm.

2011-05-15 @ 21:13:09
URL: http://purity.webblogg.se/

Lämna en kommentar:

Jag svarar alltid på kommentarer i samma inlägg för att konversationen ska vara lätt att följa. Kommentarer som innehåller spam eller reklam publiceras ej.

Namn:
Kom ihåg mig
E-mail: (publiceras ej)

URL/Hemsida:

Kommentar:

Trackback
Blog Widget by LinkWithin

    Purity är en skönhetsblogg som har funnits på nätet sedan hösten 2008. Jag som driver bloggen heter Sanna, är 23 år och bor i Stockholm. Läs mer här!

bloglovin

RSS 2.0
Purity är en blogg som drivs i privat ägo. Omdöme och betyg av produkter som förekommer på denna blogg är mina egna åsikter och går ej att påverka. Läs mer om min policy här.

Purity is a privately owned beauty blog. The opinion and rating of products that occurs on this blog are my own views and cannot be affected. Read more about my policies here.© 2008-2011 purity.webblogg.se About Purity | Contact | Policy